İçeriğe Yönlendir

Mondeo II - Yakıt Tüketimi

Turgay Yüksel

Recommended Posts

Akan Belen

Benim test olumsuz...

Tırnak aralığını 0.8 mm'den 1.0 mm'ye çıkarmıştım... Olumsuz sonuç verdi.. 4000 devir civarında tekleme hissediyorum..

Mersine vardığımda ortalama 6.9 idi.. Dönüşte Niğde'de gaz bittiğinde 7.7 gördüm... 50 litre ile 530 km yol yapabildim.. 600 ümit ediyordum.. bir depo lpg ile Nevşehir Mersin Adana Nevşehir yaparım diyordum... Bu güzergah tam 600 km. Yapamadım... 130 km hızla gittim.. 120-130 aralığında geri döndüm..

Daha ne kadar az yaksın bu araç ki. :) Ya benim az yakma algım farklı yada sizin ki. :unsure2:

Yorum bağlantısı
Taner Kızılkor

Genelde 10 litre yakıyordum, daha az yaktı gibi ama.. Ben memnun değilim ateşmeden.. bir sorunum var ama bilemiyorum.. kablom orjinal ve yeni.. bujiler bosch.. bobin ne onu bilmiyorum... Arabayı sıkıştırınca arıza yakıyor, 1-4 silindirler misfire kodu bırakıyor..

Abi hatadan sonra bujilere baktınmı? Belki o 1 ve 4 te bulunan bujilerin kendisinde sorun olabilir??

Yok zaten nmisfire yapıyorsa tat vermez. Gidilmez öyle. Eski, bujilerde de yapıyormu abi?

Yorum bağlantısı
Akan Belen

Yahu bu dizel kullanıcıları nerde.Burası sadece benzinli için olanı mı ? İlla dizel için demi konu açalım yani.

Işık yanarken yakıt altım 100 tl.Sanırım 22 litre gibi birşeydi.Yol bilgisayarını sıfırladım.Işık yanarken yeniden aldım yine 100 tl olarak şehir içi kullanıyorum zaten.Ama ortalamayı 13 altına düşüremedim hiç.Kaç kuruş yaktığını hesaplamaya çalışmıyorum yanlış anlaşılmasın.Tamam şehir içi ama çok yoğun değil.Bazen tıkansa da trafik.Servet abi geldi gördü durumu.Bilenler de vardır Kdz.Ereğli.Bana oldukça çok geliyor bu tüketim :unsure2:

Yorum bağlantısı
Taner Kızılkor
(düzenlendi)

Konu mk2 mondeo :D

Ençok lpgli biraz benzinli azıcıkda dizeli var ne bekliyordunuz ki :)

tarihinde Taner Kızılkor tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Akan Belen

Konu mk2 mondeo :D

Ençok lpgli biraz benzinli azıcıkda dizeli var ne bekliyordunuz ki :)

Konu öyle ama genel gidişat mk3 olarak :biggrin:

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Taner Kızılkor

Doğru şimdilik ;):good1:

Hakan Kurt gelir yakında depoyu bitirince :D

Yorum bağlantısı
Akan Belen

Abi forumda Hakan Kurt abi benzinle 15 leri görüyor :)sen de dizelde rekora koşuyorsun çok fazla bir sıkıntı olmalı.

Bu kadar olmamalı diye düşünüyorum bende.Ha tamam kısa mesafe çok kullanıyorum ben.İşe gidişim 9 km sadece.Motor ısınmadan varmış oluyorum zaten.Özellikle sakin kullanmaya çalışıyorum bu ara ama yok son 300 km ortalaması böyle.

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Abi hatadan sonra bujilere baktınmı? Belki o 1 ve 4 te bulunan bujilerin kendisinde sorun olabilir??

Yok zaten nmisfire yapıyorsa tat vermez. Gidilmez öyle. Eski, bujilerde de yapıyormu abi?

Hız 130'u geçti mi yapıyor... daha az iken yapmıyor.. Benzinde yapmıyor... Bujileri söktüm inceledim.. sorun görünmüyor.. Değiştireceğim.. Orijinal buji takacağım...

Bundan : Motorcraft AGFS 22 FE 13J

Benzinli bujim yok.. çıkanlar kötü idi atmıştım..

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Taner Kızılkor
(düzenlendi)

Belli abi buji demekki. Patron benim burada bir dostum vasıtasıyla ford parçacısıyla tanıştık gide gelede arkadaş olduk, ben, uyarmıştı böyle tırnak aralığı farklı bujiler LPG-CNG bujileri hakkında. hepsi demiyorum ama genelde sorun çıkarıyorlar sen sen ol standart olan marka ve aralığından şaşma diyordu.

sen yapmazdın böyle şeyler ama hayret :)

Motorcraft AGFS 22 FE 13J

Oralarda bulamadın falansa alır yollarım abi??

Abi forumda Hakan Kurt abi benzinle 15 leri görüyor :)sen de dizelde rekora koşuyorsun çok fazla bir sıkıntı olmalı.

Yok şimdi şehir içi kullanınımı düşmüş muayeneye uzaklara gidince. ;)

Öyle bir yazmış ki araba Kızılay'dan çıkınca aha şehirdışı diye kullanım modunu değiştirmiş sanki... Birde Kızılay'a girince ayağına aynısını yapabilse... :sandalye:

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya

Ş.içi diyordunuz hani siz Ankara ş.içinde kullanıyorum diye :D

Şu kadar yakıyor diye :D

Muayeneye gittiğim gün.

170km yol yaptım.

Buda ş.içi, Yani senin herzaman yaptığın ve ş.içi dediğin yol gibi :D

Nedense gaz hala bitmedi :D 280 km oldu nerdeyse :D

Demekki,benim trafiğe girmeyen adam,ankara ş.içi bu kadar yakıyo demesin :D

Sen kes sesini birdaha konuşma. Kayseride 300 km zor yakalayan sensin. Ankara şehir içinde 280 km gidende sensin. Sen bir daha biryere benim aracım çok yakıyor dersen seni arabanın içinde arabayla beraber hava uçururum. Tamammı la. Tamamı . Ayağının ayarı yok girdiğin trafik Ankaranın en yoğun trafiği en yoğun saatte. Sonra benim araba çok yakıyor. Yakar tabiki. Az yaksın diyorsan bin otobüse git işe. :D :D :D :D :D :D

Ayrıca ben kapıda koç gibi mondeom varken eskişehir'e trenle neyim gitmezdim peh! O da şehir dışı ;)

Tren 1 saat erken gittiği için trenle gitti. Tuvalete araba girse orayada arabayla gidecek adam sence Eskişehire trenle gidermi :D

Benim test olumsuz...

Tırnak aralığını 0.8 mm'den 1.0 mm'ye çıkarmıştım... Olumsuz sonuç verdi.. 4000 devir civarında tekleme hissediyorum..

Mersine vardığımda ortalama 6.9 idi.. Dönüşte Niğde'de gaz bittiğinde 7.7 gördüm... 50 litre ile 530 km yol yapabildim.. 600 ümit ediyordum.. bir depo lpg ile Nevşehir Mersin Adana Nevşehir yaparım diyordum... Bu güzergah tam 600 km. Yapamadım... 130 km hızla gittim.. 120-130 aralığında geri döndüm..

Genelde 10 litre yakıyordum, daha az yaktı gibi ama.. Ben memnun değilim ateşmeden.. bir sorunum var ama bilemiyorum.. kablom orjinal ve yeni.. bujiler bosch.. bobin ne onu bilmiyorum... Arabayı sıkıştırınca arıza yakıyor, 1-4 silindirler misfire kodu bırakıyor..

Abi kızacaksın ama benim mondeo ile aynı yakıyorsun neredeyse. Ben 120 sabit hızla 10-10.5 yakıyorum 140-170 arasında 12-12.5 litre yakıyorum

Şu anda Bujilerimi değiştirdim. Şehir içinde 15 litrenin altına düştüm şükür ve aracımın performansı düzeldi Bu halde uzun yol yapmadım.

Bu kadar olmamalı diye düşünüyorum bende.Ha tamam kısa mesafe çok kullanıyorum ben.İşe gidişim 9 km sadece.Motor ısınmadan varmış oluyorum zaten.Özellikle sakin kullanmaya çalışıyorum bu ara ama yok son 300 km ortalaması böyle.

Hakanın güzergahında bende öyle kullanırsam 20 litre garantisi veririm.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız

Konu öyle ama genel gidişat mk3 olarak :biggrin:

Mk2 yakmıyor ki, tabi ki mk3 olacak.

Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya

Mk2 yakmıyor ki, tabi ki mk3 olacak.

MK2 yakmıyorsa ne ile gidiyor :D Hava ilemi. Uzun yolda 120-130 km hızda ne kadar yakıyor ?

Şehir içi kriter olamaz. HK ankarada 200 km gidemezken bu hafta 280 km yol gitmiş (300 km uzun yol menzili varken).

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Taner Kızılkor

Sen kes sesini birdaha konuşma. Kayseride 300 km zor yakalayan sensin. Ankara şehir içinde 280 km gidende sensin. Sen bir daha biryere benim aracım çok yakıyor dersen seni arabanın içinde arabayla beraber hava uçururum. Tamammı la. Tamamı . Ayağının ayarı yok girdiğin trafik Ankaranın en yoğun trafiği en yoğun saatte. Sonra benim araba çok yakıyor. Yakar tabiki. Az yaksın diyorsan bin otobüse git işe. :D :D :D :D :D :D

Tren 1 saat erken gittiği için trenle gitti. Tuvalete araba girse orayada arabayla gidecek adam sence Eskişehire trenle gidermi :D

Abi kızacaksın ama benim mondeo ile aynı yakıyorsun neredeyse. Ben 120 sabit hızla 10-10.5 yakıyorum 140-170 arasında 12-12.5 litre yakıyorum

Şu anda Bujilerimi değiştirdim. Şehir içinde 15 litrenin altına düştüm şükür ve aracımın performansı düzeldi Bu halde uzun yol yapmadım.

Hakanın güzergahında bende öyle kullanırsam 20 litre garantisi veririm.

Yakıtı Hakan koyarsa bende garanti ederim :crazy::f1:

Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız

MK2 yakmıyorsa ne ile gidiyor :D Hava ilemi. Uzun yolda 120-130 km hızda ne kadar yakıyor ?

Şehir içi kriter olamaz. HK ankarada 200 km gidemezken bu hafta 280 km yol gitmiş (300 km uzun yol menzili varken).

110-120 ile 5 kişi + bagaj varken normal gidersem 8, dikkat edersem 7,7-7,8 litre. iki kere bu ortalama ile Ankara'ya gidip geldim. Eğer tek kişi gidersem 7 litrenin altına inerim. Rekorum 6,3 litre.

yani yakmıyor.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Taner Kızılkor
MK2 yakmıyorsa ne ile gidiyor :D Hava ilemi. Uzun yolda 120-130 km hızda ne kadar yakıyor ? Şehir içi kriter olamaz. HK ankarada 200 km gidemezken bu hafta 280 km yol gitmiş (300 km uzun yol menzili varken).

Üstad mesele MK2-MK3 değil kabul edelim.

Hepsinin bir fabrika verisi, bir kullanıcı hikayesi, bir güzergah şansı/şanssızlığı :D birde kullanım hikayesi (bakım ve önceki sahip geçmişi v.s.) var.

Karşılaştırma ancak kendi modelinde, motorunda, özelliğinde ağırlığında teknolojisinde olabilir. Gerisi yakıt için hikaye. Ayrıca hepsi çok yakıyor mesela ben 2,47 den LPG alıyorum ucuz değil ki abiler. Litreye bakarsan aracım gereken ortalamada yakıyor doğrusu da bu.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Taner Kızılkor
(düzenlendi)

Elimizde olsada bir fiat 500 versek 1.2Lt HK ona kaç yaktırır merak ediyorum :)

Birde bir ara arabanı ver diyordun bu adama. Benzin haritamı bile bozardı bu kullanımla :D :D :D :D

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız

Üstad mesele MK2-MK3 değil kabul edelim.

Hepsinin bir fabrika verisi, bir kullanıcı hikayesi, bir güzergah şansı/şanssızlığı :D birde kullanım hikayesi (bakım ve önceki sahip geçmişi v.s.) var.

Karşılaştırma ancak kendi modelinde, motorunda, özelliğinde ağırlığında teknolojisinde olabilir. Gerisi yakıt için hikaye. Ayrıca hepsi çok yakıyor mesela ben 2,47 den LPG alıyorum ucuz değil ki abiler. Litreye bakarsan aracım gereken ortalamada yakıyor doğrusu da bu.

Çok yakan araba yoktur, pahalı yakıt vardır.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Taner Kızılkor
(düzenlendi)

Biraz eksik oldu gibi; "Çok yakan araba yoktur, pahalı yakıt" ve çok yaktıran kullanıcı "vardır". ;)

Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız

Eksik yok, yakıt ucuz olursa kaç litre yaktığı önemli değildir.

Örnek arabistan

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Taner Kızılkor
(düzenlendi)

Eksik yok, yakıt ucuz olursa kaç litre yaktığı önemli değildir.

Yok haklısın aslında ama bazı arkadaşlar o şartlarda bile 15 litre yakıp yine çok yakıyor diye konu açacaklar ondan yazdım :D

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Kızmam canım niye kızayım da, sen 120 ile 10-10.5 yakıyorsun ben 130 ile 9.4 yakıyorum...

Ben daha da az yakmalıyım...

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Misafir

Dediğim gibi, Ş.içi var ,ş.içi var.

Benim arabam az yakıyor diyen,1hafta benle işe gidip gelsin :)

Benim belli güzergah.

Vallaha trafikte kaç kişiye telefon açtığım belli değil,eve gidene kadar(canım sıkılıyor muhabbet edeyim diye)

14 km 1saatte gidince,seviniyorum :D

Ortalama gidiş sürem,1saat 15dakika ile 1,5 saati buluyor :D

Bu yüzden benim arabanın 14 15litre lpg tüketimi var.

Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız

Benim belli güzergah.

Vallaha trafikte kaç kişiye telefon açtığım belli değil,eve gidene kadar(canım sıkılıyor muhabbet edeyim diye)

Seni ancak 1,2 motorlu bir araç keser. Boşuna tank gibi araçla geziyorsun.

Yorum bağlantısı
Taner Kızılkor

Benim belli güzergah.

Tamam arkadaşım işte az yakıyor o trafik ve senin kullanımına göre. Mesele senin katkınla arabaya 15 litre yaktırman Mehmet Hoca senin kullanımın nedeniyle böyle olduğunu başkası yada kendisi olsa sakin kullanıp senin aracının biraz daha az yakabileceğini buldu. Yoksa forumca üzülüyoruz bak mesajlara :friends2:

Yorum bağlantısı
Misafir

Satmaya kıyabilsem,gözünün yaşına bakmıyacamda :D

Taner abi,yok benim kullanmımda normal.

ş.içi çok sert kullanmam aslında.

Ha demiyorum çok yumuşak kullanıyorum ama,başkasıda olsa,1litre fark eder :)

oda çektiğin eziyete değmez :D

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...