Misafir 4 Mart 2013 Paylaş 4 Mart 2013 bu arada hakketten 3-4 kişi ile yolculukta otobüs eziyetine değmiyormuş araba her halükarda az yakıyor. Ben iki kişi bile olsam,arabayla giderim. Noldu ? yolda? Yorum bağlantısı
Taner Kızılkor 4 Mart 2013 Paylaş 4 Mart 2013 Noldu ? yolda? araç geçiyordum birden gaz yemedi çektim kenara kontrol edebileceklerimi kontrol ettim (akış metre, gaz kesiciler, bujiler ve kabloları, distribütör, gaz teli). Fakat bobine giren kablonun soketi kırılmış ve yerinden gevşemiş elektrik geçirmiyormuş, gece karanlığı ne aklıma geldi nede görebilirdim zaten. Bobini değiştirdiler sanırım bobin arızaya geçince biz bir iki çalıştırdık ki o sıra arızalanmış olacak araç 3500 devir/dk. yı geçmeyince eksantrik sensörü de değişmiş ve düzeldi. Babam aracın başındaydı c.tesi günü ben istanbulda idim. Yarın servise gideceğim bakalım orada konuşacağız kalan kısmını... yok bende otobüs ekonomisi yapmayı sevmem zatende aklıma geldi. Olursa uçak olmazsa araba. Otobüse de ne zamandır binmiyordum... Acayip sıkıcı geldi, Allah'tan şu Androidli ekranlar var koltukların da elim kolum meşgul oldu birde aracı çalıştırınca lorantide araç çalışıyor tekliyor sonra stop ediyordu. Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya 4 Mart 2013 Paylaş 4 Mart 2013 Ben iki kişi bile olsam,arabayla giderim. Noldu ? yolda? Ondan sonra trafik niye yoğun dersiniz değilmi. Ben teksem otobüsle giderim. İki kişiysem de otobüsle giderim. Çarşıya dolmuşla gidip gelirim. O strese gerek yok Yorum bağlantısı
Misafir 4 Mart 2013 Paylaş 4 Mart 2013 Ondan sonra trafik niye yoğun dersiniz değilmi. Ben teksem otobüsle giderim. İki kişiysem de otobüsle giderim. Çarşıya dolmuşla gidip gelirim. O strese gerek yok Uzun yoldan bashetmiştim Ş.içi zaten hep tek giderim Yorum bağlantısı
Taner Kızılkor 4 Mart 2013 Paylaş 4 Mart 2013 Ondan sonra trafik niye yoğun dersiniz değilmi. Ben teksem otobüsle giderim. İki kişiysem de otobüsle giderim. Çarşıya dolmuşla gidip gelirim. O strese gerek yok Abi uzun yol dedik çarşıya da uçakla gitmem yani Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya 4 Mart 2013 Paylaş 4 Mart 2013 Abi uzun yol dedik çarşıya da uçakla gitmem yani BEn 400 metre ilerdeki markete de arabayla gidiyordum aylık en az 4 depo gaz giderken (4 pek görmedim 6 rahat gidiyordu) şimdi bu 2 depoya düştü Yorum bağlantısı
Taner Kızılkor 4 Mart 2013 Paylaş 4 Mart 2013 BEn 400 metre ilerdeki markete de arabayla gidiyordum aylık en az 4 depo gaz giderken (4 pek görmedim 6 rahat gidiyordu) şimdi bu 2 depoya düştü scooter, scooter!! yada piskilet Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya 4 Mart 2013 Paylaş 4 Mart 2013 scooter, scooter!! yada piskilet Yok artık tabanvayla gidiyorum Yorum bağlantısı
Taner Kızılkor 4 Mart 2013 Paylaş 4 Mart 2013 Yok artık tabanvayla gidiyorum km de ne kadar protein ne kadar karbonhidrat yakıyor? Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya 4 Mart 2013 Paylaş 4 Mart 2013 km de ne kadar protein ne kadar karbonhidrat yakıyor? Ağzımı ayıra ayıra gidersem (sallana sallana) hiç birşey yakmıyor. Hibrit bile olmuyor GÜneş enerjisi kullanıyor Yorum bağlantısı
Taner Kızılkor 5 Mart 2013 Paylaş 5 Mart 2013 Ağzımı ayıra ayıra gidersem (sallana sallana) hiç birşey yakmıyor. Hibrit bile olmuyor GÜneş enerjisi kullanıyor 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Polat 16 Mart 2013 Paylaş 16 Mart 2013 1999 otomatik aracım İzmit-Ankara arası ve bir miktar Ankara içi olmak üzere sakin kullanımda 37 litre lpg ile 400 km katetti.(10,8 lt) Tamamı Ankara içi az yoğunluklu trafikte ve daha fazla start-stop ile ise 25 lt lpg ile 240 km katetti. (9,6 lt) Gaz kalitesinden mi, yoksa başka bir sebep mi ama enteresan geldi bana... Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 16 Mart 2013 Paylaş 16 Mart 2013 Yeni bir şeyler deniyorum.. bakalım yarın yakıt tüketimi ve performans nasıl olacak. 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Polat 16 Mart 2013 Paylaş 16 Mart 2013 Yeni bir şeyler deniyorum.. bakalım yarın yakıt tüketimi ve performans nasıl olacak. Sonucu ve nasıl bir deneme olduğunu merakla bekliyorum üstad... Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 16 Mart 2013 Paylaş 16 Mart 2013 Aynı hızda gideceğim.. Buji tırnak aralığı ile oynadım Yorum bağlantısı
Mehmet Polat 16 Mart 2013 Paylaş 16 Mart 2013 Aynı hızda gideceğim.. Buji tırnak aralığı ile oynadım İnşaallah sonuç olumlu olur, beklemedeyim... Yorum bağlantısı
Ali Karadağ 16 Mart 2013 Paylaş 16 Mart 2013 1999 otomatik aracım İzmit-Ankara arası ve bir miktar Ankara içi olmak üzere sakin kullanımda 37 litre lpg ile 400 km katetti.(10,8 lt) Tamamı Ankara içi az yoğunluklu trafikte ve daha fazla start-stop ile ise 25 lt lpg ile 240 km katetti. (9,6 lt) Gaz kalitesinden mi, yoksa başka bir sebep mi ama enteresan geldi bana... Hesap yanlış Mehmet abi İzmit Ankara+Ankara içi sakin 37lt/400km = 0,0925lt/km = 9,25lt/100km Ankara içi yoğunlukta 25lt/240km = 0,0104lt/km = 10,4lt/100km Bence değerler normal 2 Yorum bağlantısı
Mehmet Polat 17 Mart 2013 Paylaş 17 Mart 2013 Hesap yanlış Mehmet abi İzmit Ankara+Ankara içi sakin 37lt/400km = 0,0925lt/km = 9,25lt/100km Ankara içi yoğunlukta 25lt/240km = 0,0104lt/km = 10,4lt/100km Bence değerler normal Haklısın Ali, matematiğim zayıftır ama burda mantık hatası da var tabi Çıkan değerler şehir içi-şehirlerarası tenakuzu dışında anormal değerler olmayınca hatamı farkedememişim. Tüketim değerleri beklediğimden daha iyi geldi yine de... 2 Yorum bağlantısı
Yaşar Akbaş 17 Mart 2013 Paylaş 17 Mart 2013 100tl lik lpg ile 357km gittim komple şehir içi yakılan benzinide hesaba katarsak km ye 300 tl gibi bi rakam çıkıyo aracım manuel tabi. Bence mondeo bi canavar 3.000 deviri geçmeyip bu canavarı uyandırmadığın müddetçe mükemmel bi yakıt değeriyle karşı karşıya kalıyorsun. Arkadaşımda benzinli 2004 focus var adam çıldıracak lpg ile km ye 400 tl nin altına düşüremedi yakıtı şimdi satıp mondeo alacak Yorum bağlantısı
Taner Kızılkor 18 Mart 2013 Paylaş 18 Mart 2013 (düzenlendi) 100tl lik lpg ile 357km gittim komple şehir içi yakılan benzinide hesaba katarsak km ye 300 tl gibi bi rakam çıkıyo aracım manuel tabi. Bence mondeo bi canavar 3.000 deviri geçmeyip bu canavarı uyandırmadığın müddetçe mükemmel bi yakıt değeriyle karşı karşıya kalıyorsun. Arkadaşımda benzinli 2004 focus var adam çıldıracak lpg ile km ye 400 tl nin altına düşüremedi yakıtı şimdi satıp mondeo alacak Tek sebep araç değildir ki... Aracın kullanım şekli, kullanılan güzergahtaki trafik durumu, aracın bakımı, yakıt ve ateşleme sisteminin durumu, yakıtın alındığı yer bunların hepsi yakıt tüketimini etkiler. Bende o araç olsa forumda 2004 focusların ne kadar yaktığına bakıp o model araçların ortalama da en normal yakıtına bakardım ondan sonra azmı çokmu yakıyor karar verirdim. Eğer herkes 10 lt yakıyorda ben 14 litre yakıyorsam yukarıda saydığım sorunlardan hangisi benim aracımda var onun üzerine düşerdim... 18 Mart 2013 tarihinde Taner Kızılkor tarafından düzenlendi 2 Yorum bağlantısı
Misafir 18 Mart 2013 Paylaş 18 Mart 2013 . Eğer herkes 10 lt yakıyorda ben 14 litre yakıyorsam yukarıda saydığım sorunlardan hangisi benim aracımda var onun üzerine düşerdim... Ş.içi diyordunuz hani siz Ankara ş.içinde kullanıyorum diye Şu kadar yakıyor diye Muayeneye gittiğim gün. 170km yol yaptım. Buda ş.içi, Yani senin herzaman yaptığın ve ş.içi dediğin yol gibi Nedense gaz hala bitmedi 280 km oldu nerdeyse Demekki,benim trafiğe girmeyen adam,ankara ş.içi bu kadar yakıyo demesin Yorum bağlantısı
Taner Kızılkor 18 Mart 2013 Paylaş 18 Mart 2013 (düzenlendi) Ş.içi diyordunuz hani siz Ankara ş.içinde kullanıyorum diye Şu kadar yakıyor diye Muayeneye gittiğim gün. 170km yol yaptım. Buda ş.içi, Yani senin herzaman yaptığın ve ş.içi dediğin yol gibi Nedense gaz hala bitmedi 280 km oldu nerdeyse Demekki,benim trafiğe girmeyen adam,ankara ş.içi bu kadar yakıyo demesin Ne yapıyım evimi işimimi değiştireyim kardeşim Alla Alla. Ayrıca ben kapıda koç gibi mondeom varken eskişehir'e trenle neyim gitmezdim peh! O da şehir dışı ayrıca farazi yazdım 10-14 litreyi tabi 14 görünce kanına dokundu değilmi Altı çizili yer için soruyorum senin depon kaç litre bakim??? Sen muayeneye nereye gidiyorsun bakim kırıkkaleyemi Ben 48 litre ile 645 km gitmiştim.. Az yakar Yaşar Bey merak etmeyin.. Çok yakan Hakan Kurt'un ki ve Mehmet Kaya'nın ki Hakancım bak ayrıca bunu da ben söylemiyorum seni benden önce bilenler söylüyor Yönetime not: aradaki boşlukları ben yapmadım düzenle dedikçe aklıma gelip yazdıkça boşluk yapıyor tarayıcı opera bilginize 18 Mart 2013 tarihinde Taner Kızılkor tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 18 Mart 2013 Paylaş 18 Mart 2013 Benim test olumsuz... Tırnak aralığını 0.8 mm'den 1.0 mm'ye çıkarmıştım... Olumsuz sonuç verdi.. 4000 devir civarında tekleme hissediyorum.. Mersine vardığımda ortalama 6.9 idi.. Dönüşte Niğde'de gaz bittiğinde 7.7 gördüm... 50 litre ile 530 km yol yapabildim.. 600 ümit ediyordum.. bir depo lpg ile Nevşehir Mersin Adana Nevşehir yaparım diyordum... Bu güzergah tam 600 km. Yapamadım... 130 km hızla gittim.. 120-130 aralığında geri döndüm.. 2 Yorum bağlantısı
Taner Kızılkor 19 Mart 2013 Paylaş 19 Mart 2013 Benim test olumsuz... Tırnak aralığını 0.8 mm'den 1.0 mm'ye çıkarmıştım... Olumsuz sonuç verdi.. 4000 devir civarında tekleme hissediyorum.. Mersine vardığımda ortalama 6.9 idi.. Dönüşte Niğde'de gaz bittiğinde 7.7 gördüm... 50 litre ile 530 km yol yapabildim.. 600 ümit ediyordum.. bir depo lpg ile Nevşehir Mersin Adana Nevşehir yaparım diyordum... Bu güzergah tam 600 km. Yapamadım... 130 km hızla gittim.. 120-130 aralığında geri döndüm.. Daha önce 50 Litre ile ne kadar gidiyordun abi orada birşey farketti mi? (0,8mm buji tırnak aralığı varken) Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 19 Mart 2013 Paylaş 19 Mart 2013 Daha önce 50 Litre ile ne kadar gidiyordun abi orada birşey farketti mi? (0,8mm buji tırnak aralığı varken) Genelde 10 litre yakıyordum, daha az yaktı gibi ama.. Ben memnun değilim ateşmeden.. bir sorunum var ama bilemiyorum.. kablom orjinal ve yeni.. bujiler bosch.. bobin ne onu bilmiyorum... Arabayı sıkıştırınca arıza yakıyor, 1-4 silindirler misfire kodu bırakıyor.. Yorum bağlantısı
Recommended Posts