İçeriğe Yönlendir

Mondeo II - Yakıt Tüketimi

Turgay Yüksel

Recommended Posts

Cihan Kuru

Kayseride nerede kullanıyorsunuz?

mahmut bey kayseri şehir içi,bukadar sakin kullanıma göre çok bence 15lt, diğer arkadaşlar nasıl 13 lt yakıyor anlamıyorum benim araçtamı sorun var, çok otmatik araç sürdüm deneyimliyim yani yinede bu araçda tasaruflu süremedim

Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız

mahmut bey kayseri şehir içi,bukadar sakin kullanıma göre çok bence 15lt, diğer arkadaşlar nasıl 13 lt yakıyor anlamıyorum benim araçtamı sorun var, çok otmatik araç sürdüm deneyimliyim yani yinede bu araçda tasaruflu süremedim

Kayseriyi biliyorum, güzergah ve kullandığınız zaman çok önemli.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Cihan Kuru

net te biraz araştırm yaptım bizim araçların yakt tüketmi düz vit.11.6 oto.12.7 benzin tüketiyor buda demekki otomatik araç lpg de 12.7 lt yakması imkansız (şr içi) bu değrlere ulaşan nasıl ulaşıyor anlamadım...

Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya

net te biraz araştırm yaptım bizim araçların yakt tüketmi düz vit.11.6 oto.12.7 benzin tüketiyor buda demekki otomatik araç lpg de 12.7 lt yakması imkansız (şr içi) bu değrlere ulaşan nasıl ulaşıyor anlamadım...

Cİhan bey güzergah çok önemli. Pazar günü Erciyes toplantısı için Kayserideydik. Bazı yerlerde çok dur kalk yaptık ama bir yerde yeşil dalgaya girdim hiç bir ışığa yakalanmadan belli bir hızda ilerledim. Ancak orada kırmızı ışığın birine yakalansaydım yakıt ciddi oranda artardı. Ben Uzun yolda 10 litre yakarken Ankara şehir içinde 12-13 litreyi geçmiyor. Ama Maraşta 15 litrenin aldında 1 defa gördüm (2 yıldır) 16 litreyi gördüğümde iyi diyorum. Demek istediğim bu. İstanbul şehir içinde 11-12 litrede yaktırırsın 20 litrede yaktırırsın.

Ankara'da mk2 otomatik vites mondeosu olan Hakan Kurt'un güzergahı çok yoğun bir güzergah ve 16-17 litre yaktırıyor. Ankarada 13 litre yaktıran MK2 Kullanıcısı da var.

Yorum bağlantısı

Dur kalk,ışık yandı dur,aha yeşil yandı,hayda geçemedik kırmızı yandı yine,

Neyse bi dahakine artık,dur,

Yeşil yandı belki bu sefer geçerim,kalk

Tam geçicen,hoooop biri önünde kırdı,dur,kalk,aha bi daha kırmızı dur,kalk :D

Yorum bağlantısı
Taner Kızılkor
(düzenlendi)

Cihan Bey ben Ankarada her sabah trafiğin ters istikametine 25 km gidiyorum. Sabahları karşı şeridim akşamları benim şeridim boş oluyor ( akşamları yolum 4 km). Birde biraz daha tenha bir bölgedeyim. (Batıkent-Eryaman-Ostim) hal böyle olunca Hakan Kurt gibi şu yukarıda yazılanı görmüyorum. 25 km yol alıyorum her sabah ve 7-8 kırmızı ışıkta duruyorum sadece bunun harici sıkışık trafik yok etrafımda. bu nedenle arttı dediğim yakıtım kış nedeniyle 12 Lt / 100Km. 15 litre yakanlar bir üstte ki Hakan'ın mesajındaki gibi yol alanlar ;)

tarihinde Taner Kızılkor tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya

Dur kalk,ışık yandı dur,aha yeşil yandı,hayda geçemedik kırmızı yandı yine,

Neyse bi dahakine artık,dur,

Yeşil yandı belki bu sefer geçerim,kalk

Tam geçicen,hoooop biri önünde kırdı,dur,kalk,aha bi daha kırmızı dur,kalk :D

İşte sorun bu. Ankara'da 7-8 litre yaktırdığım Vectra C Anıtkabirden Kızılay-Kolej-Kocatepe gittim 13 litre oldu (Yol bilgisayarı) Bunun birde Akşam versiyonunu düşündüm HK sana allah yardım etsin dedim. Birdaha arabam çok yakıyor deme. Sakin kullanınca 7.1 görmüş Hakan Abi. Demekki senin araba sakin kullanırsan uzun yolda 8-8.5 litre görüyor. Buda normal. Hadi bakimmmmm Tıpış bu konu ssenin için kapanmıştır canım.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Taner Kızılkor

İşte sorun bu. Ankara'da 7-8 litre yaktırdığım Vectra C Anıtkabirden Kızılay-Kolej-Kocatepe gittim 13 litre oldu (Yol bilgisayarı) Bunun birde Akşam versiyonunu düşündüm HK sana allah yardım etsin dedim. Birdaha arabam çok yakıyor deme. Sakin kullanınca 7.1 görmüş Hakan Abi. Demekki senin araba sakin kullanırsan uzun yolda 8-8.5 litre görüyor. Buda normal. Hadi bakimmmmm Tıpış bu konu ssenin için kapanmıştır canım.

Hakancım şöyle birşey hissettinmi üstadın sana karşı tutumunda = :spiteful::vandal::elisopali:

:hahahoho:

Ama ben HK yı da anlıyorum konu kapanmasın diye ayak sürekli kick down ;)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Yaşar Akbaş

abi yeni mondeo mk2 alarak aranıza katıldım aracım 2001 model herkes aracın çok yakar 2.000 motor diyordu lakin şuan 105 tl lik gaz ile bugün itibariyle full şehir içi 3.000 deviri geçmemek kaydıyla 325 km deyim ve hala gidiyorum ne zaman bitecek bu gaz merakla bekliyorum.

bu araçların yakıtları gerçekten bu kadar azmı yoksa benim aracımda bilmediğim bi durummu var (tasarruf cihazı vs.)

not:L.P.G.yi 2.66 tl opetten alıyorum.

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Ben 48 litre ile 645 km gitmiştim..

Az yakar Yaşar Bey merak etmeyin.. Çok yakan Hakan Kurt'un ki ve Mehmet Kaya'nın ki :D

• Beğen 4
Yorum bağlantısı
Yaşar Akbaş

Az yakar Yaşar Bey merak etmeyin.. Çok yakan Hakan Kurt'un ki ve Mehmet Kaya'nın ki :D

Mehmet abi sende bilirsin meslek gereği bi çok aracı tanıdım bindim gördüm duydum.Lakin mondeo mk2 yi ilk defa kullanıyorum bu yakıt,bu konfor,bu yol tutuşu,bu görsellikle bence araç parasının hakkını sonuna kadar veriyo. Aracı 15.250 tl ye aldım 250 tl bakım yaptırdım araca 16.500 verdiler normal şartlarda güzel kazanç satmam lazım elim varmadı abi satamadım.

Araçla şimdiden duygusal bi bağ oluştu aramda ben verdiğim para karşılığında bu kadar güzellik beklemiyordum açıkçası.

Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya

Mehmet abi uzun yol değerlerini söyle bana :D

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Mehmet abi sende bilirsin meslek gereği bi çok aracı tanıdım bindim gördüm duydum.Lakin mondeo mk2 yi ilk defa kullanıyorum bu yakıt,bu konfor,bu yol tutuşu,bu görsellikle bence araç parasının hakkını sonuna kadar veriyo. Aracı 15.250 tl ye aldım 250 tl bakım yaptırdım araca 16.500 verdiler normal şartlarda güzel kazanç satmam lazım elim varmadı abi satamadım.

Araçla şimdiden duygusal bi bağ oluştu aramda ben verdiğim para karşılığında bu kadar güzellik beklemiyordum açıkçası.

Güzeldir ben severim... Ben sattığım 99'a bugün tekrar müşteri oldum... Gıcık sahibi 17 istedi :D

Mehmet abi uzun yol değerlerini söyle bana :D

Kayseriye girdiğimde 7.8 di galiba ama rampaları 160 la çıktım hep :D

Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya

Güzeldir ben severim... Ben sattığım 99'a bugün tekrar müşteri oldum... Gıcık sahibi 17 istedi :D

Kayseriye girdiğimde 7.8 di galiba ama rampaları 160 la çıktım hep :D

Emmi ne hava atıyon bende 100-130 arası çıktım :D

Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya
Ha gayret.. seninki de açılıyor... :)

Aman abi fazla açılmasın toplayamam sonra :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ali Karadağ

Aman abi fazla açılmasın toplayamam sonra :)

Mondeo'm olsa da açılan değerleri toplasam :p

:D :D

Yorum bağlantısı
Taner Kızılkor
(düzenlendi)

Eveeet istanbul ankara arası değerleri veriyorum

Cuma akşamı 19:00 Ankaradan çıkış

Cuma gece 23:00 Ankaraya giriş

Araçla yapılan km 54

Kurtarıcı ile yapılan 54

Bobine ve eksantrik sensörüne para sıkışmış ama sahibine verilen cinsten değil tabii ki de :D

Neyse benim arabanın yakıtından bahsetmeyeyim :)

Bahsetme başlık mondeo yakıt tüketimi :p:D

Rampa ne? :D

Tamam canım yok bişiiiiii... O az yakanların hissettiği birşey hadi takma sen :D

tarihinde Taner Kızılkor tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya

Araçla yapılan km 54

Kurtarıcı ile yapılan 54

Bobine ve eksantrik sensörüne para sıkışmış ama sahibine verilen cinsten değil tabii ki de :D

Tamam canım yok bişiiiiii... O az yakanların hissettiği birşey hadi takma sen :D

Kötü olmuş geçmiş olsun :(

Yorum bağlantısı
Taner Kızılkor

Kötü olmuş geçmiş olsun :(

sağol hocam.

Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız

Araçla yapılan km 54

Kurtarıcı ile yapılan 54

Geçmiş olsun, hayırdır ne oldu?

Yorum bağlantısı
Taner Kızılkor

bu arada hakketten 3-4 kişi ile yolculukta otobüs eziyetine değmiyormuş araba her halükarda az yakıyor.

Geçmiş olsun, hayırdır ne oldu?

araç geçiyordum birden gaz yemedi çektim kenara kontrol edebileceklerimi kontrol ettim (akış metre, gaz kesiciler, bujiler ve kabloları, distribütör, gaz teli). Fakat bobine giren kablonun soketi kırılmış ve yerinden gevşemiş elektrik geçirmiyormuş, gece karanlığı ne aklıma geldi nede görebilirdim zaten. Bobini değiştirdiler sanırım bobin arızaya geçince biz bir iki çalıştırdık ki o sıra arızalanmış olacak araç 3500 devir/dk. yı geçmeyince eksantrik sensörü de değişmiş ve düzeldi. Babam aracın başındaydı c.tesi günü ben istanbulda idim. Yarın servise gideceğim bakalım orada konuşacağız kalan kısmını...

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...