İçeriğe Yönlendir

Mondeo II - Yakıt Tüketimi

Turgay Yüksel

Recommended Posts

Taner Kızılkor
(düzenlendi)

Uzun yolda az yakar. Sen düzgün kullan yeterki.

Heh işte uzun yol için HK ya söylenecek özet cümle bu.

Ben basarım az yaksın yok üstad. Ne kadar ekmek o kadar köfte.

Şehir içi durumunda sana yapacak birşey yok.

Ha ama diyorsan az yaksın batıkente taşınayım ostimde iş bulayım gel ev bakarım ben sana buralardan işe kendin bakarsın artık :D

Memnuniyetle komşu olurum yani ;)

bak ben yazamadım 1 haftadır neden?

yazacağım şimdi bozulacaksın ama bozulma tamammı

310 km / 29 Lt.

Ama arabayı bir süre benzinde unutmuşum şu buji olayına bakarken çok tatlı gidiyordu taaki ulen bu gaz niye bitmedi diye bakana kadar.. :rofl::sandalye:

tarihinde Taner Kızılkor tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Taner Kızılkor

tmm be kızma :D görecez,kayseriye bi depoyla girmem lazım en az :D

yukarıda ispatı var isteyen arar bulur. 2012 yazının ortaları yada sonuna yakın bir tarihte HK diyorki izmire gideceğim 110-120 yi geçmeyeceğim bakalım ne yakacak.

Dönünce soruyoruz HK ne yaktın?

Abi dayanamadım sıkıldım yolda bastım biraz çok yaktı. :tease3:

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
(düzenlendi)

yukarıda ispatı var isteyen arar bulur. 2012 yazının ortaları yada sonuna yakın bir tarihte HK diyorki izmire gideceğim 110-120 yi geçmeyeceğim bakalım ne yakacak.

Ben daha yazın Ankara - Kemer yaptım Ankara dan aldığım 48Lt ile Kemer'e girdim demiştim. Bir de aracımı ilk aldığımda İstanbul'dan Ankara' ya geldim iki günde Ankara'da dolandım demiştim kendisine ama dinlemedi beni. Hız yapmadım mı yaptım tabi ki ama her yerde değil. Sayın HK lütfen gaz pedalına nazik davranalım oda sana istediğini versin ;)

tarihinde Mustafa Koçak2 tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı

Yok bu sefer yapmıyacam :)

En azından gidişte :p

Yorum bağlantısı
Taner Kızılkor

Yok bu sefer yapmıyacam :)

:good1: iyi haberlerini bekliyoruz.

ne zaman gidiyorsun?

Yorum bağlantısı
Cemal Demirezen

Bu sıralar yoğunum yoksa HK ile peş peşe gider yakıt tüketimlerimize bakardık.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Emin Köseler

Kayseri - istanbul Beşiktaş levent Maslak kozyatagi ilçelerine gidiş istanbul sehir ici mücadele ve kopru trafigi 2 defa olmak uzere :) istanbul çıkış Ankara çay yolu daha sonra tekrar Kayseri toplamda 1606 km yol yaptım ortalama 140-150 km hız sehir dısı gibi değerlerle 478 TL lpg tüketimim oldu. Yasasın sirali sistem ;) arada giden benzini bilmiyorum ama cok etkilemez sanırım. Tek sorunum simit depodan dolayı sürekli yakıt ikmali icin durmam oldu oda olursa olsun napalim artık km'de 90 kurus yaktığım günlerin hatrina artık onuda es geciyorum..

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Taner Kızılkor

Kayseri - istanbul Beşiktaş levent Maslak kozyatagi ilçelerine gidiş istanbul sehir ici mücadele ve kopru trafigi 2 defa olmak uzere :) istanbul çıkış Ankara çay yolu daha sonra tekrar Kayseri toplamda 1606 km yol yaptım ortalama 140-150 km hız sehir dısı gibi değerlerle 478 TL lpg tüketimim oldu. Yasasın sirali sistem ;) arada giden benzini bilmiyorum ama cok etkilemez sanırım. Tek sorunum simit depodan dolayı sürekli yakıt ikmali icin durmam oldu oda olursa olsun napalim artık km'de 90 kurus yaktığım günlerin hatrina artık onuda es geciyorum..

Elinizde varsa toplam kaç litre tükettiğinizi de yazarmısınız?

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Cihan Kuru
(düzenlendi)

slm yaklaşık bir ay önce 99 Mon.2.0 Ghia otomatik aldım 88 binde tertemiz bir araba yalnız yakıt tüketimi hakkında sizden yardım isticem, sehir dışda 10lt lpg güzel hatta dahada düşebilir ama şehir içi 15lt lpg den aşağı düşmüyo normalmi km 40 krş. Bilgi paylaşımınız çok güzel şimdiden teşekkürler

tarihinde Cihan Kuru tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Taner Kızılkor

slm yaklaşık bir ay önce 99 Mon.2.0 Ghia otomatik aldım 88 binde tertemiz bir araba yalnız yakıt tüketimi hakkında sizden yardım isticem, sehir dışda 10lt lpg güzel hatta dahada düşebilir ama şehir içi 15lt lpg den aşağı düşmüyo normalmi km 40 krş. Bilgi paylaşımınız çok güzel şimdiden teşekkürler

Eğer sıkışık bir trafikte kullanıyorsanız yada güzergahınız dik rampalardan oluşuyorsa veya kullanımınızda gaz pedalına ani hareketleriniz ve dip gaz alışkanlığınız varsa 15lt tüketim gaaaaayet normal.

Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya

Hakan Kurt dün test yapmış çok yerde dip gaz gitmiş ve 190 ları görmüş 1 depoyla 300 km gitmiş. Az bile yakmış. Sana müstehak koçum. Az bas. Sana elli sefer dedimki dip gaz yapma şu aracı sakin kullan. Hızlı dahi kullansan dip gazla hızlanma. O araç yakmasında benim mondemu yaksın. Ben 550 rakımdan 1900 rakıma çıktım ve 31 litre ile 285 km gittim ve yol virajlı sen düşün artık.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Cihan Kuru

dediğiniz gibi değil çok sakin kullanıyorum hatta nerdeye gaza basmıcam o kadar yani. birde seri kullanacam bakalım ne olacak .cevbın için teşekkürler

Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız

dediğiniz gibi değil çok sakin kullanıyorum hatta nerdeye gaza basmıcam o kadar yani. birde seri kullanacam bakalım ne olacak .cevbın için teşekkürler

Kayseride nerede kullanıyorsunuz?

Yorum bağlantısı
Taner Kızılkor

rica ederim. Bu araçlar 2.0 Lt ve hacim olarak ağır araçlar. Birde otomatik vites eklenince birden hızlanmalar, aniden kaldırmak istemeniz yada kısa aralıklarda seri hareket etmek istemeniz bu araçlara çok yaktırır. Turbo olsa biraz daha farkedebilirdi belki de böyle çok yakmazdı. Bu nedenle eğer güzergahınızda çok yaktıracak bir güzergah değilse bence gaz ayarı için iyi bir yer bulun.

Hakan Kurt dün test yapmış çok yerde dip gaz gitmiş ve 190 ları görmüş 1 depoyla 300 km gitmiş. Az bile yakmış. Sana müstehak koçum. Az bas. Sana elli sefer dedimki dip gaz yapma şu aracı sakin kullan. Hızlı dahi kullansan dip gazla hızlanma. O araç yakmasında benim mondemu yaksın. Ben 550 rakımdan 1900 rakıma çıktım ve 31 litre ile 285 km gittim ve yol virajlı sen düşün artık.

Kaç litre ki abi onun deposu? 65 lik tankmı var onda?

dip gaza ne gerek var 20 saniye sonra çıkarsın o süratlere.

Yorum bağlantısı

20saniye beklemek istemem :D

33litre gaz alıyor.

Yalan :D

200ü geçtiği yerler görülmüştür :D

Yorum bağlantısı
Taner Kızılkor

HK demekki sıkışık trafikte de aniden kaldırıp yakın takip yapıyor araya giren olmasın diye ondan şehir içi verileri yüksek.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya

rica ederim. Bu araçlar 2.0 Lt ve hacim olarak ağır araçlar. Birde otomatik vites eklenince birden hızlanmalar, aniden kaldırmak istemeniz yada kısa aralıklarda seri hareket etmek istemeniz bu araçlara çok yaktırır. Turbo olsa biraz daha farkedebilirdi belki de böyle çok yakmazdı. Bu nedenle eğer güzergahınızda çok yaktıracak bir güzergah değilse bence gaz ayarı için iyi bir yer bulun.

32-33 litre alıyor.

1-20saniye beklemek istemem :D

33litre gaz alıyor.

Yalan :D

2- 200ü geçtiği yerler görülmüştür :D

1-O zaman çok yakıyor deme bir daha.

2- Onu söylemedim. Çünkü 190 tescillenmiş hızın.

Yorum bağlantısı
Taner Kızılkor

çokmuş be.

Bugün ki verilerim 33 lt 270 km ş.içi. 2,47 TL opeeeeeettt.. :)

Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya

HK demekki sıkışık trafikte de aniden kaldırıp yakın takip yapıyor araya giren olmasın diye ondan şehir içi verileri yüksek.

Kesinlikle buna inanıyorum artık :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Taner Kızılkor

ben bir ayara gideyim ya bu hafta sonu istanbula kaç yakacak bakalım ondan sonra da :D

Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya

çokmuş be.

Bugün ki verilerim 33 lt 270 km ş.içi. 2,47 TL opeeeeeettt.. :)

Benim değerlerim 16 litre kışın. Çok rampalı şehir içinde. Kayseri gidiş geliş 2 depo 60 litre 580 km falan.

Yorum bağlantısı
Taner Kızılkor
(düzenlendi)

Kesinlikle buna inanıyorum artık :)

ayrıca bizim mondeolar ani kalkışta zaten aniden kalkmıyor ki sen kendini kandırıyorsun o çok yakıyor parametre bu :D

Benim değerlerim 16 litre kışın. Çok rampalı şehir içinde. Kayseri gidiş geliş 2 depo 60 litre 580 km falan.

Bu aralar bir s70le takas işim var olur da edersem besili beygirlerde ne yapıyor ne yakıyor ona bakarız artık ;) 225 Beygir T5 :soytari:

Kış nasıl geçti abi oralarda?

Bu arada cihan bey'in sorusuna da örnek olmuş kışın 16 lt kullanımın abi. eğer böyle bir güzergahta geziyorsa 15 lt normal demekki Cihan bey'in aracı için...

tarihinde Taner Kızılkor tarafından düzenlendi
  • Beğen 3
Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya

ayrıca bizim mondeolar ani kalkışta zaten aniden kalkmıyor ki sen kendini kandırıyorsun o çok yakıyor parametre bu :D

Bu aralar bir s70le takas işim var olur da edersem besili beygirlerde ne yapıyor ne yakıyor ona bakarız artık ;) 225 Beygir T5 :soytari:

Kış nasıl geçti abi oralarda?

Bu arada cihan bey'in sorusuna da örnek olmuş kışın 16 lt kullanımın abi. eğer böyle bir güzergahta geziyorsa 15 lt normal demekki Cihan bey'in aracı için...

Burada hersabah -1 ile 2-3 derece arasında. Sabah 06:30 yola çıkıyorum.

Bizim burada rampa çok ve şehir için trafiği tam saymalık. O yüzden çok yakıyor.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...