İçeriğe Yönlendir

Mondeo II - Yakıt Tüketimi

Turgay Yüksel

Recommended Posts

Mehmet Kaya

Arkadaşlar Hakan Kurt'un Mondeosu salı gününden beri bende :)

Bugün sabah 8 de LPGciye götürdüm :D

Adam programı açar açmaz abi enjektörler turuncu ama yazılımda mavi seçili dedi. Diğer ayarlarda da sorun var dedi. Araca bilgisayarı bağladı yola çıkardı. Aracın benzin ve LPG grafiklerini üst üste oturttu. Daha önce dip gaz yaptığınızda devir 5bin deviri geçince direk benzine geçiyordu. Yazılıma seyir halindeyken ayar yaptı yüksek devrilerde kullandı. Önceki ayarda yüksek devirlerde Benzin ve LPG grafiklerindeki ara açılıyordu. En son yaptığı ayarda yüksek devirlerde de üstüsteydi. Aracı LPGciden çıkardım gelirken aracın gaz yemesi değişmiş geldi bana. Ancak buna en iyi Hakan karar verir. Ama dip gazlarda artık benzine geçmiyor.

Hakanın aracıyle 100 km yol yaptım yol bilgisayarı 9.5 te teslim ettim. Ancak bu yoğun kızılay trafiğinde değil. İstanbul yolu konya ve samsun yolu ivedik o.s. yolu trafik sıkışık ama yinede akıyordu.

Bu arada HK benim araçla yaptığı 100 km ortalaması 14.5 litre yani LPG olarak 16-17 litre yakar. Bu kullanımla HK kendi aracında 13-14 litre yakması lazım.

Artık ileriki tarihler HK aracıyla ilgili durumu gösterecek.

HK kolay gelsin.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Misafir

Arkadaşlar Hakan Kurt'un Mondeosu salı gününden beri bende :)

Bugün sabah 8 de LPGciye götürdüm :D

Adam programı açar açmaz abi enjektörler turuncu ama yazılımda mavi seçili dedi. Diğer ayarlarda da sorun var dedi. Araca bilgisayarı bağladı yola çıkardı. Aracın benzin ve LPG grafiklerini üst üste oturttu. Daha önce dip gaz yaptığınızda devir 5bin deviri geçince direk benzine geçiyordu. Yazılıma seyir halindeyken ayar yaptı yüksek devrilerde kullandı. Önceki ayarda yüksek devirlerde Benzin ve LPG grafiklerindeki ara açılıyordu. En son yaptığı ayarda yüksek devirlerde de üstüsteydi. Aracı LPGciden çıkardım gelirken aracın gaz yemesi değişmiş geldi bana. Ancak buna en iyi Hakan karar verir. Ama dip gazlarda artık benzine geçmiyor.

Hakanın aracıyle 100 km yol yaptım yol bilgisayarı 9.5 te teslim ettim. Ancak bu yoğun kızılay trafiğinde değil. İstanbul yolu konya ve samsun yolu ivedik o.s. yolu trafik sıkışık ama yinede akıyordu.

Bu arada HK benim araçla yaptığı 100 km ortalaması 14.5 litre yani LPG olarak 16-17 litre yakar. Bu kullanımla HK kendi aracında 13-14 litre yakması lazım.

Artık ileriki tarihler HK aracıyla ilgili durumu gösterecek.

HK kolay gelsin.

Adamın dibisin,dibi :p

Benim için,sabah sabah kalktın gittin,lpg'ciye arabyla ilgilendin.

Arabayı test ettin,kullandın,aRABADA sorunun olmadığı belli oldu,motoru şanzımanı güzel saat gibi çalışıyor...

Bende bu sayede mk3'ü kullandım(senin arabayı) BEn beğendim aracı hocam :D Tırt diyenlere artık bu satten sonra,hayatta inanmıyorum senin araba için :)

GElişmelerle yeniden aranızda olacam :)

Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya

1-Adamın dibisin,dibi :p

2-Benim için,sabah sabah kalktın gittin,lpg'ciye arabyla ilgilendin.

3-Arabayı test ettin,kullandın,aRABADA sorunun olmadığı belli oldu,motoru şanzımanı güzel saat gibi çalışıyor...

4-Bende bu sayede mk3'ü kullandım(senin arabayı) BEn beğendim aracı hocam :D Tırt diyenlere artık bu satten sonra,hayatta inanmıyorum senin araba için :)

5-GElişmelerle yeniden aranızda olacam :)

1- :blush: :blush: :blush:

2-Canın sağolsun canım. Söz verdiğim gibi ilgileneceğim dedim. İnşallah sorun çözülmüştür.

3-Arabanı test etme şerefine nail oldum. Sayende hayran olduğum MK2 kullanmış oldum. Çok hoşuma gitti.

4-Teşekkür ederim. Verilen mal geri alınmaz ama kusura bakma :D :D MK2 de çok güzel araba. Ama senin dediğin gibi 4Kapı olacak 5K değil :)

5-Bekliyoruz. Bu arada depoyu doldur ve 1-2 sefer dip gaz denemesi yapma. Sakin kullan bu konuda çok ciddiyim. Sakin kullan. Ani kalkışlar yapma. Çok fazla dip gaz yapma ki daha net sonuç alalım. Kalkışlarda gaza sakin bas.

İnşallah sorun çözülmüştür.

Yorum bağlantısı
Eren Sağanak

97 modeo aracım var.bilgisayar verisi 17,2/100km(benzin).gazı sız dusunun.bujı,bujı kabloları,filtreler değişti.carbon clean yapıldı.ateşleme bobını kaldı bitek.oda orjınal.aldıgımızdan beri hiç değiştirmedık hıc.fazla yakmasına sebep olabilirmi?

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

97 modeo aracım var.bilgisayar verisi 17,2/100km(benzin).gazı sız dusunun.bujı,bujı kabloları,filtreler değişti.carbon clean yapıldı.ateşleme bobını kaldı bitek.oda orjınal.aldıgımızdan beri hiç değiştirmedık hıc.fazla yakmasına sebep olabilirmi?

Hakaaan... koş, bak ne var burada.. :)

Aracın ateşlemesi düzgün ise, bobini değişmenize gerek yok.. periyodik değişmesi gereken bir parça değildir... Aracınız otomatik mi..

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ali Karadağ

17,2 x 4,6 = 0,79TL/km yapar :s

Bu kadarına da pes doğrusu, Iveco 120-14 var amcamda, o nerdeyse bu kadar yakıyor, kesin bişey var :unsure2:

Hakaaan.. koş, bak ne var burada.. :)

HK bunu görse koşup arabasına sarılıp geri gelir :D

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız

Hakan seni çağırıyorlar, duymadın mı?

Yorum bağlantısı

Mehmet kayanın stop etmesi,benim yakıt,bu forumda efsane oldu ya :D

Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya

Mehmet kayanın stop etmesi,benim yakıt,bu forumda efsane oldu ya :D

Sen arkadaşın benzin değerlerini gördün mü :) Senin LPG değerlerine eşit :)

Haline şükret bence.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı

Sen arkadaşın benzin değerlerini gördün mü :) Senin LPG değerlerine eşit :)

Haline şükret bence.

Abi kötünün iyisi oluyor...

Yarın depoyu doldurup bakacam işte.

1haftada kendini belli eder zaten.

BU arada senin ortalaman dururken artıyordu ya hani,mk2'dede gizli menüden ortalamayı açınca aynı durum mevcut ;)

Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya

Abi kötünün iyisi oluyor...

1-Yarın depoyu doldurup bakacam işte.

1haftada kendini belli eder zaten.

2-BU arada senin ortalaman dururken artıyordu ya hani,mk2'dede gizli menüden ortalamayı açınca aynı durum mevcut ;)

1- görelim bakim.

2-Ben hiç stres yapmam :D

Yorum bağlantısı

1- görelim bakim.

2-Ben hiç stres yapmam :D

Yok ya stres falan değil abi,bundada o ayar var yani :)

Yorum bağlantısı
Hakan Bıyık

Arkadaşlar,

Benim araçta ilk çalıştığı zaman yol bilgisayarı 4.0L ile açılıyor biraz bekledikten sonra 1.4L ye düşüyor. Bu değerler normal mi sizce??

Yorum bağlantısı

Arkadaşlar,

Benim araçta ilk çalıştığı zaman yol bilgisayarı 4.0L ile açılıyor biraz bekledikten sonra 1.4L ye düşüyor. Bu değerler normal mi sizce??

Siz anlık yakıt göstergesine bakıyorsunuz...

Ortalama ile bu tüketimin alakası yoktur.

BU baktığınız değerde, 1'den 55' kadar sürekli değişir...

Fakat anlık fazla gösteriyor...

Normal çalışmada, otomatik ise D'de 1,1 1,4gezer..

N'de ise, 0,9 1,1 arası gezer...

Düzde zaten 0,9 1,1 olur...

Yorum bağlantısı
Hakan Bıyık

Evet anlık tüketim yazmayı unuttum yav:) Araç düz vites ve motor biraz ısındıktan sonra anlık tüketim 1.4-1.1 arası oynuyor. Normal öyleyse?

Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya

Siz anlık yakıt göstergesine bakıyorsunuz...

Ortalama ile bu tüketimin alakası yoktur.

BU baktığınız değerde, 1'den 55' kadar sürekli değişir...

Fakat anlık fazla gösteriyor...

Normal çalışmada, otomatik ise D'de 1,1 1,4gezer..

N'de ise, 0,9 1,1 arası gezer...

Düzde zaten 0,9 1,1 olur...

Dostum araç ilk çalıştığında otomatik jikle devrededir. Yani devri yüksek olacağından yakıt biraz fazla olabilir.

Yorum bağlantısı
Eren Sağanak

Aracın ateşlemesi düzgün ise, bobini değişmenize gerek yok.. periyodik değişmesi gereken bir parça değildir... Aracınız otomatik mi..

sabit hizda giderken hafif silkelemeler yapıyor ve ani hızlanmalarda sorunum var.olması gerektiği gibi hızlanmıyor.daha fazlaydı silkelemeler bujıleri kablolarını değiştiirnce %80 azaldı.bu yuzden bobinden suphelenıyorum.

guzelde makara olmus.sanırım forumda rekor bende :) haftasonları bındıgım ıcın cokta sorun etmiyordum ama sizin verilerinizi gorunce kıskandım valla :)

biraz once bayrampaşa-sarıyer arası ölçüm yaptım.yarısı sehir içi durkalk.9.8 lt(benzin) bilgisayar verisi var.aracım düz vites.sizinkilerle karsılastırınca nasıl acaba.cokmudur yoksa normalmidir?

Yorum bağlantısı
Emir Birbiri

burayı geç gördüm ama eklemeden duramicam 97 yılında 0 km almış oldugumuz mondeo 2.0i ghia manuel aracımızla defalarca 1 depo ile

adana-istanbul yapmıştık ve 180.000km de sattıgımızda hala buna yakın değerlerdeydi :D

yanı yaklaşık 1000km = 1depo hem de baya baya 7 saatte falan :biggrin:

o zamanlar tek anlamadığım şey,adana sıcağında hararet yükseldiğinde klima açınca hararetin düşmesi oluyordu :bravo:

iyi forumlar..

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

1- normaldir.. modeonun deposu 65 litre olması lazım :)

2- bu da normal.. termostatınız az kaçırıyormuş, klima açınca fan çalıştığı için aracı soğutuyoyormuş..

Yorum bağlantısı
Cenk Yıldır

98 mondeo 160.000km otomatik vites.bakımları tam,motor 130.000 kmde komple yeni yapıldı.45 lt lpg depo var.40 litre alıyor.şehir içi 350-380 km arası yol yapıyor ve depo sıfırlanıyor.

Buna göre

Oto Aygaz 1 lt lpg = 2.43 tl

40*2.43=97,2 tl depo dolu

97,2 tl / 350 km = 0,277 tl şuanki değerlerim.

Ancak benzinde yakış km de 55-60 kuruşa geliyor.Bu yakış yazın çok daha düşüyor.En düşük tüketimim geçtiğimiz yaz avcılar-tekirdağ arası oldu.2 kişiydik araçta Aygazdan depoyu doldurdum,kmyi sıfırladım,190 km yol yaptım 130 km sabit cc ile.dönüşte aynı saatler civarı aynı istasyondan tekrar doldurdum ve 30 tllik gaz aldım.Bu da demek oluyor ki kmde 0,157 tl gaz yakmışım. İyi değil mi :)

Hesabımda yanlışlık varsa düzeltin lütfen. sanırım lt hesabıyla 11,4 lt lpg yakışım var.

Bahadır bey, lpg de benzin gibi hesap tutmaz. Doldurduğunuz gazı bitirip kaç km yaptığınıza bakmanız lazım. Sizi hesabınızla ben dolu lpg ile 84 km yaptıktan sonra fullediğimde de 5 TL lik gaz aldı. 2lt lpg ile 84 km gidecek araç sanmıyorum olsun :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya

Bugün fulledim ama sonucu yazmayim, kavga çıkar :D :D

Yürü git adamın asabını bozma. :angry:

Adam inmiş 2.0 dan binmiş 1.1 sonrada yakıtla milleti dövecek. Bak HK gelirse buraya görürsün adam zaten sana kızgın sana sinir olmuş :D :D :D :D Birde gelmiş yakıt değerleri yazacak. Bak HK İzmir'li bebe ona göre Voltta seni bulur görürsün sonra :D

• Beğen 1
Yorum bağlantısı

1- normaldir.. modeonun deposu 65 litre olması lazım :)

58 60 litre alıyor abi :)

Zaten kılavuzda 62yazıyor :)

Bugün fulledim ama sonucu yazmayim, kavga çıkar :D :D

Unom vardı bi ara...

1,1 olanlarından.

Gaz bitmek bilmiyordu :)

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...