İçeriğe Yönlendir

Mondeo II - Yakıt Tüketimi

Turgay Yüksel

Recommended Posts

glx'ler öyle ama ghia'larda orijinal ölçü 195/60/15

Evet biliyorum. Biraz fazla yaktırsada ghialardaki jant ve ebat daha çok yakışıyor bu arabaya.

Bakmışsındır ama arabada çok küçük bir kaçak söz konusu olabilir mi?

Yorum bağlantısı

Bakmışsındır ama arabada çok küçük bir kaçak söz konusu olabilir mi?

Baktık ilkay baktık,Kaçak olsa hadi giderken bi koku gelir.

Cihazla zaten baktık yok.

Giderkenmi kaçırıyor dedim Ee oda olsa koku gelir bi şekilde.

Bakalım şu depo kaçta bitecek,Yeminle merak ediyorum :D

Yorum bağlantısı

Hava filtresinin hemen oradaki debimetre yakıtı çok değiştiriyor. Keşke bir başka mondeonunkiyle deneme şansın olsa.

Yorum bağlantısı
Taner Kızılkor

Biliyorum.

O zamanda çukurları hissediyorsun fazlasıyla :)

bende 65 kullanıyorum.

Yorum bağlantısı
Taner Kızılkor

de ayrı, 65 yanlış. tüketimi artırır.

Olur söylerim bir daha size ayrıca uğrar. :spiteful:

Tüketimi ne kadar arttırır mesela?

% olarak değer verirmisiniz.

Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız

Olur söylerim bir daha size ayrıca uğrar. :spiteful:

% veremem ama çap büyüdüğü için şehir içinde tüketimi arttırır, uzun yolda düşürür.

Yorum bağlantısı
Taner Kızılkor
(düzenlendi)

ş.içi arttırıp ş.dışı düşürmesi.

yok zaten vazgeçtim o sorudan. Koskoca dişleriyle kışlık lastik var altında artacak olsa onda artardı. yazın yaktığımdanda az yakıyorum

tarihinde Taner Kızılkor tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız

çap büyüdüğü için dur kalk yaparken ilk harekette aracı hantallaştırır, gaza daha fazla basmanıza neden olur. Ancak uzun yolda dur kalk olmadığı için araç daha rahat gider.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ali Karadağ

20121227151803!Torque_animation.gif

34be615483d01fea0d42822a7010abc7.png

Formülde:

T: Tork (Dönme Momenti)

r : Yarıçap

F: Kuvvet

Bu hesapta

15" 65mm yanaklı bir lastiğin yarıçapı: 321mm

15" 60mm yanaklı b,r lastiğin yarıçapı: 311mm

Şehir içinde dur-kaklarda ivmelenme gerektiğinden sabit tork ile 60mm yanaklı lastiğin yola uyguladığı kuvvet daha fazladır, 65mm yanakta ise kuvvet düşeceğinden aracı kaldırmak için gaza daha çok asılırsınız, yakıt artar.

Şehir dışında ise sabit hızda gittiğiniz için araca ivme kazandırmanız gerekmez, sabit ivmeyle gider ve 65mm yanaklı lastik yaklaşık %3,21 daha uzun yol gider, bu da tasarrufu sağlar.

Tabi lastiklerin aynı ağırlıkta olduklarını varsayıyorum. Ayrıca lastik ağırlıkları da etki eder.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Taner Kızılkor

20121227151803!Torque_animation.gif

34be615483d01fea0d42822a7010abc7.png

Formülde:

T: Tork (Dönme Momenti)

r : Yarıçap

F: Kuvvet

Bu hesapta

15" 65mm yanaklı bir lastiğin yarıçapı: 321mm

15" 60mm yanaklı b,r lastiğin yarıçapı: 311mm

Şehir içinde dur-kaklarda ivmelenme gerektiğinden sabit tork ile 60mm yanaklı lastiğin yola uyguladığı kuvvet daha fazladır, 65mm yanakta ise kuvvet düşeceğinden aracı kaldırmak için gaza daha çok asılırsınız, yakıt artar.

Şehir dışında ise sabit hızda gittiğiniz için araca ivme kazandırmanız gerekmez, sabit ivmeyle gider ve 65mm yanaklı lastik yaklaşık %3,21 daha uzun yol gider, bu da tasarrufu sağlar.

Tabi lastiklerin aynı ağırlıkta olduklarını varsayıyorum. Ayrıca lastik ağırlıkları da etki eder.

Budur :bravo:

Yorum bağlantısı
Ali Karadağ

Yani 65 yanak kullanan araçlarınız daha çok yakacaktır.

Maalesef sattığım Mondeo'mda da 195/65/15 vardı, çok iyi durumdaydı lastikler, kıyamadım değiştirmeye :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız

yok zaten vazgeçtim o sorudan. Koskoca dişleriyle kışlık lastik var altında artacak olsa onda artardı. yazın yaktığımdanda az yakıyorum

Mesaja ilave yapmışsınız, yazlık ve kışlık lastik ölçüleriniz nedir?

Maalesef sattığım Mondeo'mda da 195/65/15 vardı, çok iyi durumdaydı lastikler, kıyamadım değiştirmeye :)

Benim mondeo manul ve lastiğim 195/60/15. Hep bu ölçü kullandım. Kışlık lastik olarak 185/65/15 var.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ali Karadağ

Benim mondeo manul ve lastiğim 195/60/15. Hep bu ölçü kullandım. Kışlık lastik olarak 185/65/15 var.

Doğrusu da o zaten abi ;)

Yorum bağlantısı
Ali Karadağ

senin 65 yanak ile tüketimin neydi?

8.1lt/100km [%70 Şehir dışı(100-110km/s), %30 Şehir içi(sakin kullanım)]

11.6lt (%100 Şehir içi)

Yalnızca şehir dışı kullanım verim yok ama o da 7.7-7.6lt/100km'ler civarında çıkardı muhtemelen. Şehir içinde içen araba şehirlerarası yollarda kokluyordu, bastığımda bile çok bişey değişmiyordu.

Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız

8.1lt/100km [%70 Şehir dışı(100-110km/s), %30 Şehir içi(sakin kullanım)]

11.6lt (%100 Şehir içi)

Yalnızca şehir dışı kullanım verim yok ama o da 7.7-7.6lt/100km'ler civarında çıkardı muhtemelen. Şehir içinde içen araba şehirlerarası yollarda kokluyordu, bastığımda bile çok bişey değişmiyordu.

otomatik miydi? Benim manuel vites değerlerim de aynı.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ali Karadağ

otomatik miydi? Benim manuel vites değerlerim de aynı.

Yok abi benim de manueldi. Hatta 98 model olduğundan eski gri motordu, sizinkiler siyah galiba?

Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız

Yok abi benim de manueldi. Hatta 98 model olduğundan eski gri motordu, sizinkiler siyah galiba?

siyah evet. Rekorum uzun yol tek kişi, 110-120 arası hız, klima açık 6,3 litre.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ali Karadağ

siyah evet. Rekorum uzun yol tek kişi, 110-120 arası hız, klima açık 6,3 litre.

Sizin motorlar biraz daha tasarruflu ama yine de hakkını vermek gerekir ki 6,3lt çok iyi bir rekor :flowers:

Eğer yine Mk2 alacak olursam mutlaka 99 Ghia Manuel Sedan olacak ;)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Taner Kızılkor

Mesaja ilave yapmışsınız, yazlık ve kışlık lastik ölçüleriniz nedir?

Satın aldığım da üzerinde 195/60/15 yazlık lastik vardı ama son yazıydı hatta ilk ıslak yolda ABS nin TCS nin çalışır olduklarını tekrar gösterdiler sağolsunlar. :)

Elimde 195/65/15 kışlık vardı eski aracımda 10bin km. yapmış onu taktırdım. Lassa Snoways.

Aslında aracımın duruşundanda yol konforundanda memnunum şuan.

Yakıtta da öyle çok hissedilir bir artış olacak gibi gelmiyor bana çünkü 100km/12lt, 2000cc motor, kış şartlarında ankara, otomatik vites için çok değil..

Yorum bağlantısı

Sizin motorlar biraz daha tasarruflu ama yine de hakkını vermek gerekir ki 6,3lt çok iyi bir rekor :flowers:

Eğer yine Mk2 alacak olursam mutlaka 99 Ghia Manuel Sedan olacak ;)

Tu kaka o arabalar. :)

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...