Mehmet Kaya 30 Ekim 2012 Paylaş 30 Ekim 2012 tabi nüfus artarsa yakıtta artacak. Ah Mehmet hoca az değilsin... Diyecek birşey bulamadım gülmekten Nereye nasıl bağladın. Biran karşımda Hakan Kurt var sandım Yorum bağlantısı
Misafir 30 Ekim 2012 Paylaş 30 Ekim 2012 Diyecek birşey bulamadım gülmekten Nereye nasıl bağladın. Biran karşımda Hakan Kurt var sandım BEn ne yaptım Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya 30 Ekim 2012 Paylaş 30 Ekim 2012 BEn ne yaptım Hiç birşey yapmadın Ne bileyim bir an aklıma sen geldin. Gülümsetti beni konuşma Sevdiğimden sevdiğimden Polemiğe senide çekeyim dedim Yorum bağlantısı
Misafir 30 Ekim 2012 Paylaş 30 Ekim 2012 Hiç birşey yapmadın Ne bileyim bir an aklıma sen geldin. Gülümsetti beni konuşma Sevdiğimden sevdiğimden Polemiğe senide çekeyim dedim Yok bu aralar karışmıyom bişiye Yorum bağlantısı
Misafir 30 Ekim 2012 Paylaş 30 Ekim 2012 Bi kaç gün önce ayar yaptık benim arabaya.(yol ince ayarı) benzindeki ayarıyla birebir üstüne oturttuk. Depoyu ayardan sonra doldurdum. 125 km yaptım. Aynı istasyon aynı pompadan bugün öğlen aldım. Hüsran 18litre aldı Enjektörden şüpheleniyorum _? Değiştireyimmi? Yol bilgisayarıda 14,5 gösteriyordu. Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya 30 Ekim 2012 Paylaş 30 Ekim 2012 14.5 bence normal ne bekliyordun o yoğun trafikte o kadar sert kullanmaya. Ben sakin kullandığım halde Ankara'da 12-13 lt yaktırıyorum. Yok bu aralar karışmıyom bişiye Niye kimseye karışmıyorsun ? Yorum bağlantısı
Misafir 30 Ekim 2012 Paylaş 30 Ekim 2012 14.5 bence normal ne bekliyordun o yoğun trafikte o kadar sert kullanmaya. Ben sakin kullandığım halde Ankara'da 12-13 lt yaktırıyorum. Niye kimseye karışmıyorsun ? 14,5 yol bilgisayarı canım 18litre aldı diyorum sana Karışmıyorum işte ne yapacan sebebini Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız 30 Ekim 2012 Paylaş 30 Ekim 2012 Hakan daha önce de konuşmuştuk, aynı araçtan bul ve biraz kullan. Diğer araç sürücüsü de senin kini kullansın. 2 Yorum bağlantısı
Ali Karadağ 30 Ekim 2012 Paylaş 30 Ekim 2012 Hakan daha önce de konuşmuştuk, aynı araçtan bul ve biraz kullan. Diğer araç sürücüsü de senin kini kullansın. Kesinlikle katılıyorum, Ankara'dan bi üye ayarla binip deneyin bence de 1 Yorum bağlantısı
Mesut DÜLEK 30 Ekim 2012 Paylaş 30 Ekim 2012 Hocam helal olsun size. O değerler uzun yolda yakalanan değeler. Gerçekten şehir içindeki değerler bu ise tebrik ediyorum sizi. Sakın Maraş'a gelmeyin. Ben Ankara'da 12-13 lt yaktırırken Maraşta 15 lt yaktırıyorum. Mesut hocam Maraş merkezde değil Evet Maraş Merkez ile Afşin arasında çok fark var ben evden işe giderken 5km boyunca sadece 1 kere ışıkda durmaktayım.Trafik desen zaten araba sayısı az bir ilçe Yorum bağlantısı
Misafir 30 Ekim 2012 Paylaş 30 Ekim 2012 Enjektörleri değiştirdik şimdi. Ayarıda yaptık haftasonuna kadar bi kullanıp tekrar doldurcam. Bakalım Hakan daha önce de konuşmuştuk, aynı araçtan bul ve biraz kullan. Diğer araç sürücüsü de senin kini kullansın. Yok yok abi,bu sefer cidden düzgün kullandım. Kesinlikle katılıyorum, Ankara'dan bi üye ayarla binip deneyin bence de Vallaha düzgün kullandım Yorum bağlantısı
Ali Karadağ 30 Ekim 2012 Paylaş 30 Ekim 2012 Enjektörleri değiştirdik şimdi. Ayarıda yaptık haftasonuna kadar bi kullanıp tekrar doldurcam. Bakalım Yok yok abi,bu sefer cidden düzgün kullandım. Vallaha düzgün kullandım Hadi hayırlısı Hakan, umarım en az bi %20-30 düşüş olur 2 Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya 30 Ekim 2012 Paylaş 30 Ekim 2012 Evet Maraş Merkez ile Afşin arasında çok fark var ben evden işe giderken 5km boyunca sadece 1 kere ışıkda durmaktayım.Trafik desen zaten araba sayısı az bir ilçe Benim evimle eşimin evi arası 8 km ve 10 tane ışık var. 2-3 tane kasis var Çukurları saymıyorum. Sabah 07:00 işçi servis trafiğide var ve benim otomatik mondeo şehir içinde 15 lt yakıyor Enjektörleri değiştirdik şimdi. Ayarıda yaptık haftasonuna kadar bi kullanıp tekrar doldurcam. Bakalım Atiker LPG konusundan atikeri yerden yere vuruyorlar. Senin başına gelenleri görmeleri gerek arkadaşların. Hadi hayırlısı Hakan, umarım en az bi %20-30 düşüş olur Hakan'ın aracının yakıtı düşmez Sorun arabadada değil LPG de değil. 1 Yorum bağlantısı
Misafir 30 Ekim 2012 Paylaş 30 Ekim 2012 Hakan'ın aracının yakıtı düşmez Sorun arabadada değil LPG de değil. Ya vallaha düzgün kullandım bu sefer Yorum bağlantısı
Semih Arslan 30 Ekim 2012 Paylaş 30 Ekim 2012 Ya vallaha düzgün kullandım bu sefer düzgün kullanıyorum olmuyor agresif kullanıyorum omuyor ısrarla olmuyor 27 lt lpg ile 180 km gidiyor şehir içi Yorum bağlantısı
Misafir 30 Ekim 2012 Paylaş 30 Ekim 2012 var bi yerde bişi,ama ne... Bu arada enjektör değişiminden sonra (sorun enjektörlerdeyse) ayarı 500 600 km sonra bi dahamı yapılacak ? yoksa gerek yokmu? Varmı bilen? Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya 30 Ekim 2012 Paylaş 30 Ekim 2012 düzgün kullanıyorum olmuyor agresif kullanıyorum omuyor ısrarla olmuyor 27 lt lpg ile 180 km gidiyor şehir içi Araç otomatikmi ve otomatikse aracı yoğun G.Antep trafiğinde kullanıyorsanız çok normal. Ben G.Antepe gittiğimde Ankara ve Maraş trafiğini mumla arıyorum Ben maraşta 30 lt ile 200 km yol yapıyorum. yoğun trafik ve 8 km 10 kırmızı ışık kasisler hariç. Yorum bağlantısı
Misafir 30 Ekim 2012 Paylaş 30 Ekim 2012 Hakan, Aracının yol bilgisayarını sıfırlasan ve birgün çevre yolundan 90km hızla işe gitsen az çok bilgisayardan anlaşılır aracın yakıt tüketimi. 14.5lt harcama yol bilgisayarında yazan değerse ben kendi Mondeomda bu değerleri hiç görmemiştim. Şehiriçinde çok sakin bir kullanıcı değilimdir ancak Konutkent tarafından geldiğim için düz yol ortalama yakıt tüketimime olumlu katkıda bulunuyor. Bugün akşam trafiğinde; Kolej-Kurtuluş-GAzi Mah.-Çiftlik-Aşti Bulvarı-Eskişehir Yolu-Konutkent güzergahından eve geldim. GAzi Mah.'nde yol bilgisayarı 10,3lt/100km gösterirken, eve geldiğimde 7.6lt/100km'ydi bilgisayar. Tabi bu bizim Seat'ın verileri ama Mondeo eğer 2 kat fazla yakıyorsa, bu aracın tüketimi aşırı demektir ve şehir içi kullanımda yakıtı bel büker. Bu arada önceki sayfalarda, çok düşük yakıt tüketimleri mevcut ancak bu hesaplamaların standartı olmadığı için, sapmalar olduğunu düşünüyorum. Araçların dur kalkları bile LPG tüketimi hesaplanırken önem kazanır. GAza geçiş süresi uzunsa, veya araçların yüksek devirlerinde benzine geçme süresi varsa, benzinle yapılan yol da LPG'li tüketime dahil edilebiliyor. Araçların normal benzin tüketimlerine göre lpg'yi az tüketmeleri araçlarda çalışma düzeninin sağlıksız olduğunun göstergesidir aslında. Bu nedenle, bir araç lpg'de 100km'de 5-6lt lpg yakıyorsa, kullanıma devam etmeden kalibrasyon ayarına götürmek daha doğrudur. Lpg ekonomisi genelde 5. vites 3.000 devire kadar olan hızlardır. Sonrasında LPG'nin ekonomisi azalmaya başlar. Tabi bu arada ortalama hız değerlerini de doğru almakta fyarar var. Kayseri Ankara arasında 322km'lik yolu, 2 saat 48 dakikada kattettiğimiz yolda bile aracın ortalama hızı 114km gözüküyor ki, en yüksek hız olarak gözüken 187km'de aracın ibresi 200km'ye dayanmış durumdaydı. Navigasyon görüntsü aşağıda; Saygılarımla. Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya 30 Ekim 2012 Paylaş 30 Ekim 2012 Evren Bey benim yukarıda belirttiğim değerler için görüşünüz ne? Yol bilgisayarı 12.5-13 arasında genelde. Yorum bağlantısı
Misafir 30 Ekim 2012 Paylaş 30 Ekim 2012 Mehmet Bey, Yol bilgisayarı verisi LPG'yi hesaplıyorsa çok normal. Benzini alıyorsa biraz fazla. Arşivi karıştırıken buldum, benim Mondeo'nun havaalanına giderken çektiğim bir resmi; Bu rakam doğru, hatta aynı yolda Mondeo'yu babam kullanırken, benim Cordoba'ya göre daha az yaktırdığına da şahit oldum. Sadece ben Cordoba'yı 120km'ye sabitledim, Mondeo'yu 99km'ye sabitledik. Ben 7.6lt/100km, Mondeo ise 7.1lt/100km yaktı. Araç LPG'li olursa; 8.52lt/100km şehirler arası 90km hızla LPG ortalaması olur ki bunu ara hızlanma ve yavaşlamalarla 9.5lt olarak alabiliriz. Her 10km'lik hız artışının %10 arttırdığını düşünürsek, ortalama 110km'de aracın yakışı 10.8lt/100km LPG olur şehirler arasında. Şehir içi verisi de 1-2lt üstünde seyredebilir. Saygılarımla. Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya 30 Ekim 2012 Paylaş 30 Ekim 2012 Evren Bey benimki benzin değerleri bunlara yaklaşık %20 kadar ekleme yapıyorsunuz. Uzun yol olayına gelecek olursak dediğiniz gibi 110 km ortalama hızla Eskişehire gittim gelirken 120 km ortalama hızla geldim arabada 4 yetişkin ve oğlum vardı Ankaraya geldiğimde yol bilgisayarımda 8.3 lt ortalama vardı. Buda yaklaşık lpg değerleri 9.5-10 lt arasındaydı. Ankarada ben 12-13 lt lpg yaktırıyorum. Ama Maraş'ta asla 15 lt altına düşüremiyorum. yukarda yazdığım etkenlerden dolayı galiba. araç 3 zor görüyor 4 neredeyse hiç görmüyor. Aracı 2bin ile 2500 devir aralığında kullanıyorum. Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya 30 Ekim 2012 Paylaş 30 Ekim 2012 Maraşın rakımı kaçtır? Abi rakımdan değil (568 rakım) çok fazla rampaları var öyle dik rampaları var ki gelen bilir ancak. Genelde trafik tek şerit akar. Çünkü çift sıra park var Yorum bağlantısı
Misafir 31 Ekim 2012 Paylaş 31 Ekim 2012 İzmire falan gittiğimde yol bilgisayarı 8,8 9,2 arasında gidip geliyordu. Bi ara gidicem lpg'yi bağlattığım yere Artık oda olmasa, Satılık mondeo var yazabilirim vallaha Bugün sabah yol bilgisayarı 14,0 yazıyordu. Gerçi 15km 50dakikada geliyorum Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız 31 Ekim 2012 Paylaş 31 Ekim 2012 İzmire falan gittiğimde yol bilgisayarı 8,8 9,2 arasında gidip geliyordu. Bi ara gidicem lpg'yi bağlattığım yere Artık oda olmasa, Satılık mondeo var yazabilirim vallaha Bugün sabah yol bilgisayarı 14,0 yazıyordu. Gerçi 15km 50dakikada geliyorum Bari çevreyol gibi düz bir yol bul ve 110 gibi hızlarda biraz kullan, arada belli eder durumu. Yorum bağlantısı
Recommended Posts