İçeriğe Yönlendir

Mondeo II - Yakıt Tüketimi

Turgay Yüksel

Recommended Posts

İsmail Sert
1 dakika önce, Derviş Dursun yazdı:

Valla kardeşim ateşleme sistemini orjinalle değiş zaten. İdare ederi falan olmaz bunun. Bittiyse bitti, can çekişmesi ya yolda bırakır ya olur olmaz işler çıkarır. Başka bir lpg ciye göster derim. Van'dayken baktirdiysan oralar ufak yerler sanayi olarak, seçenek pek olmayabilir. Başka yerde kontrol ettir derim. Sonuçta şundan şundan çok yakıyor sıkıntı şundan olabilir gibi bişeyler söylemeleri lazım. Yakıtın acayip yüksek 

Anladım abi bujilere bu ay bi düzen çekerim artık ama yinede düşmezse napıcaz hiç fikrim yok aklıma sebep bile gelmiyor çünkü aşırı fark var insanların yazdıklarına bakıyorum dağlar var arada . . :( 

Yorum bağlantısı
Derviş Dursun
Bir saat önce, İsmail Sert yazdı:

Anladım abi bujilere bu ay bi düzen çekerim artık ama yinede düşmezse napıcaz hiç fikrim yok aklıma sebep bile gelmiyor çünkü aşırı fark var insanların yazdıklarına bakıyorum dağlar var arada . . :( 

Benzinde nasıl, hiç denedin mi peki

Yorum bağlantısı
Ahmet Said Avşar
(düzenlendi)
15 dakika önce, İsmail Sert yazdı:

Lpg ayarını yeni yaptırdım fazla bi değişme olmadı dediler zaten ayarlar iyiymiş, yağı hava filtresi yağ filtresi yeni değişti bujiler çok sıkıntılı görünmüyo dedi usta şimdilik sonuç bu abi acaba ne yaparsam çözerim bu işi.

34 dakika önce, İsmail Sert yazdı:

97 mondeo 2.0 ghia otomatik vites uzun yol geldim 1150 km 476 tl gaz harcadım ortalama 0,40 kuruş gibi bir rakam. Şehir içi 32 litre gazla 187 kmyi deviremedim arabayı kasmıyorum boğmuyorum değişmiyor bazen biraz basıyorum değerler yaklaşık olarak yine aynı oluyor. Yakıt biraz fazla gibi geldi sizce sebebi nedir saygıdeğer büyüklerim. (Not 2.0 avensisi olan eşimin eniştesi 670 tlye 3000 km gittiğini söyleyince şok oldum) bu arada yol bilgisayarı 12.4-12.9 arası gösteriyor benzin değerlerini aracımız fazla mı yakıyor yardımlarınızı bekliyorum. .

aracın çalışmasında bir düzensizlik var mı? 

oksijen sensörü-maf sensörü-rolanti sensörü-egr'nin durumu bunlar kontrol edildi mi?

aracınızın lpg sinde bişi yok,benzinde uzun yolda 12,6 lık bir ortalama göstermesi için 170 km/s süratle seyretmeniz gerekiyor,ki onuda lpg ye vurunca 14.5 lt falan yapar.buda lpg de sorun olmadığını aracın genel yakıt sarfiyatında fazlalık olduğunu doğal olarak da oksijen sensörü-maf sensörü-rolanti sensörü-egr de sorun olma olasılığı yüksek.uzun yol 120 km/s süratte yola bağlı olarak 8,5-10 lt aralığında olması lazım.ateşleme aksamını da gözden geçirmelisiniz.

size tavsiyem bir tane elm 327 cihazı alıp kendiniz arıza koduna bakmanız,fazladan aracı kurcalatmamış olursunuz

tarihinde Ahmet Said Avşar tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
İsmail Sert
3 dakika önce, Derviş Dursun yazdı:

Benzinde nasıl, hiç denedin mi peki

Benzinde hiç denemedim abi

2 dakika önce, Ahmet Said Avşar yazdı:

aracın çalışmasında bir düzensizlik var mı? 

oksijen sensörü-maf sensörü-rolanti sensörü-egr'nin durumu bunlar kontrol edildi mi?

aracınızın lpg sinde bişi yok,benzinde uzun yolda 12,6 lık bir ortalama göstermesi için 170 km/s süratle seyretmeniz gerekiyor,ki onuda lpg ye vurunca 14.5 lt falan yapar.buda lpg de sorun olmadığını aracın genel yakıt sarfiyatında fazlalık olduğunu doğal olarak da oksijen sensörü-maf sensörü-rolanti sensörü-egr de sorun olma olasılığı yüksek.uzun yol 120 km/s süratte yola bağlı olarak 8,5-10 lt aralığında olması lazım.ateşleme aksamını da gözden geçirmelisiniz.

Abi bu dediklerinin hiç birisine baktırmadım. Çalışmada çok soğukta tüpe geçince titreme yapıyor ama normal zamanda bi sıkıntı görmedim. Park pozisyonunda tüpe geçerken bir kez stop etti bunun dışında bir sıkıntı yaşamadım. Bu sensör ve parçalara lpgciye mi gidip baktırmalıyım abi yoksa başka yerde mi.

Yorum bağlantısı
Derviş Dursun

Bilgisayar ekranı herzaman doğru göstermeyebiliyor. Benzinde çalışmasında ve yakmasında bir sorun yoksa lpg ile ilgili bir sorun var. Enjektörler eski olabilir, yırtık gevşek hortum olup, kaçak olabilir. Başıma geldi çünkü. Az yakan arabam bir baktım 20 liralık gaz aldıktan 10 km sonra sinyal veriyordu. Hortumlara baktım, enjektörlere giren kalın hortum gevşemiş, eller ellemez pıst pıst gaz çıkmaya başladı. Sıktım kelepçeyi düzeldi 

Yorum bağlantısı
İsmail Sert
7 dakika önce, Derviş Dursun yazdı:

Bilgisayar ekranı herzaman doğru göstermeyebiliyor. Benzinde çalışmasında ve yakmasında bir sorun yoksa lpg ile ilgili bir sorun var. Enjektörler eski olabilir, yırtık gevşek hortum olup, kaçak olabilir. Başıma geldi çünkü. Az yakan arabam bir baktım 20 liralık gaz aldıktan 10 km sonra sinyal veriyordu. Hortumlara baktım, enjektörlere giren kalın hortum gevşemiş, eller ellemez pıst pıst gaz çıkmaya başladı. Sıktım kelepçeyi düzeldi 

Kontrole götürücem abi o zaman onun dışında benzinde de deniycem bu sensörleride kontrol ettiririm sıkıntı bulunur ve çözüm bulursak buradan bilgi veririm herkes faydalanır ilgi alakanız için teşekkür ederim yeni fikirlerede hala açığım :) 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ahmet Said Avşar
33 dakika önce, İsmail Sert yazdı:

Benzinde hiç denemedim abi

Abi bu dediklerinin hiç birisine baktırmadım. Çalışmada çok soğukta tüpe geçince titreme yapıyor ama normal zamanda bi sıkıntı görmedim. Park pozisyonunda tüpe geçerken bir kez stop etti bunun dışında bir sıkıntı yaşamadım. Bu sensör ve parçalara lpgciye mi gidip baktırmalıyım abi yoksa başka yerde mi.

bir tamirciye gitmen lazım,ama elm 327 al,en azından fikir verir.

17 dakika önce, Derviş Dursun yazdı:

bence önce en az maliyetten başlamalı,yol bilgisayarının verisini doğru kabul edip bilgisayara bağlatmalı(yada elm 327). 

arkadaş zaten Van'da.bulunduğu şehirde usta var mı yok mu? bizimki gibi elektronik araçlar herkese de kurcalatılmaz.bilgisayarın verdiği sorundan çözüme gidilmesi daha az maliyetli olur die düşünüyorum.

Yorum bağlantısı
İsmail Sert
(düzenlendi)
20 dakika önce, Ahmet Said Avşar yazdı:

bir tamirciye gitmen lazım,ama elm 327 al,en azından fikir verir.

bence önce en az maliyetten başlamalı,yol bilgisayarının verisini doğru kabul edip bilgisayara bağlatmalı(yada elm 327). 

arkadaş zaten Van'da.bulunduğu şehirde usta var mı yok mu? bizimki gibi elektronik araçlar herkese de kurcalatılmaz.bilgisayarın verdiği sorundan çözüme gidilmesi daha az maliyetli olur die düşünüyorum.

Abi burdaki ustalar bu gibi araçlardan korkuyorlar işin açığı. Aslında bilgisayara bağlatmam şart bi kaç sıkıntısı var belki onlarda ortaya çıkar. Bu yoldan gitmek biraz daha mantıklı duruyor(birde elm 327 ne demek abi cahilliğime ver kusura bakma :)

tarihinde İsmail Sert tarafından düzenlendi
Eksik bilgi
Yorum bağlantısı
Ahmet Said Avşar
(düzenlendi)
22 dakika önce, İsmail Sert yazdı:

Abi burdaki ustalar bu gibi araçlardan korkuyorlar işin açığı. Aslında bilgisayara bağlatmam şart bi kaç sıkıntısı var belki onlarda ortaya çıkar. Bu yoldan gitmek biraz daha mantıklı duruyor(birde elm 327 ne demek abi cahilliğime ver kusura bakma :)

http://urun.gittigidiyor.com/otomobil-motor-aksesuar/elm327-wifi-arac-ariza-tespit-cihazi-obd2-v1-5-266341911?rcp_action=rceProductClicked

bu cihazla aracın arızasını verdiği koda göre  lokal olarak tespit edebilirsin.forumda konusu var,bir incele istersen.

bu arada @Çağlar Bayur abi daha ye bi danış derim

tarihinde Ahmet Said Avşar tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
İsmail Sert
9 dakika önce, Ahmet Said Avşar yazdı:

http://urun.gittigidiyor.com/otomobil-motor-aksesuar/elm327-wifi-arac-ariza-tespit-cihazi-obd2-v1-5-266341911?rcp_action=rceProductClicked

bu cihazla aracın arızasını verdiği koda göre  lokal olarak tespit edebilirsin.forumda konusu var,bir incele istersen.

bu arada @Çağlar Bayur abi daha ye bi danış derim

Abi çok sağol yardım için çağlar abiye danışmadan olmaz galiba :) 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Tuncay Arslan

İsmail kardeş yakıtın fazla gerçekten, arabanın yakıt tüketimini ve performansı iyileştirmede hep şu yol izlenir. Benzin deposu doldurulup lpg vanadan kapatılır 250-300 km yol yapıp depo fullenip tüketim değerleri hesaplanır, lpg ustasına gidene kadar hiç lpg ye gememek lazım. Benzinde kullanırken gözlem yapılır şüpheli olan durumlar araştırılır. Arabanın çekişinde rölantisinde hızlanmasında egsoz emisyonunda rampa tırmanmasında problem var mı yok mu bilmek lazım, yakıt sisteminde kaçak bile olabilir.

Yorum bağlantısı
İsmail Sert
1 saat önce, Tuncay Arslan yazdı:

İsmail kardeş yakıtın fazla gerçekten, arabanın yakıt tüketimini ve performansı iyileştirmede hep şu yol izlenir. Benzin deposu doldurulup lpg vanadan kapatılır 250-300 km yol yapıp depo fullenip tüketim değerleri hesaplanır, lpg ustasına gidene kadar hiç lpg ye gememek lazım. Benzinde kullanırken gözlem yapılır şüpheli olan durumlar araştırılır. Arabanın çekişinde rölantisinde hızlanmasında egsoz emisyonunda rampa tırmanmasında problem var mı yok mu bilmek lazım, yakıt sisteminde kaçak bile olabilir.

Peki abi bu sıkıntıyla ilgili cihaza bağlayınca çıkma ihtimali yok mu önce ahmet abinin dediği gibi az masraf için burdan devam edip eğer sonuç bulamazsak dediğini yapsak bi sonuca varamaz mıyız?.

Yorum bağlantısı
Tuncay Arslan
17 dakika önce, İsmail Sert yazdı:

Peki abi bu sıkıntıyla ilgili cihaza bağlayınca çıkma ihtimali yok mu önce ahmet abinin dediği gibi az masraf için burdan devam edip eğer sonuç bulamazsak dediğini yapsak bi sonuca varamaz mıyız?.

Mutlaka fikir verir, arabanı tanısaydın sürüş karakterine verdiği tepkilere göre nerden başlayacağın hakkında fikir sahibi olurdun biraz. En basiti madem arıza tesbit cihazı görünüyor, sonra ateşleme yakıt sistemi temizliği, sonra sırayla buji ve kablosu orjinaliyle değişim diye uzar gider :) Şimdiden kolay gelsin ama güvenilir bir usta bulsanız iyiymiş.

Yorum bağlantısı
Kağan Eroğlu
(düzenlendi)

98 model düz vites mondeo kullanıyorum, tüpte şehir içi yaklaşık 12 lt yakıyor ama gaza ayağımın ucu ile dokunuyorum resmen. Geçenlerde şehir dışı yapma fırsatım oldu, 180-220 km hızla gittim uzun bir süre geri kalanı 120km hızla devam ettim 10 lt yaktı. Araçta yol bilgisayarı yok lpg fullleyerek ölçüyorum, ecu arızalı arada sapıtıyor ama genel olarak az yakıyor sanırım. Araç 344.000km'de motoru yakın zaman önce yapılmış anladığım kadarıyla çünkü 240km gördü araç. 

tarihinde Kağan Eroğlu tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Derviş Dursun

Şehiriçi 175 km, uzun yol 80 km olmak üzere toplam 255 km yolu 28.33 lt lpg ile tamamladım. 

Yorum bağlantısı
Ahmet Said Avşar
Bir saat önce, Derviş Dursun yazdı:

Şehiriçi 175 km, uzun yol 80 km olmak üzere toplam 255 km yolu 28.33 lt lpg ile tamamladım. 

75 litre lpg-700 km oldu bitti bitecek.hep ankara içi kullandım ama yarısı uzun yol sayılır(çevre yolu-protokol yolu)

yazlık lastikler ile tabi

Yorum bağlantısı
Derviş Dursun
6 saat önce, Ahmet Said Avşar yazdı:

75 litre lpg-700 km oldu bitti bitecek.hep ankara içi kullandım ama yarısı uzun yol sayılır(çevre yolu-protokol yolu)

yazlık lastikler ile tabi

Hemen hemen aynı değerler. Çok normal 

Yorum bağlantısı
İsmail Sert

Abilerim marş motoruyla alakalı arıza giderildikten sonra yaklaşık 25 km yoldan evime geldim. Araba çalılırken daha önce nadiren yaptığı hafif tekleme olayını daha çok yaptığını fark ettim. Araç hırr hırr hırr ediyor saniyede bir kez bu şekilde yapıyor kaputu açıp baktığımda enjektörlerden düzenli ses değil karışık çıtırtı geldiğini hissettim. Sistem zavoli. Bu arada daha önce 32 litre tüple 170-190 km gidiyordum şu iki seferdir son 300-400 km de 32 litre tüple 230-250 km arası gidebiliyorum yakıt 2.90 türkiye petrollerinden sabit alıyorum. Bir fikir var mı enjektörlerde bir sıkıntı olabilir mi sizce?

Yorum bağlantısı
Ahmet Said Avşar
12 dakika önce, İsmail Sert yazdı:

Abilerim marş motoruyla alakalı arıza giderildikten sonra yaklaşık 25 km yoldan evime geldim. Araba çalılırken daha önce nadiren yaptığı hafif tekleme olayını daha çok yaptığını fark ettim. Araç hırr hırr hırr ediyor saniyede bir kez bu şekilde yapıyor kaputu açıp baktığımda enjektörlerden düzenli ses değil karışık çıtırtı geldiğini hissettim. Sistem zavoli. Bu arada daha önce 32 litre tüple 170-190 km gidiyordum şu iki seferdir son 300-400 km de 32 litre tüple 230-250 km arası gidebiliyorum yakıt 2.90 türkiye petrollerinden sabit alıyorum. Bir fikir var mı enjektörlerde bir sıkıntı olabilir mi sizce?

250 km normal değerler

Yorum bağlantısı
Derviş Dursun
1 saat önce, İsmail Sert yazdı:

Motor kısmında işlem yapıldıysa ustalar lpg fişini pek bilmez, söküldüyse yanlış takılmış olabilir. Motor dengesiz çalışır ve tekler. Zamanlama pistona göre karışır çünkü. Benzinde sıkıntı yoksa tabi!

Yorum bağlantısı
İsmail Sert

Benzinde herhangi bir sıkıntı yok teşekkür ederim yorum için abi. Ahmet said abi teşekkür ederim yorumun için.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Derviş Dursun
Bir saat önce, İsmail Sert yazdı:

Benzinde herhangi bir sıkıntı yok teşekkür ederim yorum için abi. Ahmet said abi teşekkür ederim yorumun için.

Lpg enjektörüne giren kabloların üstünde ufak ufak rakamlar yazar. Onları soldan sağa 1 2 3 4 diye değiştir, olmadı sağdan sola dene. Birde enjektöre giren hortumların kelepçelerini kontrol et sık gevşek olmasınlar 

Yorum bağlantısı
Burhan Yiğit

İstanbul içi tamamen şehir içi 41 litre lpg ile 355 km son dört ölçümde ançak bir kaç km oynuyor. Son seferdede 3000 deviri aşmamaya çalışıyorum. Bide böyle deneyip sonuçları yazarım.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Evren Erakçora

Şehir içinde 2000 devirde bile rahat yürür 2.0 motor araba, bence düşük devirde sürüp deneyin. 

Yorum bağlantısı
Ahmet Said Avşar
Bir saat önce, Burhan Yiğit yazdı:

İstanbul içi tamamen şehir içi 41 litre lpg ile 355 km son dört ölçümde ançak bir kaç km oynuyor. Son seferdede 3000 deviri aşmamaya çalışıyorum. Bide böyle deneyip sonuçları yazarım.

ben bu değeri ankara şehir içinde dikkatli olunca anca yakalıyorum :)  istanbul da süper rakam bence

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...