İçeriğe Yönlendir

Mondeo II - Yakıt Tüketimi

Turgay Yüksel

Recommended Posts

İsmail Avcı

Toplam yol 360 km 100 km'si şehir dışı geri kalanı şehir içi. Sakin kullanım OV 8.6 lt 100 km de.

Iyiymis .Ilk zamanlarda yaptigim olcumlerde rekor denemesi yaparken 8.2 yi gormustum
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Münir Nurettin Taşova

Iyiymis .Ilk zamanlarda yaptigim olcumlerde rekor denemesi yaparken 8.2 yi gormustum

Her yakıt alımında ölçüm yapıyorum, dikkatsiz sürünce 10 10.3 lt yakıyor. 10 güne şehir dışına çıkıyorum bakalım kaç lt göreceğim. :)
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Dinç Gökmen

En son 28 litre lpg ile 300 km gittim. Bunun yarısı şehir dışı yarısı şehir içi.

Yorum bağlantısı
Derviş Dursun

Valla benimki de hem benzin yakıyor hem gaz. Bazen kağıt karton atayım onuda yakar diyorum :) Litre olarak şehiriçi ortalama 10-12 lt arası yakıyor.sıkışık trafikte uzun süre gidersen 14-15 lt. yi bulabiliyor. Uzun yolda 130 140 km hızla max 9 lt yakıyor. Sakin kullanımda uzun yol 8 lt. ve altı bile olabiliyor. Benzini zaten katmıyorum, onu bildiğiniz içiyor meret :) velhasılı 1.6 motordan bile az yakıyor.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Dinç Gökmen

Yakıt olarak gayet güzel benim şikayetim yok. Ha daha az yakan araç diyorsak en az 40-45 bin gözden çıkarmamız gerekir ki şu meletin keyfini asla vermez

Siz buna çok diyorsanız bir de Ford taunus deneyin o zaman bu araba kokluyor dersiniz

Yorum bağlantısı
Derviş Dursun

Yakıt olarak gayet güzel benim şikayetim yok. Ha daha az yakan araç diyorsak en az 40-45 bin gözden çıkarmamız gerekir ki şu meletin keyfini asla vermez

Siz buna çok diyorsanız bir de Ford taunus deneyin o zaman bu araba kokluyor dersiniz

Yorum bağlantısı
Burçin Kabasakal

Burçin bey şu çizelge gerçekten tutulsa bire bir kayıt yapılsa araç sahipleri araçlarının bakımlarının bile zamanının geldiğini anlamaları için yeterli bence.

Şahsen teşekkür ediyorum, ben indirdim fotoğrafı; egzelde (excel) çizip uygulayacağım.

Yorum bağlantısı
Burçin Kabasakal

7,5 lt/100 km lpg tüketimi uzun yolda normal bir sonuç. mıknatısın hikayesi şudur: 600 kg lık sanayi mıknatısını dev motorlara takarak tüketimde azalmayı sağlarlar. içinden geçen yakıtın hızı ve mıknatısın boyutu ile orantılarsak araçlarda o fiziksel yapı sağlanamaz. Ki sanayi deki mıknatıslar bizimalıştığımzın oldukça dışında çekim gücüne sahiptir. 2 cm lik bir parçasını metal masadan parmak gücü ile kaldıramassınız.

Yani bu mıknatısı kullanırsak silindirleri söker atar mı Çağlar Ağabey?  :crazy:

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Selim Kılınç

Şahsen teşekkür ediyorum, ben indirdim fotoğrafı; egzelde (excel) çizip uygulayacağım.

Yıllardır uyguluyorum Burçin bey çok faydasını gördüm bakımlı araba standarta biniyor yok değil küçücük bir sıkıntıda araç sahibi olarak anlaşılı veriyor buji kablo bobin lpg enjektör bakım kalibrasyon vesaire vesaire

Yorum bağlantısı
Dinç Gökmen

Yok be abi bizim arabalar maşallah. 98 model 1.6 marea vardı bende. Lpg fiyatı aynıyken (2.50 civarı) 50 liralık gazla 150 km yapamıyordum. Bununla 200 220 km gidiyorum :)

Arabayı değiştirirken marea da aklımda olan arabalardan birisiydi. Ama yedek parça fiyatlarını görünce direk o maziyi kapattım. İyiki de almamışım

Yok be abi bizim arabalar maşallah. 98 model 1.6 marea vardı bende. Lpg fiyatı aynıyken (2.50 civarı) 50 liralık gazla 150 km yapamıyordum. Bununla 200 220 km gidiyorum :)

Arabayı değiştirirken marea da aklımda olan arabalardan birisiydi. Ama yedek parça fiyatlarını görünce direk o maziyi kapattım. İyiki de almamışım
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Tam tüketim hesabı değil ancak yazayım:

mk2 manuel vites

50 lt lpg deposu tam dolu yola çıkıldı . Lpg henüz bitmedi (ne kadar kaldı bilmem) 460 km uzun yol yapıldı. 50 km si dur kalk trafik...

bitse idi 10,8 lt/100km lpg yakmış olacaktı mesela.

Yorum bağlantısı
Erdem Yılmaz

evim ile işyerim arası tahmini 4 km,ve artık işyerine gelene kadar malum havalardan dolayı gaza geçmiyor...gaza basmaya korkar oldum,bazı kulaktan dolma haberlere dayanarak sizlere danışmak istedim.

benzinden gaza erken geçmesi için ayar yaptırılıyormuş,acaba motor çok yıpranır mı ? tavsiyelerinizi bekliyorum. aracım 97 mk2 otomatik

Yorum bağlantısı
Derviş Dursun

evim ile işyerim arası tahmini 4 km,ve artık işyerine gelene kadar malum havalardan dolayı gaza geçmiyor...gaza basmaya korkar oldum,bazı kulaktan dolma haberlere dayanarak sizlere danışmak istedim.

benzinden gaza erken geçmesi için ayar yaptırılıyormuş,acaba motor çok yıpranır mı ? tavsiyelerinizi bekliyorum. aracım 97 mk2 otomatik

Motorun yipranmasindan ziyade geçiş derecen yüksek ayarlanmış gibi. Benimki 42c de falan geçiyor ve ortalama 1 - 1.5 km kadar gidince geçmiş oluyor. Önce geçiş sıcaklığını kaç derece belirlemişler onu göster abi
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Termostat sağlam mı ilk ona baktırın. Lpg nin ısınmadan motora yollanması ile zaten çok da yakar. Çözüm olmaz erken açtırmak

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Erdem Yılmaz

Termostat sağlam mı ilk ona baktırın. Lpg nin ısınmadan motora yollanması ile zaten çok da yakar. Çözüm olmaz erken açtırmak

Çağlar bey hararetim çıkmıyor haklısınız sorun termostatta...sanayi yolları gözüktü bize :/

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • 3 hafta sonra...
Münir Nurettin Taşova

115-118 km\h hızlarda aracın daha az yakıt tükettiğini gözlemledim. Max torku verdiği devirlere yakın kullanınca, 100 km\h hızla aynı değerlerde yakıt tüketiyor. Uzun yol, kış lastikleri takılı, hız 115 km\h sabit, OV, bagaj ful 2 kişi, 8.9  lt\100km lpg.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Çelebi

115-118 km\h hızlarda aracın daha az yakıt tükettiğini gözlemledim. Max torku verdiği devirlere yakın kullanınca, 100 km\h hızla aynı değerlerde yakıt tüketiyor. Uzun yol, kış lastikleri takılı, hız 115 km\h sabit, OV, bagaj ful 2 kişi, 8.9 lt\100km lpg.

Benimki biraz fazla yakıyor galiba 120 bazen 130 izmire gittim 300 km 35 lt lpg yaktı

Yorum bağlantısı
Derviş Dursun

Benimki biraz fazla yakıyor galiba 120 bazen 130 izmire gittim 300 km 35 lt lpg yaktı

Hakkaten abi bayağı yakmış. Nerdeyse 12 lt. En son uzun yolda 120 130 arada 140 km hızla 8.5 lt yakmıştım. Hadi kışın etkisi olsun 9 - 9.5 olsun. Senin bakımlarda tam oysa. Şaşırdım doğrusu
Yorum bağlantısı
Mehmet Çelebi

Hakkaten abi bayağı yakmış. Nerdeyse 12 lt. En son uzun yolda 120 130 arada 140 km hızla 8.5 lt yakmıştım. Hadi kışın etkisi olsun 9 - 9.5 olsun. Senin bakımlarda tam oysa. Şaşırdım doğrusu

Lpg bakım zamanı gelmiş desene bide ayar çektirmek lazım, aslında kelebek sensörünü değiştirdikten sonra çok yakmaya başladı değişmeden önce 2500 lerde vites değiştiyordu şimdi 3000 civarı değiştiriyor ğerçi birazda ben sert kullanıyorum ondanda olabilir ☺

Yorum bağlantısı
Münir Nurettin Taşova

Lpg bakım zamanı gelmiş desene bide ayar çektirmek lazım, aslında kelebek sensörünü değiştirdikten sonra çok yakmaya başladı değişmeden önce 2500 lerde vites değiştiyordu şimdi 3000 civarı değiştiriyor ğerçi birazda ben sert kullanıyorum ondanda olabilir ☺

Sert kullanım çok etkiliyor. 120 km ile 130 km hız arasındaki yakıt farkı fazla.

Yorum bağlantısı
Mehmet Çelebi

Sert kullanım çok etkiliyor. 120 km ile 130 km hız arasındaki yakıt farkı fazla.

Aldığımda araba gitmiyordu sorunları giderince insan böyle bir arabada basmadan duramıyor☺ 10 km o kadar etkilemezde bakım gerekli aldığımdan beri lpg bakımına sokmadım onunda çok etkisi olur

Yorum bağlantısı
Münir Nurettin Taşova

Aldığımda araba gitmiyordu sorunları giderince insan böyle bir arabada basmadan duramıyor☺ 10 km o kadar etkilemezde bakım gerekli aldığımdan beri lpg bakımına sokmadım onunda çok etkisi olur

Benim yaptığım ölçümlerde etkilediğini görüyorum.

Yorum bağlantısı
Derviş Dursun

Buji kablolarını ve bujileri motorcraft alınca artık arabanın şahlandığını hisseder oldum. En son 50 tl (19.30 lt) gaz aldım, şuan 116 km karışık yol yaptım. Gaz bitene kadar almayayım. Gidişatı etkiledi bakalım yakıtı nasıl etkileyecek.

Yorum bağlantısı
Selim Kılınç

Bir kere deneme her zaman yanıltır arkadaşlar ayrıca benzin tam yarım depoda sabitleyin yada o çizgide tutmaya özen gösterin eğer lpg kullanıyorsanız.

Diğer bi husus biraz sıkın kemeri lpg pompasından fulleyin şuna dikkat edin aynı pompadan alın küt yada tık sesinde kestirin çektirin pompacıyı uyarın.

Ara kilometreyi sıfırlayın.

100km de bir tekrar aynı metodla fulleyin ara km sıfırlayın devam edin.

Size hem sürüşünüz hakkında bilgi verir hemde yakıt hakkında.

Hadi rastgele.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...