Murat Sahın 13 Aralık 2015 Paylaş 13 Aralık 2015 Ankarada ikamet eden arkadaşlardan yardım rica ediyorum. Mondeo 2.0 ghia manuel kullanan hiç es dost bulamadım maalesef. Bu yüzden sorular havada kaldı. Arkadaşlar çubukta oturuyorum. İş yerim Pursaklarda. Dolayısı ile her gün cubuk pursaklar yapacağım. Aslında küçük bir dizel düşünüyordum. Bir kaç seçeneği inceledim. Araçlar bana çok küçük ve güvensiz gelince mondeo ya kaydı aklım. 3 kuruş az yakacak diye canımı riske atmam. Bahsettigim rota da manuel 2.0 ghia kaç litre yakıt tüketir? Yol boyunca 90 km sabit hız (cruise control ile) gideceğim çünkü hız sınırı 90. Trafik yok, dur kalk yok. Bakımlı bir araç tahmini kaç litre tüketir? 1 Yorum bağlantısı
Selim Kılınç 13 Aralık 2015 Paylaş 13 Aralık 2015 Hocam hayırlı uğurlu olsun Allah kaza bela yüzü göstermesin. Ayrıca hoşgeldin forum sayfacıklarımıza. Öncelikle aracına yarım depo benzin sabitle, lpg ni tık küt sesi gelene kadar uygun bulduğun istasyonda fulle, Ara kilometreni sıfırla. Ve istediğin kadar git git git. Notlarını bir kağıda not al sağ kapına koyabilirsin bu notu. Devamlı kontrollerini yaparsan araç hakkında yakıt düzeneği hakkında bilgi sahibi olursun. Hatta buradan resmi paylaşabilirsin. Ortalama 5-10 kayıt sonrasında bir aşağı bir yukarı yakıtın belli olur hatta tümünün ortalamasını bile alabilirsin. Direk söyleyecek olursam da 0.200 ile 0.275 krş arasında yakıtın değişebilir belki kış aşlarında 0.300krş da olabilir. Araçların durumlarına göre her değer değişebilir. Yorum bağlantısı
Misafir 14 Aralık 2015 Paylaş 14 Aralık 2015 90 km hız sabitleyici ile gidip trafik çilesi çekmezseniz aracınız 7-8 lt lpg yakar. Ankarada 2-2,10 arasında değişiyor yanlış hatırlamıyorsam lpg lt fiyatları. 8 lt yaksanız 17-18 krş arası bir değer çıkar. Çubuk pursaklar yolunu 2002 de çok kullandım. O zaman bile gayet iyiydi yollar. Tabi bu değerler sağlıklı bir araba içindir. Bakımsız bir araç her zaman fazla yakacaktır. Yorum bağlantısı
Burhan Yiğit 16 Aralık 2015 Paylaş 16 Aralık 2015 262 km lpg litre fiyatı 2,13 depo 65,07 de doldu Yorum bağlantısı
Kenan Aksoylu 25 Aralık 2015 Paylaş 25 Aralık 2015 herkese hayırlı günler dilerim. 1997 otomatik ghia aracım var. arabam bir yıla yakındır bende. bakım konusunda en ufak bir ses yada ters giden durum beni çok rahatsız eder. dikkat etmeye çalışırım arabamın sorunlarına verdiği tepkilere. benim sorunum aracımla geçenlerde (2ay önce) kastamonuya gittim adanadan. ilk uzun yolum oldu. daha önce 1.6 motor megane ile gittiğim paranın üçte ikisini yaktı uzun yolda. kastamonuda aracın uyarı vermesi sonucu lpg bakımı ve filtre değişimi yaptırdım atiker servisinde. dönüşte uzun yolda gittiğim rakamın hemen hemen aynısı rakama geri döndüm. şehir içinde alt devirlerde aracım ölü gibi oldu geldikten sonra. bu sebeple atiker servisine giderek aracıma baktırdım. enjektör memelerinin 2000 motorlu araçlara uygun olmayan meme olduğunu söyledi usta memeleri değişti. arabamın çekişi düzeldi ancak 100 kilometrede nerdeyse 20 litre yakmaya başladı. bir depo lpg ile (32-33litre) en fazla 180 km yol yapabildim. yol bilgisayarım 12-13 litre gösteriyor ortalama benzin tüketimini. yol bilgisayarını baz alırsak en fazla 15 litre lpg yakması lazım 100 km de. arabamı sakin kullanırım. lpg ci ayarlarda bir sıkıntı olmadığını söyledi. ne yapmamı tavsiye edersiniz? (iki-üç lpg ustası da aynı şeyi söyledi ayarlarda sıkıntı yok yani) Yorum bağlantısı
Selim Kılınç 26 Aralık 2015 Paylaş 26 Aralık 2015 Kenan bey sıralı sisteminizin markası nedir? Enjektör resimlerini görelim. Enjektörlerinizin nozzle tabir edilen sizin ustalar meme demiş ama meme değil nozzle derir öncekiler 1.6mm 1.7mm 1.8mm miydi 2.0mm mi 2.2 yada 2.4mm mi takıldı. Eskilerini aldınız mı üçerlerinde yazması lazım... Yorum bağlantısı
Kenan Aksoylu 31 Aralık 2015 Paylaş 31 Aralık 2015 Sıralı Sistemin markası malesef atiker, eskiler 1.8 di ama yenisi kaç taktı bilmiyorum büyük ihtimalle 2,0 taktı. en kısa sürede resimleyip atarım. bu arada bujilerim ve buji kablolarım yeni orjinal motorcraft. yag, hava filtrem boğaz kelebeği temizliği hepsini yaptırdım. sıkıntım ayar mı başka bir şey mi anlamadım bir türlü. Yorum bağlantısı
Selim Kılınç 31 Aralık 2015 Paylaş 31 Aralık 2015 Kenan Bey, 1-Bakım derken siyah filitreyi değiştiler başa ne yaptılar ki sonra ölü gibi oldu? 2-herşey normaldi de atikerci 2.0 motora uygun olmadığını nasıl söyleyip yeni nozzle ı niye değiştirdi ayrıca eskilerini almadın mı? Kaç mm lik nozzle taktığını söyledi mi? İç çapının büyümesi demek yakıt demek zaten 3-buji+buji kabloları+boğaz kelebeği+hava filitresi ve diğer yazdıkların eline sağlık tertemiz olmuş. Bütün herşey iyi gidiyor yaptığın bakımlar 4 4 lük fazla yakıyor deme müsaade et önce tam anlamıyla km lt hesaplamasını lpg ni tam fulleyip belirli bir miktar km yaptıktan sonra yaz lpg ni fulle ara km tekrar sıfırla biraz sabret yavaş yavaş ortalaman düzene girer makül sürüş ile elbet birde kış şartları ağırlaştı bu da önemli taktir edersin ki. Ha birde termostat kaçlık takılı 82 mi 92 mi? Yorum bağlantısı
Kenan Aksoylu 4 Ocak 2016 Paylaş 4 Ocak 2016 İlginiz ve cevabınız için teşekkürler selim bey. 1. filtre değişimi sonrası birde kalibrasyon ayarı yaptılar, uzun yolda iyiydi araba ama adanaya dönünce şehir içinde çok hantallaştı. 2. bu hantallaşma sonucu atikerci nozzleı değiştirdi. eskileri almadım fiyattan düştüğünü söyledi ona göre ücret ödedim. (nozzle değişimi kalibrasyon ve lpg yakıt katkısı 70 TL). yakıtı çok denedim üstad, 22-23 litre lpg ile maksimum gittiğim yol 115 km. termostat 82 lik bu arada. kış havalar soğuk filan tamam yakıt bir miktar artar ama adanada yaşıyorum havalar hep 25 derecelerde iken ki ölçümlerim bunlar. 20 lt/100 km kabul edilebilir bir tüketim gibi gelmiyor bana. Yorum bağlantısı
Selim Kılınç 4 Ocak 2016 Paylaş 4 Ocak 2016 Tek temennim kalibrasyonu tam yapmışlardır.biraz binin deneyin not alın. Arabayı iyi tanımak lazım buradan ne dersek boş. Gelişmelerden bilgi verirseniz bizlerde seviniriz. Yorum bağlantısı
Mehmet Ali Karakaya 4 Ocak 2016 Paylaş 4 Ocak 2016 2.0 mondeo lpg de şehir içi ne yakar Manuel 13-15 litre lpg yakar kullanıma bağlı. Artı benzin tabi ki. 1 Yorum bağlantısı
ibrahim yaman 5 Ocak 2016 Paylaş 5 Ocak 2016 Manuel 13-15 litre lpg yakar kullanıma bağlı. Artı benzin tabi ki. Manuel vitesli 2.0 mondeo için ideal bir yakıt,elinize sağlık Yorum bağlantısı
Özkan Kaçar 20 Ocak 2016 Paylaş 20 Ocak 2016 Yazın 1,76 dan alınan lpg ile 14.7 kuruşu gördüm. Ama genelde yaktığı uzun yolda 15.5 kuruş ile 18.5 kuruş arası. Kışları uzun yolda 20 yakıyor. Şehir içi 25 ile 27 arası yakabiliyor. Yakıt süper maaşallah Yorum bağlantısı
Fevzi Köse 28 Ocak 2016 Paylaş 28 Ocak 2016 34 Litre Lpg ile şehir dışı 340 km yaptım. 20 km benzine çıkınca 100 km'de 10.6 litre. Yol bilgisayarındaki değer 9.5 Litre. Hava sıcaklığı ortalama -5 derece. Ortalama hız 100-120 arası. Lpg litre fiyatı 1.96, kmde 20 kuruş. Lpg markası Güvenal. Lpg Sistemi Prins. Lpgnin bütün bakımları (Büyük ve küçük filtre değişti ve regulator tamir takımı) yeni yapıldı. Yorum bağlantısı
Ulku Kutsal Onder 5 Mart 2016 Paylaş 5 Mart 2016 İlginiz ve cevabınız için teşekkürler selim bey. 1. filtre değişimi sonrası birde kalibrasyon ayarı yaptılar, uzun yolda iyiydi araba ama adanaya dönünce şehir içinde çok hantallaştı. 2. bu hantallaşma sonucu atikerci nozzleı değiştirdi. eskileri almadım fiyattan düştüğünü söyledi ona göre ücret ödedim. (nozzle değişimi kalibrasyon ve lpg yakıt katkısı 70 TL). yakıtı çok denedim üstad, 22-23 litre lpg ile maksimum gittiğim yol 115 km. termostat 82 lik bu arada. kış havalar soğuk filan tamam yakıt bir miktar artar ama adanada yaşıyorum havalar hep 25 derecelerde iken ki ölçümlerim bunlar. 20 lt/100 km kabul edilebilir bir tüketim gibi gelmiyor bana. başka bir ustaya baktırın aynı sorunu ben 3 ay kadar çektim 98 GLX mondeo m da eco marka lpg vardı.tüm ayarları sorunsuzdu.bujileri değiştirdim buji kablosunu değiştirdim en son ustam enjektörlerden biri çalışmıyor dedi.tanesi 250 tl .başka ustaya götürdüm arızanın 10bin bakımından sonra ateşleme sisteminde bişeyi yanlış bağladıkları ortaya çıktı. Yorum bağlantısı
Kenan Aksoylu 11 Mart 2016 Paylaş 11 Mart 2016 fazla lpg yakması aracımın hala devam ediyor, en son 32 litre lpg ile 155 km gitti. vakit olmadığı için uğraşamıyorum. kaderime razı oldum sanırım. araba bazen çok atik bazen ceset gibi bir anlam veremiyorum. lpg sisteminin ciddi bir kasap olmayan usta ile elden geçmesi lazım sanırım. Yorum bağlantısı
İsmail Avcı 11 Mart 2016 Paylaş 11 Mart 2016 fazla lpg yakması aracımın hala devam ediyor, en son 32 litre lpg ile 155 km gitti. vakit olmadığı için uğraşamıyorum. kaderime razı oldum sanırım. araba bazen çok atik bazen ceset gibi bir anlam veremiyorum. lpg sisteminin ciddi bir kasap olmayan usta ile elden geçmesi lazım sanırım.kesinlikle normal degil uzun yolda 20kurus ,sehir ici 25-27 kurus gibi yakiyorum hem cok da sakin kullanan bi surucu degilim Yorum bağlantısı
Şahin Topaloğlu 11 Mart 2016 Paylaş 11 Mart 2016 şu an 60 tldepo yu dolduruyorum. 32 litre civarı. Toplamda 220 km ile 250 km civarında şehir içinde kullanıyorum. 3 Yorum bağlantısı
Ali Karadağ 11 Mart 2016 Paylaş 11 Mart 2016 32lt ile şehir içi kullanım şekline ve yollara göre 250 300km gidiyorum. Uzun yolda 400ü rahat görür. Yorum bağlantısı
İsmail Avcı 11 Mart 2016 Paylaş 11 Mart 2016 32lt ile şehir içi kullanım şekline ve yollara göre 250 300km gidiyorum. Uzun yolda 400ü rahat görür.degetlerimiz birbirine cok yakin 1 Yorum bağlantısı
Ali Karadağ 11 Mart 2016 Paylaş 11 Mart 2016 degetlerimiz birbirine cok yakin 3. Mk2 Mondeo'm hemen hepsi bu civardaydı [emoji1303] 1 Yorum bağlantısı
Burhan Yiğit 12 Mart 2016 Paylaş 12 Mart 2016 yeni ayar sonuçu 41 litre gaz ile 397 km istanbul şehir içi süper sonuç ve üç seferdir benzer sonuçlar oluyo... 1 Yorum bağlantısı
Kenan Aksoylu 15 Mart 2016 Paylaş 15 Mart 2016 başka bir ustaya baktırın aynı sorunu ben 3 ay kadar çektim 98 GLX mondeo m da eco marka lpg vardı.tüm ayarları sorunsuzdu.bujileri değiştirdim buji kablosunu değiştirdim en son ustam enjektörlerden biri çalışmıyor dedi.tanesi 250 tl .başka ustaya götürdüm arızanın 10bin bakımından sonra ateşleme sisteminde bişeyi yanlış bağladıkları ortaya çıktı. Utku bey cevabınız için teşekkürler, bu ateşlemedeki yanlış bağlantınız yakıt hariç başka bir şeyi etkiliyor muydu? Çekiş, geç devirlenme, alt devirlerde cansızlık vs gibi? Yorum bağlantısı
Hasan Belen 15 Mart 2016 Paylaş 15 Mart 2016 bende şehir içi ortalama 7- km gidiyor. mübarek kamyon. uzun yol sakin kullanım 8km görmüyor. ama çok sakin kullanım araç otomatik ramses marka tüp var. 1lt ile 10km üstü gidenlere inanamıyorum Yorum bağlantısı
Recommended Posts