İçeriğe Yönlendir

Mondeo II - Yakıt Tüketimi

Turgay Yüksel

Recommended Posts

Mehmet Ali Karakaya

opetten 2.28tl litre fiyatı ile 20 tl oto gaz aldım. 8.77 litre lpg ile farklı zamanlarda 8-10 çalıştırma ile şehir içi sadece 55 km yol yapabildim.

aacımın tüm bakımlarını yeni yaptım. gaz ayarına kadar. bu da 100 km yolu 16 lt lpg ile ancak yaparım gibi geliyor.yorumlarınızı bekliyorum.

1997 mondeo Ghia o.v. 138500km

20 liralık gaz ile ölçüm yapılamaz. Ama ov için şehir içi değeri ortalama hıza da bağlı 15-16 litre lpg çıkabilir
Yorum bağlantısı
Selim Kılınç

Yeni Mondeo sahibiyim ve yeni üyeyim ve alır almaz ölçümlere başladım yazıyorum çizelge yaptım kendimce bilahare yayınlayacağım.

Yorum bağlantısı
önder deli

Yeni Mondeo sahibiyim ve yeni üyeyim ve alır almaz ölçümlere başladım yazıyorum çizelge yaptım kendimce bilahare yayınlayacağım.

hayırlı olsun aramıza hoş geldiniz. ölçüm değerlerinizi bekliyoruz.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Selim Kılınç

Ç

hayırlı olsun aramıza hoş geldiniz. ölçüm değerlerinizi bekliyoruz.

Her zaman altımda ki arabama bakarım masraftan da çekinmem. Daha önceden de yaptığım gibi çizelgemi yaptım ve sol kapı aralığına dosyama koydum. Aldım alalı tüpü fulleyip ara kilometreyi sıfırlıyorum ve geziyorum.

Ayrıca aracımı çalıştırdığımda kesinlikle tüpe gecmeden yerinden de kımıldatmıyorum. Bakalım henüz sanayii gelgit çalıştır gaza baş stop et tekrar çalıştır demelerinden dolayı sistem oturmadı yakında o da hallolur.

cAS5smY.jpg

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Tuncay Arslan

Geçen hafta İzmir-Aydın otobanını kullanarak memlekete gittim, 200 km uzun yol 125 km şehiriçi toplam 325 km mesafeyi 33 litre lpg ile gittim. Araba yüklüydü, klima açıktı, hız ortalama 110 km, otomatik vites, lastk basınçları ön arka 33 ps.

Benzinden gaza geçiş süreleri hariç  ortalamam 100/10 litre lpg. Benim için oldukça tatmin edici.

Yorum bağlantısı
Selim Kılınç

ne denilebilir ki güzel! yanız Hacettepedeki kontroller için Kayseriden yola çıktığımda Ankara ya yol alırken arabamı deneme fırsatı buldum.

yol bilgiisayarımıda kontrol etteğimde enteresan verilere ulaştım şöyleki 100 120 140 önemli değil yol bilgisayarı 10 11 12 değerleri gösteriyordu ayağımı gaz pedalından çektiğimde değer 1 lt ye düştü ve bende lpg dolumlarında denedim çok hoş veriler ortaya çıktı ve arabam da hiç havaşlayıp beni yormadı salındı yolda hiç kuvvet harcamadı özellikle rampalarda anladığım kadarıyla resmen kokladı gibi geldi tabii önceki arabam 1990 model şahinimle kıyasladığımda. resmi sonuçları hesaplamalardan sohra yayınlayacağım işlerden fırsat bulursam.

AYRICA 2.0 MOTOR ÇOK YAKAR ÇOK KAÇAR DİYENLERE İNAT RESMEN KOKLUYOR OTOMOFİL...

Yorum bağlantısı
  • 4 hafta sonra...
  • 2 hafta sonra...
Mehmet Ali Karakaya

Bayram tatili artı yıllık izin gezmesi yaptım :)

Güzergah: Kütahya-Ankara-Uşak-Antalya-Kütahya. Klima  %80 açık, iki yetişkin artı çocuk. bagaj sedan bir aracın alamayacağı kadar :)

Antalya gidiş ve dönüş yolu genelde ara yollar, rampalı bol virajlı. Rampaların hakkı verildi, düz yollarda genelde sol şerit :tongue:

Toplam yapılan km: 1950 km.

Toplam Tüketilen lpg: 180 litre (384 tl, lpg ortalama fiyatı 2,13 tl)

Yol bilgisayarı ortalama hız:68

Yol bilgisayarı 100 km yakıt ortalaması (benzin): 7,7 litre

100 km de ortalama 9,1 litre lpg.

Maksimum 50 tl de benzin harcamış olsam.

100 km de 22,5 kuruş yakıt tüketimi olmuş.

:bravo:

Yorum bağlantısı

Bayram tatili artı yıllık izin gezmesi yaptım :)

Güzergah: Kütahya-Ankara-Uşak-Antalya-Kütahya. Klima %80 açık, iki yetişkin artı çocuk. bagaj sedan bir aracın alamayacağı kadar :)

Antalya gidiş ve dönüş yolu genelde ara yollar, rampalı bol virajlı. Rampaların hakkı verildi, düz yollarda genelde sol şerit :tongue:

Toplam yapılan km: 1950 km.

Toplam Tüketilen lpg: 180 litre (384 tl, lpg ortalama fiyatı 2,13 tl)

Yol bilgisayarı ortalama hız:68

Yol bilgisayarı 100 km yakıt ortalaması (benzin): 7,7 litre

100 km de ortalama 9,1 litre lpg.

Maksimum 50 tl de benzin harcamış olsam.

100 km de 22,5 kuruş yakıt tüketimi olmuş.

:bravo:

18000 verdim vermedin ya tırt mondini...

Nedeni belli oldu.[emoji16] seninki kokluyormuş ya la[emoji4]

Yorum bağlantısı
Mehmet Ali Karakaya

18000 verdim vermedin ya tırt mondini...

Nedeni belli oldu.[emoji16] seninki kokluyormuş ya la[emoji4]

Abi bölünmüş yollarda biraz daha sakin olabilsem ve rampalarda sol şeridi bıraksam hiç yakmaz üste para verirdi herhalde :D

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ali Karadağ

Az kaldi 4500 kmlik yakit hesaplamasi... loading... :)

Uzun yol ise 320lt, karşık ise 370lt, ş.içi ise 420lt ;) 

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Mehmet Eren

Son yakıt tecrübemi not düşmek isterim: 

Full Depo Benzinle Maksimum Performans (200 km hızlarda ve 4-5 bin devir bandında) 689 km yol yaptım.

Yani yakıt tüketimi 8,8lt/100km

Yolun geri kalan kısmında yine full depo benzinle bu sefer ekonomik modda sürerek yani 110-120km/s hızla 3 bin devri geçmeden 969 km

Yani yakıt 6,2 lt / 100km

Yorum bağlantısı
Mehmet Eren

Son uzun yol yakıt tecrübemi paylaşmak isterim.

Yolun birinci kısmında Full Depo Benzinle Maksimum Performans (200 km hızlarda ve 4-5 bin devir bandında) 689 km yol yaptım. 

Çünkü bu bölge terör anlamında tehlikeliydi ve rampa çok idi. Buraları hızlıca geçmek için maks performans kullandım. Dik rampalarda bile benzin sayesinde 90 km/s hızın altına düşmedim. 

Sonuç olarak bu 689 kmlik kısımda yakıt tüketimi 8,8lt/100km oldu.

Yolun geri kalan kısmında yine full depo benzinle bu sefer ekonomik modda sürerek yani 110-120km/s hızla 3 bin devri geçmeden

969 km yol yaptım. Yani yakıt 6,2 lt / 100km

Bu gidişte benzin fiyatları yüzünden yaklaşık 550 lira harcamış oldum.

Aynı yolun dönüş güzergahımda lpg denemesi yaptım. toplamda yaklaşık 1600 km yolun çeşitli kısımlarında lpg fulleyerek ve az miktarda benzin alarak toplamda 

450 liraya mal ettim hatta lpg ve benzin arttı. 100 liralık lpg ile 500 km'den fazla yol yaptığım gözlendi. yani 20kuruş yakmış oldu. 1600 kmyi 4 defa alınan 100 liralık gaz ile geldiğimi varsayarsam 

lpg yakıt tüketimim 10 lt / 100km civarı oldu. Tabi bu lpgde maksimum performanslı yolculuktu ve yüküm çoktu. kimi zaman 160km/s hızları görüp en az 3 bin devir ile kullanmıştım.

Sonuç olarak lpg ile seyahat edip aracın zorlandığı yerlerde benzine geçmek 1600 kmlik yolda yaklaşık 100-150 lira tasarruf ettiriyor fakat yaklaşık 1 saat zaman kaybettirdi.

Demem o ki sizin için 100 lira önemli değilse ve zamanınız değerliyse mk2 mondeonuzla uzun yolda benzin ile yolculuk etmenizi tavsiye ederim.

Yorum bağlantısı

Uzun yol ise 320lt, karşık ise 370lt, ş.içi ise 420lt ;)

Ben unutmuşum burayı :) 

1 Aylık tatil =4500 km yol. Ordudan çıkış-Gebze-Beypazarı-Foça-Kuşadası-Foça-Denizli-Ankara-Samsun-Ordu :) 

Tam emin olmak mümkün değil ama ortalama 3500 km ş.arası 1000 km ş.içi

830 tl para yaktı. Lpg lt fiyatı 2.13 tl ortalama. 390 lt lpg ortalama. Ortalama 8,6 lt/100km 8,6*2,13=18,3 krş

Klima gece-gündüz, ş.içi-ş.dışı kapanmadı. 110-120 km hız sabitleyici ile. 3 kişi, bagaj hep full. Sinek girmeye yer yoktu :) 

Yokuşlarda hiç acımadım tarzım değil zaten. Bir vites aşağısı olsun 4000 devir olsun hız sabit kalsın :) 

Bayılıyorum arabama  :give_heart2:  :friends:

Yorum bağlantısı
  • 1 ay sonra...
Tahsin Helvacı

Sıkıntısız bir 2.0 mondeo ghia şehiriçi km de kaç kuruş yakar arkadaşlar ortalama ?

Yorum bağlantısı
Mehmet Ali Karakaya

Sıkıntısız bir 2.0 mondeo ghia şehiriçi km de kaç kuruş yakar arkadaşlar ortalama ?

Şehir içi ve yakıt fiyatı göreceli. Lpg de 30 kuruş. Manuel tabiki.
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ali Karadağ

Kendi yaktıklarıma göre, kullanıma ve yol durumuna bağlı olmakla beraber;

97-98 Gri motor 9,6-13lt/100km

99-01 Siyah Motor 9,3-12,5lt/100km yakar.

(Manuel Vites)

Yorum bağlantısı
Tuncay Arslan

Kendi yaktıklarıma göre, kullanıma ve yol durumuna bağlı olmakla beraber;

97-98 Gri motor 9,6-13lt/100km

99-01 Siyah Motor 9,3-12,5lt/100km yakar.

(Manuel Vites)

Otomatik vites için de +1 litre ekleriz.

Yorum bağlantısı
  • 3 hafta sonra...
ali turgut

Mrb arkadaslar bende 97 mondeo 2.0 ghia aldim cok memnunum 10/2015 ankarada aygaz lpg 2.15 tl benim depo 70.tL civari aliyor ve her seferinde 350 km ye yakin yol yapiyorum sehir ici

Yorum bağlantısı
Ulku Kutsal Onder
(düzenlendi)

mondeo 2,0 1998 l9Oplg.png

1767 km 120-150 km hızlarda yolun yaklaşık 900 km si 5 kişi ve bağaj silme doluydu

50+87+130+97,5 tl toplam yakıt = 364,5 tl ortalama 0,2062tl ortalama 24 ekim saat 18:30 da yola çıkıp 26 ekim saat 11:00'de yolculuk bitti, bende :) .

tarihinde Ulku Kutsal Onder tarafından düzenlendi
  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
  • 3 hafta sonra...

1 hafta önce '97 Mondeo 2.0 Ghia A/T aracımı İzmir'den satın aldım. Rota Antalya...
Araçta ben dahil 3 kişi, bagaj dolu...
İzmir'de LPG tankını tam doldurdum.

İzmir-Denizli, Açık Trafik, genelde düz yol, fırsat buldukça CC. 100km/h. Denizli'de depo tam dolduruldu. (LPG: 2,32 TL/lt.)
234 km. - 19,38 lt. tüketim - 0,196 TL/km. - 8,46 lt/100km.

Denizli-Antalya, Açık trafik, büyük bölümü inişli çıkışlı ve virajlı, ort. 100km/h. Antalya'da depo tam dolduruldu. (LPG: 2,29 TL/lt.)
209 km. - 19,87 lt. tüketim - 0,218 TL/km. - 9,50 lt/100km.

Yorum bağlantısı
önder deli

buraya girdikçe sinirlerim bozuluyor :ireful1:  :ireful1:  :kafa2:  :kafa2:

80 tl gaz ile 250 km gidebiliyor benim aracım. mersinde şu an lpg 2.09....

var bir arıza ama daha sıra gelmedi.

Yorum bağlantısı
Selim Kılınç

Önder bey enjektör ayarı ve nozzle kontrol ...

Ayrıca yedek radyatör su haznesini unuttun haa

Yorum bağlantısı
önder deli

Önder bey enjektör ayarı ve nozzle kontrol ...

Ayrıca yedek radyatör su haznesini unuttun haa

nozzle nedir Abi?

lpg enjektörlerim ise seninkiler gibi kütük üstüne değil hortumun arasın dizili dört tane jet15 olsa gerek.

birde o tarafa yolum düşmedi. çok aşırı yoğun iki ay geçirdim. şimdi yoğluktan kalan arızalar ile uğraşıyorum.

sen ne zaman izne geleceksin olmazsa buluşalım tekrardan.. şöyle bi mondilere elimizden geldiğince bakım yaparız.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...