Misafir 17 Temmuz 2014 Paylaş 17 Temmuz 2014 Sağlıklı ölçüm 30tl alıp bakmak değildir. Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya 23 Temmuz 2014 Paylaş 23 Temmuz 2014 Merhaba benim mondi şehirler arası 10 litre lpg yakmaya başladı sıkıntı sizce nedir. Soruna nereden bakmaya başlamalıyım bu arada benzinde de yakış normal değil. Not :Araçta silkeleme mevcut Araçtaki silkeleme LPG ayarındanda ateşleme sisteminden de olur.Sağlıklı ölçüm 30tl alıp bakmak değildir. Ben 30tl lik (11litre) yakıtla 5 kez denedim 50-80 km arasında değişti gittiği yol. Bu yüzden asla net sonuç vermez dediğin gibi. Yorum bağlantısı
Kazım Güblük 31 Temmuz 2014 Paylaş 31 Temmuz 2014 Arkadaşlar,bayramda fethiyeye yolculuk yaptım,Ispartadan full boşken depo 33.5 litreyi 2890 dan 96 tl ye doldurdum, direk yola çıktım, 240 km fethiye sürdü,birazda şehir içi toplam 288 km yaptım,yalnız hızım hiçbir zaman 90 km yi geçmedi çoğu zamanda hız sabitleyici kullandım, tekrar yanaştım pompacıya , bu kez gazın fiyatı 2550 den 19,60 litre gaz aldı araba, 50 tl ödeme yaptım,fethiyedeki gazın fiyatına göre 50000/288= 173 kurus yakmış,ıspartadaki gaz fiyatına göre ise km de 196 kurusa denk geliyor,ama bu rakamları tutturmak ınanın çok zor,şahinler,renolar,toroslar tokatlaya tokatlaya geçip gittiler Yorum bağlantısı
Devrim Kara 31 Temmuz 2014 Paylaş 31 Temmuz 2014 Arkadaşlar tatilde İzmir -Ankara yaptım depom boş gazcıya benzinle gittim sırf ölçüm yapabilmek için 400 TL gazi ile 2100 km. yol yaptım gaz bitti ortalama 2,85 lira gaz keşke sehir içindede bukadar yaksa bu km 400 ünü şehir içi ve virajlı yokuşlarda kullandım Yorum bağlantısı
Cemal Demirezen 4 Ağustos 2014 Paylaş 4 Ağustos 2014 Bayramda İstanbul' a gidip geldim, Gidişte akşam gittim (klima kapalı araç boş) 140--150 km hızla 420 km 40.3 Lt lpg (106 TL) aldı, dönüşte 30-40 kg bagaj + hanım bebek klima devamlı açık hız 130 genelde 433 km 41.15 LT (107 TL) benim ki biraz fazla yakıyor galiba. Yorum bağlantısı
Ali Karadağ 4 Ağustos 2014 Paylaş 4 Ağustos 2014 Bayramda İstanbul' a gidip geldim, Gidişte akşam gittim (klima kapalı araç boş) 140--150 km hızla 420 km 40.3 Lt lpg (106 TL) aldı, dönüşte 30-40 kg bagaj + hanım bebek klima devamlı açık hız 130 genelde 433 km 41.15 LT (107 TL) benim ki biraz fazla yakıyor galiba. Otomatik vites ise normal Yorum bağlantısı
Osman Nuri Tatlı 6 Ağustos 2014 Paylaş 6 Ağustos 2014 Öncelikle tüm arkadaşlara kazasız ve arızasız sürüşler temenni ederek merhaba diyorum. İlk defa ford bir arac sahibi ve forum üyesi oldum. Onun için sorumu yanlış konu başlığında soruyorsam kusura bakmayın. Gözlemlediğim kadarı ile deneyimli çok insan var forumda. İstifade etmek amaçlı bir sorum olacak. Forumda da inceledim ama çok fazla görüş olduğu için biraz kafam karıştı. Bayramdan 1 hafta önce 1998 Mondeo 2.0 Ghia araç satın aldım. Araca hiç tüp takılmamış ve araç iyi durumda. Ancak şu anki yakıt bizi biraz zorlayacak gibi gözüküyor. LPG dönüşüm düşünüyorum ancak hangi marka yada kaliteli mi sıradan bir lpg dönüşüm taktırmam gerektiği konusunda ikilemde kaldım. Ustalar sıradan bir lpg (Mimgaz-Atiker-Tartarini) gibi bir dönüşüm senin işini görür dedi. Sizin tavsiyelerinizi de alırsam daha iyi bir karar vereceğimi düşünüyorum. Birde sıradan bir lpg dönüşüm ile prince-landirenzo-BRC gibi iyi markalar olarak bildiğim lpg dönüşümler arasında yakıt ve performansta fark söz konusu oluyor mu? Olmuyorsa iyi markaları tercih sebebimiz neler olmalıdır? Şimdiden cevaplar için teşekkür ederim. İyi günler... Yorum bağlantısı
Devrim Kara 6 Ağustos 2014 Paylaş 6 Ağustos 2014 Öncelikle tüm arkadaşlara kazasız ve arızasız sürüşler temenni ederek merhaba diyorum. İlk defa ford bir arac sahibi ve forum üyesi oldum. Onun için sorumu yanlış konu başlığında soruyorsam kusura bakmayın. Gözlemlediğim kadarı ile deneyimli çok insan var forumda. İstifade etmek amaçlı bir sorum olacak. Forumda da inceledim ama çok fazla görüş olduğu için biraz kafam karıştı. Bayramdan 1 hafta önce 1998 Mondeo 2.0 Ghia araç satın aldım. Araca hiç tüp takılmamış ve araç iyi durumda. Ancak şu anki yakıt bizi biraz zorlayacak gibi gözüküyor. LPG dönüşüm düşünüyorum ancak hangi marka yada kaliteli mi sıradan bir lpg dönüşüm taktırmam gerektiği konusunda ikilemde kaldım. Ustalar sıradan bir lpg (Mimgaz-Atiker-Tartarini) gibi bir dönüşüm senin işini görür dedi. Sizin tavsiyelerinizi de alırsam daha iyi bir karar vereceğimi düşünüyorum. Birde sıradan bir lpg dönüşüm ile prince-landirenzo-BRC gibi iyi markalar olarak bildiğim lpg dönüşümler arasında yakıt ve performansta fark söz konusu oluyor mu? Olmuyorsa iyi markaları tercih sebebimiz neler olmalıdır? Şimdiden cevaplar için teşekkür ederim. İyi günler... öncelikle hoşgeldin bende mondeo sahibiyim lpg konusuna gelince marka ne olursa olsun montaj daha önemlidir iyi bir usta bulmak gerekli ve herkes her marka olur demesine bakmayın benim tercihim BRC Fast yakıt performans çok iyi Yorum bağlantısı
Cemal Demirezen 6 Ağustos 2014 Paylaş 6 Ağustos 2014 Otomatik vites ise normal Otomatik. 1 Yorum bağlantısı
Ali Karadağ 6 Ağustos 2014 Paylaş 6 Ağustos 2014 Otomatik. Bosch LPG bujisi kullanmıyorsan ilk bakımda bir dene, tüketim bir hayli düşecek yakıttan ettiğin karla uzun vadede kendini amorti edecektir. Yorum bağlantısı
Cemal Demirezen 6 Ağustos 2014 Paylaş 6 Ağustos 2014 Bosch LPG bujisi kullanmıyorsan ilk bakımda bir dene, tüketim bir hayli düşecek yakıttan ettiğin karla uzun vadede kendini amorti edecektir. Ne kadar fiyatı bilgin var mı Ali, daha önce usta buji ve kablosunda motorcraft al diğerleri sıkıntı yaşatabilir demişti, tecrübe ettin mi bosch markayı Yorum bağlantısı
Ali Karadağ 6 Ağustos 2014 Paylaş 6 Ağustos 2014 Ne kadar fiyatı bilgin var mı Ali, daha önce usta buji ve kablosunda motorcraft al diğerleri sıkıntı yaşatabilir demişti, tecrübe ettin mi bosch markayı 25TL civarı tanesi Cemal, Motorcraft da 15TL civarıydı sanırım. http://www.oto-parca.net/CNGLPG-Buji-0242236574,PR-67.html Deneme şansım olmadı hatta Mk3 için Cumartesi günü baktım ama bulamadım keşke öncesinden netten alsaydım dedim. Kullananlar çok memnun ve tamamı öneriyor. Bence tecrübe etmeye değer. Bundan sonraki ilk bakımımda ben de Bosch taktıracağım (eğer araç satılmaz ise) Yorum bağlantısı
Osman Nuri Tatlı 7 Ağustos 2014 Paylaş 7 Ağustos 2014 öncelikle hoşgeldin bende mondeo sahibiyim lpg konusuna gelince marka ne olursa olsun montaj daha önemlidir iyi bir usta bulmak gerekli ve herkes her marka olur demesine bakmayın benim tercihim BRC Fast yakıt performans çok iyi Teşekkürler, arkadaşların tavsiye ettiği iyi bir usta var ona gidicez o zaman Yorum bağlantısı
Devrim Yalçın 9 Ağustos 2014 Paylaş 9 Ağustos 2014 (düzenlendi) Şehiriçi kullanımda an itibariyle LPG'de (İpragaz) 26,985 kuruş (2,62 TL LPG fiyatı) yakıt tüketimi var. Mondeomu Seviyorum... 9 Ağustos 2014 tarihinde Devrim Yalçın tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Mehmet Ali Karakaya 18 Ağustos 2014 Paylaş 18 Ağustos 2014 Bayram ve tatil toplam 2772 yol yaptım. Güzergah Kütahya-Ankara-Uşak-Fethiye-Antalya-Burdur-Uşak-Kütahya. Klima %90 açık. Yol bilgisayarı ortalama hız 55, yakıt 8lt/100 km. Toplam alınan yakıt 677 tl lpg. Ortalama 25 kuruş yapıyor. Lpg ortalama 2,70 den alındı. Bence o yollara göre iyi değerler Yorum bağlantısı
Özgür Demir 25 Ağustos 2014 Paylaş 25 Ağustos 2014 Otomatik vitesle rekor bende o zaman Araçla 2 kere memlekete gittim. İlk gidişimde 35krş ikincisinde 30krş ölçtüm. Enez'e giden varsa bilir İstanbul'dan hemen hiç hız kesmeden sabitleyiciyle basar gidersiniz. CarbonClean yaptırdım, filtreleri değiştirdim, gaz ayarı yaptırdım, tüm yağları yeniledim, 35krş'tan 30krş a düştü. Bidahakine silecek suyuna saf su koyarım belki 25krş bende görürüm :) Yorum bağlantısı
Misafir 27 Ağustos 2014 Paylaş 27 Ağustos 2014 Otomatik vitesle rekor bende o zaman Araçla 2 kere memlekete gittim. İlk gidişimde 35krş ikincisinde 30krş ölçtüm. Enez'e giden varsa bilir İstanbul'dan hemen hiç hız kesmeden sabitleyiciyle basar gidersiniz. CarbonClean yaptırdım, filtreleri değiştirdim, gaz ayarı yaptırdım, tüm yağları yeniledim, 35krş'tan 30krş a düştü. Bidahakine silecek suyuna saf su koyarım belki 25krş bende görürüm :)) Bu yakıt lpg mi benzin mi? ortalama hız nedir? Yorum bağlantısı
Özgür Demir 28 Ağustos 2014 Paylaş 28 Ağustos 2014 (düzenlendi) Bu yakıt lpg mi benzin mi? ortalama hız nedir? Lpg ile 2.75 TL ortalama aldığım fiyatı. Hızımda ortalamaya vurursak 110km/s. Yol 270 km uzunluğunda. 4 kişiydik, hepimizde hafif tombik insanlarız, bagaj ağzına kadar doluydu. Klima açmadım hiç. Araç otomatik. Sonuç vahimmi o kadar ya? 28 Ağustos 2014 tarihinde Özgür Demir tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Misafir 28 Ağustos 2014 Paylaş 28 Ağustos 2014 Lpg ile 2.75 TL ortalama aldığım fiyatı. Hızımda ortalamaya vurursak 110km/s. Yol 270 km uzunluğunda. Sonuç vahimmi o kadar ya? Valla vahim , 2.75 e nerden alıyorsun lpgyi , fiyatı çok yüksek.2.43 - 2.55 aralığında şuanda. geçtiğimiz aylarda Çorlu buluşması vardı,ben de lpg ile 180-210 aralığında gittim ama şehir dışı 0.20 kuruş gibi bir yakışım vardı.Senin o yaktığını ben şehir içinde kışın çok soğuk havada yakıyordum.lpg ayarı, buji- buji kablosu ve hava filtresi kontrolü acil Yorum bağlantısı
Özgür Demir 28 Ağustos 2014 Paylaş 28 Ağustos 2014 Valla vahim , 2.75 e nerden alıyorsun lpgyi , fiyatı çok yüksek.2.43 - 2.55 aralığında şuanda. geçtiğimiz aylarda Çorlu buluşması vardı,ben de lpg ile 180-210 aralığında gittim ama şehir dışı 0.20 kuruş gibi bir yakışım vardı.Senin o yaktığını ben şehir içinde kışın çok soğuk havada yakıyordum.lpg ayarı, buji- buji kablosu ve hava filtresi kontrolü acil Yakıt için yol üzerinde mecbur kaldım PO, Shell denk geldi gerçekten fiyatları uçuk kabul ediyorum. Hava filtrem yeni, lpg ayarım ve filtrem yeni, bujiler yeni(platinium mu neydi motocraft marka) ama buji kablolarımdan şüphe duyuyorum fabrika çıkışı duruyor sanırım halen. Nadirde olsa aldığım çiğ gaz kokusu bu yüzdenmidir? Yorum bağlantısı
Misafir 28 Ağustos 2014 Paylaş 28 Ağustos 2014 Yakıt için yol üzerinde mecbur kaldım PO, Shell denk geldi gerçekten fiyatları uçuk kabul ediyorum. Hava filtrem yeni, lpg ayarım ve filtrem yeni, bujiler yeni(platinium mu neydi motocraft marka) ama buji kablolarımdan şüphe duyuyorum fabrika çıkışı duruyor sanırım halen. Nadirde olsa aldığım çiğ gaz kokusu bu yüzdenmidir?Çiğ gaz ateşlemede bir eksiklik olduğunu gösterir çoğu zaman.buji kablo,katalizörde sıkıntı olabilir. Yorum bağlantısı
Misafir 2 Eylül 2014 Paylaş 2 Eylül 2014 Tokat-Samsun arası 230 km 6 kişi + full bagaj klima tamamen açık 110-120 km hızlarda 21,7 krş (2,53 lt/tl) Sizce nasıl? Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya 2 Eylül 2014 Paylaş 2 Eylül 2014 Tokat-Samsun arası 230 km 6 kişi + full bagaj klima tamamen açık 110-120 km hızlarda 21,7 krş (2,53 lt/tl) Sizce nasıl? Mk3 göre mi Yorum bağlantısı
Misafir 2 Eylül 2014 Paylaş 2 Eylül 2014 Mk3 göre mi Mk3 göre tef çalıp oynamalık buraya yazmam bile Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya 2 Eylül 2014 Paylaş 2 Eylül 2014 Mk3 göre tef çalıp oynamalık buraya yazmam bile O zaman konuşma 1 Yorum bağlantısı
Recommended Posts