İçeriğe Yönlendir

Mondeo II - Yakıt Tüketimi

Turgay Yüksel

Recommended Posts

Evet benimkini de düzeltti. 5 bin tl para harcadım.

Subap, sensör, prins LPG kit ve 45 gün sanayide yatıp kalktım. :)

abooo ,abi naptın yaa.bende 15 dakikalık bilgisayar kalibrasyonu ile düzeldi :)
Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya

abooo ,abi naptın yaa.bende 15 dakikalık bilgisayar kalibrasyonu ile düzeldi :)

Atiker bu :(

Neyse ondan sonrasını hiç anlatmayayım :D

Mk3 bölümünde

Mondeo stop ediyor konusunu okursanız :)

Yorum bağlantısı
Ahmet Dağcılar
(düzenlendi)

Ya arkadaşlar sizlere bir sorum olacak. Benim bu modeo mk2 normalde 11-12 /100lt yakması lazımmış ,ama benim bu araba 14,8 ile 15,5 lt yakıyor.Araçta lpg sistemi takılı.Forumdan okuduğum yorumlarda maf sensörünün temizliğinden bahsettiler özel bir sprey aldım ve temizledi olmadı.Lpg enjektörlerinin temizliğinden dediler gidip makineye bağlayıp temizlediler (tabi bu işlem ile arabanın cekişi arttı gibi) ama yine olmadı.Yine 15 lt yine 15 lt düşüremedim gitti. Acaba oksijen sensöründemidir sorun deyip onada el alacağım artık. Siz olsanız ne yapardınız.

tarihinde Ahmet Dağcılar tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Ali Karadağ

Çok iyi

Sabah-Akşam İzmir şehir içi trafiğinde bu değerler bence de çok iyi abi, kendimi ehlileştirdim şu sıra ;)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya

Sabah-Akşam İzmir şehir içi trafiğinde bu değerler bence de çok iyi abi, kendimi ehlileştirdim şu sıra ;)

Radara dikkat :D
  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Ahmet Dağcılar
(düzenlendi)

sizin yol bigisayarınızda kaç gösteriyor Ali Bey

Yorum bağlantısı
Ali Karadağ

Radara dikkat :D

O bence kota doldurmaydı ya neyse :D :D

sizin yol bigisayarınızda kaç gösteriyor Ali Bey

8.9-9.0 arası değişiyordu en son, sıfırladığımda 9.0 idi sanırsam.

Yorum bağlantısı
Ahmet Dağcılar

O bence kota doldurmaydı ya neyse :D :D

8.9-9.0 arası değişiyordu en son, sıfırladığımda 9.0 idi sanırsam.

ben bu yakıtı (15lt/100km) düşürmemin yolu varmı. Hani sakinde kullanıyorum neden oluyor anlamıyorumki.

Yorum bağlantısı
Ali Karadağ

ben bu yakıtı (15lt/100km) düşürmemin yolu varmı. Hani sakinde kullanıyorum neden oluyor anlamıyorumki.

Benim aracın Rolanti Valfi ben almadan önce değişmişti, oksijen sensörünü ben değiştirttim, tüm bakımlarını yaptırdım, Lpg ayarını da yaptırdım, aldığımda benim araç da 11-12lt yakıyor idi ama şimdi maşallahı var tek değerlere indim. Aracın özellikle ateşleme gurubunun değişmesi (bobin+kablo+buji) yakıtı çok etkiliyor.

Yorum bağlantısı

Hava filtresi buji kablosu ve bujileri orjinalleriyle yenileyin benim mk2 de ciddi anlamda fark etmişti.
Yorum bağlantısı
Cemal Demirezen

Abi o dediğim olay gaza geldiğin zaman mı oluyordu? Eğer öyleyse bende de vardı,biraz abanınca 4-5bin devirlerde araba full depo gaz varken benzine geçiyordu.

Ayağımı gazdan çekince ve dip gaz yapınca oluyordu.

Yorum bağlantısı
Cemal Demirezen

Bobin, buji kablosu sensörler arıza yapmadığı sürece değişir mi? Hakan Kurt bu aralar kaç litre yakıyor acaba?

Yorum bağlantısı

bunların arıza belitrileri var cemal.

silkelenme tekleme çekiş düşüklüğü vs.. (oskijen sensörü kolay kolay belli etmez kendini) ama bobin buji kablo bunlar,bu şekilde belli eder.

2.0 araç her koşulda farklı yakar.

13 km yolu,50 dakikada gidersen 18 litreyide görürsün.

13 km yolu 15   20 dakikada gidersen 9 10ları görürsün.

Yorum bağlantısı
Ali Karadağ

bunların arıza belitrileri var cemal.

silkelenme tekleme çekiş düşüklüğü vs.. (oskijen sensörü kolay kolay belli etmez kendini) ama bobin buji kablo bunlar,bu şekilde belli eder.

2.0 araç her koşulda farklı yakar.

13 km yolu,50 dakikada gidersen 18 litreyide görürsün.

Benim araç kompresörde (viteste gaza basmadan giderken) silkeleme yapıyordu, bu aşırıya çıkınca götürdüm bayağı bir mıncıkladı Sabri baba ve sonunda Oksijen sensöründen olduğuna kanaat getirdiler, değiştirdik, işe yaradı. Kurum bağlayana kadar biraz fazla yaktı ama şimdi hayli düştü.

Bobinle buji kablolarının belirli bir süreden sonra değişimi kendini kısa sürede amorti edecek kadar tasarruf sağlar, çünkü aracın yakım verimi artar ;)

1-  2.0 araç her koşulda farklı yakar.

2- 13 km yolu,50 dakikada gidersen 18 litreyide görürsün.

1-  Aslan besleyen yediğine katlanır :)

2-  Kesinlikle Hako, okullar açılsın benim değer rahat %10 artar  :good1:

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ahmet Dağcılar
(düzenlendi)

Benim aracın Rolanti Valfi ben almadan önce değişmişti, oksijen sensörünü ben değiştirttim, tüm bakımlarını yaptırdım, Lpg ayarını da yaptırdım, aldığımda benim araç da 11-12lt yakıyor idi ama şimdi maşallahı var tek değerlere indim. Aracın özellikle ateşleme gurubunun değişmesi (bobin+kablo+buji) yakıtı çok etkiliyor.

Birisi oksijen sensörünü söküp tuz ruhu gibi bir kimyasal ile temizlediğini ve çok işe yaradığını yazmıştı forum sitesinde.Acaba bende aynısını yapsam işe yararmı.Ve oksijen sensürünün arızalı olup olmadığını nasıl biliriz, multimetre ile ölçümü varmış sanırım nasıl yapılır bu işlemler.

Yorum bağlantısı
Cemal Demirezen

Dün Ankara dan Kızılcahamam'a gidip geldim 3 kişiydik bagaj doluydu toplam 206 km yol yaptım bunun 20 kmsi şehir içidir. Toplam 51.59 TL yani 18.830 litre lpg aldı. Hızım 120 km civarıydı yakıtı normal geldi bana sizce nasıl. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Polat

Dün Ankara dan Kızılcahamam'a gidip geldim 3 kişiydik bagaj doluydu toplam 206 km yol yaptım bunun 20 kmsi şehir içidir. Toplam 51.59 TL yani 18.830 litre lpg aldı. Hızım 120 km civarıydı yakıtı normal geldi bana sizce nasıl. 

Gayet iyi bir değer  :good1:

Ben de cumartesi günü günübirlik Ilgaz Kayak Tesislerine gittim, geldim. 450 km yolu 46-47 litre gibi bir tüketimle gerçekleştirdim. Senin ortalaman 9 litre, benim 10 litre gibi olmuş...

Yorum bağlantısı
Cemal Demirezen

Gayet iyi bir değer  :good1:

Ben de cumartesi günü günübirlik Ilgaz Kayak Tesislerine gittim, geldim. 450 km yolu 46-47 litre gibi bir tüketimle gerçekleştirdim. Senin ortalaman 9 litre, benim 10 litre gibi olmuş...

Uzun yolda bizim araçların normal tüketimi 9-10 litre o zaman. Az yaktırmaya uğraşırsan 7-8 litrelere iner gibi.

Yorum bağlantısı
Emre Sutay

En son dun yaptigim hesaplamaya gore

*75 km sehir disi daglik ve virajli yolda kullanim

*45km 150 -160 km/h hizla kullanim

*50 km 100-120km/h hizla kullanim

*Kalan da 40 km kadar sehir ici genelde 1-2-3 vites kullanim 4 e takmak burda bile pek nasip olmuyor :)

Toplam 207 km

Alinan yakit 57 tl

Lt fiyati 2,69

Alinan litre 21 kusur

Ortalama yakit tl 0,275 tl/km

Ortalama yakit lt 0,102...

(Normalde lpg fiyati 2,99 - 3,04 sadece bir yerde denk geldikce 2,69dan aliyorum

Ayriyeten agustos ayindan beri izlenimlerim

Sadece sehir disi 110-120 km/h kullanim 3-5 kmlik sehir ici kullanim vs da icinde ama pek bir dezavantaji olmaz)

ile double yolda 8,5-9 lt/100km

Virajli daglik yolda 80-90 km/h, ara ara 50-60 km/h kullanim 8,5-9,5 lt/100km

Sehir ici kullanim 11-12 lt/100km

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Uğur Efe

Mustafa Bey , 16 litre çok fazla , yakıt kötü de olsa bu kadar etkileyeceğini sanmam..Önce iyi bir LPG'ci ye gidip baktırın ayarına , sonra tekrar deneyin , olmadı iyi bir usta aramaya başlayacaksınız demektir :) Gelişmeleri bekliyoruz

Yorum bağlantısı
Cemal Demirezen

Toplam 16 litre mi (177 km için) yoksa, 100 km de mi 16 litre

Yorum bağlantısı
Mehmet Polat

Merhaba toplamda 177 km yol yaptım bunun 40 km si şehir içi akışkan trafikte, 137 km ise otoban 80-100 km sürat ile 16 litre lpg tüketimim oldu sizce değerler nasıldır.

Kullandığım gaz bp marka aygaz ı tercih etsem bir değişiklik olurmu.

Toplam 16 litre mi (177 km için) yoksa, 100 km de mi 16 litre

Muhtemelen 177 km'lik kullanımdaki tüketim miktarı 16 litre olsa gerek, bu durumda da tüketim gayet normal diyebiliriz...

Yorum bağlantısı
Emre Emiroğlu
(düzenlendi)

Alanya denizli tam 352 km yol yaptım bugun gazın litresi 2.82₺ den 90₺ yakıt aldım. Ortalama 110 120 km/s ile yol aldım. 100 kmde 9.12lt tuketim olmuş. Nasıl sizce ?

tarihinde Emre Emiroğlu tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Polat

Alanya denizli tam 352 km yol yaptım bugun gazın litresi 2.82₺ den 90₺ yakıt aldım. Ortalama 110 120 km/s ile yol aldım. 100 kmde 9.12lt tuketim olmuş. Nasıl sizce ?

32 L ile 352 km bence gayet iyi. Geçen yaz 39 L ile Ankara-Antalya 4 kişi, klima açık 400 km yapmıştım...

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...