İçeriğe Yönlendir

Mondeo II - Yakıt Tüketimi

Turgay Yüksel

Recommended Posts

Mehmet Polat

Hayırlı olsun, güle güle kullan Mondini Burak kardeşim. Şehir içi trafiğindeki kullanımın için bir şey diyemem ancak uzun yolda daha iyi rakamlar mümkün. Ben bir depo lpg (39 L) ile 498 km yaptım. :)

Yorum bağlantısı
Burak Altunsoy

Teşekkür ederim. Uzun yolda da 120-130 arası gidiyorum. Belki 90 a inip cruze control ile gitsem dahada fazla gidecektir.

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Bende aracımı yaklaşık 2 ay önce aldım. 1997 model. ilk kez mondeo sahibi oluyorum. gerek 2006 model mk3 (2000cc 150ps otomatik) gerek 2012 model mk4 (2000cc 240 ps powershift) olan versiyonlarını kullandım. kısa süreliğine sürdüğüm için olsa gerek çok keyif alamadım doğrusu hatta beğenmedim diyebilirim. ama kendi arabam olduğundanmıdır nedir artık mk2 mondeo' ya bayıldım. 2 ay içerisinde yaklaşık 3000km yol yaptım ve inanılmaz derecede keyif aldım. özellikle uzun yolda sürmesi ayrı bir keyifli. Gelelim tüketim değerlerine;

Bu yorumları bir çok kişiden duyuyoruz.. 

Bende bıraktığı intiba, çirkinliği dışında bir olumsuzluğunun olmadığıdır.. Keyif konusunda kesinlikle size katılıyorum.. 

Nedendir bilmem ama.. 3-5 km kullanınca inmek istemiyor insan.. 

Arkasını güzel, önünü hep çirkin buldum ben.. görecelidir. 

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya

Bu yorumları bir çok kişiden duyuyoruz.. 

Bende bıraktığı intiba, çirkinliği dışında bir olumsuzluğunun olmadığıdır.. Keyif konusunda kesinlikle size katılıyorum.. 

Nedendir bilmem ama.. 3-5 km kullanınca inmek istemiyor insan.. 

Arkasını güzel, önünü hep çirkin buldum ben.. görecelidir. 

Abi keyfini tam bilemem. Kısa süreli kulllanımlarım oldu. Rahat ve konforlu araç. Bende MK2 sedan hoşuma gidiyor tasarım olarakta. Şayet o fiyatta bir araç alacaksam mk2 tek geçerim.

Zaten opeli almadan Ankara-hatay-adana da 6 ay aradım bulamadım temiz MK2 :(

Hala içimde var. O yüzden Ankara gittiğimde Hakan Kurt ile arabaları değiştirip tadını alıyorum :D

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Misafir

Abi keyfini tam bilemem. Kısa süreli kulllanımlarım oldu. Rahat ve konforlu araç. Bende MK2 sedan hoşuma gidiyor tasarım olarakta. Şayet o fiyatta bir araç alacaksam mk2 tek geçerim.

Zaten opeli almadan Ankara-hatay-adana da 6 ay aradım bulamadım temiz MK2 :(

Hala içimde var. O yüzden Ankara gittiğimde Hakan Kurt ile arabaları değiştirip tadını alıyorum :D

5kapı olmasaydı,daha iyi olurdu :D

Malüm 5kapı ve arka tıkırtılar bi bütünlüktür :p

Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya

5kapı olmasaydı,daha iyi olurdu :D

Malüm 5kapı ve arka tıkırtılar bi bütünlüktür :p

Ben sedan severim biliyorsun :)

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Misafir

birde mondi ilanlarında şehir içi 22 kr şehirler arası 18 kr yakıyo demezlermi telefonla arayıp konuşasım geliyor :bravo:

şehir içi 25-30 kuruş,şehir dışı 17-23 kuruş arası :)

Yorum bağlantısı
Misafir

Bende aracımı yaklaşık 2 ay önce aldım. 1997 model. ilk kez mondeo sahibi oluyorum. gerek 2006 model mk3 (2000cc 150ps otomatik) gerek 2012 model mk4 (2000cc 240 ps powershift) olan versiyonlarını kullandım. kısa süreliğine sürdüğüm için olsa gerek çok keyif alamadım doğrusu hatta beğenmedim diyebilirim. ama kendi arabam olduğundanmıdır nedir artık mk2 mondeo' ya bayıldım. 2 ay içerisinde yaklaşık 3000km yol yaptım ve inanılmaz derecede keyif aldım. özellikle uzun yolda sürmesi ayrı bir keyifli. Gelelim tüketim değerlerine;

aracım lpgli ve otomatik vites. deposu 115tl ye doluyor. bir depo ile 330km gidebiliyorum tamamı şehiriçi (istanbul trafiği dahil). Uzun yolda 400km ye kadar çıkıyor.

Hayırlı olsun güzel araçtır :) istanbulda hangi güzergahta kullanıyorsunuz?trafik durumu için soruyorum.ya da biraz devirli mi kullanıyorsunuz?aynı lpg ile ben şehiriçi 400ü rahat görüyorum.

Yorum bağlantısı
Burak Altunsoy

Hayırlı olsun güzel araçtır :) istanbulda hangi güzergahta kullanıyorsunuz?trafik durumu için soruyorum.ya da biraz devirli mi kullanıyorsunuz?aynı lpg ile ben şehiriçi 400ü rahat görüyorum.

Teşekkür ederim.  Çekmeköy' de(anadolu) oturuyorum Zincirlikuyu'da (avrupa) çalışıyorum. işe arabayla çok nadir giderim ama gittiğim zamanlar köprü trafiğine giriyorum mecburen. işe gitmediğim zamanlarda hafta sonu gezmek için kullanıyorum ama hafta sonu bütün istanbul nüfusu (özellikle hava güzelse) gezmek için yollara dökülüyor. Bir üsküdar sahile inmek işkence oluyor mesela. Çok devirli kullanmıyorum. abartmıyorum yani ama ekonomik kullanmak içinde çaba harcamıyorum. Ekonomik kullanmaya çalışırken arabadan bir keyif almıyorum.Bundan önce 1600cc lpgli 307 sahibiydim. bu araçtan sonra 2000cc mondeoya geçince motoru güçlü geldi. düşük hızlarda gaza basınca aracın kendini öne atması, atik davranması ve gücünü hissettirişi çok keyif veriyor bu nedenle çok korkak basmıyorum gaza.

Yorum bağlantısı
Misafir

anlaşıldı, yakıtınız normal o zaman o köprü trafiğinde.benim yollarım boş.mesai saatlerim de 10-20 arası olduğundan trafiğe girmiyorum pek.

köprü trafiğinde otomatik araç olması paha biçilemez  :good1:

Yorum bağlantısı
  • 1 ay sonra...
Zekeriya Kahraman

Gaz litresi 3.100 tl den depo fullendi 79 km yol yapıldı . Aracın içinde 5 yetişkin 2 cocuk var bagajda 19 lt lik 4 damaca su var yolun toplamda 20 km yokuş diger yerleri virajlı 79 km 26 tl yakmış .hızım ise 80-90 arası

Aracım 16 tı 16 valf hava sıcaklık derecesi 4- derece yakıt sizce normalmi arkadaşlar

Yorum bağlantısı
Emre Sutay

Zekeriya bey belirttiginize gore 100 km de 30 kurusu asan bir tuketim var benim aracimin sehir ici tuketim (31-32 krs) bedellerine tekamul ediyor.. Gaz litresi 3,15 buralarda da. Araciniz yuklu ve yollar musait degil anladigim kadariyla ancak o belirttiginiz yola benzer yola devamli gidiyorum 75 km de suan ki fiyatlarla 22-23 kurus yakiyorum ortalama hizim da 80-100 arasidir. Yeri geliyor 130-140 yeri geliyor 60 ile gidiyorum.

ekim ayinda 1600 km de 360 tl toplam yakit tuketimim. Lt bazinda 8 lt/100km

Guzergah balikesir-antalya

Yaptigim yolda otobanda 70 km yaklasik 170-190 arasi seyehat, sehir iclerinden transit gecis ancak aydin ve aydin denizli arasindaki sinir bozucu ve illaki takildigimiz kirmizi isiklar,

denizli antalya arasi daglik yollarda dik cikislar ve inisler ve ayrica keskin virajlar

antalya sehir ici ttafiginde 3-4 saatlik kullanim geri kalan ise ortalama 120-130 km/h hiz ile yolculuk. Gidip gelme toplam 1600 km...

Yorum bağlantısı
ÜMİT MESUT KÖSE
(düzenlendi)

Arkadaşlar

Hayırlı olsun, güle güle kullan Mondini Burak kardeşim. Şehir içi trafiğindeki kullanımın için bir şey diyemem ancak uzun yolda daha iyi rakamlar mümkün. Ben bir depo lpg (39 L) ile 498 km yaptım. :)

Çok iyi rakamlar.

Ben  550 km'yi 100-110 km hızla 63 Lt ile gittim. Adana'dan Ankaraya

Ankara'da sabah ve akşam trafiğinde 18lt/100km normal olduğunu düşünüyordum. Sorun ne acaba? Buji, buji kablosu, bobin, yağ, hava filitresi hepsi yeni.

tarihinde ÜMİT MESUT KÖSE tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
  • 4 hafta sonra...
Cemal Demirezen

Haftaya muhtemelen uzun yola gideceğim bugün deneme yaptım şehir içerisinde 128 km yaptım aynı pompadan fulledim 22.22 lt gaz aldı. Para olarak 63.33 TL kuruş hesabı yapılırsa 50 kuruş civarı yapıyor, son zamanlarda Ankara içerisinde ölçüm yapan var mıdır? 

Yorum bağlantısı
Misafir

Haftaya muhtemelen uzun yola gideceğim bugün deneme yaptım şehir içerisinde 128 km yaptım aynı pompadan fulledim 22.22 lt gaz aldı. Para olarak 63.33 TL kuruş hesabı yapılırsa 50 kuruş civarı yapıyor, son zamanlarda Ankara içerisinde ölçüm yapan var mıdır? 

neeeeeyyyy  :shok:  50 kuruşş, 40 tamam derim de 50 kuruş fazla yahu

Yorum bağlantısı
Cemal Demirezen

neeeeeyyyy  :shok:  50 kuruşş, 40 tamam derim de 50 kuruş fazla yahu

Aynen öyle

Yorum bağlantısı
Uğur Efe

Aynen öyle

Eğer normal araç kullanıyorsanız aracınızda sıkıntı var demektir.Önce bunun cevabını almamız lazım. Normal mi kullanırsınız ? sert mi?

Yorum bağlantısı
Cemal Demirezen

Eğer normal araç kullanıyorsanız aracınızda sıkıntı var demektir.Önce bunun cevabını almamız lazım. Normal mi kullanırsınız ? sert mi?

Normal kullanıyorum. Regülatör düşük basınç gösteriyor diye daha önce bir ayar yapılmıştı. Ayardan kasıt düşük basıncı hata olarak gösterme diye birşey yaptım dedi lpg ci. Tüpten benzine geçiyordu araç.

Yorum bağlantısı
Uğur Efe

Eğer Hava filtresi , buji takımı yeni değişmişse LPG ayarı gerekiyor.

Bir diğer olasılık aracın yüksek devirde çalışıyor olup bunun farkında olmamanız olabilir. Bunun içinde hava subapı + hava hortumu değişip ayrıca bypass denilen bir uygulama yapılması gerekebilir.  Bence iyi bir mekanik ustasının aracı görmesinde fayda var..

Yorum bağlantısı
  • 3 hafta sonra...

Normal kullanıyorum. Regülatör düşük basınç gösteriyor diye daha önce bir ayar yapılmıştı. Ayardan kasıt düşük basıncı hata olarak gösterme diye birşey yaptım dedi lpg ci. Tüpten benzine geçiyordu araç.

Abi o dediğim olay gaza geldiğin zaman mı oluyordu? Eğer öyleyse bende de vardı,biraz abanınca 4-5bin devirlerde araba full depo gaz varken benzine geçiyordu.

Yorum bağlantısı
Ali Karadağ

Bugün yine fulledim: 

40.14lt LPG aldı, 405km yol yapmışım, tamamı şehir içi.

Tüketim değeri: 9,91lt/100km

Tabi buna ek olarak tahmini 2-3lt benzin de yakmışımdır.

Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya

Bugün yine fulledim:

40.14lt LPG aldı, 405km yol yapmışım, tamamı şehir içi.

Tüketim değeri: 9,91lt/100km

Tabi buna ek olarak tahmini 2-3lt benzin de yakmışımdır.

Günlük kaç km yol yapıyorsun.

Abi o dediğim olay gaza geldiğin zaman mı oluyordu? Eğer öyleyse bende de vardı,biraz abanınca 4-5bin devirlerde araba full depo gaz varken benzine geçiyordu.

Atiker de çok yaşadım. Regülatör basınç sorunu. Dip gaz yaptığımda basınç düşüyor direk benzine geçiyordu.
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı

Atiker de çok yaşadım. Regülatör basınç sorunu. Dip gaz yaptığımda basınç düşüyor direk benzine geçiyordu.

bende de ilk zamanlar cok oluyordu abi.sonra servis duzelltti.
Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya

bende de ilk zamanlar cok oluyordu abi.sonra servis duzelltti.

Evet benimkini de düzeltti. 5 bin tl para harcadım.

Subap, sensör, prins LPG kit ve 45 gün sanayide yatıp kalktım. :)

Yorum bağlantısı
Ali Karadağ

50km yapıyorum, 2 kere kontak açıyorum. Havalar genelde iyi, evden ortalama 300-500m sonra LPG'ye geçiyor yoksa benzin miktarı daha da artar. 100TL'lik benzin yaklaşık 2 ay, 3000km gidiyor.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...