İçeriğe Yönlendir

Mondeo II - Yakıt Tüketimi

Turgay Yüksel

Recommended Posts

Mehmet Ozyurek

120 ile giderken ne yakıyorsa,170ile giderkende aynı yakıyor bu meret ;)

..

Benim 99 da böyleydi :)

Yorum bağlantısı
M.Fatih Yüce

Benim 99 da böyleydi :)

benim 98 otomatikte böyleydi kimse inanmazdı :)8,2 litre benzin ortalaması ile dolaşırdım. Uzun yolda istediğim gibi giderdim 6,5 ancak yakardı.

Onada kimse inanmazdı..,

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Ben sattım, döndü dolaştı ortağıma geri aldım.. Şimdi de ortağım kimseye inandıramıyor :D

4 kişi binip antalyaya gidip geliyor, beraber yakıt alıyorlar ama yine inanmıyorlar... 

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

inanmayan gitti hyundai 1.5 motoor aldı, bendeki mondeoyu görünce elinde de kaldı satamadı, mk2 yi kullanan bilir

Ben sattım, döndü dolaştı ortağıma geri aldım.. Şimdi de ortağım kimseye inandıramıyor :D

4 kişi binip antalyaya gidip geliyor, beraber yakıt alıyorlar ama yine inanmıyorlar... 

siena 1.2 alsın

Yorum bağlantısı
Yunus_Yıldız

en son değerimi söylüyeyim araçımın  mondeo 2000 motor 99 model mk2 gaziantep mersin arası 120-140 arası km hızla gittim 418 km 76,000 tl yaktı araçım bana çok uygun geldi oratlama 50 km metresi şehir içi km yakıt sarfiyatı 181. kuruş normalde şehir içinde 30 krş yada 32 krş arası yakıyor

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Taner Kızılkor

OOOO Taner bey bu konu öksüz kalmıştı. Hoş geldiniz. Özledik sizi. İnşallah herşey yolundadır.

Yakıt değerleri gayet iyi. HK görmesin :D

Hayırsızlık bizimkisi sorma   :blush:

HK kendi yol bilgisayarına bakmaktan yola bakamazki değer görsün  :fiuw:

NEyi görmiyim,aynı olmuş yakıtımız :D

Okullar tatilde ondan olmasın janim?  :good1:  :D

16-17 litrelerden ne zaman şehir içinde 11-12 litrelere düşürdün :D

Sezonda göreceğiz şimdilik Ankara boş...  :icecream:

Yorum bağlantısı
Taner Kızılkor
(düzenlendi)

basınca gidiyorsa uzun yolda :) Varsın yaksın 10litre ;)

yaksın.!!!  bencede..

tarihinde Taner Kızılkor tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Yaşar Akbaş

Otomatik rahatlıktır,Bir yerden alıyorsan,bir yerden vereceksin :D

7,5 değerleri için sanırım  90a sabitlemek gerek...

Ben yavaş kullanamıyorum :D + klimam hiç kapanmaz...

Ama  şu bi gerçektir,Aksini kimse idda etmesin,120 ile giderken ne yakıyorsa,170ile giderkende aynı yakıyor bu meret ;)

Yakıt farkının olduğunu söylerler,eski tip motora göre...

abi yok 120 sabit hızla kullanıyorum uzun yolda gerçektende hız yakıtı etkilemiyo araçta bende aynısını sölüyorum kimse inanmıyo.

bu araca hız sabitleyici koymamamışlarya gerçekten büyük kayıp.

Yorum bağlantısı

abi yok 120 sabit hızla kullanıyorum uzun yolda gerçektende hız yakıtı etkilemiyo araçta bende aynısını sölüyorum kimse inanmıyo.

Hıza aklı ermiyor,bu doğru.

Sadece hız sabitleyici değil,alarmda yok,İç kapı kollarında aydınlatmada yok :D

Far yükseklik ayarı var,arkaalar kampana değil,disk...

Radyo kumanda düğmesi var :D

Yani kiminin artısı Eksisi yapmış ford saolsun :)

Yorum bağlantısı
Mehmet Polat

Bunu ben de Antalya'ya gidiş gelişte farkettim. Anlık tüketimde 120-130 lu değerlerde artış göremeyince şaşırmıştım. Konuyu okuyunca bizim araçlara özgü bir durum olduğunu anlamış oldum. 

Bu araca hız sabitleyici koymamışlar derken 2000-2001 modelleri kasdettin herhalde, çünkü bizimkilerde hız sabitleyici, sunroof, 6'lı cd değiştirici, digital klima gibi ufak artılar var yani ;)  :)

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Yaşar Akbaş

Bunu ben de Antalya'ya gidiş gelişte farkettim. Anlık tüketimde 120-130 lu değerlerde artış göremeyince şaşırmıştım. Konuyu okuyunca bizim araçlara özgü bir durum olduğunu anlamış oldum. 

Bu araca hız sabitleyici koymamışlar derken 2000-2001 modelleri kasdettin herhalde, çünkü bizimkilerde hız sabitleyici, sunroof, 6'lı cd değiştirici, digital klima gibi ufak artılar var yani ;)  :)

evet abi 2000 2001 lerde yok hız sabitleyici ...

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya

MK2 de en dolu modeli 99 modeller. 2000-2001 de olmayan çok fazla özellik var. Sizinki de en dolusu.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Ertan Çabuk

1650 km yol 7.2 lpg ortalamasi

Yarisinda klima acik. Dag, tepe, bayir, rampa, duz yol ve otoban tuketimi dahil

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Mehmet Polat

Kabaca 300 TL ye 1650 km yapmak harika... :good1:  :nazar:

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
M.Fatih Yüce

Kabaca 300 TL ye 1650 km yapmak harika... :good1:  :nazar:

1,6 tdci 'den km maliyeti daha düşük. Hatta fiestadan bile az :D Maşallah diyelim...

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Ali Karadağ

Son tuketimim 9,78lt/100km

%50 sehir ici trafik

%50 sehir disi 125km/saat cc de.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Taner Kızılkor

Güzel değermiş :)  :good1:  :bravo:

Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya

Güzel değermiş :)  :good1:  :bravo:

Hakan Kurt yakıt değerlerini kabullendi. Sen yoksun. Konu öksüz ve yetim kaldı.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Taner Kızılkor

Aslında kabullenmesi iyi de konuyu bırakması kötü olmuş keyifli sohbet oluyordu. Neyse forumda bir dacia bölümü açarız artık bende oralarda takılırım  :fiuw:

Yorum bağlantısı
  • 4 hafta sonra...
Burak Altunsoy

Bende aracımı yaklaşık 2 ay önce aldım. 1997 model. ilk kez mondeo sahibi oluyorum. gerek 2006 model mk3 (2000cc 150ps otomatik) gerek 2012 model mk4 (2000cc 240 ps powershift) olan versiyonlarını kullandım. kısa süreliğine sürdüğüm için olsa gerek çok keyif alamadım doğrusu hatta beğenmedim diyebilirim. ama kendi arabam olduğundanmıdır nedir artık mk2 mondeo' ya bayıldım. 2 ay içerisinde yaklaşık 3000km yol yaptım ve inanılmaz derecede keyif aldım. özellikle uzun yolda sürmesi ayrı bir keyifli. Gelelim tüketim değerlerine;

aracım lpgli ve otomatik vites. deposu 115tl ye doluyor. bir depo ile 330km gidebiliyorum tamamı şehiriçi (istanbul trafiği dahil). Uzun yolda 400km ye kadar çıkıyor.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...