İçeriğe Yönlendir

Mondeo II - Yakıt Tüketimi

Turgay Yüksel

Recommended Posts

Mehmet Polat

Valla gec kaldiniz suan atiker takiliyo 990a. Adam brc bayiligi yapan biri ama 1700 vermene gerek yok herseyine kefilim atiker yeter bu arabaya dedi.. hayirlisi artik memnun kalmassak arabayi satariz :)

Daha önceki mk3 mondeoma lpg kiti montajında tanıdık montajcı (Hem BRC hem Atiker montajı yapıyordu) ısrarla sana söylenenleri söylemiş ve Atiker montajı yapmış, sorunsuz da kullanmıştım. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Yaşar Akbaş

l.p.g de en önemli olan bence montaj yoksa atiker 5 yıl gide brc 8 yıl tek fark bu başka fark yok.

:D

Malumunuz benim 99 model Ortağımda.. 

Alanyaya gitti geldi.. 

Depoyu doldurup çıktım (48 litre) 600 km oldu baktım hala bitmiyor, yolda biter diye yakıt aldım diyor.. 

Bu araba niye yakmıyor diyor..

Kurcalama dedim.. 

Ama kimse inanmıyor, milleti nasıl ikna edeceğim diyor.. 

Umursama, gazla dedim :D

emmi yeni tatilden geldim km ye 20 kuruş ortalama hız 130-140 güzergah Tokat -antalya

Benim depo 42 lt  ama ben 40 lt alıyorum devamlı 535 km yaptık arabada 4 kişi vardı hesapladığın zaman senin anlattığınla aynı hesaba denk geliyo..

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Hakan Bıyık

benimkisi de fena olmasa gerek;

toplam 195 tl lik farklı yerlerden alınan gaz ile %80 i uzun yol ortalama 110 km hız ve klima yol boyunca hep açık şuan 860 km deyim. Hala da bitmedi maaşallah:)

üstelik 8 senelik voltran tesisatı ve atiker simit tüp ile.. bu işte galiba en önemli şey uygulama..

Yorum bağlantısı
Cemal Demirezen

Uzun zamandır uzun yola gitmiyorum yakında tatile gideceğim bir bakayım benim aslan parçası ne yakıyor. Şehir içerisinde 15-16 Lt civarı yakıtı var aslanım benim.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ali Karadağ

Benim araç LPG de yol bilgisayarında ne yazıyosa onu yakıyo, 3 tam depo fulledim bunu gördüm. Bu durum bana tuhaf gibi geldi, ordaki değer benzin değeri değil mi :s

Yorum bağlantısı

Benim araç LPG de yol bilgisayarında ne yazıyosa onu yakıyo, 3 tam depo fulledim bunu gördüm. Bu durum bana tuhaf gibi geldi, ordaki değer benzin değeri değil mi :s

kalibrasyon bozuk.

Ayar yaptır...

Yorum bağlantısı
Ali Karadağ
(düzenlendi)

kalibrasyon bozuk.

Ayar yaptır...

Aslında böyle daha mı iyi ne   :p

tarihinde Ali Karadağ tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
İlhan Kol

geçende uzun yol yaptım 35 litre ile 440 km gitti hız ortalama 120 140 araçta 4 kişi..

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Cem Yılmaz

Arkadaşlar aracım 97 model 2.0 mondeo glx , acaba benim araç çok mu fazla yakıyor 4 - 5 ay önce gaz ayarı için gittiğimde değerler gayet normal demişlerdi lavato takılı bende ben çok uzun yol yapmıyorum şehir içinde genelde işim, tam depo doldurup denemedim ama opet litresi 2.47tl den 30tl lik yani 12.15lt lik gaz aldığımda 95km 100km arasında gidiyorum km de 32 kuruş falan yakıyor görünüyor uzun yolda elbette daha düşüktür yüksek hızda ama merak ettiğim şehir içi kullanımda bu değerler normal mi acaba eğer değilse ne yapmam gerekli  teşekkürler

Yorum bağlantısı
Cemal Demirezen

Sonunda test ettim Ankara-Konya arası Gölbaşını geçtikten sonra doldurdum Konya'ya gittim km bakmadım ama 30 dk falan Konya şehir merkezinde gezdim sonra depoyu doldurdum 245 km olmuştu  55 TL lik gaz aldı litresi 2.60 TL 245 km de 21 litre yakmış. Hızım 110-130 arası klima otomatik 24-25 derecede idi.

Yorum bağlantısı

Aslında böyle daha mı iyi ne   :p

Demek ki yakması gerekenin altını yakıyor. Yani fakir karışım. Sübapları eritince haber ver :spiteful:

Yorum bağlantısı
Ali Karadağ

Demek ki yakması gerekenin altını yakıyor. Yani fakir karışım. Sübapları eritince haber ver :spiteful:

Araba da ne halt yiyeceguni bilmiyo artik, cok yaksa dert az yaksa yine dert :s kiii bunun yakiti benim glx den hayli fazla onda livato vardi bunda zavoli
Yorum bağlantısı
Ali Karadağ

Bu arada son depo tuketim degerim; 9,57lt/100km opet. Sabah aksam s.ici trafik cilesine ragmen deger iyi gibi

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Polat

Bu arada son depo tuketim degerim; 9,57lt/100km opet. Sabah aksam s.ici trafik cilesine ragmen deger iyi gibi

"gibi"si fazla :biggrin:  Bence çok çok iyi bir değer... :good1:  :bravo:

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Ali Karadağ

"gibi"si fazla :biggrin:  Bence çok çok iyi bir değer... :good1:  :bravo:

Gaz pedalının altına akrep koydum  :) Trafikte sinirlendirmedikleri sürece sakin kullanmaya çalışıyorum "artık"  :blush:

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Osman ÇETİN

Gaz pedalının altına akrep koydum :) Trafikte sinirlendirmedikleri sürece sakin kullanmaya çalışıyorum "artık" :blush:

Aynen bende öyleyim sakin kullanıyorum ş.içinde ama sen gibi o rakamlara gelmiyor.. 10.7 çıvarı. Bizim ataçları birşeye benzetmiyorlar ama sonunda yolun tozunu alıyorlar :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Eren Sağanak

ıstanbul cerkezkoy arası hız sabıtlıyıcısı ıle 110 km hızla bilgisayar verisi 6,7 lt benzin

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Mehmet Kaya

Antalya gidişi normal gittim. 9 litre yaktım.

Dönüşte 11 litre :D

Ayarsiz :D:lol:

Ayağının ayarı yok:lol::D

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Osman ÇETİN

Antalya gidişi normal gittim. 9 litre yaktım.

Dönüşte 11 litre :D

Seninki otomatik dönüşte basmışsın galiba :)

Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya

Giderken de sakin gitmişmi acaba :D Ayağının ayarı yok :D

Yorum bağlantısı

hıhı biraz :)

Giderken de sakin gitmişmi acaba :D Ayağının ayarı yok :D

sakin gittim ya..

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...