İçeriğe Yönlendir

Mondeo II - Yakıt Tüketimi

Turgay Yüksel

Recommended Posts

Mehmet Kaya

Dün akşam uzun yol yaptım, antalyalı olanlar bilir korkuteli yoldan naldöken yolu bozova köyü git gel 120 km 20 km ş. İçi toplam 50 tl 2.45 aygaz. Daha 1 ışık daha yanıyor... Sizce nasıl

Bir depoyu doldur boşalt yaparak daha net ve doğru sonuç alırsınız.

Yorum bağlantısı
Taner Kızılkor
(düzenlendi)

Geçen hafta sonu gaz aldım aracıma 100km/14Lt...

Güzergah değişmedi aha dedim Hakan'ın ahı tuttu :fiuw::D

Ama panik yok dün silkeleme başladı baktık rolanti valfinin bir civatası çıkmış yerinden birde hava hortumu gevşemiş hava alıyordu ekstradan. Sanki motoru çitileyip sıkıp astık hayret birşey nasıl hepsi bir araya geldi anlayamadım. :p Yeni değerlere bakıcaz artık 10bin bakımından da çıktı ki off :good1:

tarihinde Taner Kızılkor tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı

Ben kimseye ah etmem :)

Rolanti valfini sökmek zor diyorlardı.

sakın sökmeye kalkma hakan :) sökmesi bir dert, takması daha bir dert.

Yorum bağlantısı

Yok rolanti problemim olmadı şükür :D

Merak ettim sadece :)

Dedikleri kadar zormu diye ki,sende yanını dedin :)

Yorum bağlantısı

Yok rolanti problemim olmadı şükür :D

Merak ettim sadece :)

Dedikleri kadar zormu diye ki,sende yanını dedin :)

O kadar zor sökülmüyor ya. Bak videosu var.

Yorum bağlantısı
Taner Kızılkor
(düzenlendi)

Ben kimseye ah etmem :)

Rolanti valfini sökmek zor diyorlardı.

1- Savunma kendini biliyoruz iyi niyetli olduğunu. Bende tarif edebilmek için kullandım o cümleyi ;)

2- Zor hemde çok zor. Söken arkadaşın eli 2-3 cm inceldi küçücük arada iş yapacağım diye. Bir kaç sıyrığı da vardı topladıktan sonra en son. Ama kendi hatası da var. Hava filtresinin borusunu söktüğü gibi kutusunu da çıkarsaydı biraz daha rahat ederdi ama dinlemedi. Mafsallı bir alet olmadan çıkaramazsın yerinden bela bir yerde... Ama tabi etrafını boşaltırsan sorun yok (bobin, filtre kutusu gibi) ;) ayrıca bakınız ilkayın videoda 0:27 - 0:29 arasında yerini göreceksiniz :D

Sabah işe gelirken gaz bitti :D 210 km olmuş... depo 32litre alıyor :)

15 LT/100 km tamam artık bu senin değerin artmasında bu iyidir.

tarihinde Taner Kızılkor tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı

Sabah işe gelirken gaz bitti :D

210 km olmuş...

depo 32litre alıyor :)

Aynı yakıyoruz canım benim. 33 ila 35 kuruş arası sürüşüme göre değişiyor :)

Yorum bağlantısı
Karani Gülistan

Ben de taunusla yaklaşık 12 lt / 100 km yapıyorum.Ama konyada çoğu yer zaten şehir dışı kullanımı gibi :)

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Osman ÇETİN

İyi haftasonu herkese. Dün yine uzun yol yaptım ve yolbilgisayarı ortalama 8.6 gösterdi hız 120 ile 130 arası bi ara 150 e çıktım..

Yorum bağlantısı

Cumartesi günü opet'e girdim doldur üstat dedim. Tamam abi dedi "Allahım ben ne dedim ...." Bir an kendimi Lpg alıyorum zannettim lakin çok geçti artık...!Yiğitliği bozmamak için sesimi çıkarmadım. Pompanın başında tutar kısmına baktıkça artan her lira da ben daha da çöktüm :) 50 lt're benzini almış oldum. Akşamında Hakan ile Tolgahan'a göğsümü gere gere gösterdim. Araba + 1 depo benzin :)

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...

4 depodur bakıyorum.

30 32litreyle 210 220 yapıyorum.

son depoda ise,30 litre 230km.

v8 i mi çıktı mondeoların :tongue2:

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Ali Karadağ

İlk Ölçüm:

% 70 ş.içi - %30 ş.dışı: 48lt/385km (sert kullanım, Milangaz)

Yol bilgisayarı 11,2lt/100km gösteriyordu 12,46lt/100km çıktı. Şu an deponun bitmesini bekliyorum (Aygaz), hedefim en az 500km yapmak.

Yorum bağlantısı
Osman ÇETİN
(düzenlendi)

2 hafta önce depoyu fulledim 80 liraya   aldı depo 130 kilometre şehirdışı geri kalan ş.içi toplam 326 km gittim 88 liraya tekrar fullendi %35 ş.dışı  %65 ş.içi  ortalama 26.9 kuruş yakmış oldu bence gayet iyi ... iyikin landirenzo taktırmışşım :).... satılık ilanıma 555 bakmış bakalım satılacakmı , satılmazsa devam sürmeye :)

tarihinde Osman ÇETİN tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Hasan Karabekiroglu

Lpg tamamen bitti ve fullettirdim 50 lik depo 41 lt lpg aldı bu yakıt ile sürekli avanos nevşehir arası gidip geldim ve şu an 530 km de bitti bunun ortalama 30 km benzinle gittiğini varsayıyorum 41 lt ile 500 km yaptı bence bu motor için çok iyi bir rakam ve  Mimgas markalı çoğu insanın beğenmediği lpg kiti ile yapıyor bunu...

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ümit Kocabaş

Lpg tamamen bitti ve fullettirdim 50 lik depo 41 lt lpg aldı bu yakıt ile sürekli avanos nevşehir arası gidip geldim ve şu an 530 km de bitti bunun ortalama 30 km benzinle gittiğini varsayıyorum 41 lt ile 500 km yaptı bence bu motor için çok iyi bir rakam ve  Mimgas markalı çoğu insanın beğenmediği lpg kiti ile yapıyor bunu...

Benim mondeoda da mimgas var ve ben de yakıt, kullanım ve performans olarak çok memnunum. Tek sorun ise servisleri

Yorum bağlantısı
Mehmet Eren

Bir bakarsanız sevinirim. 

1997 glx 2.0i benzinli mondeo şehir içi:  kmde 50krş  ila 55krş yakıyor. 50 tlye 98-100 km 100 tlye 185-200km gidiyor. Full depoyla şehirler arası yolda 580km artı şehir içi yol eklenince toplamda 740km gitmişti . Bu haliyle şehiriçi tüketimi pek ekonomik gelmiyor. 

İstanbuldayım. Ani bir tayin durumu olmazsa 1 sene daha İstanbul'dayım. Lpg sistemi taktıranlar halinden memnun mu? Bende lpg taktırmalımıyım?

Yada lpgye edeceğim masraf yerine (tam olarak ne kadar edildiğini bilmiyorum) bir motosiklet alıp şehir içi ulaşımda onu kullanıp, haftasonu veya tatil zamanlarında arabayı kullanmak nasıl fikir? 

0 km bir ucuz (2000-2500tl) motosiklet (mondial vb) alıp bir müddet kullanmak ne kadar mantıklı olur ?

Kısacası sorum : LPG taktırmak ? Veya o masraf yerine motosiklet almak mı? Motosiklet almak ise 2 el mi 0 almak mı?

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...