Mehmet Kaya 29 Mart 2013 Paylaş 29 Mart 2013 Tmm,tmm Aradım şimdi bocsh servisi,getirecekler bujimi. Düşün artık buji ayağıma geliyor,hemde maliyetine Servistedede değiştiririm akşam 0242236574 buydu dimi bizim buji MK2'ciler Havan batsın. Bundan sonra alacağım tüm parçaları sana söylüyorum. ön ve arka diskler ön ve arka balatalar Ayağıma istiyorum Yorum bağlantısı
Misafir 29 Mart 2013 Paylaş 29 Mart 2013 Havan batsın. Bundan sonra alacağım tüm parçaları sana söylüyorum. ön ve arka diskler ön ve arka balatalar Ayağıma istiyorum Kargo parası ödersin yazık olur Yorum bağlantısı
Taner Kızılkor 29 Mart 2013 Paylaş 29 Mart 2013 Bazı araçların benzin göstergeleri ecu'dan veri alışverişi yaptığı için, lpg'de kullanılırken bile benzinle yol aldığını düşünerek düşer. Genelde fransız araçlarında bu vardır. Bu yüzden bu araçlara ek bir parça takılır. Benim Mk2de de 80 km menzile düşünce arac sinyal vermeye devam eder, lpg kullanmama rağmen hızla menzil 0'a kadar düşerdi. Çözümü benzini hep yarım deponun üstünde tutarak çözmüştüm. Bu kadar uzun paragrafı niye yazdığıma gelince; lpg'li bir araçta benzin tüketimni doğru hesaplamanın tek yolu Taner Bey'in dediği gibi depoyu tam hale getirip hesap yapmak. Ancak bu metodun iki problemi var; --- depo tam dolu gezilecekse lpg'deki düşük maliyet prensibine baştan aykırı hareket ediliyor demektir. Bugün 800tl'ye sıralı sistem kitler varken 1/4'ü kadar benzini kullanmayıp depoda tutmak çoğu kullanıcı için gereksizdir --- depoda uzun süre bekleyen benzin ister istemez tazeliğini yitirir ve oktan kaybına uğrar. Bu nedenle özellikle sıralı sistemli araçlarda ilk çalışmada silkeleme, boğulma gibi anlamsız belirtiler gösterir. Araç sahibinin aklına gelecek en son neden depodaki benzin olacağından, aracın düzgün aksamı elden geçirilirken hiçbir sonuç elde edilemez ve yine cepten çıkanlar maliyet haznesine yazılarak, lpg'deki tasarruf mantığı bozulmuş olur. Bir benzin hesabı için kendinize eziyet etmeyin derim, Mehmet Kaya Bey'in hesabı gibi üç kuruş eklenir üstüne. Bunu hesaba katmayınca karşılaştırmalar hatalı olur elbet bu da gerçek. Ancak lpg'de çok yakan aracın zaten karşılaştıracak birşeyi yoktur. Genelde kıyas lpg'yi az yakan araçlarda yapılır ki; konu Hakan'ın konusu olunca o zenginler klubünde jaguarlarla yarışıyor tüketimde. Bir de benzin tüketimini eklersek; konu başlığı Mondeo VS Porsche Carrera uzun dönem yakıt karşılaştırması olarak değiştirilebilir:) Saygılarımla. Uzun uzun yazmışsınız çok teşekkür ederim. Oktan meselesini düşünmemiştim çok doğru yazdığınız Gözden kaçan birşey olmasın demiştim benzine de bakayım ama iyi oldu bu açıklama. Başlık konusunda katılıyorum hatta yeni bir başlık açıp Hakan'ın oradan devam etmesi ruh sağlığı içinde iyi olacak bujiye sardırdı bu seferde 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya 29 Mart 2013 Paylaş 29 Mart 2013 Kargo parası ödersin yazık olur Ohohoho kargo parasını ödedikten sonra Heryerden bulurum Uzun uzun yazmışsınız çok teşekkür ederim. Oktan meselesini düşünmemiştim çok doğru yazdığınız Gözden kaçan birşey olmasın demiştim benzine de bakayım ama iyi oldu bu açıklama. Başlık konusunda katılıyorum hatta yeni bir başlık açıp Hakan'ın oradan devam etmesi ruh sağlığı içinde iyi olacak bujiye sardırdı bu seferde Doğru bir karar verdi. Yorum bağlantısı
Misafir 29 Mart 2013 Paylaş 29 Mart 2013 Ya ben kızmıyorumki,benim trafiğe mk2 otomatikle giren bi adam,15litrenin altında yakarsa elinden öperim diyorum. uzun yolda kasmazsam kendimi ki,asla kasmam 300gidiyo İşe gidiş geliş 200 gidiyo 2,0 otomatik,benim trafiğe göre değil aslında 0242236574 buji buydu bizim dimi? Varmı bilen?? Yorum bağlantısı
Taner Kızılkor 29 Mart 2013 Paylaş 29 Mart 2013 mk2 lpg bujisi bosch için kod: 0242236574 eminim Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız 29 Mart 2013 Paylaş 29 Mart 2013 Ben artık yakıtı sorun etmiyorum. Benim zoruma giden 2.0 motorları vergisi. Şayet vergi benim zoruma gitmese 3.0 motor arabaya binerim acımadan. Buraya katılıyorum, hatta zorlar V8'e binerim. 2 Yorum bağlantısı
Misafir 29 Mart 2013 Paylaş 29 Mart 2013 Ya ben kızmıyorumki,benim trafiğe mk2 otomatikle giren bi adam,15litrenin altında yakarsa elinden öperim diyorum. uzun yolda kasmazsam kendimi ki,asla kasmam 300gidiyo İşe gidiş geliş 200 gidiyo 2,0 otomatik,benim trafiğe göre değil aslında 0242236574 buji buydu bizim dimi? Varmı bilen?? Kesinlike Ankara ve İstanbul trafiği için üretilmemiş bu araç sakin şehir aracı dur kalkı az olan düz olan bir yer için Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya 29 Mart 2013 Paylaş 29 Mart 2013 Hakan LPG bujilerini taktırmış. Bana demediği laf kalmadı. Niye bunu daha önce bana aldırmadın. Bu nasıl bir buji. Ya kesinlikle inanmıyordum böyle olacağına. Bu imkansız diyor. Araç ciddi anlamda performans artışı oldu diyor. Hala inanamıyor. 2 viteste araç hantal kalkar orada bile çok rahat kalkıyor dedi. Önceden arabam hiç gitmiyormuş ben gitmesi için basıyormuşum dedi :D :D :D :D :D 1 Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız 29 Mart 2013 Paylaş 29 Mart 2013 (düzenlendi) Hakan LPG bujilerini taktırmış. Bana demediği laf kalmadı. Niye bunu daha önce bana aldırmadın. Bu nasıl bir buji. Ya kesinlikle inanmıyordum böyle olacağına. Bu imkansız diyor. Araç ciddi anlamda performans artışı oldu diyor. Hala inanamıyor. 2 viteste araç hantal kalkar orada bile çok rahat kalkıyor dedi. Önceden arabam hiç gitmiyormuş ben gitmesi için basıyormuşum dedi :D :D :D :D :D Araba zaten alt devirde canlanınca az yakıyor. O kadar yazıldı, çizildi ama sonunda doğru yolu buldu. 29 Mart 2013 tarihinde Mahmut Yıldız tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Emin Köseler 29 Mart 2013 Paylaş 29 Mart 2013 (düzenlendi) Perşembe gunu lpg doldurup Nevşehir'e malum operasyona gittim. 82 tl lpg aldi aracım. Dün ve bugün yaptıgım yolla asa yukarı 250 km yol yapmış oldum. Gittim lpg aldım biter diye 1 ışık yeşil yanıyordu. 50 tl lpg aldı arac , ortalama 20 kurus km'de yakmış gibi görünüyor. Benim arabam bu kadar az yakarsa olmaz nasıl bir hata yapmışlardır ki bu sonucu bulmusumdur. 29 Mart 2013 tarihinde Emin Köseler tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 29 Mart 2013 Paylaş 29 Mart 2013 Bana da diyorki.. Sen hiç al demedin.. Sen bilirsin dedin... Ben hiç öyle bir şey demedim dedim Perşembe gunu lpg doldurup Nevşehir'e malum operasyona gittim. 82 tl lpg aldi aracım. Dün ve bugün yaptıgım yolla asa yukarı 250 km yol yapmış oldum. Gittim lpg aldım biter diye 1 ışık yeşil yanıyordu. 50 tl lpg aldı arac , ortalama 20 kurus km'de yakmış gibi görünüyor. Benim arabam bu kadar az yakarsa olmaz nasıl bir hata yapmışlardır ki bu sonucu bulmusumdur. Son lpg aldığın yerin pompa basıncı düşük... Yada ilk aldığın yerinki çok yüksekmiş... 1 Yorum bağlantısı
Emin Köseler 29 Mart 2013 Paylaş 29 Mart 2013 Bana da diyorki.. Sen hiç al demedin.. Sen bilirsin dedin... Ben hiç öyle bir şey demedim dedim Sol lpg aldığın yerin pompa basıncı düşük... Yada ilk aldığın yerinki çok yüksekmiş... Aynı istasyon aynı pompa emmi o kadar fark eder mi ? Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 29 Mart 2013 Paylaş 29 Mart 2013 Aynı istasyon sa lpg bujisi takmışsındır...başka yorum yok.. 1 Yorum bağlantısı
Cenk Yıldır 29 Mart 2013 Paylaş 29 Mart 2013 Ya ben kızmıyorumki,benim trafiğe mk2 otomatikle giren bi adam,15litrenin altında yakarsa elinden öperim diyorum. uzun yolda kasmazsam kendimi ki,asla kasmam 300gidiyo İşe gidiş geliş 200 gidiyo 2,0 otomatik,benim trafiğe göre değil aslında 0242236574 buji buydu bizim dimi? Varmı bilen?? evet bu kod (0242236574) ile girdiğinizde oto parça net sitesinde tanesi 16 TL yazıyor Yorum bağlantısı
Misafir 30 Mart 2013 Paylaş 30 Mart 2013 Önceden arabam hiç gitmiyormuş ben gitmesi için basıyormuşum dedi :D :D :D :D :D Yalan bugün fullerim depoyu. çıkan sonucu paylaşırım. Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya 30 Mart 2013 Paylaş 30 Mart 2013 Yalan bugün fullerim depoyu. çıkan sonucu paylaşırım. Arabaya abanıp dip gaz yapma :angry: Ortopediye gitte ayağına ayar çeksin senin. 1 Yorum bağlantısı
Taner Kızılkor 30 Mart 2013 Paylaş 30 Mart 2013 Tmm,düzgün kullanacam bu depoda Bende mi alsam 11lt / 100 km tüketimim biraz daha düşer belki Neyse düşük devirlerim canlansın alayım bari Arabaya abanıp dip gaz yapma :angry: Ortopediye gitte ayağına ayar çeksin senin. Eminmisin ortopedi kurtarır mı bu abiyi ? Bence gaz telini kısaltalım 2 Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız 30 Mart 2013 Paylaş 30 Mart 2013 Bende mi alsam 11lt / 100 km tüketimim biraz daha düşer belki Neyse düşük devirlerim canlansın alayım bari Bence lpgli bütün mk2ler mutlaka almalı. 2 Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya 30 Mart 2013 Paylaş 30 Mart 2013 Bende mi alsam 11lt / 100 km tüketimim biraz daha düşer belki Neyse düşük devirlerim canlansın alayım bari Eminmisin ortopedi kurtarır mı bu abiyi ? Bence gaz telini kısaltalım Hakan almadığına pişman. O kadar diyorum. Benim araçta inanmayacaksınız ama ben Maraş'ta ne kadar çırpınırsam çırpınayım. 16 litre rahat yakıyordu. Şu anda 13.5 litre yapmışın en son. Geçen Hafta 14.3 litreydi. Buji değişti şarj dinamosu değişti ve LPG aldığım yer değişti (gerçi Aygaz-Margaz-POgaz-AutoGas) denemediğim gaz kalmadı ama ben bu azalmanın Bujiden olduğuna inanıyorum. Bujiden sonra 3 depo bitirdim en son bu depoda 32.5 litre ile 240 km yol gittim. Tamamı şehir içi ve bu 240 km içinde 15 km 10 dakika da gittim şehir içinde. Rampalarda çok fena dip gazlar yaptım. İnşallah böyle devam eder. 1 Yorum bağlantısı
Taner Kızılkor 31 Mart 2013 Paylaş 31 Mart 2013 (düzenlendi) Süpermiş tüketim Mehmet hocam, yolumu denk getirebilirsem kesin alıyorum Mahmut bey. Bizim Hakan efendi şuraya buji işe yaradı düştü tüketim yazsa kaç kişi diş kıracak bilmiyorum yani O çıkan dişlerden kesin 1 yaşlıya tam alt üst damak yapılır 2. cinin çok az eksiği kalır diye düşünüyorum o kadar yani 31 Mart 2013 tarihinde Taner Kızılkor tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Recommended Posts