Taner Kızılkor 28 Mart 2013 Paylaş 28 Mart 2013 (düzenlendi) eee bahsettiğim hesap mantıklımı değilmi şimdi? Bir süre takip ettim, sonra bıraktım. Denenecek şey kalmadı çünkü. O kadar anlattık, daha almadıysan biz ne yapalım. Ben de değişen parçaları falan yazmadım. Bakımı hiç yazmadım. Zaten kendi uyarıyor. Kim uyarıyor? Nasıl yani? Bu arada yakıt düşüyor diyorsunuzda çok dengesiz o tablodaki değerler?? 28 Mart 2013 tarihinde Taner Kızılkor tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız 28 Mart 2013 Paylaş 28 Mart 2013 eee mantıklımı değilmi şimdi? Kim uyarıyor? Nasıl yani? Bu arada yakıt düşüyor diyorsunuzda çok dengesiz o tablodaki değerler?? Her satır her yakıt aldığımdaki veriler. Mesela bugün yakıt almışım, sonra 100 km sonra kasabaya falan gidecek olursam bir kez daha alırım. O zaman da ortalama çok yüksek görünür. Bu yüzden son kısımda depo durumu boş/dolu diye belirtirim. Benim için önemli olan uzun dönem ortalamamdır. eee bahsettiğim hesap mantıklımı değilmi şimdi? Kim uyarıyor? Nasıl yani? Bu arada yakıt düşüyor diyorsunuzda çok dengesiz o tablodaki değerler?? Yanlış hatırlamıyorsam 14,750 km'lik bakım periyodu var. Yani en bakımdan 14,750 km sonra uyarı ekranında uyarı (anahtar işareti) çıkar. 1 Yorum bağlantısı
Misafir 28 Mart 2013 Paylaş 28 Mart 2013 Bir süre takip ettim, sonra bıraktım. Denenecek şey kalmadı çünkü. O kadar anlattık, daha almadıysan biz ne yapalım. Ben de değişen parçaları falan yazmadım. Bakımı hiç yazmadım. Zaten kendi uyarıyor. Alt devirler canlandığı çok konuşuldu,onu biliyorum abi... Yakıta pek fayda sağlandığını okumamıştım Bakım için uyarı verir seninki doğurudur ama,bobin yada buji gibi parçaların değişimini vermez Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız 28 Mart 2013 Paylaş 28 Mart 2013 Alt devirler canlandığı çok konuşuldu,onu biliyorum abi... Yakıta pek fayda sağlandığını okumamıştım Bakım için uyarı verir seninki doğurudur ama,bobin yada buji gibi parçaların değişimini vermez Bakımı hiç yazmadım. Zaten kendi uyarıyor. Buradan parça değişim uyarısını nasıl çıkardın? Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya 28 Mart 2013 Paylaş 28 Mart 2013 Yatarken ki hali değil, mk2 kasa yakmıyor. Sen aynı güzergahta mk3 otomatik sür de yakıtı gör. Kullandı Bu arada hesabın için diyecek bir sözüm yok Şimdi hesaplama ile ilgili birşeyler farkettim de. Biz LPG tüketimi konusunda nasıl hesaplama yapıyoruz? Tam depo LPG doldur kullan bitince yeniden al km ile litreyi ve tutarı hesapla şu kadar TL şukadar Litre yaktım bitti. Bence doğru hesap bu değil. Çünkü arada aldığımız o gözümüze görünmeyen (en azından ben ufak ufak aldığım için farketmiyordum) benzin ne olacak??? Sadece benzin ile gezsem sonrada lpg ile gezsem arada yaktığı benzini hesaplamazsam karşılaştırmam anlamsız olur çünkü lpgde yaktığı benzin farkını gözden kaçırıyorum demektir (%20-%30 arası en kötü diye düşünüyorum) Doğru hesap şu olmalı diye düşünüyorum. Ay başında tam depo benzin alınır. LPG deposu tam olarak doldurulur. Ay sonuna kadar LPG bittikçe alınır km sıfırlanmaz benzin alınmaz. Ay sonu hem LPG hem benzin depoları doldurulur. Toplam litreler ve toplam km ile sarfiyata bakılır ve bu benzin ile LPG tüketimi bizim gerçekte yaktığımızdır. Örneğin %şu oranda benzin, %şu oranda gaz km de şu lt lpg, şu litre benzin kmde şu kuruş lpg, şu kuruş benzin siz ne dersiniz yanlışmı düşünüyorum? Her halükarde o benzini yakıyoruz ve tüketimimizde hiç yazmıyoruz... Ben bütün hesaplarımda benzini dahil ederim zaten. Benzini dahil etmeyen adam kendini kandırır. Hohoyyttt.Neden az yakıyorum dediğin belli oldu Arkadaşlar Ben Kayseriye giderken 50 tl lik benzin aldım (24 şubat) Erciyese benzinle çıktım indim. Nasıl çıktığımızı söylemeye gerek yok önde emmi vardı Ogündün bugüne 800 km kadar şehir için yol yaptım hala benzin almadım ve benzini aldım noktaya düştü gibi. (kayseriden geldiğimi saymıyorum uzun yol olduğu için) Yani Mahmut senin hesabına göre benim benzin şimdiye elli sefer bitmeliydi. Bence senin araba iyi benzin harcıyor Alt devirler canlandığı çok konuşuldu,onu biliyorum abi... Yakıta pek fayda sağlandığını okumamıştım Bakım için uyarı verir seninki doğurudur ama,bobin yada buji gibi parçaların değişimini vermez Hakan ben son buji değişimi (Bosch Buji) yaptıktan sonra 1 depoyla 200 km altına düşmez oldu. Önceden 200 km zor görüyordum hatta görmüyordum. Şimdi aynı güzergahta 215-220 km görüyorum. Yorum bağlantısı
Misafir 28 Mart 2013 Paylaş 28 Mart 2013 Ee peki alalım bari bi ara,mehmet abi... 20,000 oldu buji değişeli,erkenmi, alayımmı? Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız 28 Mart 2013 Paylaş 28 Mart 2013 Kullandı Bu arada hesabın için diyecek bir sözüm yok Arkadaşlar Ben Kayseriye giderken 50 tl lik benzin aldım (24 şubat) Erciyese benzinle çıktım indim. Nasıl çıktığımızı söylemeye gerek yok önde emmi vardı Ogündün bugüne 800 km kadar şehir için yol yaptım hala benzin almadım ve benzini aldım noktaya düştü gibi. (kayseriden geldiğimi saymıyorum uzun yol olduğu için) Yani Mahmut senin hesabına göre benim benzin şimdiye elli sefer bitmeliydi. Bence senin araba iyi benzin harcıyor Geçiş sıcaklığı 40 derece, hiç değiştirmedim. Ayrıca kaç kere kontak açıp kapadığın çok önemli. Sıcaklık -20 derece olduğunda bile 2 km olmadan lpg'ye geçer. Bence çok değil. Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya 28 Mart 2013 Paylaş 28 Mart 2013 Geçiş sıcaklığı 40 derece, hiç değiştirmedim. Ayrıca kaç kere kontak açıp kapadığın çok önemli. Sıcaklık -20 derece olduğunda bile 2 km olmadan lpg'ye geçer. Bence çok değil. 1) 35 derece galiba. 2) günde en az iki defa. 3) sıcaklık 0 ile 5 derece arası İnsan kendi kandırır demişsin o yüzden yazdım kullanım şekline göre bazen aldığın Benzin ne zaman aldığını unutacak şekilde olunca hiç önemi yok. Yani ben aylık 1000 km'de 30 tl lik benzin yaktığımda bunun önemi yok demek istedim. Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız 28 Mart 2013 Paylaş 28 Mart 2013 1) 35 derece galiba. 2) günde en az iki defa. 3) sıcaklık 0 ile 5 derece arası İnsan kendi kandırır demişsin o yüzden yazdım kullanım şekline göre bazen aldığın Benzin ne zaman aldığını unutacak şekilde olunca hiç önemi yok. Yani ben aylık 1000 km'de 30 tl lik benzin yaktığımda bunun önemi yok demek istedim. Kendini kandırır dediğim, lpg'de 25 kuruş yakıyor diyen adamın benzinde ne yaktığını hiç düşünmeden konuşmasıdır. Ne yaktığını bilip de ona göre yorum yapmasıdır. Ayrıca sizde benzin kaç lira bilmiyorum, gerçi buradakini de tam bilmiyorum ama 4,66 liraydı en son. 30/4,66=6,4 eder. Yani 1000 km'de 6,4 litre benzin yakarsın ya da 100 km'de0,64 litre benzin yakarsın. Benim 100 km'de yaktığım benzin ise 0,61. Sana göre yine çok değil. Yorum bağlantısı
Misafir 28 Mart 2013 Paylaş 28 Mart 2013 Ee peki alalım bari bi ara,mehmet abi... 20,000 oldu buji değişeli,erkenmi, alayımmı? al al, benim bujiler yeni idi, aldım lpg bujisi, gayet memnunun, orjinal bujiler 2 bin yapmadı bagajda duruyor. Yorum bağlantısı
Misafir 28 Mart 2013 Paylaş 28 Mart 2013 al al, benim bujiler yeni idi, aldım lpg bujisi, gayet memnunun, orjinal bujiler 2 bin yapmadı bagajda duruyor. Tamamdır abi... Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız 28 Mart 2013 Paylaş 28 Mart 2013 Mk3 mondeoyu bilmiyorum ama mk2 mondeoda bu bujiler çok faydalı. 1 Yorum bağlantısı
Taner Kızılkor 28 Mart 2013 Paylaş 28 Mart 2013 (düzenlendi) Arkadaşlar Ben Kayseriye giderken 50 tl lik benzin aldım (24 şubat) Erciyese benzinle çıktım indim. Nasıl çıktığımızı söylemeye gerek yok önde emmi vardı Ogündün bugüne 800 km kadar şehir için yol yaptım hala benzin almadım ve benzini aldım noktaya düştü gibi. (kayseriden geldiğimi saymıyorum uzun yol olduğu için) Yani Mahmut senin hesabına göre benim benzin şimdiye elli sefer bitmeliydi. Bence senin araba iyi benzin harcıyor aracında kiti prins olunca böyle konuşuyor işte işaretli yer için yazıyorum benimde bu atikerden şüphelerim var çaktırmadan benzin gazmı yapıyor nedir anlamadım 100km/11 lt LPG verisi ne ya? intihara sürükleyeceğim birini (HK) bari benzini de adam akıllı hesaplayayım dedim... 28 Mart 2013 tarihinde Taner Kızılkor tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Misafir 28 Mart 2013 Paylaş 28 Mart 2013 yok benim benzinden şikayetim yok ne zaman aldığımı unutuyorum Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya 28 Mart 2013 Paylaş 28 Mart 2013 Kendini kandırır dediğim, lpg'de 25 kuruş yakıyor diyen adamın benzinde ne yaktığını hiç düşünmeden konuşmasıdır. Ne yaktığını bilip de ona göre yorum yapmasıdır. Ayrıca sizde benzin kaç lira bilmiyorum, gerçi buradakini de tam bilmiyorum ama 4,66 liraydı en son. 30/4,66=6,4 eder. Yani 1000 km'de 6,4 litre benzin yakarsın ya da 100 km'de0,64 litre benzin yakarsın. Benim 100 km'de yaktığım benzin ise 0,61. Sana göre yine çok değil. 1000 km 30 tl benzin demek 1000 km LPG 350 tl +30 tl benzin = 380 tl yani km 35 kuruş değil 38 kuruş. Buda çok büyük bir rakam değil. Demek istediğim bu. Ha 35 kuruş ha 38 kuruş 1000 km gezip 3-5 hesabını yapan gider 1.0 motora lpg takar biner Aslan besliyorsak yemini düşünmeyeceğiz. Bu arada ben benzini shellden alırım. Ne kadar olduğuma bakmıyorum. 50 tlilik alırım çeyrek depo çizgisine düştüğünde gider 50 tl lik daha alırım. buda en az 1.5 ay falan gider. Diyorum unutuyorum ne zaman aldığımı. En son 24 şubatta aldığım Erciyes gidişindeki duruyor için. Onunlada erciyese çıkış ve iniş var. KAyseri çıkışında düzde ucuz LPGciye kadar gittim. Çıkarken emmi sağolsun iyi kurum attırdı Mahmut bu arada erciyese çıkış ve iniş kaç km ? Dediğim yerden oraya. (Ucuz LPGciden erciyes kayak merkezi arası) Yorum bağlantısı
Taner Kızılkor 28 Mart 2013 Paylaş 28 Mart 2013 1000 km 30 tl benzin demek 1000 km LPG 350 tl +30 tl benzin = 380 tl yani km 35 kuruş değil 38 kuruş. Buda çok büyük bir rakam değil. Demek istediğim bu. Ha 35 kuruş ha 38 kuruş 1000 km gezip 3-5 hesabını yapan gider 1.0 motora lpg takar biner Aslan besliyorsak yemini düşünmeyeceğiz. Bu arada ben benzini shellden alırım. Ne kadar olduğuma bakmıyorum. 50 tlilik alırım çeyrek depo çizgisine düştüğünde gider 50 tl lik daha alırım. buda en az 1.5 ay falan gider. Diyorum unutuyorum ne zaman aldığımı. En son 24 şubatta aldığım Erciyes gidişindeki duruyor için. Onunlada erciyese çıkış ve iniş var. KAyseri çıkışında düzde ucuz LPGciye kadar gittim. Çıkarken emmi sağolsun iyi kurum attırdı Mahmut bu arada erciyese çıkış ve iniş kaç km ? Dediğim yerden oraya. (Ucuz LPGciden erciyes kayak merkezi arası) Prinsin hangi modeli var senin aracında hocam biraz bahsedermisin? Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya 28 Mart 2013 Paylaş 28 Mart 2013 Prinsin hangi modeli var senin aracında hocam biraz bahsedermisin? Prinsin kendi enjektörleri var. Kehin enjektörle arasında 650 tl fiyat farkı vardı. Bende direk Prins enjektörlü olanlarından taktırdım VS2 modeli galiba. 1 Yorum bağlantısı
Misafir 28 Mart 2013 Paylaş 28 Mart 2013 Bazı araçların benzin göstergeleri ecu'dan veri alışverişi yaptığı için, lpg'de kullanılırken bile benzinle yol aldığını düşünerek düşer. Genelde fransız araçlarında bu vardır. Bu yüzden bu araçlara ek bir parça takılır. Benim Mk2de de 80 km menzile düşünce arac sinyal vermeye devam eder, lpg kullanmama rağmen hızla menzil 0'a kadar düşerdi. Çözümü benzini hep yarım deponun üstünde tutarak çözmüştüm. Bu kadar uzun paragrafı niye yazdığıma gelince; lpg'li bir araçta benzin tüketimni doğru hesaplamanın tek yolu Taner Bey'in dediği gibi depoyu tam hale getirip hesap yapmak. Ancak bu metodun iki problemi var; --- depo tam dolu gezilecekse lpg'deki düşük maliyet prensibine baştan aykırı hareket ediliyor demektir. Bugün 800tl'ye sıralı sistem kitler varken 1/4'ü kadar benzini kullanmayıp depoda tutmak çoğu kullanıcı için gereksizdir --- depoda uzun süre bekleyen benzin ister istemez tazeliğini yitirir ve oktan kaybına uğrar. Bu nedenle özellikle sıralı sistemli araçlarda ilk çalışmada silkeleme, boğulma gibi anlamsız belirtiler gösterir. Araç sahibinin aklına gelecek en son neden depodaki benzin olacağından, aracın düzgün aksamı elden geçirilirken hiçbir sonuç elde edilemez ve yine cepten çıkanlar maliyet haznesine yazılarak, lpg'deki tasarruf mantığı bozulmuş olur. Bir benzin hesabı için kendinize eziyet etmeyin derim, Mehmet Kaya Bey'in hesabı gibi üç kuruş eklenir üstüne. Bunu hesaba katmayınca karşılaştırmalar hatalı olur elbet bu da gerçek. Ancak lpg'de çok yakan aracın zaten karşılaştıracak birşeyi yoktur. Genelde kıyas lpg'yi az yakan araçlarda yapılır ki; konu Hakan'ın konusu olunca o zenginler klubünde jaguarlarla yarışıyor tüketimde. Bir de benzin tüketimini eklersek; konu başlığı Mondeo VS Porsche Carrera uzun dönem yakıt karşılaştırması olarak değiştirilebilir:) Saygılarımla. Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya 28 Mart 2013 Paylaş 28 Mart 2013 Bir benzin hesabı için kendinize eziyet etmeyin derim, Mehmet Kaya Bey'in hesabı gibi üç kuruş eklenir üstüne. Bunu hesaba katmayınca karşılaştırmalar hatalı olur elbet bu da gerçek. Ancak lpg'de çok yakan aracın zaten karşılaştıracak birşeyi yoktur. Genelde kıyas lpg'yi az yakan araçlarda yapılır ki; konu Hakan'ın konusu olunca o zenginler klubünde jaguarlarla yarışıyor tüketimde. Bir de benzin tüketimini eklersek; konu başlığı Mondeo VS Porsche Carrera uzun dönem yakıt karşılaştırması olarak değiştirilebilir:) Saygılarımla. Hakan Kurt yakıt konusunda sustu artık Evren Bey. Ben diyorum aslan besliyorsam fazla konuşmamak gerekli. Arkadaşın 1.4 dizel otomatik 2006 corollası 7.7 litre Yakıyormuş Bende 15 litre LPG Yakıyorum (2.29dan alıyorum) Aramızda pek bir fark yok O tabiki isyanlarda Ben artık yakıtı sorun etmiyorum. Benim zoruma giden 2.0 motorları vergisi. Şayet vergi benim zoruma gitmese 3.0 motor arabaya binerim acımadan. Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 28 Mart 2013 Paylaş 28 Mart 2013 Lpg bujisi Mk2'de daha başarılı.. Mk3'te tırnak aralığı 1.3'ten 0.7'ye düşüyor ve aralık çok açılıyor ..Muhtemelen bu sebeple ben çok başarılı bulmuyorum.. 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya 28 Mart 2013 Paylaş 28 Mart 2013 Lpg bujisi Mk2'de daha başarılı.. Mk3'te tırnak aralığı 1.3'ten 0.7'ye düşüyor ve aralık çok açılıyor ..Muhtemelen bu sebeple ben çok başarılı bulmuyorum.. Az önce Yunus Emre aradı buji değişikliğinden sonra uzun yolda 1 litre oynamış. Alt devirlerde ciddi düzelme olmuş. Benzer durum bende de var. Abi senin arabada ne vardı bilmiyorum. Mk2 de Hakan'ı inandıramadık. Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 28 Mart 2013 Paylaş 28 Mart 2013 Benim testler bitmeden sattım arabayı ya... aklım onda kalacak Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 28 Mart 2013 Paylaş 28 Mart 2013 yakıt dediğini, kendi kendine tutuşmalı Yorum bağlantısı
Misafir 29 Mart 2013 Paylaş 29 Mart 2013 Abi senin arabada ne vardı bilmiyorum. Mk2 de Hakan'ı inandıramadık. Tmm,tmm Aradım şimdi bocsh servisi,getirecekler bujimi. Düşün artık buji ayağıma geliyor,hemde maliyetine Servistedede değiştiririm akşam 0242236574 buydu dimi bizim buji MK2'ciler Yorum bağlantısı
Recommended Posts