İçeriğe Yönlendir

Mondeo II - Yakıt Tüketimi

Turgay Yüksel

Recommended Posts

Misafir

Evet. Ama az yakmak için dikkat ettim.

Bir kaç kez de araba tamamen dolu bir şekilde Ankaraya gittim geldim, birinde 7,8 yaktı, birinde 8,2. Ama bunlarda az yaktırmaya çalışmadım. Normal sürüş tarzımdı.

O motor mk2 yi çok güzel taşıyor. Yorulmadan ıkınmadan. Sadece ş.arası araba kullanacak olsam 2.0 - 2.5 bir araç alırım yine.

Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya

Kayseri-Aksaray arası tek kişi (120 kg), 110-120 arası, klima sürekli 22 dereceye ayarlı 6,3 litre ile gittim geldim.

Sen bizim kafileye katılmaz. Milletin psikolojisi zaten bozuk çok yakıyor diye. Sen hiç bulaşma bu konvoya :D :D :D

Sen zaten Ankara'da değilsin bize Angaralı lazım :D

Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız

Sen bizim kafileye katılmaz. Milletin psikolojisi zaten bozuk çok yakıyor diye. Sen hiç bulaşma bu konvoya :D :D :D

Ben iki kere gidip geleyim, aynı yakıtı yakmış oluruz. :p

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Taner Kızılkor

Leen işe git gel allahına şükret Aksaray'a gidecekmiş :)

+1

Yorum bağlantısı
Taner Kızılkor

Millet = Hakan galiba,

Çok şükür sorunum yok yakıtla zaten arabayı sen kullanınca Hakan sorunu anlayacak sabırla bekliyoruz... :D

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Cemal Demirezen
(düzenlendi)

Sorun senin :D

Olay anlaşılmıştır :D

Cemal Demirezen sırada onuda bekliyoruz.

Varmı başka MK2 si olan.

Mehmet hocam tarih belli olsun katılmaya çalışırım, bu sıra işler yoğun Umre grupları başladı sömestr dönemi en yoğun olan dönem bakalım hayırlısı.

Cumartesi günü yemekten çıktım az gittim araç lpg ye geçti biraz bastım dıttt dıtt dıtt ötmeye başladı lpg bitiyormuş gibi. Aracı müsait yerde sağa çektim kontağı kapattım açtım lpg ye geçti biraz gittim yine dıtladı Baktım lpg var ama yine gösterge bozuktur diye biraz lpg aldım sonra yine aynı zamanım olsa olgun lpg ye gidecem tavsiye edeceğiniz Landi Renzo servisi var mı? Daha önce böyle sorun yaşayan var mı? Bu sorunla ilgili tahmininiz var mı?

tarihinde Cemal Demirezen tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Misafir

Dipgaz yapınca benzine geçiyorsa,ayardandır cemal.

Basınç yeterli değil,yada fazla.

Landi renzo diyince,iskitlerdeki opel servisin karşısındaki ana bayii aklıma gelir benim.

Yorum bağlantısı
Cemal Demirezen

Dipgaz yapınca benzine geçiyorsa,ayardandır cemal.

Basınç yeterli değil,yada fazla.

Landi renzo diyince,iskitlerdeki opel servisin karşısındaki ana bayii aklıma gelir benim.

Dip gazla alakalı değil bi ara götüreyim oraya ana bayii ise iyidir herhalde

Yorum bağlantısı
Fırat Toptaş

85 tl benzinle 295 km yol yaptım desem ne dersiniz???

Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya

uzun yolmu?

Yorum bağlantısı
Misafir

Hangi koşullarda diye sorarız:)

Yorum bağlantısı
Fırat Toptaş

Hangi koşullarda diye sorarız:)

10 derece hava sıcaklığı yerler kuru yol çorlu istanbul anadolu yakası :) vites değiştirme aralığı 4000-4500 5. Vitese atma hızı 120-130 bu hıza ulaşmadığım sürece hep 4.viteste kullanıyorum arabamı:)5.vites dişlisi ve bites aralığı cok uzun ve dişli arac süratı daha rahat yapaın diye uzun tutmuşlar 100-90 km hızlarda 5. Viteste giderseniz motor sesinin değişik olduğunu anlarsınız:))

Yorum bağlantısı
Misafir

10 derece hava sıcaklığı yerler kuru yol çorlu istanbul anadolu yakası :) vites değiştirme aralığı 4000-4500 5. Vitese atma hızı 120-130 bu hıza ulaşmadığım sürece hep 4.viteste kullanıyorum arabamı:)5.vites dişlisi ve bites aralığı cok uzun ve dişli arac süratı daha rahat yapaın diye uzun tutmuşlar 100-90 km hızlarda 5. Viteste giderseniz motor sesinin değişik olduğunu anlarsınız:))

Bu kullanım sitili doğru değil biliyorsunuz değil mi? Aracın güç istemediği durumlarda 4. vitesle kullanılması yakıt tüketimini arttırır. Bunu daha fazla devir çevirmesinden anlayabiliriz zaten. Üstelik daha gürültülü olur. Ayrıca araçların katologlarında yazan yakıt tüketimleri de en düşük devirlerle alınan tüketimlerdir. Sizin ağırlıklı 4. vitesi kullanarak bu tüketimi elde etmeniz şaşırtıcı. Bu durumda ölçümlemeyi nasıl yaptığınız da önem kazanıyor.

Saygılarımla.

Yorum bağlantısı
Taner Kızılkor

Litre Fiyatı 2,47

Alınan Litre 29,88

Gidilen Km. 275

Ortalama 100km/ 10,8 LT

Tamamı ş.içi.

Biri aynı yakıyoruz diyordu nerde o?? :B)

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız
(düzenlendi)

Mondeo 2500 devirde 100 km/h hız yapar ki bu da 5. vites için yeterlidir. Hatta 2250 devir civarında da 90 km/h yapar ki bu da yeterlidir. Yerine göre, yani güç istemeyen durumlarda 80 km/h ile bile 5. viteste gidebilirsiniz. Yalnız bu durumda hızlanmak isterseniz önce vitesi 4'e çekmek daha iyi olur.

düzenleme: istemen->istemeyen

tarihinde Mahmut Yıldız tarafından düzenlendi
  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Taner Kızılkor

Litre konuşalım derim ;)

Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya

Litre konuşalım derim ;)

Benzini 4.5 tl den düşünürseniz :)

Yorum bağlantısı
Fırat Toptaş

Litre konuşalım derim ;)

Mehmet beyin dediği gibi 4.63 den düşünebilirsiniz benzini 85/4.63 :)) benim aracım bu şekilde yakıyor söylediğim zaman inanamayın cok insan var şaşırtıcıda olsa haklısınız bişey diyemem ama inanmayız binip görenler şaşırıyor:))

Bu kullanım sitili doğru değil biliyorsunuz değil mi? Aracın güç istemediği durumlarda 4. vitesle kullanılması yakıt tüketimini arttırır. Bunu daha fazla devir çevirmesinden anlayabiliriz zaten. Üstelik daha gürültülü olur. Ayrıca araçların katologlarında yazan yakıt tüketimleri de en düşük devirlerle alınan tüketimlerdir. Sizin ağırlıklı 4. vitesi kullanarak bu tüketimi elde etmeniz şaşırtıcı. Bu durumda ölçümlemeyi nasıl yaptığınız da önem kazanıyor.

Saygılarımla.

Ben zararını görmedim buzamana kadar:))

Yorum bağlantısı
Taner Kızılkor

Benzini 4.5 tl den düşünürseniz :)

Ben düşünmeyip doğru okuyayım önce :) Lpg sandım dikkat etmemişim pardon.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Taner Kızılkor

Hem ömürlü parçaların ömründen önce arıza yapmaması için hemde yakıt tüketimini azaltmak ve konforlu yolculuk için bahsedilenden daha düşük devirlerde vites değiştirmek gerekir!

Yorum bağlantısı
Fırat Toptaş

Hiç lpggörmedi bu araç:)))

Hem ömürlü parçaların ömründen önce arıza yapmaması için hemde yakıt tüketimini azaltmak ve konforlu yolculuk için bahsedilenden daha düşük devirlerde vites değiştirmek gerekir!

Ama ok gibi gidiyo:)))taner bey

Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız

Hiç lpggörmedi bu araç :)))

Ama ok gibi gidiyo:)))taner bey

Daha çok gitmesi için. Motorda ne kadar devir o kadar aşınmadır. Bunu bilerek araç kullanmak gerekir.

Yorum bağlantısı
Fırat Toptaş

Haklısınız öyle herzaman kullanmıyoruz hafta sonları 15-20 km en fazla oda herzaman yormuyoruz ayda bir:)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Oktay Demirağ

Litre Fiyatı 2,69

Alınan Litre= 34 = 91,46 TL

Gidilen Km. 450

Ortalama 100km/ 7,5 LT

1 km ücret = 0,203 TL

% 90 Otoban % 10 Şehir içi ve ortalama hız 90-100 sayılır. 7 lt nin altına bu arabanın ineceğini hiç sanmıyorum.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...