İçeriğe Yönlendir

Mondeo II - Yakıt Tüketimi

Turgay Yüksel

Recommended Posts

Taner Kızılkor

Pahalı birşeymi değişmedik bir o kaldıysa değiştirsen Hakan?

Yorum bağlantısı
Misafir
(düzenlendi)

Sen bana ver o arabayı 15 dakikada satıvereyim :)

Satsam satarım abi,emin ol.

Ben memnunum,şu yakıtı bi çözsem bi şey istemiyom :s

Pahalı birşeymi değişmedik bir o kaldıysa değiştirsen Hakan?

Abi lpg'nin garantisi var daha,yeni lpg 1yılı dolmadı:s

Ama yok kaçakta yok,cihazla bakıldı kaçak olsa öter abi.

Ee dolumdada bakıyorum özellikle alta en ufak bi kaçak yokki :s

Ya anlamadığımız bişi var ama nerde bulamıyoruz:S

tarihinde Hakan Kurt tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Taner Kızılkor

10bin de filtre değişimi, difüzör de biriken yağın alınması ve bakımı, hortumların kelepçelerinin kontrolü diyorlardı belki yakışınla alakalı birşeydir diye aklıma geldi yazayım dedim.

Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya

10bin de filtre değişimi, difüzör de biriken yağın alınması ve bakımı, hortumların kelepçelerinin kontrolü diyorlardı belki yakışınla alakalı birşeydir diye aklıma geldi yazayım dedim.

Adamın neredeyse iki sefer tesisat değişti :)

Hakan 15 litre ile 110 km yine iyi canım :)

Yorum bağlantısı
Taner Kızılkor

Bu arada difüzör demişken benim difüzörü radyatörün arkasında serbest sallanırken gördüm dün. Herhangi biryere tutturulmamıştı. Sadece borular tutuyor pek normal gelmedi bana sizce?

Yorum bağlantısı
Hasan Aksüt

Benzer bir şikayeti paylaşayım. Bildiğiniz gibi Mondeo 2004 mk3 Trend otomatik aracımı bir yakınımıza satmıştım. LPG'de hiç kullanmadığımız aracımızı teslim öncesinde depoyu doldurarak 20-30 km de kullanarak otoparka çekmiştim. İlk günlerde 2.0 ve ilk otomatik araç kullanımı nedeniyle zaten biraz fazla yakıt tüketimi bekliyordum. Kullanım şartlarının sıkışık trafik olması nedeniyle de hafta sonuna kadar yakıt tüketimi şikayetlerini kafaya takmamıştım. :) Öğrendiğime göre 17-19 lt LPG tüketiminin altına düşmemiş. Bugün Eskişehir'de gerekli kontrolleri yaptırdık. LPG filitresi dağılmış. Değiştirildi. Ek olarak arıza ışığı yanıyormuş. İnceleme de manifold kelebeklerinden de şüphelenilmiş. Bir süre daha kullanıldıktan sonra gerekirse, değiştirmeyi de düşünüyoruz. O kadar özenime rağmen gene de sıkıntılar yaşanıyor işte. Maliyet neyse de, imaj/algı açısından rahatsız edici bir durum...

Yorum bağlantısı
Cemal Demirezen

200 Km 31 litre iyi 100 km de 15.5 litre Hakan abi kafana takma arabada birşey yok mondeo otomatikler şehir içinde çok yakıyor. Benimki de aynı değerlerde

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Misafir

200 Km 31 litre iyi 100 km de 15.5 litre Hakan abi kafana takma arabada birşey yok mondeo otomatikler şehir içinde çok yakıyor. Benimki de aynı değerlerde

Tam rakam varmı elinde cemal ?

Yorum bağlantısı
Misafir

100 km de 16 litre

Mustafayla ,tanerde bi yazsın bakalım Cemal.

onlarında otomatik,onlarda ankarada.

Yorum bağlantısı
Ali Karadağ

:shok:

Yuh yaa! Abi ne 16'sı, otomatik bu kadar mı farkettirir, 2 katı olmaz bence yaa :unsure2:

Son tüketimim 8,1lt (%60 ş.içi otoyol, %40 ş.içi trafik) idi. %100 şehir içi 10,2lt gördüm ki tatlı sert kullanırdım aracı.

Yorum bağlantısı
Cemal Demirezen

Mustafayla ,tanerde bi yazsın bakalım Cemal.

onlarında otomatik,onlarda ankarada.

Güzerğaha göre değişir şehir içi. Sen o kadar uğraşmaya 15-16 litre yakıyorsan bende keza aynı demek ki yoğun trafikte bu araba böyle yakıyor.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Hasan Aksüt

Benzinle aynı olmamalı sanırım. Sehir içi parkurlar çok tartışmalı olsa da benzine göre bir avantaj beklemek yanlış olmaz.

Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya

:shok:

Yuh yaa! Abi ne 16'sı, otomatik bu kadar mı farkettirir, 2 katı olmaz bence yaa :unsure2:

Son tüketimim 8,1lt (%60 ş.içi otoyol, %40 ş.içi trafik) idi. %100 şehir içi 10,2lt gördüm ki tatlı sert kullanırdım aracı.

Ali güzergah çok önemli. Ben Ankara da 12-13 litre yaktırırken Maraş ta 15 litrenin altına düşüremedim. Bazen 18 litreye kadar çıkıyor.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ali Karadağ

Ali güzergah çok önemli. Ben Ankara da 12-13 litre yaktırırken Maraş ta 15 litrenin altına düşüremedim. Bazen 18 litreye kadar çıkıyor.

Abi seninki Mk3 ki fazla yaktığı söylenir genelde, Hakan 12-13 yaksa eyvallah dicem de 16lt yaa. Ben bu Fiestaya ömür boyu bineyim o zaman :)

Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya

Abi seninki Mk3 ki fazla yaktığı söylenir genelde, Hakan 12-13 yaksa eyvallah dicem de 16lt yaa. Ben bu Fiestaya ömür boyu bineyim o zaman :)

Ali bugün (ÖM dahil) anlaşamadık :D

Trafik çok önemli demek istedim. Ankara'da HK girdiği yerler değil benim gezdiğim yerler ve ben 70 km hız sabitleyici ile geziyorum :D Işık yok ama bazen trafik oluyor. Ama HK girdiği yerler Ankara'nın en yoğun trafiğinin olduğu yerlerin başında geliyor. Ben HK'ye diyorum ki. Kardeşim aracı 120 km sabit hızla Aksaraya gel. Yaşar ustanın çayını iç. Deponun doldur. 8-9 litre yakmışsa sorun yok diyorum. Ama adamın uzun yolda ayağının ayarı yok ki :D İzmire giderken Adam Afyona kadar dayanamamış :D oraya kadar az yakmış :D

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

38 litre, 340 km...

Tekrar 100 liralık lpg aldım.. ucuzlamış, bu sefer 40 litre etti..

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ali Karadağ

Ali bugün (ÖM dahil) anlaşamadık :D

Trafik çok önemli demek istedim. Ankara'da HK girdiği yerler değil benim gezdiğim yerler ve ben 70 km hız sabitleyici ile geziyorum :D Işık yok ama bazen trafik oluyor. Ama HK girdiği yerler Ankara'nın en yoğun trafiğinin olduğu yerlerin başında geliyor. Ben HK'ye diyorum ki. Kardeşim aracı 120 km sabit hızla Aksaraya gel. Yaşar ustanın çayını iç. Deponun doldur. 8-9 litre yakmışsa sorun yok diyorum. Ama adamın uzun yolda ayağının ayarı yok ki :D İzmire giderken Adam Afyona kadar dayanamamış :D oraya kadar az yakmış :D

:D :D hatırlıyorum abi o muhabbeti ;)

Bana o değerler (otomatik kullanmadığımdan olsa gerek) hep uçuk geldi hala da geliyo anlaşamamamızın nedeni bu galiba :s ben Vectra'da o değerleri görüyordum ki çözüm bulamadım HK gibi o yüzden de sattım, şehir içi 13-15lt yakıyodu şehir dışı 10-12lt. 94 A kasa vectra 2.0 GLS idi, manuel.

Hala anlamadım, en iyisi HK bi Aksaray yapsın hepimizi aydınlatsın feng-şui olalım :D

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...