İçeriğe Yönlendir

Mondeo II - Yakıt Tüketimi

Turgay Yüksel

Recommended Posts

Mehmet Kaya

6:25'te otobüse biniyorum.

Burada 07:00 de başlıyor ve eşimin okulunun oraya giden dolmuş saat başı kalkıyor sabah ilk servis gitmiyor bazen. iş sakat yani. Araba olmadığı gün veya arıza yaptığı an perişan oluyorum. Oğlanda benimle birlikte okula geliyor o ayrı bir sorun. Soğuk havada hasta etmemek için arabayı ısıtıyorum sabahları 10 dakika :D

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız

Burada 07:00 de başlıyor ve eşimin okulunun oraya giden dolmuş saat başı kalkıyor sabah ilk servis gitmiyor bazen. iş sakat yani. Araba olmadığı gün veya arıza yaptığı an perişan oluyorum. Oğlanda benimle birlikte okula geliyor o ayrı bir sorun. Soğuk havada hasta etmemek için arabayı ısıtıyorum sabahları 10 dakika :D

Bizde normal seferler saat 6:00'da başlar, ayrıca 5:45'te sabah işe gidenler için ayrı seferler vardır.

Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya

Bizde normal seferler saat 6:00'da başlar, ayrıca 5:45'te sabah işe gidenler için ayrı seferler vardır.

:i-ih: :i-ih:

Yorum bağlantısı
Taner Kızılkor

PO reklamı gibi olmuş bu ; yakıtı doldurup arabayı evin önüne parkedip otobüsle işe gidip geliyorum daha az yakıyor diyordu reklamda :D

Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız

PO reklamı gibi olmuş bu ; yakıtı doldurup arabayı evin önüne parkedip otobüsle işe gidip geliyorum daha az yakıyor diyordu reklamda :D

Reklam değil, zaruret. Araba için bir tane yolcu var, iki kişi daha bulsam otobüs parasına denk gelecek ve ben işe arabayla gideceğim. Rahatı,sıcaklığı, ve sabah akşam birer saatten toplam 2 saat daha fazla zaman da yanıma kar kalacak.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Taner Kızılkor

Reklam değil, zaruret. Araba için bir tane yolcu var, iki kişi daha bulsam otobüs parasına denk gelecek ve ben işe arabayla gideceğim. Rahatı,sıcaklığı, ve sabah akşam birer saatten toplam 2 saat daha fazla zaman da yanıma kar kalacak.

Size bir kastım yok yanlış anlamazsınız umarım beni! Zarureti anladım kaldı ki zaten benim de elimden gelse ben de bırakacağım aracımı kapının önüne.

Bu arada;

sıcaklığı kelimesinden sonra yaptığınız gibi hem virgül hem de ve bağlacı yan yana kullanılmaz birisinden birisini tercih etmelisiniz :bye::kihkih:

Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız

Size bir kastım yok yanlış anlamazsınız umarım beni! Zarureti anladım kaldı ki zaten benim de elimden gelse ben de bırakacağım aracımı kapının önüne.

Bu arada;

sıcaklığı kelimesinden sonra yaptığınız gibi hem virgül hem de ve bağlacı yan yana kullanılmaz birisinden birisini tercih etmelisiniz :bye::kihkih:

Kural hatası yapmakla yazım yanlışı yapmak farklı şeylerdir. Orada başka bir kelime vardı, sildim ama virgülü silmeyi unutmuşum.

Diğer konuda ise yanlış anlaşılma falan yok, durum bu. Şimdi çok daha az yakıyorum. :p

Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız

Ben kapının önünde bıraksam,%50 k@rım olur valla :D

Ama nerdeeee :)

Ben bıraktım ertesi gün arabanın yanına bir geldim, sol arkada top çarpması sonucu bir tane göçükcük, arka tamponun sağ tarafında boya izi ve patlak bir farla karşılaştım. Arabayı her gün kullanırken daha az masraf çıkarıyordu.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Taner Kızılkor
(düzenlendi)

Kural hatası yapmakla yazım yanlışı yapmak farklı şeylerdir. Orada başka bir kelime vardı, sildim ama virgülü silmeyi unutmuşum.

Diğer konuda ise yanlış anlaşılma falan yok, durum bu. Şimdi çok daha az yakıyorum. :p

1- Tamam o zaman kural hatası yapıyorum ve -de bağlacını ayırmıyorum bundan sonra düzelt dur mahmut beyyy :):p

2- Yok yani parasal anlamda dalga geçmedim kırıp üzmek istemem ondan yazdım kırdıysamda özür dilerim. ;)

tarihinde Taner Kızılkor tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız

1- Tamam o zaman kural hatası yapıyorum ve -de bağlacını ayırmıyorum bundan sonra düzelt dur mahmut beyyy :):p

2- Yok yani parasal anlamda dalga geçmedim kırıp üzmek istemem ondan yazdım kırdıysamda özür dilerim. ;)

seninkini düzeltmem

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Taner Kızılkor

Ben bıraktım ertesi gün arabanın yanına bir geldim, sol arkada top çarpması sonucu bir tane göçükcük, arka tamponun sağ tarafında boya izi ve patlak bir farla karşılaştım. Arabayı her gün kullanırken daha az masraf çıkarıyordu.

Kötü olmuş. :(

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Benim işe araba ile gelmem hem hızlı hem ekonomik..

3 km ortalama günlük git gel 1,80 lira yakarım.. dolmuşla gitsem, 3 lira veririm ve 3 km yolu 25 dakikada giderim..

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız

Benim işe araba ile gelmem hem hızlı hem ekonomik..

3 km ortalama günlük git gel 1,80 lira yakarım.. dolmuşla gitsem, 3 lira veririm ve 3 km yolu 25 dakikada giderim..

Niye arabayla gidiyorsun ki Emmi, yürüyerek git, spor olur.

Yorum bağlantısı
Coşkun Biçer
(düzenlendi)

Burada 62lt olduğu söyleniyor Coşkun Bey.

http://www.sahibinde...2-0-si/1281538/

Gonderdiniz sayfada yanlis yaziyor olmali Turkiyede zaten yok sanirim bugune kadar bir adet gordum ikincisi normal mondeo,nun 61,5l 4x4 ise 62 l yazmislar sizcede bir celiski yokmu bu iste neyse kaclitre oldugu okadar da onemli degil. Sizlerle sohbet ve tartismak guzeldi ama dedigim gibi arkadaslardan biri e mail adresini verirse ona gonderirim arzu edene gercek e mail ,i olmak zorunda degil kimse yanlis anlamasin hicbir zaman bir yere uyelik veya baska sey icin basvurdugumda gercek e mail,imi yazmam sadece yakin arkadaslarim ve ailem bilir email,imi.Gerci ne onemi var kac litre aldigi Turkiyede benzinli olarak kulanan kalmadi tupu tartismak daha dogru belkide.Birde oraya kim yazmisa karistirmis sedani dersek sehir ici:11,5l 90 km sabit hizda 6,6l 120km 8,4 l yaziyor fabrika verileri zaten 4x4mondeo.nun otamatik olani yok sanirim ben denk gelmedim cok arastirdim varsada ben bulamadim.

tarihinde Coşkun Biçer tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Ali Karadağ

Gonderdiniz sayfada yanlis yaziyor olmali Turkiyede zaten yok sanirim bugune kadar bir adet gordum ikincisi normal mondeo,nun 61,5l 4x4 ise 62 l yazmislar sizcede bir celiski yokmu bu iste neyse kaclitre oldugu okadar da onemli degil. Sizlerle sohbet ve tartismak guzeldi ama dedigim gibi arkadaslardan biri e mail adresini verirse ona gonderirim arzu edene gercek e mail ,i olmak zorunda degil kimse yanlis anlamasin hicbir zaman bir yere uyelik veya baska sey icin basvurdugumda gercek e mail,imi yazmam sadece yakin arkadaslarim ve ailem bilir email,imi.Gerci ne onemi var kac litre aldigi Turkiyede benzinli olarak kulanan kalmadi tupu tartismak daha dogru belkide.

Ben de orada öyle yazdığını söyledim Coşkun Bey, daha üstte ilgisizlikten yakınmıştınız ben de araştırdım biraz sonucu paylaştım. Zira elinizde farklı bir belge varsa onu bize değil kendinize ispat etmiş olacaksınız. Merak eden biz değiliz ki sizsiniz.

Yukarıda da inanmayana ispatlarım falan demişsiniz, ben ve hiçbir arkadaşım/abim böyle birşey demedik ki.

Hem depo hacmini merak ediyorsanız pompada kaç litre aldığı belli olur; deponuzun bitimine yakın alın yanınıza 5 litre benzini, depo boşalınca o 5 litreyi doldurup benzinliğe kadar gidin orda da kaç litre aldığınızı da ekleyin, sonuç çıksın.

Saygılarımla.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Coşkun Biçer

Ben ken dime ispat etmek gibi bir niyetim yok gecmis yerde biriler yazmis 61,5 l be dun 69 litre doldurdum bir digeride butun mondeolarin 61,5 litre yazmislar bende hepsinin 61,5 l omadini modelden molele degisiklik gosterebildini gostermek istedigim icin oyle yazdim ve aklinda supe olusan veya baska sey idaa edene ispat ederim dedim okadar ezik degiliz sukur kendi kendimizi inandirmak icin neyse bu is cok uzadi beni ne kadar yaktigi kaca doldugu ayda nekadar harcadigim benzine bunlar ilgilendirmiyor benzin biterse gide doldururum kacliraymis litreside hic bakmam nekadar yakarsa yaksin yok orda.konuya tesadufen denk geldim ve bildigim bir iki seyi paylasmak istedim bendeki forda duygusal olarak baglanmasam binecek degilim forda sorunsuz araba isteyen veya az sorunlu araba istiyen japon alsin.Gerci ford kendini duzeltmeye basladi son iki modelde ama!

Yorum bağlantısı
Coşkun Biçer
(düzenlendi)

Bende olan v6 mondeo ve arkada gozuken kirmizi mondeo 4x4 motor degistirme asamasinda yantarafta ise esimin suzuku XL7

http://i.imgur.com/N8EYw.jpg

Motoru degisim asamasinda olan 4x4 mondeo yazdan beri boyle vakit yok toplayamadim daha

http://i.imgur.com/NKaoL.jpg

Buda bir diger acidan motor degisim su anki asama burada gozuken motor indi yerine resimlerde goreceginiz motor ve sanziman takiliyor havalarin sogumasi ve asiri kar yamasi ve fazla vaktim olmadigindan ancak hafta son lari besr onar dakkika ugrasabiliyorum

http://i.imgur.com/NIiBZ.jpg

Bu da diger 4x4,un motor ve sanzimani kirmizi olana takilmak uzere

http://i.imgur.com/8B33t.jpg

Buradada anlamak zor olsada defransiyeli kapilari ve diger parcalari baska yerde oldugundan yok burada bu resimleri onceden cekmistim

http://i.imgur.com/cXYDe.jpg

Mondeo,larin teknik verilerinin bir kismi

http://i.imgur.com/8Q6Wt.jpg

Buradada yakit kapasitesini yaziyor kirmiziyla isaretli asagida ford yazdigini goreceksiniz simdi su soru gelir akilara burada sadece ford yaziyor mondeo oldunu nerden bilecez!

Yukaridada dedigim gibi bunlar bilgisayarimda yukluydu yukarida gordugunuz kirmizi mondeonun yaninda simdi birde gri v6 mondeo duruyor onunda resmini yuklerim hafta sonu arzu ederseniz umarim bu linkler calisir bu arada bu gri oldugunu yazdigim v6 mondeoyu yedek parca olarak kulanacam hesabim o v6 motoru uyarsa 4x4 mondeonun sanzimanina takip tabi modifiyeli olarak v6 4x4 yapmayi umuyorum diger yedek parca olarak soktugum mondeo Mehmet beyin hic sevmedigi renk mor bir mondeoydu gerci simdi motor,kapilar,vs haric geri kalani yok ama neyse umarim resim yuklemeyi basarmistirim ilkez deniyorum saygilarimla

http://i.imgur.com/ZVnc3.jpg

tarihinde Coşkun Biçer tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Cemal Demirezen
(düzenlendi)

Işıklara bakılırsa bu depo diğeri gibi olmayacak :s

Yinede bitene kadar devam edicem.

Bitmedi mi? Değerler nedir bir öğrenseydik Hakan abi

tarihinde Cemal Demirezen tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Taner Kızılkor
Bitmedi mi? Değerler nedir bir öğrenseydik Hakan abi

Daha ışıklara bakıyor galiba ;)

Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya

Taner Bey test sonuçlarım.

1-11litre ile 55 km

2-10 litre lpg ile 65 km gitti.

Normalde 31 litre ile 200 km gidiyorum.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Taner Kızılkor

Hocam 15 litre gibi bir rakam mı o? :shok:

yanlız şunu anlamadım neden birisinde 11 litre 55 km de diğerinde 10 lt 65 km :unsure2:

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya

Hocam 15 litre gibi bir rakam mı o? :shok:

Evet benim için Maraş'ta 15 litre çok normal ki? Elim en az yakar tırtıllolları (Toyota corollaları) şehiriçinde 11 litre yakarken (manuel) Benim için 15 litre çok normal. Uzun yolda da 10-11 litre yakıyor. Ama Ankara'da benim araç 12-13 litre yakıyor bazen daha az. Kızılay -ulus sıhhıye gezmem. Aydınlıkevler keçiören migros forum anteres bahause gibi alışveriş mağazaları :)

Acity eklemeyi unutmuşum :D Birde ümitköyde vardı :D

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...