İçeriğe Yönlendir

Mondeo II - Yakıt Tüketimi

Turgay Yüksel

Recommended Posts

Ali Karadağ

(yol bilgisayarı ortalama hız 80 yakıt 5,8)

(yol bilgisayarı ortalama hız 70 yakıt 6,1)

Abi o kadar sakin kullanmaya çalışmama rağmen inemiyorum bu değerlere, MAF ve EGR sensörlerimin temizlenmemiş olması ve egzoz spiralimin eskimiş olması buna neden oluyor olabilir mi acaba :unsure2:

Pazar günü fulledim 10,8lt/100km :nea:

Yorum bağlantısı
Ümit Kocabaş
(düzenlendi)

Abi o kadar sakin kullanmaya çalışmama rağmen inemiyorum bu değerlere, MAF ve EGR sensörlerimin temizlenmemiş olması ve egzoz spiralimin eskimiş olması buna neden oluyor olabilir mi acaba :unsure2:

Pazar günü fulledim 10,8lt/100km :nea:

Biraz sakin kullanınca benim her zaman ki halim, ben mafı kendim temizledim egryi ise iptal ettim. Forumdan da okuduğum kadarıyla mafı ve egryi temizlemek olumlu anlamda etki edecektir. Bu temizlikleri çok rahat sen de yapabilirsin. Bu arada şunu da belirteyim benim araba manuel vites.

tarihinde Ümit Kocabaş tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

İyi forumlar arkadaşlar yakıt konusuna taze taze verilerimle bende katılayım,

Tatil dönüşü Düzce Adana arası iki yetişkin iki çocuk ve tıka basa eşya dolu 754 km yol yaptım ortalama 110 civarı gittim (yol bilgisayarı ortalama hız 80 yakıt 5,8) Lpgyi 2,09 dan aldım toplam 50 lt yaktı. Aynı yolu giderken ise yine iki yetişkin iki çocuk ve tıka basa eşya dolu ortalama hız 100 (yol bilgisayarı ortalama hız 70 yakıt 6,1) giderken en azı 5 en çok 30 dk 20 mola ve molalarda klima açık beklemek şartıyla (sigara çay kahve derdiyle molalar çok oldu) 2,15 ten 55lt yakıt durumum böyle oldu. Yağ, yağ fitresi, hava fitresi ve bujiler (motorcraft platinum) tatile gitmeden değiştirdim. Arabada bebek olunca haliyle molalar çok hız az oldu ama bana göre ekonominin gözüne vurdum. Forumda bahsedilen lpg bujilerinden alınca yakıtın daha da olumlu olacağını düşünüyorum.

Şunuda belirteyim dur kalklarda ani hızlanmayla 20 tllik gazla 30 km ancak gidebildiğimde tecrübe edildi zamanında.

Benim lpg tüketim rekorum 6.7 idi, sen 6.6 yapmışsın... Tebrikler hocam..

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ali Karadağ

Biraz sakin kullanınca benim her zaman ki halim, ben mafı kendim temizledim egryi ise iptal ettim. Forumdan da okuduğum kadarıyla mafı ve egryi temizlemek olumlu anlamda etki edecektir. Bu temizlikleri çok rahat sen de yapabilirsin. Bu arada şunu da belirteyim benim araba manuel vites.

Abi eskiden çok agresif ve seri kullanıyordum kalkışlarım çok sertti ama şu son 2-3 aydır o kadar sakinleştim ki anlatamam :) yine de 10lt'nin altına bir türlü inemiyorum. Benim de arabam manuel vites abi. Bu arada MAF'ı neyle temizledin abi (balata spreyi, kontak sprey, WD 40...)

Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya

Ümit hocam hoş geldin.

Sensiz öğretmen konularında hep yanlız kalıyorum :)

Bu arada yakıt konusunda rekor kırmışsın

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ümit Kocabaş

Benim lpg tüketim rekorum 6.7 idi, sen 6.6 yapmışsın... Tebrikler hocam..

Teşekkür ederim, bilmeden yapmışımdır yoksa ben kim sizin rekorunuzu kırmak kim. :) Galiba bebeğimiz hayatımın her alanında olduğu gibi sürüş konusundaki alışkanlıklarımı da değiştirdi.

Abi eskiden çok agresif ve seri kullanıyordum kalkışlarım çok sertti ama şu son 2-3 aydır o kadar sakinleştim ki anlatamam :) yine de 10lt'nin altına bir türlü inemiyorum. Benim de arabam manuel vites abi. Bu arada MAF'ı neyle temizledin abi (balata spreyi, kontak sprey, WD 40...)

Forumda birçok arkadaş nasıl temizleneceğini anlatmıştı temizleme konusunda oradan faydalana bilirsin, benim tavsiyem ise eğer çok kirli çıkarsa önce balata spreyi kullan, arkasından yağsız kontak spreyi ile bolca durula bu spreyleri de güvendiğin bir yerden alırsan daha iyi olur. Ben şunu öğrendim bir araba ne kadar temiz hava alırsa ve ateşlemeside o derece iyi olursa yakıt ve performans olarak geri dönüş veriyor. Şunu da belirteyim yakıtın çok fazla görünüyor ben ne kadar yüklenirsem yükleneyim bu arabada daha o değerleri bırak yakınını bile görmedim.

Yorum bağlantısı
Ümit Kocabaş

Ümit hocam hoş geldin.

Sensiz öğretmen konularında hep yanlız kalıyorum :)

Bu arada yakıt konusunda rekor kırmışsın

Sağolasın Mehmet Hocam hoşbulduk, tatile bir hafta da erken başladığımı düşünecek olursak uzun ve internetsiz (en son dayanamadım Turkcell'den internet kullandım foruma girebilmek için ama mesaj yazmak imkansızdı.)

Evet bilmeden Emmi'nin rekorunu kırmışım. Bunda en büyük faktör tabiki çocuklar oldu. Onlarla hız yapmak vicdan azabı olur bana.

Öğretmen konularına gelince Hocam bırak ülkede yalnız kalmışız forumda kalmışız çok mu. :) Neyse bir ara ya Ali Hocam kebap yemeye gelin yada biz dondurma yemeye gelelim de şöyle adam gibi bir sendika kuralım. O zaman çözeriz sorunları :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ali Karadağ

Teşekkür ederim, bilmeden yapmışımdır yoksa ben kim sizin rekorunuzu kırmak kim. :) Galiba bebeğimiz hayatımın her alanında olduğu gibi sürüş konusundaki alışkanlıklarımı da değiştirdi.

Forumda birçok arkadaş nasıl temizleneceğini anlatmıştı temizleme konusunda oradan faydalana bilirsin, benim tavsiyem ise eğer çok kirli çıkarsa önce balata spreyi kullan, arkasından yağsız kontak spreyi ile bolca durula bu spreyleri de güvendiğin bir yerden alırsan daha iyi olur. Ben şunu öğrendim bir araba ne kadar temiz hava alırsa ve ateşlemeside o derece iyi olursa yakıt ve performans olarak geri dönüş veriyor. Şunu da belirteyim yakıtın çok fazla görünüyor ben ne kadar yüklenirsem yükleneyim bu arabada daha o değerleri bırak yakınını bile görmedim.

Evet abi sorun da ondan kaynaklanıyor işte, birçok arkadaş birçok yol öneriyor hangisi doğru bilemedim. Muhtemelen birçok aksamının çıktığı gibi çok kirli çıkacaktır, söylediğin yolu izler kontak spreyi de dikkat ederek alıp bir güzel temizlerim abi.

Bir de araçta birşey dikkatimi çekti; arkadaşımın aracı benim aracın aynısı mahalledeki rampada kalkış yapmak istediğimde o araç kendi ağırlığını yarım debriyajda tartıyor ama benim araç stop edecekmiş gibi oluyor. Ki benim debriyajı yapalı 5bin km bile olmadı :(

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Bir de araçta birşey dikkatimi çekti; arkadaşımın aracı benim aracın aynısı mahalledeki rampada kalkış yapmak istediğimde o araç kendi ağırlığını yarım debriyajda tartıyor ama benim araç stop edecekmiş gibi oluyor. Ki benim debriyajı yapalı 5bin km bile olmadı :(

Bosch lpg bujisi tak... düşük devirlerde çekişi acayip artar..

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ali Karadağ

Bosch lpg bujisi tak... düşük devirlerde çekişi acayip artar..

Geçen sefer Motorkraft taktırmıştım 2bin km sonra 10bin bakımım var bu kez Bosch alırım abi.

Hangi seriyi önerirsin abi Platinium, Iridium vs. birçok çeşit var Bosch'da da?

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Geçen sefer Motorkraft taktırmıştım 2bin km sonra 10bin bakımım var bu kez Bosch alırım abi.

Şu an üstündekiler platinium mu ? Atma onları...

Bosch alırsan.. şunu almalısın.. http://www.oto-parca.net/CNGLPG-Buji-0242236574,PR-67.html

Yorum bağlantısı
Ümit Kocabaş

Forumda konusu olacaktı, yanlış hatırlamıyorsam Mahmut Yıldız taktırmıştı Mk2ye.

Şu an üstündekiler platinium mu ? Atma onları...

Bosch alırsan.. şunu almalısın.. http://www.oto-parca.net/CNGLPG-Buji-0242236574,PR-67.html

Emmi bu buji benim mondeoya da oluyor değil mi?

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Emmi bu buji benim mondeoya da oluyor değil mi?

Mk2 için Şu olacak... 0 242 236 574

Edit: Yukarıdaki linkleri düzelttim..

Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya

Ben taktırmış ve memnun kalmıştım.

Emmi doğru kod vermiştir. Isterseniz sitedeki numarayı arayıp öğrenebilirsiniz.

Pişman olmazsınız.

Yorum bağlantısı

İzmir ayvalık yolunda İzmir ve ayvalık ş.içide dahil,

36 litre 260 km gitti ya :s Klima hep 22derecede sabit açık.

Basmadım o yolda 3 yerde radar var...

Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız

Yine çok yakmış Hakan. Var birşeyler ama anlamadım gitti. Nerdeyse 14 litre yakmış. Bence senin ilk yapman gereken şey aynı araçtan bir tane daha bulup araçları değişmeniz.

Yorum bağlantısı

o gaz ile 420 km giderdim ben. Fazla yakmış. Ayvalıkta mısınız?

Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız

o gaz ile 420 km giderdim ben. Fazla yakmış. Ayvalıkta mısınız?

İlkay birden 400'lü kmler yazma. Nazar değer sonra.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...