İçeriğe Yönlendir

Mondeo II - Yakıt Tüketimi

Turgay Yüksel

Recommended Posts

dun Usaga gidip geldim. lpg bitene kadar denedim araci.

pamukkale gazdan 50 tl lik lpg aldim. litresi 2.20 tl.

klima surekli acik halde. 20 kmsi sehir icinde kullanildi ve performansli kullandim. araba denemistik. kalani tamamen sehir disi 100- 110 km hiz ile 276 km yol gitti. :nazar:

yani 18 kurus yakiyor sehir disinda. :nazar: :nazar:

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız

dun Usaga gidip geldim. lpg bitene kadar denedim araci.

pamukkale gazdan 50 tl lik lpg aldim. litresi 2.20 tl.

klima surekli acik halde. 20 kmsi sehir icinde kullanildi ve performansli kullandim. araba denemistik. kalani tamamen sehir disi 100- 110 km hiz ile 276 km yol gitti. :nazar:

yani 18 kurus yakiyor sehir disinda. :nazar: :nazar:

100-110 km hızlarla daha da az yakabilir. Araçta kaç kişi vardı?

Ben uzun yolda araç tamamen dolu iken 110-120 km hız ile 8 litrenin altını görebiliyorum. Dikkat ederek 7,5 litre yakmak çok zor değil.

Bu arada drag videolarını da izledim. :nazar: Hem iyi kaçıyor hem de az yakıyor. :nazar:

Yorum bağlantısı
Anıl Kandemir

Dün Adana'dan Nevşehir-Avanos-Göreme-Ürgüp-Zelve-ÜçHisar-Derinkuyu istikametine gittim ve geri döndüm toplamda 550 km yaptım , 2 kişiydik klimasız sabit 80 km/h ile yolculuk yaptım dönüşte 80-90 km yolu 120-140 km/h arası yaptım (yokuş aşağı tekir-adana arası)

Sonuç: yol bilgisayarı doğru ise 5.3 litre idi. 200 liralık benzin almıştım benzin sıfırdı 4/3 ü dolmuştu .Adana ya geldiğimde çeyrek depo kaldı . :yes:

Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya

Bugün Eskişehire giderken araç Eskişehire girdiğimde 8.2 ortalama ile girdim 110 km ortalama hızla. Geri Ankaraya geldiğimde 8.8 lt oldu.

Eskişehirde Hakan Kurt'u aradım. Hakan bak 110 km hızla araçta 4 kişi var klima açık ortalamam 8.2 dedim. Akşam İzmire giderken dene aynı güzergahta ve aynı hızda filan yerde yakıt ortalamanı sıfırla dedim. :)

Akşam beni aradı "Hocam şu anda ortalamam araç 110 km hızla giderken 7.7 lt :) Yol bilgisayarı değerleri.

Dedim çocuk var arabada ayağına hakim ol 120 km geçme. Arabanda yakıt sorunu yok yavaş git sadece. Abi bu şekilde yolmu biter ya dedi.

Demekki arabanda sorun yok senin ayağında ayar yyok dedim :D Hayırlı yolculuklar diledim kapattım :D

• Beğen 1
Yorum bağlantısı

Bugun biz de yaklasik 80 km yol yaptik mondi ile. Yasamkent- yozgat bulvari arasini yine cevre yolundan yaptik. Babam kullandi araci. 3 kisi, klima hep acik, bagaj bos. Cok nadir 110km'ye ciktik. Ottalama 95km hiz diyebilirim. Gidis-donus 7.7lt gosteriyordu en son parkederken yol bilgisayari.

Saygilarimla.

Yorum bağlantısı

100-110 km hızlarla daha da az yakabilir. Araçta kaç kişi vardı?

Ben uzun yolda araç tamamen dolu iken 110-120 km hız ile 8 litrenin altını görebiliyorum. Dikkat ederek 7,5 litre yakmak çok zor değil.

Bu arada drag videolarını da izledim. :nazar: Hem iyi kaçıyor hem de az yakıyor. :nazar:

arac 5 kisi doluydu Mahmut abi. yakiti daha da dusurebilecegimi biliyorum, aracin performansini deneyince orda baya gaz harcadik. sirf uzun yol yapsam 290 km falan rahat yapardi bence. dizellerin 16-17 kurus yaktigina gore bizim araclar uzun yoldaki yakiti cok cok iyi :):nazar:

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya

Bugun biz de yaklasik 80 km yol yaptik mondi ile. Yasamkent- yozgat bulvari arasini yine cevre yolundan yaptik. Babam kullandi araci. 3 kisi, klima hep acik, bagaj bos. Cok nadir 110km'ye ciktik. Ottalama 95km hiz diyebilirim. Gidis-donus 7.7lt gosteriyordu en son parkederken yol bilgisayari.

Saygilarimla.

Artık bu değerleri yakalıyorum :)

Ayağıma ayar çektim :) Sert kullanmadan sakin kullanımda 110 ortalamada Ankara-Eskişehir Eskişehir-Ankara 8.8

gerçi gelirken rampalarda yine dayanamadım 120 km hızla çıktım :D Ne yapayım gücü rampada hissetmek istiyorum :D

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya

Hakan beğenip kaçmakla olmaz. Sonuçları görelim. İzmire yol bilgisayarında kaç ortalama ile girdin.

Yorum bağlantısı

Hehehehe :)

Afyona kadar tmm demiştim:P

Sonrası yol bilgisayar otralaması 8.2

Bu arada 270 km yol yapıp gaz aldığımda 28litre aldı...

Afyon izmir 150 den aşağı gelmedim :) Gaz gitmek üzere

Çıkıyorum şimdi :D gelicem yine :p

Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya

Hep böyle gidiyorsan yakıtın normal...

Abi yok o yine rahat durmamıştır :) Yine ara ara basmıştır :)

Yorum bağlantısı

Afyonu bitirmeden bastım yalan yok...

140 160 arası geldim izmire...

Abi ben 110la gidemiyorum :)

Gerçi yine iyi gittim 110la :D

Gaz bitmek üzere....

İzmire giriş ortalamam yol bilgisayarı 8.3 8.2

Bu arada lpg tankım değişmişti o yüzden , 36 litre alıyo artık Eskisi gibi 44 litre değil :)

Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya

Afyonu bitirmeden bastım yalan yok...

140 160 arası geldim izmire...

Abi ben 110la gidemiyorum :)

Gerçi yine iyi gittim 110la :D

Gaz bitmek üzere....

İzmire giriş ortalamam yol bilgisayarı 8.3 8.2

Bu arada lpg tankım değişmişti o yüzden , 36 litre alıyo artık Eskisi gibi 44 litre değil :)

Ne dedim mehmet abi :)

Hakan LPG ayarı yapmasına gerek yok bizim Hakanın ayağına ayar çekmemiz gerek :D

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Taner Kızılkor

Ne dedim mehmet abi :)

Hakan LPG ayarı yapmasına gerek yok bizim Hakanın ayağına ayar çekmemiz gerek :D

kesin ayak olayı Mehmet hoca Allah'tan uyardın beni :)

şehiriçi tüketimle ilgili ilk mesajlarımla şunu karşılaştırmak bile mutlu ediyor beni az önce opet'ten gaz aldım sonuç

264 km de 30 Lt. = 11.1

gaz litre fiyatı 2.16TL.

toplam 65TL. = 0,24kr.

Birde boşluk bulursam cruise controlü paslandırmıyorum ;):D

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Abdullah Gülgün

31 Temmuzda aracı fulledim. 60lt x 3.91tl = 235 tl verdim. 26 gün sonra bu gün yakıt bitti. Toplamda 625 km yapmışım. Bu yolun yarısını otoyolda şehirler arası ve ortalama 140 km şeklinde, diğer yarısını da şehir içinde yaptım. Şehir içinde ortalama yakıt otomatikte 10.2 civarlarında seyrediyordu. Kısa süreli otoyolda ise (10 km) Cruise control ile 120 km hızla ortalama yakıtı 7.8 e kadar gördüm.

Sonuç olarak bu depoyu 9.5lt /100 km ortalama ile katlettim. Benim beklentim 8lt/100km şeklindeydi. Aracın şehir içinde dur-kalk arabası olmadığını, şehirler arası daha az yakıt tükettiğini ama buna rağmen arabamı çok sevdiğimi birkez daha anladım :)

Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya

kesin ayak olayı Mehmet hoca Allah'tan uyardın beni :)

şehiriçi tüketimle ilgili ilk mesajlarımla şunu karşılaştırmak bile mutlu ediyor beni az önce opet'ten gaz aldım sonuç

264 km de 30 Lt. = 11.1

gaz litre fiyatı 2.16TL.

toplam 65TL. = 0,24kr.

Birde boşluk bulursam cruise controlü paslandırmıyorum ;):D

Ayağınıza sağlık. Güle güle kullanın.

Birde Kardeşim Hakan'da öğrense sakin kullanmayı :)

31 Temmuzda aracı fulledim. 60lt x 3.91tl = 235 tl verdim. 26 gün sonra bu gün yakıt bitti. Toplamda 625 km yapmışım. Bu yolun yarısını otoyolda şehirler arası ve ortalama 140 km şeklinde, diğer yarısını da şehir içinde yaptım. Şehir içinde ortalama yakıt otomatikte 10.2 civarlarında seyrediyordu. Kısa süreli otoyolda ise (10 km) Cruise control ile 120 km hızla ortalama yakıtı 7.8 e kadar gördüm.

Sonuç olarak bu depoyu 9.5lt /100 km ortalama ile katlettim. Benim beklentim 8lt/100km şeklindeydi. Aracın şehir içinde dur-kalk arabası olmadığını, şehirler arası daha az yakıt tükettiğini ama buna rağmen arabamı çok sevdiğimi birkez daha anladım :)

Bence yakıtınız biraz fazla gibi. Manuel TDCİ mondeolar uzun yolda 5.5 lt yakıyor. Ama sizinki sanki biraz fazla gibi geldi. Aslında buna en güzel cevabı Ertan ÇABUK abim verir. Ben konuyu bilgilendireyim bakalım.

ş.içi ankara trafiği iş çıkışı saati ve kızılay trafiği :s

Araba ne yapsın :s

Ama uzun yolda güzel...

Araba ne yapsın kardeşim. Sen ne varsa yükleniyorsun :) Dur kalkı çok yoğun trafik araba ne yapsın :D

• Beğen 2
Yorum bağlantısı

Selam arkadaslar sabah saat 4 de 48 Lt gaz aldım şu an Antalya Olimpostayım.

Sakin bir sürüş yer yer hızım 140- 150 km arası sollamalar ve yolun boş olduğu yerlerde.

8.4 lt bilgisayarın verisi. 565 km sonra yine 48 lt aldım. Baya az yakıyor.

Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya

Selam arkadaslar sabah saat 4 de 48 Lt gaz aldım şu an Antalya Olimpostayım.

Sakin bir sürüş yer yer hızım 140- 150 km arası sollamalar ve yolun boş olduğu yerlerde.

8.4 lt bilgisayarın verisi. 565 km sonra yine 48 lt aldım. Baya az yakıyor.

Mustafa yol bilgisayarı 8.4 gösteripte aracın 8.4 yakmasında bir gariplik var. Çünkü arada sapma olması lazım der Mehmet Özyürek abim. Hatta %18 fazla yakmalı der.

Ancak birşey soracağım yol bilgisayarını yakıt aldıktan sonra sıfırladınmı.

Not: Deden nasıl oldu?

Yorum bağlantısı
Ali Karadağ

Demin depoyu doldurdum geldim 40,26lt gaz aldı

Detaylar:

Toplam 359,9km yol yaptım,

Şehiriçi kullanım yaklaşık 250km

Şehirlererası kullanım yaklaşık 110km

Ortalama yarısında klima açık :)

Arabaya birçok bakım yaptım fakat egr valfini ve buji kablolarını değiştirmedim.

Ayrıca egzozun durumu da 10 numara değil, spirali değişecek.

Aracım birazcık sağır gidiyor zaten arkadaşımın 98 mondeosu daha seri.

Yorum bağlantısı

Dedem psikolojik olarak iyi fakat ameliyat sonrası kesinleşecek son durumu, teşekkür ederim ilgin için. Aracın yakıtı için reset atmayı Hakan göstermişti yaptım. Doğrumu yanlışmı bilmiyorum onu ama memnun kaldım bu kadar km beklemiyordum açıkcası belki zorlasam 600 de yapardım km bakımından.

Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya
Dedem psikolojik olarak iyi fakat ameliyat sonrası kesinleşecek son durumu, teşekkür ederim ilgin için. Aracın yakıtı için reset atmayı Hakan göstermişti yaptım. Doğrumu yanlışmı bilmiyorum onu ama memnun kaldım bu kadar km beklemiyordum açıkcası belki zorlasam 600 de yapardım km bakımından.

Geçmiş olsun .

Senin mondi de otomatiktı değilmi?

Yorum bağlantısı
Taner Kızılkor
(düzenlendi)

dedenizin rahatsızlığını bilmiyorum ama acil şifalar dilerim. geçmiş olsun.

Ayağınıza sağlık. Güle güle kullanın.

Birde Kardeşim Hakan'da öğrense sakin kullanmayı :)

Mehmet bey öyle demeyin. şöyle bir arkaya yaslıyor ya hele yokuşlarda aracın gücünü hissetmek istiyor insan bazen :)

yapmıyormuyum yapıyorum ama daha da az şimdi ;)

tarihinde Taner Kızılkor tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...