İçeriğe Yönlendir

Mondeo II - Yakıt Tüketimi

Turgay Yüksel

Recommended Posts

Mehmet Kaya

Vay be bu kadarmış demek tamamdır. Bende başlayayım bakalım kaça düşürebileceğim...

Bir örnek.

Dün atatürk orman çiftliğinde çıktım bestepe- gazi hastanesi akkopru siteler kavşağı ve iç aydınlık (aydınlıkevler) yakıt ortalamam 8.2 lt.

Gece saat 2 gibi. Sakin kullandım. Gaza mümkün olduğunca yavaş ve sakin basın.

harikasınız teşekkür ederim. :)

Arayıp teyit etmekte fayda var. Çok ilgililer. Fordculbtr den oldugunuzuda söyleyin.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Taner Kızılkor
(düzenlendi)

eveeet hakikaten 9.2 yi gördüm ama sanıyorum bir şekilde yol pilgisayarını resetlemem gerekiyor ki yakın bir değer olarak ölçebileyim. nasıl yapılıyor bilen varmı?

Lpg de 2-3 lt farkediyor yol bilgisayarı.

Bu gün depoyu bitirdim kırmızı yanıyordu aldığımda sinyal vermedi 260 km yol yapmışım 30 LT lpg ile 2.05 ten aldım. hiç beklemiyordum böyle bir sonuç kullanım çok farkedecek gibi.

şu ateşleme sisteminede bir el atarsam olay biraz daha farkettirecek gibi duruyor.

Teşekkürler Mehmet bey. yumurtayı arada bir kırdırıyorlar bana ama kırmamaya alışıcam artık ;):)

tarihinde Taner Kızılkor tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

50 litre lpg'p 450 km de bitti yine.. Yine 11 litre yaktı...

Bu arada... Benimkinde yumurta falan yok :D

Yorum bağlantısı
Gökhan Ünal

hayırlı geceler,

benim aracım 99 model ford mondeo ghia düz vites,ben aracımla ankara şehir içi kullanımda 42 lt gaz ile 360-380 km arası yol yapıyordum,aracımın gaz tesisatında yani elektrik tesisatında sorun vardı komple sökülerek sıfır elektirik tesisatı takıldı,tekrar gaz ayarı yapıldı fakat yakıtım arttı bugun depoyu tekrar fulledim 40 lt gaz aldı 305 km yol yapmışım.hava filtresi polen fılıtresini en son gaz ayarından sonra değiştirmiştim tekrar ayara gitmem gerekir mi yakıt sarfiyatı fazla mı sizlere sormak istedim.bu arada arabamın üzerinde brc my07 takılı.

saygılarımla.

Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya
(düzenlendi)

eveeet hakikaten 9.2 yi gördüm ama sanıyorum bir şekilde yol pilgisayarını resetlemem gerekiyor ki yakın bir değer olarak ölçebileyim. nasıl yapılıyor bilen varmı?

Lpg de 2-3 lt farkediyor yol bilgisayarı.

Bu gün depoyu bitirdim kırmızı yanıyordu aldığımda sinyal vermedi 260 km yol yapmışım 30 LT lpg ile 2.05 ten aldım. hiç beklemiyordum böyle bir sonuç kullanım çok farkedecek gibi.

şu ateşleme sisteminede bir el atarsam olay biraz daha farkettirecek gibi duruyor.

Teşekkürler Mehmet bey. yumurtayı arada bir kırdırıyorlar bana ama kırmamaya alışıcam artık ;):)

Tane bey Olacak olacak. Zamanla. Ayağınıza hakim olmak zor bu arabalarda ama olmak şart :)

Hakan Kurt'taki sorunu öğrendim. Arabasında sorun yok. Kendine bir ayar çekmemiz lazımmış :D

50 litre lpg'p 450 km de bitti yine.. Yine 11 litre yaktı...

Bu arada... Benimkinde yumurta falan yok :D

Abi ayağım altına yumurta koydum :D

Aksaraydan-Ankaraya geldim 220 km

şehir içinde 75 km kadar yol yaptım :) Çok fazla dur kalk yoktu :) 70 km hızı hiç geçmedim. (Malum Radar)

295 km yol 30.75 lt lpg aldım.

Nasıl öğrenmişmiyim :D

tarihinde Mehmet Kaya tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Gökhan Bey, 1000 km sonra tekrar ayara gidin, bence şu an yeni takılmış gibi o kit ve brc'ler 1000 km'den sonra ayar gerektiriyor..

295 km yol 30.75 lt lpg aldım.

Nasıl öğrenmişmiyim :D

Çift sarılıymış seninki.. :D

Yorum bağlantısı
Gökhan Ünal

Gökhan Bey, 1000 km sonra tekrar ayara gidin, bence şu an yeni takılmış gibi o kit ve brc'ler 1000 km'den sonra ayar gerektiriyor..

mehmet abi benim sadece enjektörlerin elektrik tesisatı değişti tuşunkide dahil beyine vb hiç bir yerle oynanma olmadı yinede bekleyim mi 1000 km yi

Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya

Abi uzun yolda hız kurallarını çiğnemiyorum artık :)

duble yollarda 110-120

Ama otobanda rampa görmiyeyim işte orada allah ne verdiyse :D

Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya

Pardon buraya yazmayı unuttum.O Diyarbakırdan gelirken o neydi öyle ya. Otobanda 120 geçmediniz. Kaç sefer durup sizi bekledik :) Ama giderkende iyi gitmiştiniz. Sİzin sayenizde gelirken otobanda yakıt rekoru kırmıştım. yol bilgisayarı 8.4 lt yazıyordu. Bir bir şahidim Serhan abi :D

Yorum bağlantısı
Taner Kızılkor

Tane bey Olacak olacak. Zamanla. Ayağınıza hakim olmak zor bu arabalarda ama olmak şart :)

Hakan Kurt'taki sorunu öğrendim. Arabasında sorun yok. Kendine bir ayar çekmemiz lazımmış :D

işin açıkçası biz Hakan Beyle konuşuyorduk bu konuyu anlatmıştı bana çok yakıyor v.s. diye sonra o yönlendirdi bu konuya.

benim yakıtımdaki 2 depo arasında kullanım farkından oluşan sonucu yazarken aklıma geldi kendisi; hakikaten her türlü parça değişikliği ve ayarı yaptığına göre arabayı yumurta koyup kullanan birilerine 1 depo kullandırıp sonuca bakmak lazım artık. :D

Yorum bağlantısı
Ali Karadağ

Eski kullanımın:

*İzmir içi trafikte 'agresif' kullanım,

*İzmir dışı ve otobanda 140-150km/s

Ortalama tüketim: 12,1 lt/100km

Bu konuyu okuduktan sonra durulduğum haldeki kullanım:

*İzmir içi trafikte 'yarı-agresif' kullanım:)

*İzmir dışı ve otobanda 110-120km/s

Ortalama yakıt tüketimi: 10,3 lt/100km

Ölçüm biçimi: yakıt fişleri + aracın kilometre saati

Selamlar

Ali

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Sabri TERKENLİ

valla hocam bende de bir mondeo vardı, hep petrol istasyonunu beklerdim. çok yakan bir araç ve çok fazla masraf çıkardı, 1.6 focus alın eyfinize bakın kaç kuruş yakıyor diye hesap etmeyin yakmıyor ki araba

Yorum bağlantısı
(düzenlendi)

valla hocam bende de bir mondeo vardı, hep petrol istasyonunu beklerdim. çok yakan bir araç ve çok fazla masraf çıkardı, 1.6 focus alın eyfinize bakın kaç kuruş yakıyor diye hesap etmeyin yakmıyor ki araba

Ben bu cümleden Mondeo'nuzun sorunlu, Focus'un ise düzgün bir araç olduğunu anlıyorum. Mondeo'da yanlış araca denk gelmişsiniz. İki araç arasında sizin dediğiniz ölçüde bir yakıt tüketim farkı olmaması lazım. Hatta uzun yolda MK2 Mondeo'nun şaşırtıcı sonuçları var tüketim düşüklüğünde.

Saygılarımla.

tarihinde Evren İskent tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Hasan Basri Bayraktar

Duman dizelin şanındandır :) Problem olsa kesin samsunda patlardı :D

No problema... :p

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...