Emre Erdoğmuş 18 Şubat 2009 Paylaş 18 Şubat 2009 Daha önce yazılan stop arızalarını okudum. Ancak ben de farklı durum olarak aracım lpgli ancak benzinde de stop ediyor. Özellikle dönüşlerde ve kasislerde hızı çok yavaşlattığımda,ayağım debriyajdayken veya boştayken oluyor. Aracı alalı 3 hafta kadar oldu. Her zamanyapmıyor ancak özellikle bugün tam anlamıyla sinir oldum Gözüm sürekli gösterge panelinde. Forum arkadaşlarımdan acil yardım bekliyorum Yorum bağlantısı
Mehmet Cihan Aktas 18 Şubat 2009 Paylaş 18 Şubat 2009 Stop etme lpg li araçlarda karşılaşılan bir durum, bende de oluyor ara sıra yüksek devirden boşa alınca oluyordur büyük ihtimalle. Ama benzinde de oluyprsa birşey diyemiyeceğim. Yorum bağlantısı
Özcan Kılıç 18 Şubat 2009 Paylaş 18 Şubat 2009 Arkadaşım benim arabamda benzinde stop ediyordu. Hatta sabah ilk çalıştırdığımda araba LPG'ye geçene kadar arabayı hareket ettiremiyordum. Forumdaki arkadaşlar sayesinde sorunun benzin pompasında olduğunu anladım. Götürdüğüm ustada aynı şeyi söyledi. 230 TL parça fiyatı, 60 TL el emeği ile sorun çözüldü. Yorum bağlantısı
Emre Erdoğmuş 18 Şubat 2009 Yazar Paylaş 18 Şubat 2009 Stop etme lpg li araçlarda karşılaşılan bir durum, bende de oluyor ara sıra yüksek devirden boşa alınca oluyordur büyük ihtimalle. Ama benzinde de oluyprsa birşey diyemiyeceğim. Aracımı lojman içerisinde daha sık kullanıyorumve max lojman sınırları içinde max 40 km/h hız yapabiliyorum. O yüzden devirli kullanıyorum,3000 devir/dk yı geçmiyorum. Ayrıca lpgde de stop ettiğine göre neden benzin pompası değiştirdiniz onu anlamadım Yorum bağlantısı
Emre Erdoğmuş 18 Şubat 2009 Yazar Paylaş 18 Şubat 2009 Daha önce yazılan stop arızalarını okudum. Ancak ben de farklı durum olarak aracım lpgli ancak benzinde de stop ediyor. Özellikle dönüşlerde ve kasislerde hızı çok yavaşlattığımda,ayağım debriyajdayken veya boştayken oluyor. Aracı alalı 3 hafta kadar oldu. Her zamanyapmıyor ancak özellikle bugün tam anlamıyla sinir oldum Gözüm sürekli gösterge panelinde. Forum arkadaşlarımdan acil yardım bekliyorum Ayrıca rölanti, debriyaj pedalına basınca önce 500 devire kadar düşüyor sonra salınım yapıyor(gaza basmadığım halde gaz yemiş gibi inip çıkıyor devir göstergesi 1000 devire kadar) daha sonra azalıp sıfıra düşüyor ve stop ediyor. Yorum bağlantısı
Emre Erdoğmuş 18 Şubat 2009 Yazar Paylaş 18 Şubat 2009 (düzenlendi) Araca motor yikama yaptirdiniz mi yakin zamanda ? Bariz bir sekilde rolanti ayarinizda bir problem var, bildiginiz veya forumda tavsiye edilmis bir Ford servisine gitmenizi oneririm.Ha aklima gelmisken, bunun EGR ile alakasi olabilir mi ? Aracı alalı 3 hafta oldu,ben yıkama yaptırmadım,ancak aldığım şahıs yaptırdı mı onu bilemem :lol2: Ancak Muhlis bey EGR arızası nedir pek motor bilgim yok açıkçası. Şaşmazda sorunuma yardımcı olacak tanıdık servis veya usta varsa yarından tezi yok götürücem aracı. Özellikle ankaralı arkadaşların yardımını bekliyorum. 19 Şubat 2009 tarihinde Serkan Toker tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Yaşar Demirci 18 Şubat 2009 Paylaş 18 Şubat 2009 sizin araçta egr yok. emme manifoltuna takılı hortumu kontrol edin. yırtık olabilir Yorum bağlantısı
Emre Erdoğmuş 18 Şubat 2009 Yazar Paylaş 18 Şubat 2009 sizin araçta egr yok. emme manifoltuna takılı hortumu kontrol edin. yırtık olabilir Teşekkür ederim yaşar usta yarın ilk işim sanayiye gitmek olacak. Tavsiyeleriniz için sağolun. Ankarada tavsiye edeceğiniz bi yer var mı göstermek için? Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran 19 Şubat 2009 Paylaş 19 Şubat 2009 Manifoltun orda T şeklinde bir hortum olcak o hortumlarda muhteelen bir yırtık var.Oraya baktıktan sonra birde rolanti valfi kontrol edilmeli.Çünkü araç benzinde de aynı sorunu gösteriyor diyorsunuz.Eğer sadece LPG sorun var deseydiniz LPG için ayar yaptırmanız gerekli derdim.Çünkü regulatör basıncı düşük olduğunda böyle sorun oluyor. Yorum bağlantısı
Emre Erdoğmuş 19 Şubat 2009 Yazar Paylaş 19 Şubat 2009 Manifoltun orda T şeklinde bir hortum olcak o hortumlarda muhteelen bir yırtık var.Oraya baktıktan sonra birde rolanti valfi kontrol edilmeli.Çünkü araç benzinde de aynı sorunu gösteriyor diyorsunuz.Eğer sadece LPG sorun var deseydiniz LPG için ayar yaptırmanız gerekli derdim.Çünkü regulatör basıncı düşük olduğunda böyle sorun oluyor. Teşekkür ederim ayhan bey.. Az sonra sanayiye gidiyorum.. Görüşleriniz doğrultusunda ustaya baktıracağım. Yorum bağlantısı
Gürel Tutsoy 19 Şubat 2009 Paylaş 19 Şubat 2009 Stop etme lpg li araçlarda karşılaşılan bir durum, bende de oluyor ara sıra yüksek devirden boşa alınca oluyordur büyük ihtimalle. Ama benzinde de oluyprsa birşey diyemiyeceğim. Aracım lpg li ve Benim araçta da oluyor stop etme ama nadiren..Arkadaşların belirttiği gibi özellikle dikkat ettim yüksek devirlerdeyken boşa aldığımda yada dönüşlerde vites değiştirmek için debriyaja bastığımda oluyor..Seebebi nedir ve ne önerirsiniz? Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran 20 Şubat 2009 Paylaş 20 Şubat 2009 Aracım lpg li ve Benim araçta da oluyor stop etme ama nadiren..Arkadaşların belirttiği gibi özellikle dikkat ettim yüksek devirlerdeyken boşa aldığımda yada dönüşlerde vites değiştirmek için debriyaja bastığımda oluyor..Seebebi nedir ve ne önerirsiniz? Lpg takan ustanıza gidin ufak bir ayar ile düzeltir.Benim araç 3-5 günde bir stop ederdi aynı sizin aracınız gibi aynı belirtilerle şimdi nazar değmesin 2 aydır hiç stop etmedi. Yorum bağlantısı
Ali Temizsoy 20 Şubat 2009 Paylaş 20 Şubat 2009 Arkadaşlar benimde aynı sorunum mevcut ancak çok sık değil. Çözümü bulan arkadaşlar yazarsa sevinirim. Yorum bağlantısı
Guest Sabahattin K 21 Şubat 2009 Paylaş 21 Şubat 2009 Benim aracımda da rolaantide çalışırken devir göstergesi sabit durmuyor sürekli hareket halindeydi o T şeklindeki hortum yırtılmıştı onu değiştirdik sorun yine düzelmedi şimdilik öyle duruyor. Usta benzin pompasından şüpelendi ama şimdilik idare ediyoruz. Çözüm bulan arkadaşlar yazarsa bende sevinirim. Yorum bağlantısı
Gürel Tutsoy 22 Şubat 2009 Paylaş 22 Şubat 2009 Lpg takan ustanıza gidin ufak bir ayar ile düzeltir.Benim araç 3-5 günde bir stop ederdi aynı sizin aracınız gibi aynı belirtilerle şimdi nazar değmesin 2 aydır hiç stop etmedi. Ayhan bey, lpg takan ustaya gitmemi tavsiye etmişsiniz ama ustamın neyi neye ayar vereceğini belirtmemişsiniz.Ayrıca ben ustam ile sürekli görüşüyorum ve sık sık gaz ayarı yaptırıyorum.Yaptırmam gereken ayarı açıkça belirtirseniz sevinirim.şimdiden teşekkürler... Yorum bağlantısı
Guest Sabahattin K 28 Şubat 2009 Paylaş 28 Şubat 2009 Eğer sorun benzinde de varsa Lpg ustasının yapabileceği bir şey yok. Çünkü ben ustaya gittim. Benzinde ki sorunu halledin lpg deyken yapmaz dedi. Yorum bağlantısı
Recommended Posts