İçeriğe Yönlendir

Focus Ii Kapı Içini Nasıl Sökebilirim

Şükrü Güzelsu

Recommended Posts

Şükrü Güzelsu
(düzenlendi)

herkese slm focus ıı tdcı ghıa sedan aracımın ön sol cam ses yapmaya başladı sanırım bir yere sürtüp sıkışıyo söküp bakmak istiyorum ama denedim kapı kolunu söktüm ama geri kalan yerler nasıl sökülüyo bilmiyorum zorlayıp birşeyleride kırmak istemiyorum ortalıkta vidada yok sökülecek nasıl sökerim ben bu kapının iç döşemesini diyeyim yardımlarınızı bekliyorum saygılar............

tarihinde ? tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Rahim Sarı
(düzenlendi)
yokmu bana yardımcı olacak kimse forumda yaaa

zorlayarak çekip çıkartıyorsunuz vidalı bir yeri yok hatırladığım kadarıyla. Çok sayıda klips var. Klipsleri parçalamadan çıkarmayı başarırsanız takması da kolay oluyor.

tarihinde Rahim Sar? tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Şükrü Güzelsu

kapı sacı ile döşeme arasına el girmiyoki

üst taraftan başlayacaz o zaman sökmeye dimi

Yorum bağlantısı
Şükrü Güzelsu

anladım şimdi çok sağol sefa abi detaylı anlatımın çok güzel olmuş bende size özeniyorum araç için yaptıklarınızı yakından takip ediyorum şu kredi borcum bitsin bende başlayacam yalıtım ve deri koltuk işine

cam motoru sökülebiliyo ama dimi

Yorum bağlantısı
  • 4 yıl sonra...
Ahmet İhsan Akşen

Kapı trimini sökmek çok kolaydır. Kapı içindeki tutamağın alt tarafı çekilip çıkartılır, içerisinde 2 tane sağlı sollu vida vardır, onlar sökülür. Trimin çevresindeki klipsler pıt pıt pıt diye sökülür. Klipsler passat klipsidir. Şu topikte ayrıntılı resimleri görebilirsin.

Fakat trimi çıkarmak işi çözmüyor. Focus II'lerin kapıları çift saçtır (VW grubu gibi). İçerdeki sac, kapı kilidine bağlıdır. Bu sacı çıkarmak için kilidi de sökmek gerekir ki bu işi kendi başına yapmanı hiç tavsiye etmem. Bir servise git bence.

kapiirq2.jpg

dün sürücü tarafının üst sol klipsi tutmadığı için ses yapan kapı trimini söktüm ve düzelttim ses kesildi şükür ama su sol üstte işaretlediğiniz yer bende boş. orada ne vidası olması gerekiyor? bende neden yok acaba.

Yorum bağlantısı
Metin Çilo

Arkadaşım galiba senin sıkıntı can açılıp kapanırken "gacır gucur ses" olayı diye düşünüyorum. Öyle değilse de aynı durumu yaşayan arkadaşlara tavsiye olarak yaptıklarımı yazayım. 

O resimlerde gördüğün kapının iç döşemesinde iki tane süngerimsi yapışkanlar var onları sök ama atama sonra tekrar takacaksın.

Camı yukarı kaldır düğmeye basarak ama kısa aralıklı bas ki direk kapatmasın o bantların oraya geldiğinde durdur. parçacılarda silikon spreyler var ondan al. Tavsiyem würth marka. ucunda uzatma borusu var ince kolaylıkla spreyi daha ilerilere ve el girmeyecek yerlere sıkmaya yarıyor.

Bir el feneri al cam mekanizması o süngerimsi yapışkanların olduğu yere gelince mekanizmayı inceleyebilirsin . mekanizmanın hareket ettiği bir kızak var zamanla toz kir yağmur suları falan hareket alanını zorlaştırıyor ve gıcurdamalar başlıyor. oraya silon spreyi bolca sık rahat hareket ettiğini görürsün.

Sakın kilit ve motoru sökeyim deme zor toparlarsın başıma geldi oradan biliyorum

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
  • 1 yıl sonra...
Emre Şimşek

Arkadaşım galiba senin sıkıntı can açılıp kapanırken "gacır gucur ses" olayı diye düşünüyorum. Öyle değilse de aynı durumu yaşayan arkadaşlara tavsiye olarak yaptıklarımı yazayım. 

O resimlerde gördüğün kapının iç döşemesinde iki tane süngerimsi yapışkanlar var onları sök ama atama sonra tekrar takacaksın.

Camı yukarı kaldır düğmeye basarak ama kısa aralıklı bas ki direk kapatmasın o bantların oraya geldiğinde durdur. parçacılarda silikon spreyler var ondan al. Tavsiyem würth marka. ucunda uzatma borusu var ince kolaylıkla spreyi daha ilerilere ve el girmeyecek yerlere sıkmaya yarıyor.

Bir el feneri al cam mekanizması o süngerimsi yapışkanların olduğu yere gelince mekanizmayı inceleyebilirsin . mekanizmanın hareket ettiği bir kızak var zamanla toz kir yağmur suları falan hareket alanını zorlaştırıyor ve gıcurdamalar başlıyor. oraya silon spreyi bolca sık rahat hareket ettiğini görürsün.

Sakın kilit ve motoru sökeyim deme zor toparlarsın başıma geldi oradan biliyorum

Resimler gözükmediği için aklımda canlandıramadım. Biri bu olayı detaylı anlatabilir mi?

Yorum bağlantısı
Mustafa Ayıkoğlu

Klipsleri çok alengerli bi kaportacıya uğra bence

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...