İçeriğe Yönlendir

SLR Fotoğraf Makinesi tavsiyesi?

Onur Demir

Recommended Posts

Mert Yeldan
(düzenlendi)

DSLR' da 5dmII hariç video konusunda sınırlı hep süreler. Bunun nedeni de sensörün ısınması. Bence Dslr'da video olmamalı ama neyse :D

Piksel yoğunluğu çok önemli birşey. Renk kalitesinden keskinliğe, alan derinliğine kadar bir çok şeye etki edebiliyor.

450D'yi kullandım, çok basit bir makine hiç zorlamaz sizi. Ama benim gibi manuel sevdalısıysanız otomatik mod p modu hikaye diyorsanız çift tekerlekli bir body alın.

imgp8293.jpg

Bakın bu poz arkadaşım tarafından 29 EKim gösterilerinde k-x ile çekildi. Teoride benim kullandığım makine k-x' ten profesyonellik olarak daha yukarıda olmasına rağmen, pratikte ucuna takılan lensin katkısını fotoğrafın sonucunda görebiliyoruz. Lens: Pentax 35mm Limited. Çok güzel ve özel bir lens. Demek istediğim body'ye değil lense yatırım yapın ve mümkün olduğunda marka değişmeyin. O yüzden seçim aşamasında iken markaya iyi karar verin. Nasıl bir fotoğraf çekmek istiyorsanız ona yönelin ona göre lens alın.

tarihinde Mert Yeldan tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Süha Demirtaş

ah ah Fenerin maçı olmasa idi 29 ekimde boğazda en iyi sahneyi çekip paranın dibine vurmuştum canavar 450D ile :D

Yorum bağlantısı
Necati Dur
DSLR' da 5dmII hariç video konusunda sınırlı hep süreler. Bunun nedeni de sensörün ısınması. Bence Dslr'da video olmamalı ama neyse :D

Piksel yoğunluğu çok önemli birşey. Renk kalitesinden keskinliğe, alan derinliğine kadar bir çok şeye etki edebiliyor.

450D'yi kullandım, çok basit bir makine hiç zorlamaz sizi. Ama benim gibi manuel sevdalısıysanız otomatik mod p modu hikaye diyorsanız çift tekerlekli bir body alın.

imgp8293.jpg

Bakın bu poz arkadaşım tarafından 29 EKim gösterilerinde k-x ile çekildi. Teoride benim kullandığım makine k-x' ten profesyonellik olarak daha yukarıda olmasına rağmen, pratikte ucuna takılan lensin katkısını fotoğrafın sonucunda görebiliyoruz. Lens: Pentax 35mm Limited. Çok güzel ve özel bir lens. Demek istediğim body'ye değil lense yatırım yapın ve mümkün olduğunda marka değişmeyin. O yüzden seçim aşamasında iken markaya iyi karar verin. Nasıl bir fotoğraf çekmek istiyorsanız ona yönelin ona göre lens alın.

Üstad Pentax'lara baktım. fena görünmüyorlar özellik açısından. Beyaz gövde hariç tabi

Yorum bağlantısı
Mert Yeldan

Renk seçeneği bayanların ilgisisini kazanabilmek için. Ama beyazı canlı gördüm piano kaplama çok tatlı duruyo. Kırmızı da çok ilgi çekiyor. Navy renk özellikle gece yaldır yaldır parlıyo :)

Yorum bağlantısı
Mert Yeldan
Yuh diyorum, pentafanatizmin bu kadarı :spiteful:

Abi sorma k-x alacakken benim hatunla bakıyoz benim gönlüm beyazda, kırmızı ayrı bir cazibei navy mavisi yandan yaldır yaldır parlıyor. Yeşil bir başka ağır duruyordu karar veremedik hatunun dediği oldu navy renk seçtik ama sonra vazgeçtim ccd aşkına :)

Yorum bağlantısı
Fatih Ada
Arkadaşlar eskiden kalma bi merakım vardı bu SLR fotoğraf makinalarına. Muhlis Öztürk Abimlede bugün birkaç kere görüştüm onda Sony A200K var tavsiye etti. Ama hala kararsızım. Çok soruşturdum kafam karıştı biri der canon, nikon sonra Sony. Biri der Sony'nin nezaman neyi Diğerlerinden eksik yaptığını gördün diyenler var.

Kısacası en fazla 1250YTL kadar bir bütçe ayırabilirim. (taksitle tabiki Worldkartım var )

Tavsiyelerinizi bekliyorum.

Not: Kalem pilden nefret ederim şarjlı bile olsa. Şarjlı, bataryalı vs. tercihimdir.

canon eos 500D tek geçiyorum :nazar: kullandığım makina pişman olmazsın..

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Yani 450 ye 1400-1600TL vermeden kurtulunmuyor, ben bunu anladım ?

Yorum bağlantısı
Necati Dur
Yani 450 ye 1400-1600TL vermeden kurtulunmuyor, ben bunu anladım ?

+1400

Yorum bağlantısı
Necati Dur
Abi sorma k-x alacakken benim hatunla bakıyoz benim gönlüm beyazda, kırmızı ayrı bir cazibei navy mavisi yandan yaldır yaldır parlıyor. Yeşil bir başka ağır duruyordu karar veremedik hatunun dediği oldu navy renk seçtik ama sonra vazgeçtim ccd aşkına :)

pentaxkxdslrredandwhite.jpg

Olmamış bence.

Yorum bağlantısı
Mert Yeldan
pentaxkxdslrredandwhite.jpg

Olmamış bence.

Canlı görmeyi deneyin bide.

Mert, abicim senin kanına girmiş hastalık. Seni tedavi etmek lazım. Sana bi lomo lazım :)

Bugün elime 400d aldım da o ne ya tamamen plastik ve ufacık. Ne ergonomi var ne kullanım.

Çift teker bilem yok gelmez bana öyle şeyler.

Asıl alet bu. Özel seri 5000 Adet üretildi.

3244830832_3768764f53.jpg

pentax-k10d-grand-prix-package.jpg

Tamamen özel deriden grip kısmı, özel sensörü ve işlemcisi. Özel menüsü. ahh ahh bulsam bitane

Yorum bağlantısı
Mert Yeldan
1-Esp'li msr'lı hill holder'lı t-jet punto gördün mü sen canlı canlı :D

2-k10d kullanan adamsın, 40d ya da 50d'yi eline alman gerektiğini bilirsin ;)

3-d3s'e laf atsana hadi :D

3- Kullanmadım, kullanan arkadaşım da yok. Elime değmeden yorum yapamıyacam şekerim

2- Pentax 645D varken k10d'den sonra elime alacağım tek makine o dur :D Gerisi fasa fiso :D

1- Canlı alabalık gördüm olar mı :D:fiuw:

Yorum bağlantısı
Mert Yeldan
3-Sen tipe bak kardeşim. Canon kullanmama rağmen en beğendiğim tipli makine odur.

2-Sen anladın ne dediğimi de Aloş gibi kıvırmaya başladın :D

1-Olmaaaaaz, iespili punto olmalı.

1- Közde pişmişte mi olma?

2- Yok ya ne kıvırmasın, Orta Formattan gerisi hikayeee

3- Tip diyorsan K10D Grand Prix üstüne tasarım yok.

Yorum bağlantısı
Mert Yeldan
1-Olmaaaaz.

2-E sen tut megane ile fiestayı karşılaştır. Ben fiestaya değil focusa bakman gerek dediğimde, laguna'dan başkasına bakmam de. E ben ne diyeyim sana :D Aslında iyi lens ve fotoğrafçılık bilgisi esastır. İyi fotoğrafçı bas-çeklerle benim 500d'de çektiğimden 100 kat güzelini çeker.

3-Hade len. Pis fiatçı.

2- Ben zaten k10d ile mutlu mesutum, bundan sonra ki body değişikliği 645D ile olacak onu diyom. Fotoğraf ışıktır. Işıkta iyi lensten geçer.

3- Kim fiatçı ya, safkan fordçuyum 3 nesil hemide :D

Yorum bağlantısı
Ali Elöver

Canon Nikon gibi 2 marka Pentax ile mukayese bile edilmez... Tüm dünyada bu 2 marka bir tarafa, diğerleri öbür tarafta durur.

Bu olayı tartışmak (yukarıda olduğu gibi) abestle iştigaldir :) Düm dünya bunu böyle kabul etmiş... Olay bitmiştir.

Pentax'ın dengi Leica, Sigma, Konica-Minolta veya Sony SLR'dır.

Pentaxçıların gidip kendi sınıfındaki makinalarla cebelleşmesini tavsiye ederim. Aksi takdirde sonuç her zaman hüsran olacaktır kendileri için.

Ayrıca kıskançlık hoş bişey değildir. Arabalarınız kel - donanım özürlü ve dandik diye benim süper arabamla uğraşmayın. Gidin model yükseltin denk özellikte bişeyler alın sonra konuşalım :)

Yorum bağlantısı
Mert Yeldan
Canon Nikon gibi 2 marka Pentax ile mukayese bile edilmez... Tüm dünyada bu 2 marka bir tarafa, diğerleri öbür tarafta durur.

Bu olayı tartışmak (yukarıda olduğu gibi) abestle iştigaldir :) Düm dünya bunu böyle kabul etmiş... Olay bitmiştir.

Pentax'ın dengi Leica, Sigma, Konica-Minolta veya Sony SLR'dır.

Pentaxçıların gidip kendi sınıfındaki makinalarla cebelleşmesini tavsiye ederim. Aksi takdirde sonuç her zaman hüsran olacaktır kendileri için.

Ayrıca kıskançlık hoş bişey değildir. Arabalarınız kel - donanım özürlü ve dandik diye benim süper arabamla uğraşmayın. Gidin model yükseltin denk özellikte bişeyler alın sonra konuşalım :)

muhahahahah allah iyiliğini versin Ali abi,

Leica'nın kalitesini ve kişiye özelliğini inkar etmişsin yorum yok. Ara Güler'i biraz takip et netten.

Pentax olmasaydı bugün o Nikon ve Canon bu teknolojilerde olamazlardı. Ki hala o çok möhüm markaların 645d ile yarışayacak makinesi yok. E orta format teknik bilgi tecrübe ve kültür ister. Mamiya hasselblad'la rakip pentax e onları bilirmisin abi? Profesyonel çekimlerde onlar kullanılır hani apsc format yada fullframe değil.

Yorum bağlantısı
Ali Elöver
muhahahahah allah iyiliğini versin Ali abi,

Leica'nın kalitesini ve kişiye özelliğini inkar etmişsin yorum yok. Ara Güler'i biraz takip et netten.

Pentax olmasaydı bugün o Nikon ve Canon bu teknolojilerde olamazlardı. Ki hala o çok möhüm markaların 645d ile yarışayacak makinesi yok. E orta format teknik bilgi tecrübe ve kültür ister. Mamiya hasselblad'la rakip pentax e onları bilirmisin abi? Profesyonel çekimlerde onlar kullanılır hani apsc format yada fullframe değil.

En iyisi bu, sen at pentaksını çöpe bundan edin :) Nefis çekiyor hemde Mamiya mercekli hemde apsc formatta çeker bu.

KSUCF27.jpg

Yorum bağlantısı
H.Cenk Bayrakçı

Valla ben bu ara bir arkadaştan Tamron 18-200 lens buldum taktım EOS 500D'ye, tele lensi,n keyfine varıyorum. Pentax'ı bilemeyeceğim ama Canon aldığım için hiç pişman değilim. Lense yatırım yapmalı, Tamron da fena değilmiş lens olarak...

Yorum bağlantısı
Anil Berke Kavraal
Valla ben bu ara bir arkadaştan Tamron 18-200 lens buldum taktım EOS 500D'ye, tele lensi,n keyfine varıyorum. Pentax'ı bilemeyeceğim ama Canon aldığım için hiç pişman değilim. Lense yatırım yapmalı, Tamron da fena değilmiş lens olarak...

evet guzel baya bende begendim o lensi canon disinda sigma da oldukca guzel 10-20 sigma kullaniyorum cok basarili... bende kendime 100mm f2.8 canon macro aldim bide 430ex flas aldim lens bence makinaden dahada onemli bir konu... 450 550 50d 5d de kullansaniz 18-55 le olucaksa olmuyor...

Yorum bağlantısı
H.Cenk Bayrakçı

18-55 kesmiyor belli bir süre sonra. Ama ben şimdilik arkadaştan ödünç aldım, paramla almaya kalksam en az 500 Tl , zor...Bu arada Anıl bahsettiğin lens makro lens mi 100mm 2,8 olan?

Yorum bağlantısı
H.Cenk Bayrakçı

Zaten benim bu makinede çekmeyi sevdiğim 2 olay var, gece resimleri ve börtü, böcek, çiçek resimleri. Ama daha çok fırın ekmek yemem lazım (Tabi esmer ekmek olmalı, malum diyet...:p:D)

Yorum bağlantısı
Süha Demirtaş
Aynen öyle. Süper bir lenstir.

Benim 450D makinanada 18-55 kit lens var. Bu lensi değiştirmek istiyorum ne marka önerirsiniz Canon ile uymlu olacak şekilde. Elimde bir tanede 70-300mm zoom lens var canon marka o canavar o kaliteyi yakalamak istiyorum.

Yorum bağlantısı
Süha Demirtaş
Amaç ne olacak? Geniş açı, genel kullanım, makro? Genel kullanım ise 17-85 canon lensi tavsiye ederim. Çok çok iyidir.

macro değil abi genellikle "genel" kullanım için. Mesela bir cafede oturuyoruz diyelim 2-3mt ilerdeki arkadaşı çekmek gibi :DÖrnek bumudur

Yorum bağlantısı
Anil Berke Kavraal
(düzenlendi)
18-55 kesmiyor belli bir süre sonra. Ama ben şimdilik arkadaştan ödünç aldım, paramla almaya kalksam en az 500 Tl , zor...Bu arada Anıl bahsettiğin lens makro lens mi 100mm 2,8 olan?

evet makro lens cok guzel sadece makro olarakta kullanilmiyo 31 cm den sonsuz araligi var ve cok guzel portre cekiliyor.. usm motor var icinde bitek IS yok. IS olan model L sinifi oldugundan 1.5 milyar kadar bir fiyat varki var arada nerdeyse ;)

Benim 450D makinanada 18-55 kit lens var. Bu lensi değiştirmek istiyorum ne marka önerirsiniz Canon ile uymlu olacak şekilde. Elimde bir tanede 70-300mm zoom lens var canon marka o canavar o kaliteyi yakalamak istiyorum.

canon 17-85 IS almalisin bence bir kere paraya kiy sonra cok keyif alirsin... Focus I basligi altinda inci beyazi 2002 basligi var orda benim bu objektifle cektigim fotograflari inceleyebilirisin ... birde 28 - 135 IS canon ve 18-200 canon IS de dusunebilirsin ... ama bu objektifler genelde bir slr body si kadar pahalilar turkiye de ... yurtdisindan almaya calisin o yuzden ...

tarihinde Anil Berke Kavraal tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
H.Cenk Bayrakçı

Canon 17-85 lens'in tele'si nasıl, çok uzağı çekiyor mu. 18-200 geniş açı almak daha mantıklı değil mi? Şu anda ödünç olarak kullandığım tamron geniş açı 18-200, uzakları çekmek çok keyifli...

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...