İçeriğe Yönlendir

SLR Fotoğraf Makinesi tavsiyesi?

Onur Demir

Recommended Posts

Necati Dur
(düzenlendi)
Para varsa 550D

550'ye para yok.

1200 civarı ayarlayabilirim o da taksitle :vreka:

tarihinde Necati Dur tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
450D ile 500D arasında ne fark ?

kaşıntı farkı olabilir mi? amatör için...

Yorum bağlantısı
Mert Yeldan

Bu iki makine de titreşim önleme motoru gövde de. Yani lensler de değil. Böylece ileri de alacağınız lensleri titreşim önleme motorlu almaz dolayısıyla motora para vermezsiniz.

Yorum bağlantısı
Mert Yeldan
(düzenlendi)
kaşıntı farkı olabilir mi? amatör için...

Kaşıntıdır abi başka birşey değil.

500d ile çekipte 450d ile çekemeyeceğin bir sahne yok :) Boşuna cebe zarar.

Ben 90 liralık lens kullanıyorum, kimse beğenmez ama bak bi örnek;

Nişanlım :D

5132556659_724693f283_b.jpeg

Pentax Smc-A f2.0 50mm

tarihinde Mert Yeldan tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Necati Dur

Mega Pixel'leri farklı da başka ne farklar var onu öğrenmek istemiştim.

Yorum bağlantısı
Necati Dur

Resim Öğretmeni olmama rağmen çok eksik olduğum bir konudur bu Fotoğrafçılık.

İlgi duymamaktan değil de fırsat olmadı bir türlü. Digital makinamda bozulunca bi fırsat doğdu. Sonradan keşke demek istemiyorum. o sebepten sormuştum farkını

birde şu varSony Dslr A380 L

Yorum bağlantısı
Necati Dur
Gece çekimlerinde sıkıntı çekersiniz. sony üst serilerinde cmos kullanıyor.

Yine Kast sistemi desenize

Yorum bağlantısı
Onur Demir
canon 450 D

bunu alacam galiba

Ben olsam böyle sitelerden almak yerine, Bestbuy, mediamarkt veya electroworld tarzı yerlerden alırdım.

Yorum bağlantısı
Misafir
Yooo. Pentax konusunda yazdıklarıma bakmayın. Pentax çok iyi makinedir. k-x alınabilir bir makine. Ama alırken ikinci el değerini de düşünün. Nikon aynen vw gibi değer kaybetmiyor. Canon biraz ford gibi. Ama ikisi de hemen satılır. Pentax kullanırken iyi ama satarken zayıf.

Nikon ve Canon dijital makine lensini zorunlu tutuyor. Bu da lens rakamlarını artırır.

Pentax sanırım analog makine lenslerini de kullanıyor diye biliyorum.

Samsung'un bir DSLR'si vardı. Pentax ile aynı olduğu söyleniyordu. Pentax alıncaksa o da incelenebilir.

Benim hiç Canon veya Nikon'um olmadı ama hep Canon'un fotoğraflarını daha çok beğenirim.

DSLR iyi, hoş ama taşıması çok zor, boyutları itibari ile. Tüm özelliklerini kullanmayı bilmeyen amatörler için eziyet halini alıyor. Dolayısı ile daha küçük boyurlu dslrlike türü cihazlar da tercih edilebilir. Dslr kadar kaliteli olmasa da amatörler için çok ayırt edilmeyecek şekilde fotoğraf çekebiliyorlar.

Saygılarımla.

Yorum bağlantısı
Necati Dur
Ben olsam böyle sitelerden almak yerine, Bestbuy, mediamarkt veya electroworld tarzı yerlerden alırdım.

mediamarkt'tan internet üzerinden alış-veriş yapılıyor mu. ben bulamadım

Yorum bağlantısı
Onur Demir
mediamarkt'tan internet üzerinden alış-veriş yapılıyor mu. ben bulamadım

Ben Ordu'da oturduğunuzu görmeden yazmışım pardon, Ama bir tanıdığınız falan varsa ona gönderin parayı o alsın. İnternet siteleri hep korkutur Beni :)

Yorum bağlantısı
Mert Yeldan
Yooo. Pentax konusunda yazdıklarıma bakmayın. Pentax çok iyi makinedir. k-x alınabilir bir makine. Ama alırken ikinci el değerini de düşünün. Nikon aynen vw gibi değer kaybetmiyor. Canon biraz ford gibi. Ama ikisi de hemen satılır. Pentax kullanırken iyi ama satarken zayıf.

Nikon ve Canon dijital makine lensini zorunlu tutuyor. Bu da lens rakamlarını artırır.

Pentax sanırım analog makine lenslerini de kullanıyor diye biliyorum.

Evet abi, 30 yıllık bir lens kullanıyorum ben. Prime kalitede bir lens. Pentax'ın bu yanı güzel. 2.el kısmınada bazı bazı katılıyorum. Ama uzun süre kullanılacak ise 2. el deki durumuna bakılmamalı zira şuan piyasa çok kötü canonlar nikonlarda elden çıkartmaya zorlanıyor. Arkadaşım 1 aydır Canon 7D yi elden çıkartamadı. Millet komik derecede ölü parası teklif ediyor.

Pentax ısrarımın sebebinin altında sanırım, 90 liraya lens alıp babalar gibi çekim yapabilmek yatıyor. Bir de bunun yanında diğer markalarda olmayan pentaprizma vizör (prizmatik elmas vardır görüş %98 kapasitesindedir, ayna olanlarda %84 olması gerekiyor. Bundan kaynaklı vizöre daha çok ışık giriyor buda çekim yaparken daha kaliteli bir çekim olanağı sunuyor) ve toza suya dayanıklı gövde ve lenslerdir. Ben benim makine ile duşun altına girmedim ama yağmurda çok kez çekim yaptım. Bu sağlamlık düşürme çarpma gibi sarsıntılarda da koruyucu oluyor. Son beğendiğim özellik ise pentax dünya üstündeki en iyi pozometre üreticisidir. İnsan gözü nasıl algıda kusursuz konusunda ise pentaxta ona çok yakındır.

Dijital formatta k10d ile diğer markalarada mecburen çıtayı kaldırtmak zorunda kaldı ama yeni çıkan k5 ilede aynı durum olacak. Takip etmeni öneririm abi. Su geçirmez gövde+lens, magnezyum şoka dayanıklı gövde, Şuana kadar en hızlı işlemcili olan 7d'den daha hızlı AF kapasitesi ve sony'den aldığı cmos sensor ile yüksek iso kapasitesi. BOş bir anında incele abi mutlaka :)

Geçen sahibinden.com'da bi ilan vardı ki 18-55mm lenslerin en iyi optiğe sahip olanı DA AL2 versiyonudur 100 liraya gitti. O kalite lens için su parası nerdeyse.

Yorum bağlantısı
Mert Yeldan
Samsung'un bir DSLR'si vardı. Pentax ile aynı olduğu söyleniyordu. Pentax alıncaksa o da incelenebilir.

Benim hiç Canon veya Nikon'um olmadı ama hep Canon'un fotoğraflarını daha çok beğenirim.

DSLR iyi, hoş ama taşıması çok zor, boyutları itibari ile. Tüm özelliklerini kullanmayı bilmeyen amatörler için eziyet halini alıyor. Dolayısı ile daha küçük boyurlu dslrlike türü cihazlar da tercih edilebilir. Dslr kadar kaliteli olmasa da amatörler için çok ayırt edilmeyecek şekilde fotoğraf çekebiliyorlar.

Saygılarımla.

Evet Pentax k10d ile k20d'nin kopyası gx10 ve gx20'dir samsungta. Pentaxlar made in japan iken samsunglar vietnam'dır. Bence samsunglar daha kalitesiz ama samsungların daha kaliteli olduğunu idda edenlerde var.

Canon'un ilginç bir özelliği var başka marka kullanıpta canon u bir kaç çekim tecrübe etmiş bir çok kişi katılıyor buna, Canon'un çekimleri +1 +2 poz parlak oluyor. Daha fazla ışık aldığından değil işlemcinin extra bir oynamasıyla olduğunu duydum ne derece doğrudur bilmiyorum ama şimdiye kadar 450D 7D D60x ve K10D kullanan biri olarak canonun olağandan fazla aydınlık çektiği fikrine katılıyorum :)

DSLR makineyi kullanmak gerçekten özel bir çaba ister. Taşıması bile eziyettir. Valiz büyüklüğünde sırt çantam var benim. Top top 3 tane lensim olmasına rağmen mecburum, toz vs bulaşmaması için. DSLR'ın düşmanı tozdur. SEnsore yata focus screen'a yapıştımı makineden soğutur temizletene kadar. Like'ları da bir süre tecrübe ettim bu konuda su götürmez bir gerçek var Fuji'nin likelarının üstüne tanımam, bayadır takip etmiyordum ama s200exr çok iyidir.

Bunlaırn yaında sony nex3 nex5 te incelenmeli. Kompakt boyutlarda lensi değişen bir makine. Ben vizörün ayna yada prizma olmasından yanatım elektronik girmemeli ama memnun olan çok. Onlarda incelenmeli

Söyledim ya.

-digic işlemci farkı (50d ve 5d II'deki işlemci)

-full hd video

-3 mp fark

ama iyi lens + 450d takar

Pentax'çılar, fiatçılardan farkınız yok :)

Çoğul ek neden :D benden başka biri daha mı var :rofl: :rofl:

Sende katılırsın belki abi, 550d ile çekipte 450d ile çekemiyeceğin ne var? Olay body değil lenste :) Ondan sonra kişide en son body'de.

Nice insanlar gördüm kompaktla ağzımın açık kaldığı harikalar yaratmışlar.

Yorum bağlantısı
Mert Yeldan
Klasik bi pentaxçı yazısı. Yazıyı okurken aklıma Aloş geliyor nedense :D

O maaşlı eleman teesüf ederim bir tutma beni ;)

Bu arada cumhuriyet altını gibi olanları söyleyeyim => Nikon d80, d90 ve d200. Canon 5d, 40d, 450-500d'ler.

Pentaxta da K-x şuan çok değerli 3güne satarsın hemde sıfırından 200-300 aşşağısına öyle ölü fiyatınada değil.

Çoğul sataşıyon tamam da ah bide çoğul olsam bi pentaxian daha bulabilsem şu forumda :D ondan sonrasi mission complate :D

Yorum bağlantısı
Aziz Türkmen
(düzenlendi)
Söyledim ya.

-digic işlemci farkı (50d ve 5d II'deki işlemci)

-full hd video

-3 mp fark

ama iyi lens + 450d takar

Pentax'çılar, fiatçılardan farkınız yok :D

Aynı sensörde mp artması demek, pixel boyutunun küçülmesi demek. Bu da bir pixeldeki SNRın ( signal to noise ratio ) azalması demek. Video çekimi istenmiyorsa 450D derim... Bence aynı lens, aynı kullanıcı 450D ile 500D den daha iyi kareler çekebilir. Sonuç olarak video önemli bir etken değilse aradaki fiyat farkına değmez, 450D alınır... :good1:

tarihinde Aziz T tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Necati Dur
Aynı sensörde mp artması demek, pixel boyutunun küçülmesi demek. Bu da bir pixeldeki SNRın ( signal to noise ratio ) artması demek. Video çekimi istenmiyorsa 450D derim... Bence aynı lens, aynı kullanıcı 450D ile 500D den daha iyi kareler çekebilir. Sonuç olarak video önemli bir etken değilse aradaki fiyat farkına değmez, 450D alınır... :D

450d'de video hiç mi yok yaksa kalitesiz bir video çekimi mi var

Yorum bağlantısı
Aziz Türkmen
450d'de video hiç mi yok yaksa kalitesiz bir video çekimi mi var

Video hiç yok...

Yorum bağlantısı
Necati Dur

digitalde vardı gerçi. toplam 5 yılda 5 dakikalık çekim yapmamışımdır

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...