Görkem Karakaş 18 Eylül Paylaş 18 Eylül (düzenlendi) Mehmet Ozyurek yazdı: Yarı pro falan bir makine istiyor kızım. uygun fiyatlı. Bende var. Ben sıkıldım, ben büyüteceğim diyen falan var mı. Konudan uzak olduğum için bilmediğim birinden bilmediğim bir şeyi alamıyorum. Bana yardımcı Abi Nikon da olur Canon da olur. 300 mm (70-300 ler uygun ve iş görür) ve tripod yeterli olur. Nikonda d5300 ve üstü canonda 700d ve üstü orta iyi segmenttir. Satmaya çalışınca değer kaybetmez. Çabuk satılır Eğer uzay fotoğrafçılığı merakı varsa sigmanın 50-500 lensleri var. Görece uygun fiyatlıdır. https://shbd.io/s/FmtbSRje 18 Eylül tarihinde Görkem Karakaş tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 18 Eylül Paylaş 18 Eylül Görkem Karakaş yazdı: Görece uygun fiyatlıdır. https://shbd.io/s/FmtbSRje O paraya öküz alırız.. Çok pahalı imiş bu sektör.. Ek ders olarak fotoğrafçılık seçeyim diyordu.. Hemen değiştireyim ben bu dersi 2 3 Yorum bağlantısı
Evren Erakçora 18 Eylül Paylaş 18 Eylül Mehmet Ozyurek yazdı: O paraya öküz alırız.. Çok pahalı imiş bu sektör.. Ek ders olarak fotoğrafçılık seçeyim diyordu.. Hemen değiştireyim ben bu dersi Yeni öğrenenler nedense hep uzağı çekeyim yakınlaştırsın falan diye heves ederler , ama çok da önemli değil aslında , kit objektifler çoğu zaman yeter, hatta prime lensler var onlarda hiç yakınlaştırma yok ama çok iyi çeker mesela. 3 Yorum bağlantısı
Görkem Karakaş 18 Eylül Paylaş 18 Eylül Evren Erakçora yazdı: Yeni öğrenenler nedense hep uzağı çekeyim yakınlaştırsın falan diye heves ederler , ama çok da önemli değil aslında , kit objektifler çoğu zaman yeter, hatta prime lensler var onlarda hiç yakınlaştırma yok ama çok iyi çeker mesela. Tabiki 50mm-85 mm 1.8 in verdiği keyfi hiç bir şey vermez 2 1 Yorum bağlantısı
Cem Işık 19 Eylül Paylaş 19 Eylül Görkem Karakaş yazdı: Tabiki 50mm-85 mm 1.8 in verdiği keyfi hiç bir şey vermez Sabit odaklı 50mm f 1,8 küçücük boyunun aksine acayip portre çeker,çok keyiflidir.. Aman benim hanım duymasın, yeter iflahım kesildi artık. 1 3 Yorum bağlantısı
Öner Kurukuz 20 Eylül Paylaş 20 Eylül (düzenlendi) Bunlar gibi ay fotoğrafı çekmek istiyorsanız böyle birşey alın, standart kameranız ile ek lense ihtiyaç duymadan çekim yapabilirsiniz. Ben bu fotoyu Samsung S4 mini ile çekmiştim. İyi bir kameram olsaydı çok daha kaliteli bir fotoğraf çekebilirdim. Bu da teleskop olmadan şu anki telefonum olan Samsung S20 FE ile 30x zoomda çektiğim ay fotoğrafı. 20 Eylül tarihinde Öner Kurukuz tarafından düzenlendi Ekleme 6 Yorum bağlantısı
Öner Kurukuz 20 Eylül Paylaş 20 Eylül Çağlar Bayur yazdı: motorlu mu bu? Ay takip motoru var(dı). 10 sene önce öncesine ait resim. O teleskobu satıp kendim yapacaktım işler ters gitti, şimdi teleskopsuz kaldım 😭 1 Yorum bağlantısı
Öner Kurukuz 20 Eylül Paylaş 20 Eylül (düzenlendi) Mehmet Ozyurek yazdı: Biz ayın hep aynı yüzünü mü görüyoruz. ? Evet. Şöyle örnek vereyim: Salonun ortasindaki sehpanın çevresinde dönün ama surekli sehpaya bakarak dönün. Sehpanin üzerinde yaşayanlar sizin hep yüzünüzü görecek. Ay ve dünyanın dönüş biçimi de bu şekilde olduğundan hep aynı yüzünü görüyoruz. İlk paylaştığım resimdeki bize bakan derin kraterin çapı yanlış hatırlamıyorsam 90 km civarı idi. İsmi de vardı o kraterin de şu an hatırlamıyorum. Gök haritasında yazıyordu ismi. 20 Eylül tarihinde Öner Kurukuz tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray 20 Eylül Paylaş 20 Eylül Mehmet Ozyurek yazdı: Biz ayın hep aynı yüzünü mü görüyoruz. ? yani zaten cek iyi cekilmis fotolar var. ugrasmaya gerek yok. 1 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 20 Eylül Paylaş 20 Eylül Doğan Arşiray yazdı: yani zaten cek iyi cekilmis fotolar var. ugrasmaya gerek yok. canlı canlı gözle izlemek ayrı bir zevk , anlatılmaz Mehmet Ozyurek yazdı: Biz ayın hep aynı yüzünü mü görüyoruz. ? herşey de yazılmaz gelsene sen şöyle kenara 1 Yorum bağlantısı
Hakan Tarım 20 Eylül Paylaş 20 Eylül Görkem Karakaş yazdı: Tabiki 50mm-85 mm 1.8 in verdiği keyfi hiç bir şey vermez 150 2.8, 180 2.8 veya 85 1.4 kullanma fırsatın olmadı herhalde. Kullansaydin kavanoz dibi dediğimiz camlardan imal edilme şeyleri eline almazdın 👍 Mehmet Ozyurek yazdı: Yarı pro falan bir makine istiyor kızım. uygun fiyatlı. Bende var. Ben sıkıldım, ben büyüteceğim diyen falan var mı. Konudan uzak olduğum için bilmediğim birinden bilmediğim bir şeyi alamıyorum. Bana yardımcı olun arkadaşlar. Emmi bütçeni söyle, kızına ne lazım olacak hepsini bilirim. 1 kaç poz çekip kenara atacağı şeyleri aldirtmam merak etme 👍😁 1 Yorum bağlantısı
Görkem Karakaş 21 Eylül Paylaş 21 Eylül Hakan Tarım yazdı: 150 2.8, 180 2.8 veya 85 1.4 kullanma fırsatın olmadı herhalde. Kullansaydin kavanoz dibi dediğimiz camlardan imal edilme şeyleri eline almazdın 👍 Kullandığım en premium lensler listesinde 70-200 2.8, 85mm 1.4 gibi ürünler var ama yazdığım lensler her bütçeye uygun sabit diyaframlı kaliteli lenslerdi. Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 21 Eylül Paylaş 21 Eylül Lens fiyatlarına baktım. Dipsiz bir kuyuya ip sallamış ve kenarda bekliyor gibi hissetmeye başladım. 😅 2 Yorum bağlantısı
Evren Erakçora 21 Eylül Paylaş 21 Eylül Mehmet Ozyurek yazdı: Lens fiyatlarına baktım. Dipsiz bir kuyuya ip sallamış ve kenarda bekliyor gibi hissetmeye başladım. 😅 Önemli olan yaratıcılık, sanatsal bakış açısı vs bence. Araba kullanmayı bilmedikten sonra porşe olsa ne olacak altında. 2 Yorum bağlantısı
Eren Gökmen 21 Eylül Paylaş 21 Eylül Evren Erakçora yazdı: Önemli olan yaratıcılık, sanatsal bakış açısı vs bence. Araba kullanmayı bilmedikten sonra porşe olsa ne olacak altında. Profesyonel fotografcilarin 2 megapiksellik, kompakt, pek bir ayar yapilamayan kamera ile cektikleri cok super fotograflar var. Arada hobi amacla bu isi yapanlarin da boyle makinalarla cok guzel fotograflari var. Emmi bence boyle bir yoldan gitmeli. Yoksa hali harap. 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 21 Eylül Paylaş 21 Eylül Eren Gökmen yazdı: Emmi bence boyle bir yoldan gitmeli. Yoksa hali harap. Aynen.. minimum bütçeli bir manuel makine bulup, fotoğrafçılık kursuna göndereyim 1 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 21 Eylül Paylaş 21 Eylül Mehmet Ozyurek yazdı: fotoğrafçılık kursuna göndereyim ve kurs dönüşü canon broşür pdf i paylaşımı izle 4 Yorum bağlantısı
Hakan Tarım 21 Eylül Paylaş 21 Eylül Yeni başlayacak kimseye prime lens tavsiye edilmez... Tak gez tek lens alınır, daha sonra hangi yöne gideceği belli olduktan sonra lens tercihleri sıralanır. Yorum bağlantısı
Hakan Tarım 21 Eylül Paylaş 21 Eylül Görkem Karakaş yazdı: Kullandığım en premium lensler listesinde 70-200 2.8, 85mm 1.4 gibi ürünler var ama yazdığım lensler her bütçeye uygun sabit diyaframlı kaliteli lenslerdi. Değil 😁😁 Portreyi yani headshoot sevdiğim için 200 2.0 bile kullandım, ki zor lenstir. Yorum bağlantısı
Recommended Posts