İçeriğe Yönlendir

Araç içi terleme sorunu

Yakup Amanvermez

Recommended Posts

Yakup Amanvermez

arkadaşlar arabamın arka camının alt tarafında su buharı damlacıkları oluşmuş neden olabilir?

Yorum bağlantısı
Yakup Amanvermez

çözümü nedir Çağlar Bey?Ben bagajı açıp içerdeki (bagaj kapağının üstü) su damlacıklarını sildim.

arkadaşlar arabamın arka camının alt tarafında su buharı damlacıkları oluşmuş neden olabilir?

Bir de Çağlar Abi şu hava filtresiyle beraber bi sünger bende de kutudan çıktı atacaktım atmadım sizin yazdıklarınızı okuyunca.Bir de egsozdan çıkan siyahımsı renk su egsozun ömrüyle ilişkilendirilebilir mi?

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Bagaj kapağının iç yüzünde de su damlacığı var ise, bagaj içinde nem oluşması tahminimiz kesinleşti. Hava filtresinden çıkan minik süngerin yeri, hava filtre kabini içinde hazırdır, oraya takın, karter havalandırmadan gelen yağ buharını tutacak.

Bagaj içine gelen su-nem, genelde tampon civatalarından gelir, ayrıca stepne bölümünde en altta açık bir tapa boşluğu olmalı ki, bagaj havalansın. Araçlar eskidikçe ilk gözüken belirtiler bagaj içi nemdir, bu da camlarda buhar yapar.

Yorum bağlantısı
Yakup Amanvermez

Teşekkürler Çağlar Abi.Egsoz değişim zamanı ve egsozdan çıkan siyahımsı sıvı hakkında bir malumatınız var mı?

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Özellikle soğuk havada egzosdan çıkan su buharı normaldir. Mutfak camındaki nem gibi.

Yorum bağlantısı
  • 2 yıl sonra...
Güray Ünal

arkadaşlar abiler bendede aynı sorun var araca lpg takıldığından beri fazla önemsemiyordum ama anfi ve bas olduğu için can sıkıcı hale geldi bu sorunu nasıl ortadan kaldıra biliriz ( şimdilik koltukları yatırıp bırakıyorum kullanıcağım zaman kapatıyorum )

Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran

LPG Deposu üzeri de terleme yapar...Üstüne bez falan örterek durumu takip edin.

Yorum bağlantısı
Anil Berke Kavraal

koçtaşta 6-7 liraya nem almak için kutular satılıyor onlardan alın 2-3 tane, olan nemi emer. Ama nemin nerden geldiğine dair kaynağını bulmalısınız tekrarlamaması için ...

Yorum bağlantısı
Özay Uçar

geçen cuma günü BİM de satılıyordu bu bahsettiğiniz nem alıcılar...

Yorum bağlantısı
Güray Ünal
LPG Deposu üzeri de terleme yapar...Üstüne bez falan örterek durumu takip edin.

abi depo istepne yerinde üstü kapalı anfide her baktığımda bi ıslaklık oluyo koltuğun arkasına manteledim :ohooh:

koçtaşta 6-7 liraya nem almak için kutular satılıyor onlardan alın 2-3 tane, olan nemi emer. Ama nemin nerden geldiğine dair kaynağını bulmalısınız tekrarlamaması için ...

sol stop ayağı cıkmıstı oradan diye düşündüm ama zaman zaman kontrol etiyorum oradan bi sorun yok evin altındada aynı sorunu yapınca tek suç lpg galiba :)

Yorum bağlantısı
  • 3 hafta sonra...
Sinan Arıkan
abi depo istepne yerinde üstü kapalı anfide her baktığımda bi ıslaklık oluyo koltuğun arkasına manteledim :)

sol stop ayağı cıkmıstı oradan diye düşündüm ama zaman zaman kontrol etiyorum oradan bi sorun yok evin altındada aynı sorunu yapınca tek suç lpg galiba :(

Aracın içerisinin sıcak bırakılması ve gece saatlerinde havanın sıcaklığının düşmesinden, lpg tankının soğuk olmasından dolayı sıcak havanın su buharına dönüşmesinden oluşuyor.

Ayrıça bagajın sağ ve sol iç kısımında döşeme altında çamurluklara açılan havalandırma ızgaraları var.belki onlardan bir tanesi sürekli açık kalıyordur.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...