Mehmet Ozyurek 23 Haziran 2011 Paylaş 23 Haziran 2011 Bir klimacı kontrol etsin.. Hava çıkışından ölçüm yapıp kontrol ederler.. Yada bir şekilde kendiniz ölçün.. 6 derecenin altındaysa ve yeterli üflüyorsa sorun yok demektir.. Yorum bağlantısı
Mehmet Atlihan 23 Haziran 2011 Paylaş 23 Haziran 2011 simdi aklima geldi evdeki kalorifer kisik acinca ayni sesten duyuyorum Yorum bağlantısı
Ersen Tapan 23 Haziran 2011 Paylaş 23 Haziran 2011 Klimanın gaz sesidir; soğutma normalse dert etmeyin bence. Yorum bağlantısı
Mehmet Atlihan 23 Haziran 2011 Paylaş 23 Haziran 2011 Klimanın gaz sesidir; soğutma normalse dert etmeyin bence. Dert etmeyecemde aniden bozulursa uzak biryere giderken sorun yaratir.Bana dönen bir sey varda bozulmus gibi de geldi pekte anlamam ama Yorum bağlantısı
Caner Sivlin 26 Haziran 2013 Paylaş 26 Haziran 2013 Merhaba Arkadaşlar.. 2006 model focus aracımıın kliması yeterince soğutmuyor.Yaklaşık 8-9 ay kadar önce yeni gaz bastırdım polen filtresini değiştirdim.beyaz polen filtresi taktım (karbonlumu taksam iyi olurdu acaba)fakat bu aylarda açtığımda sadece içerdeki sıcaklıgı kırıyor iç hava dolaşımı düğmesine basmama rahmen yeterli değil.bunun üzerine başka bir klimacıya gittm ölçüm yapıldı gazın gramının iyi olduğu ve kaçak olmadıgı söylendi ustaya kalsa iyi sogutuyor diyo ama bence ve arkadaslarımcada oyle değil.acaba 8-9 ay once kalitesiz gaz basmış olabilirlermi arkadasımda clio var 2.kademede içerde durulmuyor focus 2 lerdemi bole yoksa sorun nedir yardımlarınızı bekliyorum. Teşekkürler.. Yorum bağlantısı
Mustafa Volkan Koca 26 Haziran 2013 Paylaş 26 Haziran 2013 Bende aynı sorundan müzdaribim aldığımda arabanın kilması çalışmıyordu geçen hafta tamirciye gittim bir kablo yerinden çıkmış taktı gazına baktı gazı tam ama eskimiş değiştirelim mi dedi . kalsın dedim sorum gaz eskirmi ki? fazla para almak için yaptığını sezdim. eğer araba sıcakta kalmışsa güneş tepedeyse tam ucu ucuna yetiyor buz gibi olmuyor. yani fiestada durum normalmidir herkesin arabası aynımıdır? Arabayı bırakıp arkadaşın meganesine bindik onunda araç güneşin altında kalmış onunda durum aynıydı ucu ucuna serin yapıyordu. Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 26 Haziran 2013 Paylaş 26 Haziran 2013 Şöyle bir durum var; Yaklaşık olarak 2005 yılına kadar olan araçlar (benim gözlemim) 0 derece üflüyor kanallardan. Sonraki araçlar ise 6-8 derece arası üfleme yapıyor. Bu sebeple eski araçlar daha iyi soğutuyor açıkçası. Gazınızı kontrol edin. Kullanılmayan araç kliması gaz kaçırır. 1 Yorum bağlantısı
Nihat Palolu 26 Haziran 2013 Paylaş 26 Haziran 2013 Bak merak ettim şimdi Sani. Yarın ölçüp yazayım buraya kaç derece üflüyor 2007 fiesta. Yorum bağlantısı
Yusuf Ziya Deniz 26 Haziran 2013 Paylaş 26 Haziran 2013 Focus 2 lerin genelinde bu sıkıntı var sanırım. Yorum bağlantısı
Mustafa Volkan Koca 26 Haziran 2013 Paylaş 26 Haziran 2013 Şöyle bir durum var; Yaklaşık olarak 2005 yılına kadar olan araçlar (benim gözlemim) 0 derece üflüyor kanallardan. Sonraki araçlar ise 6-8 derece arası üfleme yapıyor. Bu sebeple eski araçlar daha iyi soğutuyor açıkçası. Gazınızı kontrol edin. Kullanılmayan araç kliması gaz kaçırır. Sani Bey merak ettiğim bir konu var sizinde aracınız güneşte kalmışsa ve güneşte tepedeyse klimayı açınca içersi serin mi oluyor, yoksa baya üşütecek seviyede soğutuyor mu? Yorum bağlantısı
Alper Keskin 26 Haziran 2013 Paylaş 26 Haziran 2013 Güneşte uzun süre bekleyen aracın klima yolları da çok ısınacağından yaklaşık 10-15 dakika kadar hava yolları falan soğuyor araç ancak kendine gelip soğutmaya başlıyor.Akşam Uzun yollarda klimayı seviye 1de ve sirkülasyonu devre dışı bırakarak kullanmama rağmen üşüyebiliyorum.Bahsettiğiniz durum güneş altında öğle sıcağında bekleyen araç için olmasın ?? Çok sıcakta araç soğutmadan düşüyor çünkü bütün kabin ateş gibi oluyor... 2 Yorum bağlantısı
Murat Ersel Çevik 26 Haziran 2013 Paylaş 26 Haziran 2013 Bence gazla alakalı. ne olursa olsun güneş altında da kalsa araç geç soğuyor ama soğuyor. Birde kalorifer peteklerine bakın belki tıkanma vardır. Yorum bağlantısı
Mustafa Volkan Koca 26 Haziran 2013 Paylaş 26 Haziran 2013 Güneşte uzun süre bekleyen aracın klima yolları da çok ısınacağından yaklaşık 10-15 dakika kadar hava yolları falan soğuyor araç ancak kendine gelip soğutmaya başlıyor.Akşam Uzun yollarda klimayı seviye 1de ve sirkülasyonu devre dışı bırakarak kullanmama rağmen üşüyebiliyorum.Bahsettiğiniz durum güneş altında öğle sıcağında bekleyen araç için olmasın ?? Çok sıcakta araç soğutmadan düşüyor çünkü bütün kabin ateş gibi oluyor... bende 20 dk da gideceğim yerde oluyorum demmekki benim araba yeni kendine gelmiş oluyor tam soğutacağı sırada ben kapatıyorum klimayı Yorum bağlantısı
Mustafa Çayır 26 Haziran 2013 Paylaş 26 Haziran 2013 üfleme seviyesini 3 e getirdiğimde buz gibi oluyorum kışında arada bi açtığım oldu. yağlasın diye. Yorum bağlantısı
Süleyman Can Şahin 26 Haziran 2013 Paylaş 26 Haziran 2013 Klimayı ben hiç kullanamıyorum. Geçen sene çok fena çarptı 18 tane iğne ile anca kendime gelebildim. En iyisi kullanmamak Sigara içerken klima açık olunca boğazımda yanma oluyor gerçekten de sigara kadar olmasa da sağlığa zararlı Camı açmaya devam. Yorum bağlantısı
Misafir 27 Haziran 2013 Paylaş 27 Haziran 2013 üfleme seviyesini 3 e getirdiğimde buz gibi oluyorum kışında arada bi açtığım oldu. yağlasın diye. 3'e getiriyorum dediğinde ilk başta anlamadım Bizdeki dijital olunca Bence klima gazınızı kontrol ettirin... Yorum bağlantısı
Nihat Palolu 27 Haziran 2013 Paylaş 27 Haziran 2013 (düzenlendi) Bugün ölçüm yaptım. 2007 fiesta van. Güneşte beklemiş araç iç ısısı, + 48.7 °C Klima açılıp 2-3 km gidildikten sonra iç sıcaklık, ( araba içi güneşte ) + 20.5 °C araba içi gölgede + 16.7 °C Üfleme kanalı önü, üfleme sıcaklığı, + 10.5 °C Üfleme kanalı içi, üfleme sıcaklığı, - 1.5 °C Ayrıca şunu da ekleyeyim, klimayı sürekli ön cama yönlendirerek kullanıyorum. Yoksa kollarım üşüyor. 27 Haziran 2013 tarihinde Nihat Palolu tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Kutay Akçar 1 Temmuz 2013 Paylaş 1 Temmuz 2013 Selamlar, klimanın gazı belli bir süre sonra etkisi düşer diye biliyorum, gazın türüne göre değişiyor bu süre diye biliyorum. Tam süresini bilmesemde uzun sürelerde eskiyor. Gazın iyi durumda olduğunu düşünürsek: Güneş altında uzun süre beklemiş bir arabada cama güneşlik takmadıysanız klima kanalları ateş gibi olduysa ve sıkışık trafikte ilerlemeye başladıysanız 10-15dk. soğutmasını beklemeyin. Vitesi 2-3 e atabileceğiniz bir ortam olacak ki klimanın heatsinki iyi bir hava akımı alsın ve içeriyi soğuk hale getirebilsin. Yorum bağlantısı
Mustafa Volkan Koca 1 Temmuz 2013 Paylaş 1 Temmuz 2013 Geçen gittim klimacıya baktı gaza tam. eskimiş olabilir tamamen boşaltalım yeniden dolduralım dedi eğer tamsa belli aralıklarla boşaltıp yeniden doldurmak gereklimidir eğer gerekliyse bu kaç yılda bir yapılır? Yorum bağlantısı
Adnan Çakır 1 Temmuz 2013 Paylaş 1 Temmuz 2013 2006 model aracımın klimasını 21-22 derecede falan kullanıyorum fazla bile geliyor,seneden seneye polen filtresi değişimi ile Yorum bağlantısı
M. Asım Kahraman 1 Ağustos 2013 Paylaş 1 Ağustos 2013 Merhabalar, benim merak ettiğim konu klimanın nasıl devreye alınacağı. Eskiden kullandığım europa r19 aracımdaki klimayı çıktığım bir uzun yolda bozmayı başarmıştım. Yani ustanın deyişiyle klimayı yanlış kullanmışım. Yaptığım hata yüksek devirlerdeyken klimayı manuel olarak açıp kapatmammış. Ustanın teşhisine göre ben içerden düğmeye basa basa yüksek devirdeyken klima kasnağı ani kavramaya girince kompresör hızla aşınmış. Tabi malumunuz kompresör değişimi yüksek maliyetli bir iş... Daha sonra ben bu arabayı sattım ama sonrasında aldığım bütün araçların klimalarını kullanırken paranoyak oldum, acaba yine aynı şey başıma gelir mi diye... Ustanın tarifine göre klima açılırken araç düşük devirde veya rolantide olmalıymış, klima kasnağı oturduktan sonra yağlama tamamlanana kadar (30sn-1dk) devir yükseltilmemeliymiş. Şimdi asıl sorum şu: Yukarıdaki tez doğruysa eğer şimdiki aracımda klimayı nasıl devreye alacağım? Araç otomatik ve yolda sürekli devirli, yani debriyaja basayım devir düşsün klimayı öyle açalım diyemiyoruz... TEŞEKKÜRLER. Yorum bağlantısı
Abdullah Aladı 2 Ağustos 2013 Paylaş 2 Ağustos 2013 Merhabalar 2010 focus tdci aracımın bir gün önce çalışan kliması bugün soğutmuyor ve sıcak üflüyor. Klima gazına baktırdım normal çıktı bobinden olabilir dedi ustanın birisi.Aracın garantisi olduğu için servise gitmeyi düşünüyorum garanti kapsamında mıdır? değilse yaklaşık olarak bobin ne kadardır.Bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olurlarsa çok sevinirim. Yorum bağlantısı
Serdar Güngör 2 Ağustos 2013 Paylaş 2 Ağustos 2013 Merhabalar, benim merak ettiğim konu klimanın nasıl devreye alınacağı. Eskiden kullandığım europa r19 aracımdaki klimayı çıktığım bir uzun yolda bozmayı başarmıştım. Yani ustanın deyişiyle klimayı yanlış kullanmışım. Yaptığım hata yüksek devirlerdeyken klimayı manuel olarak açıp kapatmammış. Ustanın teşhisine göre ben içerden düğmeye basa basa yüksek devirdeyken klima kasnağı ani kavramaya girince kompresör hızla aşınmış. Tabi malumunuz kompresör değişimi yüksek maliyetli bir iş... Daha sonra ben bu arabayı sattım ama sonrasında aldığım bütün araçların klimalarını kullanırken paranoyak oldum, acaba yine aynı şey başıma gelir mi diye... Ustanın tarifine göre klima açılırken araç düşük devirde veya rolantide olmalıymış, klima kasnağı oturduktan sonra yağlama tamamlanana kadar (30sn-1dk) devir yükseltilmemeliymiş. Şimdi asıl sorum şu: Yukarıdaki tez doğruysa eğer şimdiki aracımda klimayı nasıl devreye alacağım? Araç otomatik ve yolda sürekli devirli, yani debriyaja basayım devir düşsün klimayı öyle açalım diyemiyoruz... TEŞEKKÜRLER. Şimdi o ustaya gitseniz " Ben Manuel araç için demiştim,otomatik araçlarda bu sorun yok " der gibime geliyor Yorum bağlantısı
Fatih Aşuk 9 Ekim 2013 Paylaş 9 Ekim 2013 Merhaba sayın arkadaşlar benim aracim ford focus 1.6 trend 5k 2009 model araç oluyor sorunum şu : araç ilk çalıştırma yapmadan yani elektronik devre açılıp Marş basmadan önce 4 -5 saniye kadar havalandırma kanalından "giyt " diye bir ses geliyor ve sanki kanallar aciliyormus hissi veriyor bu havalandırma kanal açma sesini nasıl giderebilirim şunu da belirteyim bu ses çok kisa süre sonra gidiyor ama ses rahatsızlık veriyor bilen veya çözen varsa bilgi verirseniz çok sevinirim saygilar Yorum bağlantısı
Recommended Posts