İçeriğe Yönlendir

DTC D900 ve 9602

Taner Eti

Recommended Posts

Taner Eti

Hepinizin yeni yılınızı kutlayarak başlayayım...

2004 Model Focus CMAX TDCI aracımda birdenbire ilk çalıştırmada sorun çıktı. Zor çalışıyor ve sigorta kutusunda tık-tık sesler geliyordu. Araç çalıştıktan sonra yolda giderken hararet ve yakıt göstergelerinin arasındaki kırmızı lamba hızlı bir şekilde yanıp sönmeye başladı. Her zaman olmuyor. Motorun çalışmasında bir sorun veya güç kaybı yok. 3000 devirin üzerine eskisi gibi çıkıyor. Hızlanması iyi. Test menüsüne girdiğimde DTC D900 ve 9602 hatalarını gördüm. Bu arada çalışır durumda test yaptığımda akü voltajı 14.4 , motor çalışmaz durumda ise 11.8 çıktı. Bu arada AIRBAG arıza lambası da yanmaya başladı. Bilgisi olan arkadaşlardan yardım rica ediyorum lütfen.

Yorum bağlantısı
Misafir

taner bey 9602 nolu hata kodu 'Anahtar algılama ateşlemeden geçersiz sinyal alıyor (kısmi anahtar okumuyor)' anlamına geliyor.ancak d900 hata kodunu bilmiyorum

Yorum bağlantısı
Taner Eti
Ford servisinin veya Bosch servisinin yolu gözükmüş.

Akü zayıf gibi ondan olabilir mi acaba diye düşünüyorum. Yarın serviste bilgisayara bağlatacağım.

Yorum bağlantısı
Misafir

benim aracımda akü 12-13 arasında değişiyor hiç 14 ü görmedim.hiç bi sorunlada karsılasmadım

Yorum bağlantısı
Affan Nar
(düzenlendi)

Taner dostum :clapping:

Yol bilgisayarı dtc kısmında "#1 d900" ikazını bende alıyorum."none" yazarsa arıza yok anlamına geliyor diye yazılmıştı bu sitede.arkadaşların

araçlarınıda kontrol ettim, aynı ikaz kodu onlardada var.araçlarımızda başka herhangi bir sorun ve arızamız yok.

Diğer söylediğin sorunları yaşamadım.kolay gelsin. :kutlama:

tarihinde Mehmet tarafından düzenlendi
K
Yorum bağlantısı
Taner Eti

Dün servise uğradım. Akü zayıfladığı için marş basarken diğer tüm elektronik sistemlere yeterli voltaj gitmediği için anahtar algılama vs gibi hatalar oluşmuş. Ayrıca yakıt tüketimim de artmıştı. Serviste akü değişti ve bilgisayara bağlandı, hatalar silindi, MAF sensörü hatası hariç tümü gitti. MAF sensörü temizlendi ve o da düzeldi programda hiçbir hata görülmedi. Ancak test menüsünde DTC #1 D900 hala duruyor. Serviste bilgisayarında bu mesajla ilgili hiçbir veri bulamadık. Affan Nar arkadaşımızın da aracında aynı mesaj olduğuna göre modele özgü bir veri olabilir mi? Forumdaki diğer arkadaşlar siz de aracınızı kontrol edip bu bilgiyi paylaşırsanız sevinirim. Saygılar.

Yorum bağlantısı
Fatih Ertaş

Bendede D900 yazıyor ama ben onun sorun olduğunu sanmıyorum akü göstergem ise 13,2 ila 14,4Max arası değişiyor en çok 14,2 de duruyor.

Yorum bağlantısı
  • 2 yıl sonra...
Serkan Dönmez

benim aracımdada D900 yazıyor aracı alırken test e sokmuştum ozaman araçta yakıt bittiği içiz arıza kaydı var gibi bişey demişlerdi.

ama bende emin değilim onların yalancısıyım.focus un forum unda cevap arıyodum bende.

Yorum bağlantısı
  • 1 yıl sonra...
  • 1 ay sonra...
Aytaç Dursun

Arkadaşlar D900 hatası elektrik arızasıdır daha öncede kısa devre falan yağmışsa arac bu hatayı verebiliyor

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...