Mustafa Çiçek 8 Şubat 2016 Paylaş 8 Şubat 2016 Bence, serbest fiyat olayına bir el atmalı hükümet. Ekspertiz denetimi ve sahtecilik olayı önlenirse, normale döner.Sigorta şirketleri bunu düşünemiyor mu neden kaportacıyla eksperin tepesine çökmüyor? Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 8 Şubat 2016 Paylaş 8 Şubat 2016 vur abalıya çünkü. bu çektiklerimiz düzelme sancıları..düzelecektir. 2 Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 8 Şubat 2016 Paylaş 8 Şubat 2016 Saçma ama böyle. Haziranda çıktı yasası. Sigorta şirketlerine.. Kusurlu olması halinde sigortalıya rücu hakkı tanındı. Akabinde Neova sigorta sigortalılarına ödeme emri göndermeye başladı. Davalar açıldı vs. Bu böyle olmamış dediler ve Ağır kusurlu ifadesini eklediler. Ağır kusurun ne olduğunu henüz bilmiyoruz. Bilen de yok. Çok araştırdım. emm, ellerini oğuşturuyordur şimdi "trafik sigortası,ağır kusurludan zararı tazmin ederse,trafik sigortasındaki zarar azalır hatta biterse bundan bayiler de karlı çıkar" diyerekten Yok bee. Bize göre bişey yok. Emmi gelsin çözsün düğümü.Şu an için pıliçelerde yeni bir basamaklama çalışması yok hocam. Karambole gelişmeleri ixliyor herkes. Sigorta şirketleri bunu düşünemiyor mu neden kaportacıyla eksperin tepesine çökmüyor?Yetkili servislere çökse yeter. 2 Yorum bağlantısı
Mustafa Çiçek 8 Şubat 2016 Paylaş 8 Şubat 2016 Benim arabaya arkadan vurdular görünür bişey yoktu tamponu ve iç travers demiriini boyadılar Yorum bağlantısı
Mahmut Yurt 12 Şubat 2016 Paylaş 12 Şubat 2016 Merhaba Ağır kusurun tam bir açılımı yönetmelikte yok, ancak trafik kanununa göre ağır kusur sayılan haller neticesinde oluşan hasarlarda daha önceden sigorta şirketi mağdur tarafa ödeme yapıyor daha sonra ise kusurlu tarafa rücü ediliyordu. Yeni yönetmelikle birlikte sigorta şirketi ağır kusurlu halleri ödemeden direkt red edecek, suçlu ve mağdur taraf tazminat taleplerini kendi aralarında halledecektir. Ağır kusura örnekler, yetersiz ehliyet veya ehliyetsiz araç kullanma, alkol ve uyuşturucu madde etkisinde araç kullanımı, kırmızı ışık ihlali, ters yönde araç kullanma vs. Ayrıca ortalıkta fiyatların düşeceiğine dair bir söylenti var bakan açıklama yaptı düşecek diye sigorta yaptırmayıp bekleyenler var. Şuan için bir düşüş söz konusu değil, eğer poliçenin üzerindeki bedeni hasarlar ile ilgili hususlarda ve karşılık, aktüer hesaplamarında bir iyileştirme olur ise kademeli olarak bir düşüş olabilir. ancak bütün herşey dediğim gibi olsa bile bu işlemlerin fiyatlara etki etmesi en az 4-6 aylık bir süreç içerisinde olur. İyileştirmeler sigorta şirketinin yükünü azaltmayacak şekilde olursa kimse indirim beklemesin. Bir sigortacı olarak önmüzdeki ay nasıl bir tarife ile karşılaşacağımızı bizde bilmiyoruz. İşten anlayanda, anlamayanda konuşup yorum yapıyor. Kafa karıştırmanın aslında anlamı yok yeni bir yönetmelik çıkarsa ona göre yorum yapabiliriz. Şuan çıkan yönetmelik fiyatlara etki etmeyecektir. Saygılarımla, Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 12 Şubat 2016 Paylaş 12 Şubat 2016 Yeni yönetmelikle birlikte sigorta şirketi ağır kusurlu halleri ödemeden direkt red edecek, suçlu ve mağdur taraf tazminat taleplerini kendi aralarında halledecektir. Ağır kusura örnekler, yetersiz ehliyet veya ehliyetsiz araç kullanma, alkol ve uyuşturucu madde etkisinde araç kullanımı, kırmızı ışık ihlali, ters yönde araç kullanma vs. Bundan emin misiniz Mahmut Bey.. Yorum bağlantısı
Misafir 12 Şubat 2016 Paylaş 12 Şubat 2016 Bundan emin misiniz Mahmut Bey.. Şöyle bir haber var abi. "Karayolları Motorlu Araçlar Zorunlu Mali Sorumluluk Sigortası Genel Şartlarında, 2 Şubat 2016 tarihinde yapılan değişiklik ile artık aracınızı kullanırken dalgınlıkla bir kazaya sebebiyet verirseniz, sigorta firması sizin adınıza ödeme yapacak, ardından da sizden zararı talep edebilecek." http://www.milliyet.com.tr/zorunlu-trafik-sigortasi-na/ekonomi/detay/2193198/default.htm Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 12 Şubat 2016 Paylaş 12 Şubat 2016 Şöyle bir haber var abi. "Karayolları Motorlu Araçlar Zorunlu Mali Sorumluluk Sigortası Genel Şartlarında, 2 Şubat 2016 tarihinde yapılan değişiklik ile artık aracınızı kullanırken dalgınlıkla bir kazaya sebebiyet verirseniz, sigorta firması sizin adınıza ödeme yapacak, ardından da sizden zararı talep edebilecek." http://www.milliyet.com.tr/zorunlu-trafik-sigortasi-na/ekonomi/detay/2193198/default.htm Bu bilgi Mahmut beyin bilgisi ile çelişiyor Kerem. Yorum bağlantısı
Misafir 12 Şubat 2016 Paylaş 12 Şubat 2016 Bu bilgi Mahmut beyin bilgisi ile çelişiyor Kerem. Az çok anladğım kadar ile şuan %100 kesin "şudur" diyen resmi bir bilgirge vs olmadığından çoğu kişi yorumsal hareket ediyor. Yorum bağlantısı
Misafir 12 Şubat 2016 Paylaş 12 Şubat 2016 Yetersiz ehliyet veya ehliyetsiz araç kullanma hususunda, hiç ehliyet yoksa bu durum dikkate alınacaktır herhalde. Ehliyetini evde unutup o vaziyette kaza yapan buna dahil olmamalı. Neticede sürücü belgesi var o şahsın. Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 12 Şubat 2016 Paylaş 12 Şubat 2016 Yetersiz ehliyet veya ehliyetsiz araç kullanma hususunda, hiç ehliyet yoksa bu durum dikkate alınacaktır herhalde. Ehliyetini evde unutup o vaziyette kaza yapan buna dahil olmamalı. Neticede sürücü belgesi var o şahsın. Tamamen farklı bir durum.. Ehliyetsiz araç kullanmak ve yetersiz ehliyet sonuç olarak aynıdır ancak ehliyetsizlikten kastedilen, ehliyetin hiç alınmamasıdır.. Ehliyetini yanında bulundurmamak trafik cezası dışında bir sonuç doğurmaz.. Yorum bağlantısı
Mahmut Yurt 12 Şubat 2016 Paylaş 12 Şubat 2016 Bundan emin misiniz Mahmut Bey.. Pardon pardon pardon yazarken konular birbirine girdi, aynı zamda başka birşeyle uğrşırken yanlış bilgilendirme yapmışım. İşin tam açıklaması aşağıdaki gibidir. Kırmızı ile belirttiğim maddeler değişen maddeler olup, trafik kurallarının ihlali yerine ağır kusur ve ihlali kelimesi eklenmiştir. Üstteki yanlış bilgilendirme için tekrar özür dilerim. İşin doğrusu bu şekildedir. B.4. ZARAR GÖRENLERİN HAKLARININ SAKLI TUTULMASI VE SİGORTACININ SİGORTALIYA RÜCU HAKKI Sigorta sözleşmesinden veya sigorta sözleşmesine ilişkin kanun hükümlerinden doğan ve tazminat yükümlülüğünün kaldırılması veya miktarının azaltılması sonucunu doğuran haller zarar görene karşı ileri sürülemez.Ödemede bulunan sigortacı, sigorta sözleşmesine ve bu sözleşmeye ilişkin kanun hükümlerine göre, tazminatın kaldırılmasını veya azaltılmasını sağlayabileceği oranda sigortalıya rücu edebilir. Ödemede bulunan sigortacı, sigorta sözleşmesine ve bu sözleşmeye ilişkin kanun hükümlerine göre, tazminatın kaldırılmasını veya azaltılmasını sağlayabileceği oranda kazaya sebebiyet veren sigortalıya rücu edebilir Sigortalıya başlıca şu nedenlerle rücu edilir: a) Tazminatı gerektiren olay, sigortalının veya eylemlerinden sorumlu olduğu kişilerin kasti bir hareketi veya ağır kusuru sonucunda meydana gelmiş ise, b) Tazminatı gerektiren olay, aracın ilgili mevzuat hükümlerine göre gereken ehliyetnameye sahip olmayan veya geçerliliğini yitirmiş sürücü sertifikasına sahip ya da ehliyetine geçici/sürekli el konulmuş kimseler tarafından sevk edilmesi veya trafik kurallarının ihlali sonucunda meydana gelmiş ise, b) Tazminatı gerektiren olay, aracın ilgili mevzuat hükümlerine göre gereken ehliyetnameye sahip olmayan veya geçerliliğini yitirmiş sürücü sertifikasına sahip ya da ehliyetine geçici/sürekli el konulmuş kimseler tarafından sevk edilmesi veya trafik kurallarının ağır kusur ile ihlali sonucunda meydana gelmiş ise, c) Aracın, uyuşturucu madde veya ilgili mevzuatta belirlenen seviyenin üzerinde alkollü içki almış kişilerce veya aynı mevzuatta alkollü içki alamayacağı belirtilen kişilerce alkollü içki alınmak suretiyle kullanılması sırasında meydana gelen zararlar, ç) Tazminatı gerektiren olay, yolcu taşımaya ruhsatlı olmayan araçlarda yolcu taşınması veya yetkili makamlarca tespit edilmiş olan istiap haddinden fazla yolcu veya yük taşınması veya patlayıcı, parlayıcı ve tehlikeli maddeleri taşıma ruhsatı bulunmayan araçlarda, bu maddelerin parlama, tutuşma ve infilakı yüzünden meydana gelmiş ise, d) Sigortalının rizikonun gerçekleşmesi halinde bu genel şartların B.1. maddesinde belirtilen yükümlülükleri yerine getirmemesinden dolayı zarar ve ziyan miktarında bir artış olursa, e) Tazminatı gerektiren olayın aracın çalınması veya gasp edilmesi sonucunda olması halinde, çalınma veya gasp edilme olayında sigortalının kendisinin veya eylemlerinden sorumlu olduğu kişilerin kusurlu olduğu tespit edilirse, f) Bedeni hasara neden olan trafik kazalarında sigortalının veya eylemlerinden sorumlu olduğu kişilerin, tedavi veya yardım amaçlı sağlık kuruluşuna gitme, can güvenliği nedeniyle uzaklaşma gibi zorunlu haller hariç olmak üzere, olay yerini terk etmesi veya kaza tutanağı, alkol raporu vb. kazanın oluş koşullarına ilişkin gereken belgelerin düzenlenmesi yükümlülüğüne aykırı davranması halinde, Sigortacı rücu sebeplerine dayanarak tazminat sürecini geciktiremez ve bu sebeplere dayalı bilgi ve belgeyi hak sahibinden talep edemez. 1 Yorum bağlantısı
Misafir 17 Şubat 2016 Paylaş 17 Şubat 2016 Ağır kusur maddesinin iptali için dava açılmış; http://www.sozcu.com.tr/2016/ekonomi/danistaya-zorunlu-trafik-sigortasi-davasi-1094741/ Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 17 Şubat 2016 Paylaş 17 Şubat 2016 Ağır kusur maddesinin iptali için dava açılmış; http://www.sozcu.com.tr/2016/ekonomi/danistaya-zorunlu-trafik-sigortasi-davasi-1094741/ Fiyatla alakalı bir durum değil... Ayrıca bu dava kazanılırsa fiyatlar aksine artar... Dava haklı... isabet olmuş.. İnşallah kazanılır.. Yorum bağlantısı
Misafir 17 Şubat 2016 Paylaş 17 Şubat 2016 Fiyatla alakalı bir durum değil... Ayrıca bu dava kazanılırsa fiyatlar aksine artar... Danıştay en azından ağır kusur maddelerinin netleştirilmesine kadar verebilir belki abi Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 17 Şubat 2016 Paylaş 17 Şubat 2016 Danıştay en azından ağır kusur maddelerinin netleştirilmesine kadar verebilir belki abi Ağır kusur olayı çok saçma.. Adamın davası çok haklı.. “Sigorta şirketleri prim alacak, fakat aldığı prim karşılığında riski üstlenmeyecek. Risk tamamen sürücüye, sürücü vefat etti ise mirasçılarına ait olacak. Bunun uygulaması mümkün değildir” 1 Yorum bağlantısı
Misafir 17 Şubat 2016 Paylaş 17 Şubat 2016 Ağır kusur olayı çok saçma.. Adamın davası çok haklı.. “Sigorta şirketleri prim alacak, fakat aldığı prim karşılığında riski üstlenmeyecek. Risk tamamen sürücüye, sürücü vefat etti ise mirasçılarına ait olacak. Bunun uygulaması mümkün değildir” O zaman zaten prim ödeyip sigorta yaptırmanın dayanağı ve gereksinimi ortadan kalmış olmuyor mu? Yorum bağlantısı
Süleyman Kaya87 28 Nisan 2016 Paylaş 28 Nisan 2016 Dün 2.aracımı aldım. Normalde yüzde 10 indirimim var. Sampo 1600 Generali 2200 lira sigorta fiyatı çıkardı. 2 ay önce 2006 focus aracıma 650 liraya sigorta yaptırmıştım. Hadi bu 2.aracım yüzde 10 indirimim yok anladık ama 900 olsun 1000 olsun 1600 - 2200 nedir? SM-N9000Q cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi Yorum bağlantısı
Misafir 28 Nisan 2016 Paylaş 28 Nisan 2016 Şubat ayında civic için 5300 tl teklif eden sompo japon, accord için 1224 tl teklif verdi. Yorum bağlantısı
Misafir 28 Nisan 2016 Paylaş 28 Nisan 2016 Ben de bir ay önce yaptırdım. 200 TL'lik poliçeme en ucuz Sompo Japan teklif verdi ve poliçe yapılana kadar her gün fiyat arttı. 1 Nisanda 608 TL olan teklif, 7 Nisanda 640 TL ye, 8 Nisanda da 664 TL'ye çıktı. Diğer şirketlerin rakamları en ucuz 900 TL ve üzeriydi. Neticede 664,82 TL ye Sompo Japan'dan sigortayı yaptırdım. Kendi adıma ilk trafik sigortamı 2005 yılında yaptırmıştım ve 11 yıldır şirketlere bir kuruş maliyetim yok. Kaza yapanın poliçesindeki artışı anlayabiliyorum ancak benim gibi hiç bir maliyeti olmayan sürücülere 200 TL'den 1.500-2.000 TL gibi fiyat verilmesini tamamen başıboşluğa ve şirketlerin bu durumu bir güzel kullanmasına bağlıyorum. Yorum bağlantısı
Süleyman Kaya87 28 Nisan 2016 Paylaş 28 Nisan 2016 Ne tutturursak o kar mantığındalar şuan. Yemin ediyorum aracımı kitleyip sigorta düşene kadar kullanmamayı bile düşünüyorum. SM-N9000Q cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi Yorum bağlantısı
Misafir 29 Nisan 2016 Paylaş 29 Nisan 2016 Şubat ayında civic için 5300 tl teklif eden sompo japon, accord için 1224 tl teklif verdi.Yok artık.5300 mü ? El insaf ya. Yorum bağlantısı
Misafir 29 Nisan 2016 Paylaş 29 Nisan 2016 Yok artık. 5300 mü ? El insaf ya. Aynen bu şekilde. Neye göre hesaplanıyor hala daha anlayamadım... Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 29 Nisan 2016 Paylaş 29 Nisan 2016 Aynen bu şekilde. Neye göre hesaplanıyor hala daha anlayamadım... Hesaplama yok... Yapmak istemiyorum diyor kısaca... Yorum bağlantısı
Recommended Posts