İçeriğe Yönlendir

Zorunlu Trafik sigortası

Cavit Doğan

Recommended Posts

Mehmet Ozyurek

zarar ederse napacak ortagh?

http://www.dogasigorta.com/images/Documents/anasozlesme.pdf

Unvan

Madde 3 – Kooperatifin unvanı Sınırlı Sorumlu Doğa Sigorta Kooperatifi’dir

Anladığım kadarıyla herkes sermayesi kadar sorumlu.. 

Ortaklığı sona erenler ile hesaplaşma:

Madde 15 – Ortaklığı sona erenlerin sermayesi, o yılın bilançosuna göre hesaplanarak, bilanço tarihinden itibaren bir yıl içerisinde geri verilir. Ayrılan ortaklar kooperatifin yedek akçeleri üzerinde bir hak iddia edemezler. Ortaklığı sona erenlerin alacak ve hakları, bunları isteyebilecekleri günden itibaren beş yıl geçmekle zaman aşımına uğrar.

Ortaklığın devri:

Madde 17 – Ortaklık, yazılı olarak yönetim kuruluna bildirilmek suretiyle 10 uncu maddedeki ortaklık şartlarını taşıyan kişilere devredilebilir. Yönetim Kurulu, bu şekilde ortaklığı devralan kişiye ortaklığa kabulden kaçınamaz. Devir halinde eski ortağın kooperatife karşı olan tüm hak ve yükümlülükleri yeni ortağa geçer, kooperatifçe, bu devir sebebiyle taraflardan ayrıca bir ödemede bulunmaları istenemez.

Şimdi ben bu sene sigorta yaptırıp ortak oldum diyelim... 

Seneye sana devredebilirim burdaki payımı ve sen katkı payı ödemeden yaptırabilirsin sigortayı... Ben böyle anladım... 

Gelir-gider farkı ve dağılımı:

Madde 65 – Gelir gider farkı genel Kurulca onaylanan yıllık bilançoya göre tespit edilir. Müspet gelir-gider farkının %15 (yüzde on beş)’i yedek akçe olarak ayrıldıktan sonra, Genel Kurul geri kalan müspet gelir-gider farkının tamamının veya bir kısmının ortakları, muameleleri oranında risturn olarak dağıtılmasına karar verebileceği gibi yedek akçe, özel fon, ortaklar ve personel için yardım fonu arasında bölüştürebilir. Bir yıllık faaliyet neticeleri menfi olduğu takdirde açık yedek akçelerden ve bunların kafi gelmemeleri halinde ek ödemelerde veya ortak sermaye payları ile karşılanır. Menfi neticeler ortadan kaldırılmadıkça gelir gider farkı dağıtımı yapılamaz. Yedek akçeler ortaklara dağıtılamaz Sermaye üzerinden kazanç dağıtılamaz. Yönetim ve denetim Kurulu üyelerine kazanç üzerinden pay verilemez.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ali Herdem

Hayirlisi olsun, doga sigortadan indirimle birlikte 500 tl kasko teklifi aldim ama trafik olayi bozdu..

Forddan teklif aldığımda doğa bulaşmayın deri batmak üzere birşey olursa ödemede sorun yaşarsınız dedi
Yorum bağlantısı
Emre Tutak
(düzenlendi)

Dün bir haber sitesinde okudum doğruluğu konusunda net bir bilgim yok ama Trafik sigortalarının 2016 yılından itibaren %20 oranında artacağını en uygun trafik poliçesi nin büyük iller de ( istanbul, ankara izmir vs.) 500 tl olacağı söyleniyor zaten yüksek fiyatlara birde yılbaşını ekleyip bir zam daha yapıyorlar biz düşmesini beklerken fiyatlar gün geçtikçe ilginç bir şekilde artıyor

tarihinde Emre Tutak tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Hüseyin Sönmez
(düzenlendi)

Malum dün İstanbul'da bir kar yağışı vardı, entresan olan ne kadar 100 bin TL üzeri araç varsa bir çoğu kabak yaz lastikleri ile ortalıkta dolaişıyorduı yollarda kalanların çoğu bu şekildeydi, bir tanesi, hundai İ blmem ne cip düz yolda gidemiyordu park haline 4 araca çarptı, araç sahiplerine 'sıkıntı yok sigorta karşılar yazarız tutanağı' vs diyordu, şimdi o adamın ağzını burnunu kırmamız gerekiyor ki sigorta primleri düşsün.

Şirket araçları için sigorta maliyetleri hiç önemli değil zaten üst sınır var, en üstten yatırsa bile gider olarak vergi kazançları daha uygun oluyor, bir tanıdığım vardı şirkete benzinli toyotalar aldılar, o kadar yol yapılıyor şirket için niye benzinli aldığını sorunca maliyeti belli bir seviyede tutmak için dedi, onunda ağzını burnunu kırmam gerekiyordu ama arkadaş 130 kiloydu.

tarihinde Hüseyin Sönmez tarafından düzenlendi
  • Beğen 6
Yorum bağlantısı
Misafir

Malum dün İstanbul'da bir kar yağışı vardı, entresan olan ne kadar 100 bin TL üzeri araç varsa bir çoğu kabak yaz lastikleri ile ortalıkta dolaişıyorduı yollarda kalanların çoğu bu şekildeydi, bir tanesi, hundai İ blmem ne cip düz yolda gidemiyordu park haline 4 araca çarptı, araç sahiplerine 'sıkıntı yok sigorta karşılar yazarız tutanağı' vs diyordu, şimdi o adamın ağzını burnunu kırmamız gerekiyor ki sigorta primleri düşsün.

Şirket araçları için sigorta maliyetleri hiç önemli değil zaten üst sınır var, en üstten yatırsa bile gider olarak vergi kazançları daha uygun oluyor, bir tanıdığım vardı şirkete benzinli toyotalar aldılar, o kadar yol yapılıyor şirket için niye benzinli aldığını sorunca maliyeti belli bir seviyede tutmak için dedi, onunda ağzını burnunu kırmam gerekiyordu ama arkadaş 130 kiloydu.

130 kilo sana sökmez. Karakusagin yok muydu senin?[emoji12]

Saygilarimla.

Yorum bağlantısı
Hüseyin Sönmez
(düzenlendi)

130 kilo sana sökmez. Karakusagin yok muydu senin?[emoji12]

Saygilarimla.

Karakuşağım var ama 6 sigma, istatiski analiz yapabilirim ancak. :)

tarihinde Hüseyin Sönmez tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Lastik yoksa red edebilir sigorta şirketi... Ama yapmıyorlar.

Gerekli emniyet tedbirini almamak maddesinin red edemeyeceği dosya yok gibidir.. 

Bir dönem bir sigorta şirketi, kırmızı ışıkta geçenlerin hasarını ödememişti.. 

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Murat Kansu

Ödemesin zaten Memet abi kırmızı ışığı gölge yapsın diye koymamışlar oraya kurallara uyup sonuna kadar hakkını aramak daha kolay olmazmı abi?

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Ödemesin zaten Memet abi kırmızı ışığı gölge yapsın diye koymamışlar oraya kurallara uyup sonuna kadar hakkını aramak daha kolay olmazmı abi?

Öyle ama.. uymuyorlar işte.. Kabak dürüstlere patlıyor.. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Selçuk Bakış
(düzenlendi)

Geçen gün bizim hanımı aramışlar valilik yada belediye kendisi de tam emin değil, 2014 te kaza yapmıştı ben askerdeyken, yanında kayınvalide de vardı, kayınvalide de herhangi kalıcı bir hasar varsa ödeme yapacaklarını bildirmişler, yeni bir kanun çıktığından bahsetmişler, sigorta aracılığıyla ödeme yapılacağını iletmişler. Çok şükür birşey yok ama yinede merakımdan soruyorum böyle bir durumdan haberi olan varmıdır?

tarihinde Selçuk Bakış tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Selim Kaya

Geçen gün bizim hanımı aramışlar valilik yada belediye kendisi de tam emin değil, 2014 te kaza yapmıştı ben askerdeyken, yanında kayınvalide de vardı, kayınvalide de herhangi kalıcı bir hasar varsa ödeme yapacaklarını bildirmişler, yeni bir kanun çıktığından bahsetmişler, sigorta aracılığıyla ödeme yapılacağını iletmişler. Çok şükür birşey yok ama yinede merakımdan soruyorum böyle bir durumdan haberi olan varmıdır?

Bence böyle bir durumda ilk önce "hangi yeni çıkan o kanunmuş o" diye sormak gerek.

İnandırıcı gelmedi pek. Böyle bir uygulama olsa bile, "işte efendim yeni çıkan kanuna göre" diye başlayan diyaloglar güven vermiyor bana.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Selçuk Bakış

Bence böyle bir durumda ilk önce "hangi yeni çıkan o kanunmuş o" diye sormak gerek.

İnandırıcı gelmedi pek. Böyle bir uygulama olsa bile, "işte efendim yeni çıkan kanuna göre" diye başlayan diyaloglar güven vermiyor bana.

Ben direk dolandırıcılık olarak düşündüm zaten ama önce valilikten arayıp, daha sonra sigortadan aranmış ve herhangi bir problem hastalık olmadığını öğrenince, hiç üstelemeden geçmiş olsun deyip kapatınca acaba mı dedim. Kendim konuşsaydım ayrıntıyı daha net bilirdik ama neyse, en azından varsa da yoksa da buradan öğreniriz [emoji4]
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ahmet İhsan Akşen

Ben kasım da 255 e iyi yaptırmıştım, işin suyu çıktı iyice.

2b0818e5dfe203d204b23b7eb3828026.jpg

• Beğen 5
Yorum bağlantısı
Misafir

Arkadaşlar yaptığım kaza sonucu yaklaşık 20 gün önce AXA sigortaya yaptığım değer kaybı başvurusu bugün neticelendi. Hasar miktarının dörtte üçü oranında bir değer kaybı tazminatı hesabıma yattı. İyi sigorta şirketleri ile çalışmakta fayda var. Kimse mağdur olmasın.

Yorum bağlantısı
Okan Tansel
(düzenlendi)

bugün yaptırmak zorunda kaldım trafik sigortası en ucuz Mapre sigorta: 1219 TL 

Ama ilginç olan Ak Kasko ( full Kasko ) 747 TL vay arkadaş 

tarihinde Okan Tansel tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

yokuş aşağı lastik patladı gidiyoır..... müşteri yapayalnız

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Okan Tansel

+ tirilyon

Yorum bağlantısı
Yasir Baş

+15000000000000000000000000000000

Bende 1207 tl ye axa ya yaptırdım ray sigorta 9.000 tl teklif verdi. Kaza yok %10 indirim 900 tl bindirim var.

Yorum bağlantısı
Misafir

+15000000000000000000000000000000

Bende 1207 tl ye axa ya yaptırdım ray sigorta 9.000 tl teklif verdi. Kaza yok %10 indirim 900 tl bindirim var.

9000 lira mi okudum yoksa doğrumu?

Yorum bağlantısı
Yasir Baş

9000 lira mi okudum yoksa doğrumu?

Evet sigortacım verilen teklifleri aşağıdan yukarı sıralarken ray sigortanın teklifi 9.000 tl idi. Ben axaya 1207 tl ye yaptırdım.

900 tl bindirim mevzusu da poliçeyi incelediğimde geçen sene 590 tl olan sigorta poliçemin bu seneki bedeli 307 tl ve alt satırlarda yazan bu kaza sakatlama maddi hasar.. kısmında ise geçen sene ödediğim primler sıfırken bu sene 150'şer tl den 900 tl.   +307=1207 tl

Aldığım zamma sigorta yaptırmış oldum..

Yorum bağlantısı
Misafir

Evet sigortacım verilen teklifleri aşağıdan yukarı sıralarken ray sigortanın teklifi 9.000 tl idi. Ben axaya 1207 tl ye yaptırdım.

900 tl bindirim mevzusu da poliçeyi incelediğimde geçen sene 590 tl olan sigorta poliçemin bu seneki bedeli 307 tl ve alt satırlarda yazan bu kaza sakatlama maddi hasar.. kısmında ise geçen sene ödediğim primler sıfırken bu sene 150'şer tl den 900 tl.   +307=1207 tl

Aldığım zamma sigorta yaptırmış oldum..

İş çığrından çıktı artık 

Yorum bağlantısı
Sami Demirpaz

Hala benden daha yüksek fiyata sigorta yaptıranı görmedim ..  :crazy:

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...