İçeriğe Yönlendir

Zorunlu Trafik sigortası

Cavit Doğan

Recommended Posts

Guest Misafir

Yakinda bir de surprim eklenecek policenize yaptirmazsaniz. Ayrica su an trafik kazasi yapsaniz trafik cezasi odeyeceksiniz ve karsi tarafin masraflari da cebinizden cikacak. Boyle bir riske 1500tl icin girilmez.

Saygilarimla.

+1

Yorum bağlantısı
Okan Tansel

Yakinda bir de surprim eklenecek policenize yaptirmazsaniz. Ayrica su an trafik kazasi yapsaniz trafik cezasi odeyeceksiniz ve karsi tarafin masraflari da cebinizden cikacak. Boyle bir riske 1500tl icin girilmez.

Saygilarimla.

+1

Yorum bağlantısı
Yusuf Aycibin

halk sigortada fiyat bakımından uygun ben ilk aracımı aldığımda kaskoyu bile herşey dahilde 1300 e çıkartmıştı o dönem diğer firmalar 2000 civarı verirken şimdi zam falan geldi yükseldi fiyatlar ama yine halk düşük fiyat verecektir tahminim sormakta fayda var ama sonrasında bi sorun yaşarmısınız onu bilemem ki sigorta için dert etmeyin karşı tarafın hasarını karşılayacağı için o düşünsün :) kasko için bişi diyemem ama :(

Yorum bağlantısı
Ahmet Taşkın

Aldığım tüm arabaları babamın üstüne yaptırdım. Kafa rahat. Gence göre yaşlıya daha ucuz çıkıyor.

Yorum bağlantısı
(düzenlendi)

halk sigortada fiyat bakımından uygun ben ilk aracımı aldığımda kaskoyu bile herşey dahilde 1300 e çıkartmıştı o dönem diğer firmalar 2000 civarı verirken şimdi zam falan geldi yükseldi fiyatlar ama yine halk düşük fiyat verecektir tahminim sormakta fayda var ama sonrasında bi sorun yaşarmısınız onu bilemem ki sigorta için dert etmeyin karşı tarafın hasarını karşılayacağı için o düşünsün :) kasko için bişi diyemem ama :(

Yetkili serviste aracini yaptiramayacagini ogrenip maraz cikaranlar, karsi taraf parasini alamadiginda gisterilecek reaksiyonlar, tamirhanenin sizi surekli rahatsiz etmesi gibi faktorleri dusundugunuzde nasil olsa karsi taraf diye gecistiremeyebilirsiniz. Bu konu daha once de konusuldu, trafik sigortanizi kendi aracinizi kaskolattiginizdaki guveni verecek sirketten yaptirmaniz giris cumlesindeki sorulari aza indirgeyecektir.

Saygilarimla.

Aldığım tüm arabaları babamın üstüne yaptırdım. Kafa rahat. Gence göre yaşlıya daha ucuz çıkıyor.

Hasarsilik indirimini ne zaman almayi dusunuyorsunuz?

Saygilarimla.

tarihinde Evren İskent tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

2006 1.6 Fiesta aldım 10 gün önce ama hala sigortasını yaptıramadım çok yüksek ücretler çıkıyor. Araç geçmişim pek yok 2015'in 2. ayında yine 2006 fiesta almıştım kazasız belasız bindim. 2 ay önce sattım ama hasarsızlık falan işlemiyormuş 1 yıl dolmadığından. 24 Yaşındayım tavsiye edebileceğiniz bir şirket var mı bana en az 1300 lira ücret çıkartıyorlar.

Konunuz birleştirilmiştir.

Yorum bağlantısı
Volkan Dinçel

Yetkili serviste aracini yaptiramayacagini ogrenip maraz cikaranlar, karsi taraf parasini alamadiginda gisterilecek reaksiyonlar, tamirhanenin sizi surekli rahatsiz etmesi gibi faktorleri dusundugunuzde nasil olsa karsi taraf diye gecistiremeyebilirsiniz. Bu konu daha once de konusuldu, trafik sigortanizi kendi aracinizi kaskolattiginizdaki guveni verecek sirketten yaptirmaniz giris cumlesindeki sorulari aza indirgeyecektir.

Saygilarimla.Hasarsilik indirimini ne zaman almayi dusunuyorsunuz?

Saygilarimla.

Halk sigorta kötü bir sigorta şirketimi ki bu yazdıklarınızı hiç anlayamadım?

Yorum bağlantısı
(düzenlendi)

Halk sigorta kötü bir sigorta şirketimi ki bu yazdıklarınızı hiç anlayamadım?

Volkan Bey sizin kisilerin genel egilimlerini dikkate almadan daha cok konular uzerinden giderek yorum yapiyorsunuz ve yanilgiya dusuyorsunuz.

Ben sektorden biri olarak sigorta sirketi kotulemem diye bircok yerde yaziyorum. O konuda ozne yok. O konuda yanlis bir goruse karsi yazilmis cevap var. Nasil olsa karsi tarafin sigortasi, kotu sirket olsa farketmez anlayisina karsi yazdim. Kaskomu dikkatli secerim trafik policem farketmez, karsi taraf ugrassin denilmemeli diyerek yazdim. Halk sigortaya dikkat bile etmedim.

Saygilarimla.

tarihinde Evren İskent tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Volkan Dinçel
(düzenlendi)

Volkan Bey sizin kisilerin genel wgilimlerini dikkate almadan daha cok konular uzerinden giderek yorum yapiyorsunuz ve yanilgiya dusuyorsunuz.

Ben sektorden biri olarak sigorta sirketi kotulemem diye bircok yerde yaziyorum. O konuda ozne yok. O konuda yanlis bir goruse karsi yazilmis cevap var. Nasil olsa karsi tarafin sigortasi, kotu sirket olsa farketmez anlayisina karsi yazdim. Kaskomu dikkatli secerim trafik policem farketmez, karsi taraf ugrassin denilmemeli diyerek yazdim. Halk sigortaya dikkat bile etmedim.

Saygilarimla.

Kusura bakmayın Evren bey Halk Sigortayı öneren bir arkadaşın cevabına alıntı yaparak bu yazdıklarınızı okuyunca bir sıkıntı var heralde Halk Sigortada dedim..

Bu tip olaylar münferit olsada olabiliyor.Daha önceki Focusumu sattığımda prim iadesi alabilmek için Aviva yı Başbakanlık Sigorta birimine şikayet etmek zorunda kalmıştım..Sistemleri çalışmıyormuş..dedim bir sorun varsa ödeme ile ilgili vs.yardımcı olmaya çalışırım

tarihinde Volkan Dinçel tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Barış Fırat

Merhaba zorunlu trafik sigortamı bu gün kestirdim %15 hasarsızlık indirimiyle "6. Basamak"

Aldığım teklifler aşağıdaki gibidir. Karşı tarafı düşündüğümden Anadolu sigorta tercihim oldu .

DoğaSigorta 495

SompoJapan 540

AnadoluSigorta 545 

Yorum bağlantısı
Serkan Karadağ

Zorunlu trafik sigortasının artan fiyatları için BİMER e başvurmuştum. Yasalarla zorunlu tutulan durumun firmaların keyfine bırakmayın demiştim. Gelen cevap aşağıdadır.

"Bilindiği üzere, 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu karayollarında, can ve mal güvenliği yönünden trafik düzenini sağlamak ve trafik güvenliğini ilgilendiren tüm konularda alınacak tedbirleri belirlemek üzere kabul edilmiş olup anılan Kanun, karayolları motorlu araç işletenlerini motorlu araç işletilmesinden dolayı üçüncü şahısların uğrayacakları zararı tazminle mükellef tutmuş ve bu sorumluluğun karayolları motorlu araçlar zorunlu mali sorumluluk sigortası ( zorunlu trafik sigortası ) ile teminata kavuşturulmasını öngörmüştür. Anılan sigorta da teminat kapsamına alınan risk işletenin taraf olduğu kişisel sorumluluktur. Bununla birlikte , gerek sağlıklı bir rekabet ortamı oluşturularak piyasa etkinliğinin temini, gerekse vatandaşlarımızın orta vadede daha kaliteli hizmeti daha ucuza almasının sağlanması amacıyla, 01.07.2008 tarihinden itibaren zorunlu trafik sigortası priminin sigorta şirketleri tarafından serbestçe belirlenmesi uygulaması başlatılmıştır. Bu kapsamda , Karayolları Motorlu Araçlar Zorunlu Mali Sorumluluk Sigortasında Tarife Uygulama Esasları Hakkında Yönetmeliğin 4. Maddesinin 1. fıkrası; "Sigorta Şirketleri, bu yönetmeliğin ekindeki tablolarda yer alan araç türüne göre il bazında temel sigorta primini serbestçe tespit edebilir." hükmünü amir olup Müsteşarlığımızın trafik sigortası primlerinin tespitine ilişkin bir müdahalesi söz konusu değildir. Trafik Sigortası zorunlu bir sigorta olmakla beraber özel hukuk hükümlerine ve sigortacılık ilkelerine tabi olup bu çerçevede risk temelinde fiyatlama esastır. Diğer taraftan , serbest rekabet ortamında vatandaşlarımızca piyasa araştırması yapılarak en uygun fiyatlardan Trafik Sigortası temin edilmesi imkân dahilindedir. Tüketicilerin fiyat araştırması yaparak en uygun teminatı bulmaları şeffaflığın artırılması ile mümkün olup, 19.06.2013 tarihli ve 28682 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Karayolları Motorlu Araçlar Zorunlu Mali Sorumluluk Sigortasında Tarife Uygulama Esasları Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik ile 01.10.2013 tarihinden itibaren sigorta şirketleri için, şirketin resmi internet sitesinde tüketiciye, trafik sigortası tarifesi hakkında açıklayıcı bilgi sunan prim sorgulama ekranı tahsis etmeleri zorunluluğu getirilmiştir. Bu sayede, piyasadaki şeffaflığın arttırılması ile tüketicilerin fiyat araştırması yaparak en uygun teminatı bulmaları imkânı sağlanmıştır. Yapılan düzenlemeler ile vatandaşlarımızın trafik sigortası primleri hakkında güncel bilgiye sahip olmaları için gerekli altyapı hazırlanmıştır. Bu kapsamda, Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezinin internet sitesinde (www.sbm.org.tr) yer alan "Trafik Prim Karşılaştırması" başlıklı sorgulama ekranından sigorta şirketlerinin son 30 gün içinde düzenlenmiş poliçelerdeki en düşük, en yüksek ve ortalama prim bilgilerine ulaşılabilmektedir. Yukarıda anılan güncel prim sorgulama uygulamasına ek olarak, vatandaşlarımızın sigorta poliçesi düzenletmeden önce poliçe teklifi talep etmeleri de mümkündür. Bu teklif vatandaşı değil sigorta şirketini ilgili ay sonuna kadar bağlayıcıdır. Ayın son günü yapılan teklif ise 3 iş günü daha geçerlidir. Bununla birlikte, 28.10.2015 tarihinden itibaren kamyon, kamyonet, minibüs (sürücü dahil18-30 koltuk) , otobüs (sürücü dahil 31 ve üstü koltuk ) ve taksi araç gruplarında düzenlenecek Zorunlu Trafik Sigortası poliçelerinde azami prim uygulaması getirilmiş olup, Müsteşarlığımızca belirlenen bu azami tutarların geçilmemesi kararlaştırılmış ve bu hususta sigortacılık sektörüne duyuru yapılmıştır."

Yorum bağlantısı
(düzenlendi)

Verilen cevabın piyasadaki trafik policesi fiyatlarının inanılmaz yükselmesiyle alakası bile yok, tamamen hazır scripti göndermişler, klasik cevap olarak kanun maddesinden bahsedip serbest piyasanın şeffaflığıdan söz etmişler, günümüz realitesi ile alakası olmayan bir cevap, dalga geçer gibi araç sahipleri farklı firmalardan teklif alıp kendinlerine en uygun policeyi satın alabilir demişler sormak gerek piyasada uygun fiyata trafik sigortası mı kaldı? Mesala 15.000 lik araca verilen 2500 lira trafik sigorta teklifini bu cevabın neresine koyalım.. 

Kanun maddesini öğrenmek istemiyoruz biz, bu başını almış fiyatları kim kontrol altına alacak onu öğrenmek istiyoruz ama nerde o günler nasıl olsa paşa paşa zorunlu olarak yaptırıyoruz kim uğraşacak fiyatları en azından vatandaşın yararına kontrol almaya değil mi?

tarihinde DOĞUŞ BAĞ tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı

Verilen cevabın piyasadaki trafik policesi fiyatlarının inanılmaz yükselmesiyle alakası bile yok, tamamen hazır scripti göndermişler, klasik cevap olarak kanun maddesinden bahsedip serbest piyasanın şeffaflığıdan söz etmişler, günümüz realitesi ile alakası olmayan bir cevap, dalga geçer gibi araç sahipleri farklı firmalardan teklif alıp kendinlerine en uygun policeyi satın alabilir demişler sormak gerek piyasada uygun fiyata trafik sigortası mı kaldı? Mesala 15.000 lik araca verilen 2500 lira trafik sigorta teklifini bu cevabın neresine koyalım.. 

Kanun maddesini öğrenmek istemiyoruz biz, bu başını almış fiyatları kim kontrol altına alacak onu öğrenmek istiyoruz ama nerde o günler nasıl olsa paşa paşa zorunlu olarak yaptırıyoruz kim uğraşacak fiyatları en azından vatandaşın yararına kontrol almaya değil mi?

Farklı bir cevap kimse veremez ki? Kişisel yorum yapamazlar zaten. Mecburen sistemsel kayıtlardan kitap harfleri ile cevap veriyorlar. Müdahale gelirse ancak tavan fiyat uygulaması gelir, primler düşsün diye gelmez. Onu da örneklemişler. Ancak şöyle ifade edeyim mesela kamyon için tavan fiyat 6.000TL'ye düşülmüşken, çekici için bir düzenleme gelmedi. Hangi kullanım tarzına hangi şikayetlere istinaden tavan prim uygulaması geldiğini bilemiyoruz ama şu anda trafik poliçelerinin artan primleri daha önce hazine için ayrılan kanuni karşılık için kaynakları da arttırdığından kısa sürede bir değişklik beklemiyorum. Hatta sektörün genel karlılık oranlarını gördükçe seneye primlerin daha da yükselmesi sözkonusu olabilir. Bu bir duyum değil yanlış anlaşılmasın sadece öngörü.

Saygılarımla.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Merhaba zorunlu trafik sigortamı bu gün kestirdim %15 hasarsızlık indirimiyle "6. Basamak"

Aldığım teklifler aşağıdaki gibidir. Karşı tarafı düşündüğümden Anadolu sigorta tercihim oldu .

DoğaSigorta 495

SompoJapan 540

AnadoluSigorta 545 

doğa diye bir sigorta şketi var mı araştrın?

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Fiyatlar geri gitmez bence. Devlet de müdahale edemez. Çünkü yasa ile kurulmasına izin verilmiş. Yasa ile yetki verilmiş.

Devletin yaptığı hata : Bazı araç sınıflarına üst limit getirmektir.

Bir yılda 13 defa kaza yapan kamyoncu 6000 ödeyecek. Bu kamyoncudan ve buna benzer zararlı müşteriden alması gerekeni alamayan şirketler.. Hepimize yöneldi.

Bizi yakan üst limittir.

Şikayet edecekseniz üst limiti şikayet edin. Iptal edilsin.

Herkes üstüne düşeni ödesin.

Defalarca yazmışımdır.

Bu iş şu anda. Kaçak elektrik katkı payı olayına döndü.

• Beğen 5
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

bilanço dönemi yakın.. görelim şu zararları bakalaım :seytan: sanayide hasar görülmüyor artık doğru dürüst tamirde

Yorum bağlantısı
Kemal Korkmaz

Doğa Sigorta bir kooperatif 2007 den beri piyasada ucuz sigorta yapanlar gibi olmaz akıbeti inşaallah..

Yorum bağlantısı
Barış Fırat

Doğa Sigorta bir kooperatif 2007 den beri piyasada ucuz sigorta yapanlar gibi olmaz akıbeti inşaallah..

Ucuz değil ki bana bugün 495 lira fiyat verdiler.

Yorum bağlantısı
Hüseyin Sönmez

Fiyatlar geri gitmez bence. Devlet de müdahale edemez. Çünkü yasa ile kurulmasına izin verilmiş. Yasa ile yetki verilmiş.

Devletin yaptığı hata : Bazı araç sınıflarına üst limit getirmektir.

Bir yılda 13 defa kaza yapan kamyoncu 6000 ödeyecek. Bu kamyoncudan ve buna benzer zararlı müşteriden alması gerekeni alamayan şirketler.. Hepimize yöneldi.

Bizi yakan üst limittir.

Şikayet edecekseniz üst limiti şikayet edin. Iptal edilsin.

Herkes üstüne düşeni ödesin.

Defalarca yazmışımdır.

Bu iş şu anda. Kaçak elektrik katkı payı olayına döndü.

Bunun ile beraber yılda 200 bin km yapan bilhassa İstanbul içinde kiralık veya şirket araçları da var, şirketin aracı ile yılda en az 10 bin TL değerinde kaza yapan bir arkadaşım var üst limit 6000 TL'yi duyunca benim geçen seneye göre ek olan +200 TL artışı kendinden talep ettim.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...