İlhan Gülcan 29 Temmuz 2008 Paylaş 29 Temmuz 2008 üstadlar hepsini yaptım. mazotu sürdüm beklettim. wd 40 ı sürdüm beklettim. ama gene çıkmadı gene çıkmadı kurumuş zift. üzgünüm. Yorum bağlantısı
Talip İnal 29 Temmuz 2008 Paylaş 29 Temmuz 2008 Zift kurumuş bile olsa en etkili çözüm gazyağıdır. Sanayide ya da benzin istasyonlarına sorun, mutlaka vardır. Geçmişte benim de aynı problem olmuştu. Gazyağı ile çıkarmıştım. Gazyağını, üstübü ile lekenin üzerinde gezdirin, zift lekesi yumuşadıkça akmaya başlayacaktır. Zift tabakasının kalınlığına göre gazyağlı üstübü ile lekeye bastırmadan, silerek ziftin çözülmesini beklemelisiniz. Bu arada gazyağı boyalı yüzeyde sorun çıkarmaz ama kapı çıtası, marşbiye, tampon altı , cam fitilleri gibi üzeri boyalı olmayan plastik aksamlara gazyağının temas etmemesine dikkat edin, bu yüzeylerde leke yapabilir. İşiniz bitince de iyi bir araç şampuanıyla yıkayın. Yorum bağlantısı
Serkan Toker 29 Temmuz 2008 Paylaş 29 Temmuz 2008 Bir hırdavatçıya gidilir.Kavil alınır.Cam şişede satılır kendisi.Çamur gibi bir kıvamı vardır.Şişe iyice çalkalanır sonra pamukla zifti bölgeler tatbik edilir hafifçe bastırmadan.Sonra araba güzelce yıkanır.Bunuda şimdi hatırladım. Yorum bağlantısı
Görkem Azizoğlu 29 Temmuz 2008 Yazar Paylaş 29 Temmuz 2008 WD-40 ile denedim sonuç gayet güzel. Herkese teşekkürler. Yorum bağlantısı
Ömer Açay 29 Temmuz 2008 Paylaş 29 Temmuz 2008 ben zifti ince pasta ile çıkarıyorum.tavsiye ederim Yorum bağlantısı
Halil Yıldırım 30 Temmuz 2008 Paylaş 30 Temmuz 2008 ah şiştik o zaman :agla:evren bey sağolun. bakacağım hırdavatçılara. ama çimento olayı kötü oldu. eğer boyayı kaldıracaksa. sirke yi deneyin cimento icin. yada limon suyunu. ise yarar... Yorum bağlantısı
Sina Güran 30 Temmuz 2008 Paylaş 30 Temmuz 2008 Gaz yağı ve kibrit en güzeli... Şaka bir yana bende deneyecem bu yöntemi, lastiklerim sağolsun ne var ne yok hepsini arazi aracı gibi yukarı yolluyor haliyle sadece kapı aşağım değil elim dışardaysa o bile nasibini görüyor... Yorum bağlantısı
Görkem Azizoğlu 30 Temmuz 2008 Yazar Paylaş 30 Temmuz 2008 (düzenlendi) Ben yanları geçtim artık ama bagaj kapağıda zift lekesi olur mu yahu. Çıkarana kadar baya bi uğraştım 30 Temmuz 2008 tarihinde G tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Serkan Toker 30 Temmuz 2008 Paylaş 30 Temmuz 2008 (düzenlendi) Birde kaputu açıp bak bence.Ben amortisör tepelerinde bulmuştum zifti. 30 Temmuz 2008 tarihinde Serkan Toker tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Görkem Azizoğlu 30 Temmuz 2008 Yazar Paylaş 30 Temmuz 2008 Birde kaputu açıp bak bence.Ben amortisör tepelerinde bulmuştum zifti. Olabilir abi heryerde olabilir. Tavanı kontrol ettim 2 yerde buldum. Yorum bağlantısı
Cavit Doğan 30 Temmuz 2008 Paylaş 30 Temmuz 2008 (düzenlendi) Konunun açılması iyi olmuş.. Dün istanbula gelmek için fethiyeden yola çıktım, Fethiye burdur arasında yol yapım çalışmaları vardı.. Ben buradan karayolları genel müdürlüğü yetkililerine sesleniyorum; Sayın yetkili, Yol yapımı mıcır serip ezdikten sonra üzerine vıcık vıcık zift dökmekmidir. Diyelimki öyle, Be mübarekler bari şeridin birine uygulayın, içini çeksin, kurusun daha sonra öbür şeridi yapın.. O bölgede alternatif yol olmadığı için mecburen 1. viteste tıngır tıngır geçtik (Yaklaşık 3 km), Ama yinede araba yarıya kadar Zift ... Aracı en yakın benzinciye çektim baktım hep ziftli araç yıkıyorlar(Benzin ve mazot karışımı,Fırça ile)Bende yıkattım.. Güvenlik tehlikeside cabası.. 30 Temmuz 2008 tarihinde Cavit Do?an tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Görkem Azizoğlu 30 Temmuz 2008 Yazar Paylaş 30 Temmuz 2008 Konunun açılması iyi olmuş..Dün istanbula gelmek için fethiyeden yola çıktım, Fethiye burdur arasında yol yapım çalışmaları vardı.. Ben buradan karayolları genel müdürlüğü yetkililerine sesleniyorum; Sayın yetkili, Yol yapımı mıcır serip ezdikten sonra üzerine vıcık vıcık zift dökmekmidir. Abi yola zifti döküyorlar pintilik eşliğinde üçbeş gramda mıcır döküyorlar haliyle alttaki malzeme yüzeye vuruyor. Değilse hangi müteahit ikinci kat zifti döker. Yorum bağlantısı
Aziz Karabay 31 Temmuz 2008 Paylaş 31 Temmuz 2008 Gaz yagı ile çıkar.gaz yagını alıyorsun sungerler suruyorsun yumuşuyor sonra bı daha suruyorsun çıkıyor sonra sabunlu su ile yıkıyorsun boya zararı yok hatta araba pasta cıla yapmış gıbı parlıyor.Bende tatilden geldım arabam oldu bı arkadaş soylede yaptım hiç bi sorun yok kolay gelsın. Yorum bağlantısı
Haluk Gümüş 3 Ağustos 2008 Paylaş 3 Ağustos 2008 Tiner yazanlar olmus kesinlikle denemeyin. Yorum bağlantısı
Guest Cihan ?enol 3 Ağustos 2008 Paylaş 3 Ağustos 2008 dostum yarım litre su şişesinde birçok nalburda gaz yağı bulursun 2,5 ytl. her mahallede her sokakta. biraz ellerin kokacak ama ne yapıcan. temizliğinde maliyeti bu. kolay gelsin Yorum bağlantısı
Ömer Açay 3 Ağustos 2008 Paylaş 3 Ağustos 2008 nedir bu burdur fethiye arası zift çilesi çekenlerin hali.bende bugün maalesf o çileyi çektim .araba bayağı bi zift oldu.bide gerçekten okadar duyarsız insanlar varki.2. viteste gidiyosun yanından son sürat bi araba seni solluyor.ne kadar dikkat ederseniz edin arabanın yan tarafı komple zift oldu.eve gelince direk (çavdıra) opete gidip 1 litre mazot aldım ve 2 saatte arabayı zor temizledim.ben ordaykaen en az 10 araba aynı durumda oraya geldi.arabası zift olanlar kulübü açsak olacaktı bu arada arabanın zifti temizlenir diye yolun kenarına yazsaydım bayağı bi para kazanırdım herhalde Yorum bağlantısı
Serdar Yeniçeri 3 Ağustos 2008 Paylaş 3 Ağustos 2008 (düzenlendi) buraya yazimde unutmiyim şimdi farzedelim ki arabamızın boyası oldukça zarar gördü ziftten ve kaskolu... kasko ile boyattırdık.kasko karayollarının yakasına yapişir mi mehmet abi nerdesin 3 Ağustos 2008 tarihinde Serdar Yeni tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Gürsoy Yalvaç 7 Ağustos 2008 Paylaş 7 Ağustos 2008 kusura bakma konuyu açalı uzun bir zaman olmuş ama belki sonra tekrar lazım olabilir,zift lekesini en iyi mazot çıkarır. herhangi bir zararıda yoktur. mazotla sildikten sonra da yıkamayı ihmaletme. Yorum bağlantısı
Görkem Azizoğlu 7 Ağustos 2008 Yazar Paylaş 7 Ağustos 2008 Cevaplar için herkese tekrardan teşekkürler. Yorum bağlantısı
Murat Akaloğlu 7 Ağustos 2008 Paylaş 7 Ağustos 2008 kusura bakma konuyu açalı uzun bir zaman olmuş ama belki sonra tekrar lazım olabilir,zift lekesini en iyi mazot çıkarır. herhangi bir zararıda yoktur. mazotla sildikten sonra da yıkamayı ihmaletme. gaz yağınıda unutmamak lazım Yorum bağlantısı
Fırat Bozkurt 7 Ağustos 2008 Paylaş 7 Ağustos 2008 Konunun açılması iyi olmuş..Dün istanbula gelmek için fethiyeden yola çıktım, Fethiye burdur arasında yol yapım çalışmaları vardı.. Ben buradan karayolları genel müdürlüğü yetkililerine sesleniyorum; Sayın yetkili, Yol yapımı mıcır serip ezdikten sonra üzerine vıcık vıcık zift dökmekmidir. Diyelimki öyle, Be mübarekler bari şeridin birine uygulayın, içini çeksin, kurusun daha sonra öbür şeridi yapın.. O bölgede alternatif yol olmadığı için mecburen 1. viteste tıngır tıngır geçtik (Yaklaşık 3 km), Ama yinede araba yarıya kadar Zift ... Aracı en yakın benzinciye çektim baktım hep ziftli araç yıkıyorlar(Benzin ve mazot karışımı,Fırça ile)Bende yıkattım.. Güvenlik tehlikeside cabası.. 3gündür Bodrumdayım aynı yolu kullandım bembeyaz araba adeta simsiyah oldu otelin onünde kapılar açmakta zorlandık resmen 100 ytl ve 5 saatime mal oldu temizletmek dönüşte Antalya üzerinden gitmeyi düşünüyorum sırf o yoldan geçmemek için. Yorum bağlantısı
Murat Akaloğlu 7 Ağustos 2008 Paylaş 7 Ağustos 2008 allah kolaylık versin.arabaya yanarsın,temizlemek için harcadığın emeğemi yanarsın.kimsenin başına vermesin zifti iğrenç bişey.kabahat kara yolllarında ama.turistik bölgelerde yaz aylarında niye böle bişey yaparlar hala aklım ermez.kış ayında yapsalar ya,zaten orlarda doğru dürüst kışta olmuyo Yorum bağlantısı
Fatih Karadeniz 8 Ağustos 2008 Paylaş 8 Ağustos 2008 En iyi çözüm gazyağıdır. Akşam serinde, biten cam sil şişesine gaz yağını doldurunuz. Ziftli bölgeye her yerine değirene dek sıkınız. Biraz bekledikten sonra iki parça üstübü ile önce kaba lekeyi daha sonrada kalan lekeyi yok edebilirsiniz. Ayrıca aracınızın boyasına zarar vermez aksine boyayı besler. Sonra aracı güzelce yıkayıp tertemzi kullanabilirsiniz. Yorum bağlantısı
Ergin Şendağ 9 Ağustos 2008 Paylaş 9 Ağustos 2008 (düzenlendi) yeni çıkardım...koslaoxiaction.....boyaya da zarar vermiyor...bana süper geldi kuş pisliklerine koslaoxiaction damlatın ve anında çıkartın..beklemeye bile gerek kalmıyor....ama fiyatı tuzlu ...1 adet sprey boy 9.99 ytl. reklam gibi olmuş be... 12 Ağustos 2008 tarihinde Serkan Toker tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Mertcan Körpe 14 Ağustos 2008 Paylaş 14 Ağustos 2008 Zift sıçradığı zaman Markete gidip bir adet saf tereyağı alın;) Tereyağını biraz ziftli yere sürün biraz bekleyin ziftle birlikte yağında aktığını göreceksiniz.. Farklı ve ekonomik bir yöntem;) Yorum bağlantısı
Recommended Posts