İçeriğe Yönlendir

Merceksiz xenon sorunu

Mehmet Göktürk

Recommended Posts

Mehmet Göktürk

sonradan çakma xenonlar ve uyduruk 100w "kuulbluu" lar karşıdan gelirlerken beni deli ediyorlar. uzunlarımı yakıyorum. lütfen arabanın karşısına gece geçip kontrol edin. "çok" rahatsız ediyor karşıdan geleni. o kadar ki hatalı kullanıp üstünüze elme ihtimalleri var.

Yorum bağlantısı
Ömer Yüce
sonradan çakma xenonlar ve uyduruk 100w "kuulbluu" lar karşıdan gelirlerken beni deli ediyorlar. uzunlarımı yakıyorum. lütfen arabanın karşısına gece geçip kontrol edin. "çok" rahatsız ediyor karşıdan geleni. o kadar ki hatalı kullanıp üstünüze elme ihtimalleri var.

Bunu söylemenizdeki sebep neydi anlamadım doğrusu...

Yorum bağlantısı
Barış Günay
(düzenlendi)
Bunu söylemenizdeki sebep neydi anlamadım doğrusu...

+1

tarihinde Bar?? G tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Serkan Toker

Bence Mehmet bey çakma xenon derken normal fara takılan merceksiz ve ayarlanamayan xenonlardan bahsetti.Ancak bildiğim kadarı ile sende mercekli far olması lazım.

Yorum bağlantısı
Ömer Yüce
Bence Mehmet bey çakma xenon derken normal fara takılan merceksiz ve ayarlanamayan xenonlardan bahsetti.Ancak bildiğim kadarı ile sende mercekli far olması lazım.

bu benim kendime aldığım bi alet değil. Bende M-Tec xenon balastı var ama onun aracı (Grande punto) olduğu için H 4 ampul gerekli bende ona tedarik etme amacım. Ben bilinçsiz bir kullanıcı değilim arkadaşlar...

Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk

Piyasada görmüş olduğum (yani karşımdan gelen) üst sınıf olmayan neredeyse "tüm" xenon/kuulblu/vb tarzı ampüllerin "hemen hepsi" gözümü rahatsız ediyor. Bu ampülleri genelde orta/alt sınıf arabalarda hatta şahinlerde görebiliyorum. Fabrika çıkışı olmayan "çoğu" lamba sistemi bir sonraki muayene sistemi (TUVTURK) karşısında sökülmek durumunda kalacak, eğer para yedirme ve yolsuzluk başlamazsa.

Mersedes/BMW tarzı araçlarda da etti edecek sınırda geliyor karşımdan. Minibüs ve diğer karizma araçların taktıkları 100W sis farlarıyla gezmelerinden ve normal farları kapamalarından da müthiş rahatsızım.

E5 te 100-110 ile giderken (daha ne gideyim? zaten önüm dolu sağım dolu) arkama yapışan ve xenon farım var diye ensemde ışık yakan "donsuzlardan" da şikayetçiyim.

Neden anlamadığınızı da ben anlamadım. Mavi ışıklı araçlar hiç mi gözünüzü rahatsız etmiyor? Yoksa gece araç kullanmıyor musunuz? (karanlık yollarda ve/veya şehirlerarası tabi bagdat caddesinde değil).

Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk
(düzenlendi)

9 yıl amerika'nın çeşitli eyaletlerinde gece gündüz araç kullandım. Araç kullanırken çeşitli konuları düşünebilir, keyifli muzik dinleyebilirsiniz.

Bizde ise arkana yapışanlar, önüne atlayanlar, yoldaki çukurlar, virajlar, geç konmuş anlamsız tabelalar, kasisler, kedi gözleri, yol kesikleri, insanlar, hayvanlar...

Bunu anlamak için ABD de en az 1 yıl otomobil kullanmak lazım. Sonra gelir Türkiye'de hasta ve araba kullanamaz olursunuz.

İlle de stresli gitmek durumunda mıyım? Asfaltı kontrol etmek zorunda olmasam olmaz mı? Biraz etrafıma bakayım? Olmaz...

sonra derler önüne baksana..

gelişmiş ülkeler boşuna gelişmiyor.

tarihinde Mehmet G tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Mercekli farda H4 kullanılmaz ki...

En azından ampul aranan far, halojen ve reflektörlüdür...

Ayrıca; Konu ister istemez, rahatsızlık duyulan bir konu olduğu için, bilgilendirmeye kaymıştır... Yanlışın neresinden dönülürse kardır...

Bu forumda 300-500-1000 mesajı olanlarında birbirlerine bu kadar şeyleri söyleyebilmesi gerekir diye düşünüyorum...

Kimse kimseye kızmasın.. :)

Yorum bağlantısı
Cavit Doğan

Otomobiller hadi neyse diyorum ama jip, minübüs türü yüksek arabalara takılan neydü belirsiz farlardan banada gına geldi..

Böyle mühendisliğin ben...

Yorum bağlantısı
Şafak Uçar

Abi evet yaa... Geçen akşam minibüsçünün biriyle kavga ettim ben bu yüzden.Adam uzunlarla arkamda sıfır geliyor.Flaşörleri yaktım,korna çaldım nafile.En sonunda yol verdim çaktım uzunları.Camdan el kol yapınca kavga çıktı:(Trafik ekibi geldi.Olayı anlattım.Buna ceza yazıp yolladılar.Sonuç inşallah birinin canını yakmaz o farlarla.

Yorum bağlantısı
Sertaç Selim Sarıca
Doğrusunu yapmışsın. Göz alanın gözünü almak lazım!

Abi sinirle bunu bende çok yapıyorum ama sonrada pişman oluyorum, elin kazmasının yaptığına kızıp aynısını biz ona yapıyoruz. Buna vatandaştan çok denetlemesi gerekenler çözüm bulmalı. Trafik polisleri radar yerine geceleri far kontrolü yapsa 2 ay içerisinde herşey yoluna girer, bu sürede yazılan cezalar sayesinde ülke ekonomisine bile inanılmaz faydası olabilir :seytan:

Yorum bağlantısı
Muhittin Kaplan

Bende Kızıyorum Zayten Yarım Körüm Birde merceksiz Yarım Yamalak Çakma Zenonlarla Geliyorlar...

Yorum bağlantısı
V.Ceyhun Emir
(düzenlendi)

Konunun anlamına uygun bir test.

Far Testi

tarihinde V.Ceyhun Emir tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu

Daha da beteri var, geçen şantiyeden çıktım gidiyorum adam New Holland traktöre (azman bişeydi çeltik tarlasında kullanılan çift çekerlerden) 100w ampul takmış bi karşılaştık plazma silahıyla vurulmuşa döndüm, alet zaten yüksek farlar tam gözüme denk geldi iki far zaten yanyana, zor bela sağa çektim, köyde karşılaşınca baktık tanıyorum adamı fazla haşlayamadım, neymiş tarlada net görüş sağlıyormuş benim retina gittikten sonra yerim net görüşü, adam çıkmış yola gidiyor bide hızlı gidiyor alet korkuyor insan... :angry2:

Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk

Ben de xenon lardan rahatsız oluyorum. Sökülmelerini istiyorum.

Burada bir aile gibiyiz. Konu silindiği zaman problem ortadan kalmaz Ömer, sadece sen kulaklarını tıkamış olursun.

Mahsustan yazıyor değiliz. Niye yazalım ki? Olayın seninle de ilgisi yok. Genel bir durum.

Ayrıca birkaç kişinin katili olma ihtimalin, hatta kendi kendinin elbette olabilir tabi ayarsız xenonlarla. Dikkat edersen baştan beri "lütfen arabanın karşısına karanlık yolda geçip gözü alıyor mu bakın" diye başlattım konuyu.

Bu olay biraz mangal olayına benziyor. Sen yaparsan iyi, yan bahçedeysen kötü.

Herkese selamlar.

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Ömer kardeşim.. konu bölünmüş ve teknik bir hal almıştır...

Rahatsız olmana da gerek yok bence... Çünkü benim gördüğüm her 5 araçtan biri sislerine varana kadar xenonlu...

Bu xenonlu araçlar.. çevresine zarar verirken, kötü hava koşullarında kendine de zarar veriyor...

Amacımız kimseye zarar vermek değil.. Hatta korumaktır... Saygılar...

Yorum bağlantısı
Utku Çay

merceksiz fara xenon takanların, sadece karşıdakine mi zarar verdiğini düşünüyor acaba? peki xenonlar karşıdakinin gözünü aldığında, karşıdaki sürücünün yolu göremeyip, diğer şerite geçme ihtimalinden haberleri yokmudur?

Yorum bağlantısı
  • 9 ay sonra...
İbrahim Kaya
(düzenlendi)

Arkadaşlar hepiniz farkındasınızdır ki son günlerde şu beyaz far kullanımı sıklaştı..Kullanımı tehlikeli olmakla birlikte kullanana da bir fayda sağlamadığı kesin. Burdan tüm beyaz far kullananları sökmeye ve Normal standart farlara geçiş yapmaya davet ediyorum...Eğer Forumda da kullanan arkadaşlarımız varsa lütfen beyaz farları sökelim.. saygılarımla

tarihinde ?brahim Kaya tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Ayhan Şentürk

xenon'a özenmeden kaynaklanıyor.

Beyaz far nedir acaba?

Mavi camlı beyaz ışık vermeye çalışan ampülleri kastetti sanırım.

O mavi camlı ampüller sarı ışığı beyaza cevirdiği oranda aydınlatmayıda azaltır. Işık beyaza dönmüştür ama dönerken güçünü kaybediyor.

Yorum bağlantısı
Hasan Dönmez

Merceksiz xenon ve 100 watlık ampul kullananlara bende karşıyım ancak aracın orjinal wattındaki beyaz ampullere karşı deyilim bana bir zararı yok kendine zararı var çünkü yağmurda önünü göremiyor.

Yorum bağlantısı
İbrahim Kaya
(düzenlendi)
Merceksiz xenon ve 100 watlık ampul kullananlara bende karşıyım ancak aracın orjinal wattındaki beyaz ampullere karşı deyilim bana bir zararı yok kendine zararı var çünkü yağmurda önünü göremiyor.

Teşekkürler Arda benimde anlatmak istediğim buydu...merceksiz xenon ve mavi ampül kullananlar çok ciddi şekilde diğer sürücüleri rahatsız ediyorlar aynı zamanda da görüş kabileyiti düşüyor..yağışlı havalarda görüşün normal ampullere göre çok zayıfladığı söyleniyor..

tarihinde ?brahim Kaya tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Özdemir Deniz

merceksiz xenon kullanıyorum, kabiliyetimi geliştirmek için elimde bulunan 2 tane Passat merceğini farlarıma takmayı düşünüyorum. mümkün olduğunca en düşük ayarda kullanıyor olmama rağmen merceksiz kullanımına taraf değilim :yes:

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...