Nuri Başer 24 Ekim 2008 Paylaş 24 Ekim 2008 (düzenlendi) Kendi yaptığım maket gemimi "kendin yap" bölümünde sizinle paylaşmak istedim plansız, projesiz, işten güçten vakit buldukça uğraşarak yaptım.. çok zevkli bir uğraş.. tavsiye ederim.. gerçek el el emeği göz nuru.. malzemeler ucuz ve basit.. toplam 15 YTL ye maloldu (marangozdan aldığınız çıta ve kontplak, yapıştırıcı, amerikan bezi, ip, ataç, boya).. 24 Ekim 2008 tarihinde Mehmet tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Nuri Başer 24 Ekim 2008 Yazar Paylaş 24 Ekim 2008 Teşekkürler arkadaşlar.. Güzel bir uğraş buldum.. devamı gelecek inşallah.. Yorum bağlantısı
Berat Gürdeniz 24 Ekim 2008 Paylaş 24 Ekim 2008 Güzel olmuş dostum TEBRİK EDERİM :alkis: Zamanım olunca bende yapıcam işallah Yorum bağlantısı
Cavit Doğan 24 Ekim 2008 Paylaş 24 Ekim 2008 Çok güzel olmuş eline sağlık.. Gövdesindeki o esli formları nasıl verdiğini merak ettim.. Yorum bağlantısı
Serkan Öz 24 Ekim 2008 Paylaş 24 Ekim 2008 Çok güzel olmuş elinize sağlık. Ben yapmaya başkasam 2.-3. gün tüm malzemeyi camdan aşağıya atarım herhalde Yorum bağlantısı
Yurdaer Elay 24 Ekim 2008 Paylaş 24 Ekim 2008 Elinize sağlık. Modeli ve şablonları kendiniz mi çiziyorsunuz yoksa biryerlerde hazır var mı? Eskiden ben de plastik uçak maketleri yapardım. Çoğu parça hazır olur genelde ama yine de onları biraraya getirmek ve boyamak epey uğraştırır. Zevkli iş gerçekten Yorum bağlantısı
Nuri Başer 24 Ekim 2008 Yazar Paylaş 24 Ekim 2008 Herkese çok çok teşekkürler.. gemi yaparken bütün dertlerden sıkıntılardan uzaklaşıyor insan.. küçük parçaları orjinallerine benzetmeye çalışmak ise ayrı bir keyif.. tabi bir okadar da zor işe yaramaz gibi görünen tahta parçalarından böyle güzel şeyler ortaya çıkabiliyor.. Elinize sağlık. Modeli ve şablonları kendiniz mi çiziyorsunuz yoksa biryerlerde hazır var mı? model ve şablon yok.. tamamen hayal gücü ve yaparken şekilleniyor.. bir de netten baktığınız birkaç foto.. ama bu model tamamen bana ait hiçbir parça hazır değil.. hatta yelken direklerine yuvarlak çıta bulamayınca zımparayla kare çıtadan yaptım Yorum bağlantısı
Yurdaer Elay 24 Ekim 2008 Paylaş 24 Ekim 2008 model ve şablon yok.. tamamen hayal gücü ve yaparken şekilleniyor.. bir de netten baktığınız birkaç foto.. ama bu model tamamen bana ait hiçbir parça hazır değil.. hatta yelken direklerine yuvarlak çıta bulamayınca zımparayla kare çıtadan yaptım Emek vermek ve bitince karşısına geçip seyretmek gerçekten güzel Yorum bağlantısı
Mustafa Akarslan 24 Ekim 2008 Paylaş 24 Ekim 2008 elinize sağlık. güzel olmuş. görüyoruz adamlar bunları 70-80 ytl ye satıyorlar. ticaretini düşünebilirsiniz aslında. Yorum bağlantısı
Guest Sinan Akg 24 Ekim 2008 Paylaş 24 Ekim 2008 Sabır isteyen güzel bir hobi. (hiç bana göre değil )Elleriniz dert görmesin, çok güzel olmuşlar... +1 Bende daralıyorum böle şeylerde Elinize sağlık ben resimli pazılı yapamıyorum sıkıntıdan siz plansız gemi yapmışsınız Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 24 Ekim 2008 Paylaş 24 Ekim 2008 Muhteşem. Sağına soluna led taksana, gece lambası iskele alabanda Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 24 Ekim 2008 Paylaş 24 Ekim 2008 Hatta uzaktan kumandalı motor bile takılabilir Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 24 Ekim 2008 Paylaş 24 Ekim 2008 Kesin takılmalı, eski teyplerden sökülme motor kullanılır. Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 24 Ekim 2008 Paylaş 24 Ekim 2008 Kesin takılmalı, eski teyplerden sökülme motor kullanılır. Bence; senin Jr'nin oyuncak arabasındaki mekaniği buna aktarıp hem uzaktan kumandalı motor hemde dümen yapmak lazım Kesin takılmalı, eski teyplerden sökülme motor kullanılır. İtiraf et... Buzdolabı diyecektin ama.. Buzdolabında küçük motor olmadığını farkettin demi.. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 24 Ekim 2008 Paylaş 24 Ekim 2008 Jr un bir arabasının mekaniğini aktarırız ama, yeni huyu ısırmak , yazık değil mi bana. İtiraf ediyorum, buzdolabı yazacaktım Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 24 Ekim 2008 Paylaş 24 Ekim 2008 Jr un bir arabasının mekaniğini aktarırız ama, yeni huyu ısırmak , yazık değil mi bana. Değil.. beter ol... elin kolun ısırıktan çürük içinde kalsın.. spoiler resmi çekeme... Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 24 Ekim 2008 Paylaş 24 Ekim 2008 İnsanın sevildiğini bilmesi ne güzel bir his... Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 24 Ekim 2008 Paylaş 24 Ekim 2008 Değil.. beter ol... elin kolun ısırıktan çürük içinde kalsın.. spoiler resmi çekeme... Ya da bana da bul.. Yorum bağlantısı
Nuri Başer 25 Ekim 2008 Yazar Paylaş 25 Ekim 2008 Bunun yüzenini de yaparım biraz daha gaza gelirsem Değerli yorumları için herkese teşekkürler.. Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 26 Ekim 2008 Paylaş 26 Ekim 2008 (düzenlendi) Elinize sağlık. ÇArşı pazarda çin yapımı amerikan/ingiliz gemilerini itfaiye arabalarını, motosikletleri ve hatta şu kapılara koydukları aşçı/garson heykellerini görünce sinirime dokunuyor. Türk gemilerini inceleyebilirseniz çok çok güzel bir iş çıkabilir. Deniz müzesinde ve harbiye müzesinde değişik şeyler var. Tabi eski türk donanması ile ilgili kitaplar da var piyasada çok güzel. Bu arada iki direk aynı uzunlukta olmuyor diye biliyorum. İyice kontrol ettiniz mi? Bu geminin modeli ne tip deniyor? Ketch/Cutter diye düşündüm ama resimlere baktığınız yerden belirlerseniz daha mantıklı olur. Mesela 18.yy ingiliz ketch vs gibi. 19.yy Osmanlı top gemisi vs. Aşağıda ingiliz ketch şurada çok güzel resimler var (lakin yerli gemimiz yok) http://www.timedesign.de/ship/ship.html 26 Ekim 2008 tarihinde Mehmet G tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Recommended Posts