İçeriğe Yönlendir

Gösterge Panelindeki Arızalar Ve Uyarılar

Osman Öksüz

Recommended Posts

Serhat Keles

arkadaşlar 2008 model focus titanyum Atiker lpg kiti takılı aracım var, araçta en üstteki kırmızı küçük lamba sürekli yanıyor ( araç kilitlendiginde yanıp sonen ışık ) bilgisayara bağlattım herhangi bir hata kodu vermedi. yetkili servise telefon ettim motor arıza ikaz ışığı dediler fakat aşşağıdaki asıl motor arıza lambası diye bildiğim lamba ikaz vermiyor.

araçın sürüş özelliklerinde anormallikte yok. Lpg kitini taktırdığım yere gittim her sey normal sorun gözükmüyor dediler ne yapıcağımı bilemiyorum şu an yardım edebilirseniz sevinirim. ( bu arada arkadaşımda 2010 modeli var onun aracında motor çalıştırdıktan sonra ışık sönüyor )

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

söz konusu kırmızı ışık immo ışığıdır, yanıyorsa marş bile basmaması gerekirdi. Bir gariplik var, servise başvurun, motor-emisyon-lpg ile ilgisi yoktur.

Yorum bağlantısı
Serhat Keles
söz konusu kırmızı ışık immo ışığıdır, yanıyorsa marş bile basmaması gerekirdi. Bir gariplik var, servise başvurun, motor-emisyon-lpg ile ilgisi yoktur.

ilk fırsatta servise gidecegim, sizce sebebi ne olabilir. aracı kitlediğimde standart yanıp sönüyor.

Yorum bağlantısı
Hakan Görgülü

benimde başıma geldi.benzin lambası yandıktan sonra motor lambasıda yandı acaba nedir felan diye sordum bi kaç tamirci arkadaşa.onlar dediği aynen şu eğer benzin lambası yandıysa motor lambasıda yanar çünkü pompadaki basınç azalıyo ve sistem bunu arıza olarak algılıyo dediler(onların yalancısıyım valla)onun için bana hiçbir zaman çeyrek deponun altına düşme dediler.belki senin arıza lambasıda bu nedenle yanmış olabilir.

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
benimde başıma geldi.benzin lambası yandıktan sonra motor lambasıda yandı acaba nedir felan diye sordum bi kaç tamirci arkadaşa.onlar dediği aynen şu eğer benzin lambası yandıysa motor lambasıda yanar çünkü pompadaki basınç azalıyo ve sistem bunu arıza olarak algılıyo dediler(onların yalancısıyım valla)onun için bana hiçbir zaman çeyrek deponun altına düşme dediler.belki senin arıza lambasıda bu nedenle yanmış olabilir.

İlk defa duyuyorum...

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Arıza lmabası mı yandı, yoksa göstergede sarı/kırmızı yuvarlak bir lamba mı yandı acaba?

Yorum bağlantısı
Mustafa Yanar

lpg ustacığı kablolara zarar vermiştir muhtemelen.Önyargı oldu ama ne yazık durum böyle.

Yorum bağlantısı
Serhat Keles

arkadaşlar bugün sorunu çözdüm. geçenlerde aracın yol bilgisayarı test menüsüne girmiştim orda özellikleri biraz kurcaladım daha sonra kapatmıştım, sanırım yanlış bi kapatma işlemi yapmış olmalıyım ışık o günden itibaren yanık kalmış gibi görünüyor. bu gün tekrar test menüsüne girdim, tümmenüyü tek tek ve düzgünce gezdim, birde motor çalıştırarak tekrar tüm menüyü tamamladım ve menü başa dönünce motoru stop ettim her sey normale döndü. ışık en üstteki küçük kırmızı ışıktı yani immo ışığı ( sonradan ögrendim ). su an anahtarı takıp kontagı açtıgımda sönüyor ve bir daha yanmıyor, ilğilenen tüm dostlara tesekkurler.

Yorum bağlantısı
Salim İmamoğlu
arkadaşlar bugün sorunu çözdüm. geçenlerde aracın yol bilgisayarı test menüsüne girmiştim orda özellikleri biraz kurcaladım daha sonra kapatmıştım, sanırım yanlış bi kapatma işlemi yapmış olmalıyım ışık o günden itibaren yanık kalmış gibi görünüyor. bu gün tekrar test menüsüne girdim, tümmenüyü tek tek ve düzgünce gezdim, birde motor çalıştırarak tekrar tüm menüyü tamamladım ve menü başa dönünce motoru stop ettim her sey normale döndü. ışık en üstteki küçük kırmızı ışıktı yani immo ışığı ( sonradan ögrendim ). su an anahtarı takıp kontagı açtıgımda sönüyor ve bir daha yanmıyor, ilğilenen tüm dostlara tesekkurler.

Kontağı kapattığınızda menü eski haline gelir nasıl olmuş ki öyle.

Yorum bağlantısı
Serhat Keles
Kontağı kapattığınızda menü eski haline gelir nasıl olmuş ki öyle.

menü eski haline dönmştü onda problem yok fakat nedense immo ışıgının kontak açıkdıktan sonra bir daha sönmemesine neden olmuş sanırım. açıkçası sadece tesadüf eseri sorun çözüldü. zaten bidaha test menüsüne girceğimide zannetmiyorum.

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Enis Sever

Dün akşam giderken hafif fren yaptığımda fren yağı seviyesi düşük diye uyardı. Bu sabah işe gelirken (24 km) hiç uyarı vermedi. Frenlerimde bir sıkıntı yok. Acaba fren hidroliğinde bir eksilmemi var? Yoksa arabadaki bilgisayar beni yanıltıyor mu?

Yorum bağlantısı

Bende dün akşam gördüm ilk defa arabam yokuşta duruyordu park halinde ama,daha sonra görmedim bir daha.ben yokuşta durmasıyla bir bağlantısı olucağını tahmin ediyorum.enis bey sizin aracınızın konumu nasıldı gördüğünüz anda o yazıyı ?

Yorum bağlantısı
Enis Sever

Benim aracım düz konumda giderken bir yerden sola dönecektim frene bastım uyarıyı verdi. Bugün işe gelirken kullandım 24 km hiç uyarı vermedi.

Yorum bağlantısı
Cem Işık

Eğer yokuş-iniş vs gibi bir durumda yandı ise fren hidroliği azalmıştır,tamamlayınca düzelir, ancak balata eskidi ise yine yanar. Bir ihtimal de, eski balata değişiminde boşta bırakılan balata kablosu şaseye temas ettiğinde de ışığı geçici olarak yaktırabiliyor.

Yorum bağlantısı
Ümit Yıldız
Dün akşam giderken hafif fren yaptığımda fren yağı seviyesi düşük diye uyardı. Bu sabah işe gelirken (24 km) hiç uyarı vermedi. Frenlerimde bir sıkıntı yok. Acaba fren hidroliğinde bir eksilmemi var? Yoksa arabadaki bilgisayar beni yanıltıyor mu?

Fren Balatanız Bitiyordur veya Bitmiştir.

Yorum bağlantısı
  • 2 ay sonra...
Guest F?rat Konyal?o?lu

Merhaba, yaklaşık 15 gün önce ufak bir kaza yaptım, sağ ön tekeri dönerken kaldırıma vurdum fakat yüksek bir kaldırımda ve bende viraja hızlı girdim. Aracı tamir ettirdim fakat AirBag ışığı yanık duruyor. Hava yastıkları açılmadı sadece ışık yandı. Yurt dışında olduğum için servisle tam anlaşamıyoruz bana söyledikleri Airbag kontrol sistemi devreye girmiş onu söndürmek mümkün değil komple sistemin değişmesi gerekiyormuş onada 1500 dolara yakın bir fiyat dediler, belki de bilmediklerinden bana bahane uyduruyorlar. Konu ile ilgili bilgisi olan varsa lütfen bu sorunu nasıl gidereceğimi anlatırsa sevinirim

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Hava yastığı beyni değişecek, bir şekilde çarpışmayı algılamış ama yastıkları açmamış. Sanırım sigortanız yok?

Yorum bağlantısı
Eray Sireli
Hava yastığı beyni değişecek, bir şekilde çarpışmayı algılamış ama yastıkları açmamış. Sanırım sigortanız yok?

Beynin değişmesine gerek yok bence. Arabaya bilgisayarla bağlanıp mevcut kaza ve hata logları silinebilir. Eğer mekanik bir sorun yoksa ışık söner.

Yorum bağlantısı
Guest F?rat Konyal?o?lu

Birincisi arabaya bilgisayarla bağlanıp kaza ve hata kayıtları silinebilir cevabını biraz açarmısınız. Bu nasıl yapılacak? İkincisi beyin değişirse maliyeti nekadardır?

Yorum bağlantısı
Eray Sireli
Birincisi arabaya bilgisayarla bağlanıp kaza ve hata kayıtları silinebilir cevabını biraz açarmısınız.

Arabada olan hataları beyin kaydeder. Mesela ampülünüz geçmiş, kaza olmuş bu hataları saklar. Sanayide veya serviste arabayı bilgisayara bağlayıp bu hatalar okunabiliyor veya silinebiliyor ama mesela çarpışa sensöründe sorun varsa hatayı silmeye çalışsan bile ışık sönmez yani silinmez.

Birde ön koltuğun altında emniyet kemerine bağlı soketler var. Bunlarıda kontrol edebilirsiniz belki çıkmıştır.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Hava yastığı modülü çarpışma algılarsa, değişir, piyasada bazı şekillerde tekrar lamba söndürmeyi başarıyorlar, ama sonradan çalışma garantisi belirsiz. BU arada otomobilnizin geçmişi nasıl?

Yorum bağlantısı
Guest F?rat Konyal?o?lu

Sıfır aldım, ilk aldığımdan beri bende, başka kazası yok, herhangi bir temizlik yaptırmadım.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...