Kutay Akçar 1 Temmuz 2013 Paylaş 1 Temmuz 2013 Bende dizeli var ama böyle birşey olmuyor. Benzinli araçların çabuk ısındığı aşikar ama 2000 ghia focusumda da daha hızlıda olsa aniden fırlamıyordu. Yinede focus 2 benzinli sahipleri daha iyi cevap verir. Ama focus 2 de ısı göstergesi 60-90 aralığında ve bu aralığı 1 snde katetmesi bence normal değil sensörde bir arıza olsa hata kodu verirdi ama sensörün yanlış ölçümü varsa olabilir. Önemli bir detay yakalamışsınız bir yerde bir hata varsa araç hararet yapınca geç farkedilirse conta yaktırır dikkat etmek lazım. Yorum bağlantısı
Murat Ersel Çevik 1 Temmuz 2013 Paylaş 1 Temmuz 2013 günaydın; dün size bahsettiğim sıkıntımı bu sabah yine test ettim.bu sefer aracımı çalıştırır çalıştırmaz yola koyuldum gözüm hep hararet göstergesindeydi. araç lpg ye geçti o ısıya ulaştı fakat göstergem de her hangi bir haraket yoktu. neyse 100-150 metre gittikten sonra ibre çok hızlı bir şekilde 90 a ulaştı. dış ısı göstergeme baktığımda dış sıcaklığın 20 derecede olduğunu gördüm yani dışarısı sıcak denecek durumda değildi yağmur atıştırıyordu. aracımın bu kadar çabuk ısınması için hava da çok sıcak değildi. sizce sıkıntı nerede olabilir. benim düşüncem göstergenin arkasında bir şase problemi olduğu yönünde. Başına böyle bir şey gelmiş biri varsa yardımlarını bekliyorum. teşekkürler. Benzinli aracın en iyi yönü çabuk ısısnmasıdır. Problem 90 dereceyi geçiyorsa var demektir. Aracın termostatı saat gibi çalışıyor. Hiçbir problem yok. Yorum bağlantısı
Kenan Tomris 4 Temmuz 2013 Paylaş 4 Temmuz 2013 iyi akşamlar herkese, yaklasık 10 gundur oksijen sensörü hatası almaktayım aracıma 2800 km ıken lavato esay fast lpg kıtı taktırdım ve şuan 23 bın kmde ve arıza lambası yakmaya basladı bugun oksijen sensorunu olçtürttüm duzgun bır şekılde calıştığı solenıyor ama lpg de 40 km gıdınce lamba yakıyor lpg ustam lavatonun obd2 sını takmam gerektığını soledı bugun ama bana mantıklı gelmıyor cunku 20 bın km dır yanmıyan lamba neden sımdı yanıyor yda ne bozulduda yanıyor konu ıle ılgılı görüşlerinizi beklıyorum saygılarımla Yorum bağlantısı
Süha Demirtaş 4 Temmuz 2013 Paylaş 4 Temmuz 2013 Allah kolaylık versin, keşke bilgi sahibi olsa idikte yardımcı olsa idik. Tek korkum LPG ci ile tamirci arasında gidip gelmeniz Yorum bağlantısı
Kenan Tomris 4 Temmuz 2013 Paylaş 4 Temmuz 2013 arıza kodu tam olarak ne? arıza kodu PO 133 oksijen sensörü gecikmesi diyor Allah kolaylık versin, keşke bilgi sahibi olsa idikte yardımcı olsa idik. Tek korkum LPG ci ile tamirci arasında gidip gelmeniz sağolun gidip gelmelere basladık bıle hakkımızda hayırlısı sonumu pek ıyı görmuyorum ama neyse Yorum bağlantısı
Süha Demirtaş 4 Temmuz 2013 Paylaş 4 Temmuz 2013 Seyrantepede Şafak otogaz var, sahibi Asım Şafak sanırım lavato bayilikleri var ama net değilim romano ile de karıştırıyor olabilir bir görüşün çaresiz kalırsanız Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 4 Temmuz 2013 Paylaş 4 Temmuz 2013 Arıza kodları burada var.. Ne yazıkki oksijen sensörüne işaret ediyor.. http://www.otoclubturkiye.com/forum/topic/236198-ford-araclarin-ariza-kodlari/ Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi 5 Temmuz 2013 Paylaş 5 Temmuz 2013 ön sensör diyor. yeşil renk olandı sanırım 100 lira civarına bulunuyor. sağa sola gitmeden evvel alınıp denenmeli. Lpg nin oksijen sensörüne bağlantısı var mı? Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi 5 Temmuz 2013 Paylaş 5 Temmuz 2013 arıza ışığı süs ampulü değil. bir sıkıntı varki yanıyor. en basitinden yakıt haritası bozulur öyle kullanırsınız belli bir süre nasılsa bir şey olmuyormuş diye, sonra bir uzun yola gidersiniz otobanda bir bakmışsınız bir kaç silindiriniz mefta olmuş. Yorum bağlantısı
Serdar Güngör 5 Temmuz 2013 Paylaş 5 Temmuz 2013 eniştemin megane 2 side sürekli ışık yakıyor oksijen sensörü lpg de arıza gösteriyor, sanayide kime sorduysam normal bişey olmaz böyle kullanın dediler yani sizde arıza ışığıyla yaşamaya alışın Ustaların ! kolaya kaçış cevabı "sıkıntı olmaz kullanın" benim araçta da var lpg ve hiç arıza ışığı yakmıyor,montaj sorunu var umarım halledersin ama sıkıntı olmaz diyenlere inanmayın Yorum bağlantısı
Kenan Tomris 5 Temmuz 2013 Paylaş 5 Temmuz 2013 Seyrantepede Şafak otogaz var, sahibi Asım Şafak sanırım lavato bayilikleri var ama net değilim romano ile de karıştırıyor olabilir bir görüşün çaresiz kalırsanız çok tesekkurler olmadı orayıda ziyaret edıcem denemekte yarar var ön sensör diyor. yeşil renk olandı sanırım 100 lira civarına bulunuyor. sağa sola gitmeden evvel alınıp denenmeli. Lpg nin oksijen sensörüne bağlantısı var mı? servis fiyat olarak 635 tl dedi ama sensöru ölçturduğum yer 120 tl yan sanyısı orjinalı dediği parcaya 260 tl fiyat verdı bakalım olmadı 260 lığı denıcem . Arıza kodları burada var.. Ne yazıkki oksijen sensörüne işaret ediyor.. http://www.otoclubturkiye.com/forum/topic/236198-ford-araclarin-ariza-kodlari/ evet malesef sizin de verdiğiniz arıza kodlarındakının aynısı bılgısayarda cıkıyor oksijen sensörü sensör malesef ama merak ettiğim bu parca normalde 150 bın km de maksımum bozuluyomus 20 bınde nasıl olduda bozulduğu ??? Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi 5 Temmuz 2013 Paylaş 5 Temmuz 2013 aracınız 100ps motor ise ve eski kasa focusun sensörü ile uyumlu ise 100 lira civarında bulunuyordu. Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 5 Temmuz 2013 Paylaş 5 Temmuz 2013 eniştemin megane 2 side sürekli ışık yakıyor oksijen sensörü lpg de arıza gösteriyor, sanayide kime sorduysam normal bişey olmaz böyle kullanın dediler yani sizde arıza ışığıyla yaşamaya alışın Olmaz öyle şey... evet malesef sizin de verdiğiniz arıza kodlarındakının aynısı bılgısayarda cıkıyor oksijen sensörü sensör malesef ama merak ettiğim bu parca normalde 150 bın km de maksımum bozuluyomus 20 bınde nasıl olduda bozulduğu ??? Herhangi bir bağlantı yoksa, bozulmaması gerekir... Normalde sağlıklı ömrü 100 bin km civarıdır ki çoğu kişi bozulana kadar zaten değiştirmiyor.. Yorum bağlantısı
Yaşar Demirci 5 Temmuz 2013 Paylaş 5 Temmuz 2013 bende bu konu hakkında iki bilgi var. sizinki hangisine uyuyor. Sadece P0133 kaydedilmişse elektronik gaz kelebeği gövdesi onarım kitini takınız ve PCM’yi en son ayar ile güncelleyiniz. P0133 ve P0130 birlikte kaydedilmişse HEGO-Algılayıcısını değiştiriniz, elektronik gaz kelebeği gövdesi onarım kitini takınız ve PCM’yi en son ayar ile güncelleyiniz. 1 Yorum bağlantısı
Kenan Tomris 6 Temmuz 2013 Paylaş 6 Temmuz 2013 bende bu konu hakkında iki bilgi var. sizinki hangisine uyuyor. Sadece P0133 kaydedilmişse elektronik gaz kelebeği gövdesi onarım kitini takınız ve PCM’yi en son ayar ile güncelleyiniz. P0133 ve P0130 birlikte kaydedilmişse HEGO-Algılayıcısını değiştiriniz, elektronik gaz kelebeği gövdesi onarım kitini takınız ve PCM’yi en son ayar ile güncelleyiniz. benımkınde sadece PO133 kaydedilmiş şekılde uyarı verıyor baska herhangı bır uyarı kodu yok olmadı sızın dediğiniz fikri ustamla bır konusayım ilginiz için tesekkurler Yorum bağlantısı
Salih Karaağaç 8 Temmuz 2013 Paylaş 8 Temmuz 2013 merhaba benim araçta gösterge paneli aydınlatmaları parkları ve farları açmadığım halde araç çalışınca sürekli açık kalıyor. normal midir ? Yorum bağlantısı
Tahir Öztan 10 Temmuz 2013 Paylaş 10 Temmuz 2013 focus 2009 trend aracımı kilitlediğim zaman gösterge paneli ışıkları sönmüyor hep açık kalıyor.neden olabilir acaba. Yorum bağlantısı
Mustafa Volkan Koca 10 Temmuz 2013 Paylaş 10 Temmuz 2013 hepsinde öyle 15 dk sonra sönüyor sebebini bilmiyorum ama focusun yeni yoldan geldiğini burdan anlayabiliyorsunuz. Yorum bağlantısı
Salih Karaağaç 10 Temmuz 2013 Paylaş 10 Temmuz 2013 focus 2009 trend aracımı kilitlediğim zaman gösterge paneli ışıkları sönmüyor hep açık kalıyor.neden olabilir acaba. tahir bey aracı çalıştırdığınız zaman farları açmadığınız halde hız ve devir gösterge ışıkları yanıyor mu ? Yorum bağlantısı
Kerim Yurdgulu 17 Temmuz 2013 Paylaş 17 Temmuz 2013 iyi akşamlar herkese, yaklasık 10 gundur oksijen sensörü hatası almaktayım aracıma 2800 km ıken lavato esay fast lpg kıtı taktırdım ve şuan 23 bın kmde ve arıza lambası yakmaya basladı bugun oksijen sensorunu olçtürttüm duzgun bır şekılde calıştığı solenıyor ama lpg de 40 km gıdınce lamba yakıyor lpg ustam lavatonun obd2 sını takmam gerektığını soledı bugun ama bana mantıklı gelmıyor cunku 20 bın km dır yanmıyan lamba neden sımdı yanıyor yda ne bozulduda yanıyor konu ıle ılgılı görüşlerinizi beklıyorum saygılarımla Kenan Bey , Sizinle aynı araca sahibim ve ne yazıkki ben de son 1 aydır bu arıza kodunu alıyorum. Lpg takılalı 10.000 km oldu. Geçen aya kadar arıza lambası hiç yanmamıştı. Servise götürdüm lpg ile ilgili dediler arıza lambasını söndürdüler. 2 hafta sonra tekrar yandı. 1 hafta bu şekilde kullandım sonra kendiliğinden söndü. Dün tekrar lamba yandı bugün lpgciye götürdüm sizinkiyle aynı arıza kodu (P0133 ) çıktı. Bu sefer de lpgci lpg ile alakalı değil bir daha yanarsa servise götürün dedi. Anlamadım gitti kimle alakalı. Sizin son durum nedir ? Ne yaptınız problemi çözebildiniz mi ? Yorum bağlantısı
Mustafa Buçan 19 Temmuz 2013 Paylaş 19 Temmuz 2013 Merhabalar... Benim aracımda da şu an aynı sıkıtı var... Önceleri arıza lambasını söndürdüler serviste ancak tekrar tekrar yanmaya devam edince değişmek durumunda kaldım. Eski kasaların oksijen sensörü daha ucuz olabilir ama size bir katkısı yok. Zaten sanayideki usta bile o riski almıyor takmıyor yani... Benim öğrenmek istediğim orjinali 260 tl Bosch marka olanı 150 tl. Sizce hangisini taktırmak daha mantıklı? Ben bosch markasını seçtim. Yorum bağlantısı
Kerim Yurdgulu 19 Temmuz 2013 Paylaş 19 Temmuz 2013 Merhabalar... Benim aracımda da şu an aynı sıkıtı var... Önceleri arıza lambasını söndürdüler serviste ancak tekrar tekrar yanmaya devam edince değişmek durumunda kaldım. Eski kasaların oksijen sensörü daha ucuz olabilir ama size bir katkısı yok. Zaten sanayideki usta bile o riski almıyor takmıyor yani... Benim öğrenmek istediğim orjinali 260 tl Bosch marka olanı 150 tl. Sizce hangisini taktırmak daha mantıklı? Ben bosch markasını seçtim. Mustafa bey , oksijen sensoru degisince sorun ortadan kalkti mi ? Yakit tuketiminizde bir dusus oldu mu ? Birde araciniz kac bin kmde iken arizalandi oksijen sensoru ? Benim arac daha 20.000 km de bu kadar cabuk arizalanmasi mantikli gelmiyor bana. Yorum bağlantısı
Kenan Tomris 23 Temmuz 2013 Paylaş 23 Temmuz 2013 Merhabalar... Benim aracımda da şu an aynı sıkıtı var... Önceleri arıza lambasını söndürdüler serviste ancak tekrar tekrar yanmaya devam edince değişmek durumunda kaldım. Eski kasaların oksijen sensörü daha ucuz olabilir ama size bir katkısı yok. Zaten sanayideki usta bile o riski almıyor takmıyor yani... Benim öğrenmek istediğim orjinali 260 tl Bosch marka olanı 150 tl. Sizce hangisini taktırmak daha mantıklı? Ben bosch markasını seçtim. mustafa bey arızanız kesınlıkle oksijen sensörunden kaynaklanmıyor ben servıste ve ozel yerde olcum yaptırdım %87 performansla çalışıyo ama aynı kodu alıyorum sorun tamamıyle lpg ayarından kaynaklanıyor ben lavatonun istanbul disbiritörü ıle bağlantıya gectım dedıklerı ayardan kaynaklandığı bılgınız olsun ayarı ıyı yaptırmak lazım enson ana merkezde bugun ayar yaptırdım ve deneme asamasındayım Yorum bağlantısı
Recommended Posts