Çağlar Bayur 20 Eylül 2013 Paylaş 20 Eylül 2013 cihaza bağlanıp arıza kodu alınmalı, egr valfi temizliği de olabilir, subap yanması da, apayarı parça ve masraflar, koda bakmadan zaten tamirta girişilmez Yorum bağlantısı
Serkan Gezici 21 Eylül 2013 Paylaş 21 Eylül 2013 çağlar bey teşekkürler ama konyada hiçbir usta bana bu cevabı vermedi konyada bana ford tamircisi tavsiye edebilecek arkadaşların yardımını bekliyorum Yorum bağlantısı
Misafir 25 Eylül 2013 Paylaş 25 Eylül 2013 Mehaba, Aracım TDCI. Konuyu çok aradım ancak rastlayamadım. Anlık vites küçülttüğümde devir ani yükseldiğinde (ani yavaşlamalarda) ve sanırım 4500- 5000 devrin üzerine çıktığımda, devir saati tarafında ileri gösteren kırmızı bir ok işareti ikaz ışığı yanıyor. Çok anlık bir ışık. O sebeple fotoğraflayamadım. Aşağıda göstermeye çalıştım. Acaba tam olarak ne anlama geliyor? Yeni araçlarda da bulunan doğru vites geçişini işaret eden anlamda bir ışıkmı yoksa "hoooppp motoru çok zorladın kardeş, yavaşş" diyen bir ışık mı? İlk çalıştırdığımda da tüm ışıklar yanarken bu yanmıyor sanırım. Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 25 Eylül 2013 Paylaş 25 Eylül 2013 Mehaba, Aracım TDCI. Konuyu çok aradım ancak rastlayamadım. Anlık vites küçülttüğümde devir ani yükseldiğinde (ani yavaşlamalarda) ve sanırım 4500- 5000 devrin üzerine çıktığımda, devir saati tarafında ileri gösteren kırmızı bir ok işareti ikaz ışığı yanıyor. Çok anlık bir ışık. O sebeple fotoğraflayamadım. Aşağıda göstermeye çalıştım. Acaba tam olarak ne anlama geliyor? Yeni araçlarda da bulunan doğru vites geçişini işaret eden anlamda bir ışıkmı yoksa "hoooppp motoru çok zorladın kardeş, yavaşş" diyen bir ışık mı? İlk çalıştırdığımda da tüm ışıklar yanarken bu yanmıyor sanırım. Konunuzu birleştirdim. Yorum bağlantısı
Misafir 25 Eylül 2013 Paylaş 25 Eylül 2013 vıtes degıstırme zamanınını hatırlatan ısık vıtes kuculturken yuksek devırlerde yandıgında max devır de yanar problem degıldır. Yani bu ışık yanana kadar (4500 devir üzeri) vites değiştirmemek normal/ uygun mu olacak dizel bir araç için? Yorum bağlantısı
Serkan Gezici 25 Eylül 2013 Paylaş 25 Eylül 2013 Yani bu ışık yanana kadar (4500 devir üzeri) vites değiştirmemek normal/ uygun mu olacak dizel bir araç için? Kerem bey ben o ışığı sadece 3 viteste 120 yaptığımda gördüm çok mecbur kalmadıkça yapmayın bence ama ustalar daha iyi bilir Yorum bağlantısı
Mehmet Doğan 5 Ekim 2013 Paylaş 5 Ekim 2013 27.000 Liraya 2006 Focus Trend aldık, Gösterge Panelinde KM harici hiç birşey yok ulan FORD ,çal da başka biyerden çal malzemeyi hayret bişey, ne kalan KM yi ne de Ortalamamızı görüyoruz hayret bişey be. Yorum bağlantısı
Hasan Hüseyin Şen 23 Ekim 2013 Paylaş 23 Ekim 2013 öncelikle herkese selamlar ...aracımda yaklaşık 3 hafta önce yolda giderken göstergedeki bütün arıza ışıklarının yandığını ve hız -devir -hararet göstergelerinin sıfırlandığını gördüm sonra kendiliğinden söndü bu lambalar gösterge eski çalışır halini aldı ..sonrasında arızayı araştırdım ve Sanayide bir çok yere götürdüm işten anlayan anlamayan herkes farklı bi şey söyledi ve bir çok anlamsız şeyle uğraştık ..sonunda bi elektrikçi ustaya götürdüm o da göstergeyi söktü ve göstergeye gelen elektrik kablolarının olduğu soket gibi yeri maket bıçağı ile temizledi tekrar taktı bir bir buçuk haftadır düzelmişti şimdi tekrar başladı aynı problem ve arada sırada tekrarlıyor ...napıcam bilmiyorum ? Daha önce böyle bi sorun yaşayan arkadaşlardan yardım bekliyorum teşekkürler ... Yorum bağlantısı
mehmet dutcu 2 Kasım 2013 Paylaş 2 Kasım 2013 (düzenlendi) selamın aleyküm 1 ay önce 2006 benzinli hb focus ghia aldım arıza lambası yandı ama araçda gözle görülür bişey yok arıza kodunu nasıl okuyabilirim hatta silmenin bi yolu var mı tşklr... 2 Kasım 2013 tarihinde mehmet dutcu tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 2 Kasım 2013 Paylaş 2 Kasım 2013 gauge test ile http://www.otoclubturkiye.com/forum/topic/236198-ford-araclarin-ariza-kodlari/ kontak kapalı iken, günlük km sıfırlamaya basılı tutun, kontağı II poziyonuna açın, tüm ibreler sona vurur, parmağı kaldırın. sonra her basışta ekranda yazılar çıkar, dtc çıkana kadar basın bırakın, dtc 0100 mesela yazar. 0100 ü yukardaki tablodan bulun. kontağı kapatıp açın test sonlanır Yorum bağlantısı
mehmet dutcu 3 Kasım 2013 Paylaş 3 Kasım 2013 gauge test ile http://www.otoclubturkiye.com/forum/topic/236198-ford-araclarin-ariza-kodlari/ kontak kapalı iken, günlük km sıfırlamaya basılı tutun, kontağı II poziyonuna açın, tüm ibreler sona vurur, parmağı kaldırın. sonra her basışta ekranda yazılar çıkar, dtc çıkana kadar basın bırakın, dtc 0100 mesela yazar. 0100 ü yukardaki tablodan bulun. kontağı kapatıp açın test sonlanır abi dtc #00 diye çıktı o godların hiç biri değil ama baska yerde 0608 diye bi sayı okudum acaba bumu buysa başında p harfi yok P0608 PCM VSS CIKIS A ARIZASI pcm vss çıkışı noluyo en yakın servis 160 km lütfen yardım edin önemli bişeyse gidecegim değilse işim düşünce gideceğim msjlarınızı bekliyorum simdiden tesekkürler Yorum bağlantısı
Ahmet İhsan Akşen 14 Kasım 2013 Paylaş 14 Kasım 2013 yakıt ve hareretgöstergelerinin ortasında yanıp sönen kırmızı led dün sürüs halindeyken sürekli yanmaya başladı. kitapçıga baktım immabilizer ışıgı oldugundan başka birşey yazmıyor. sizce neden yanıyor bu ışık. Yorum bağlantısı
Ahmet İhsan Akşen 15 Kasım 2013 Paylaş 15 Kasım 2013 cevap gelmedi ama ışık ertesi gün söndü 2 gündürde sorun yok gibi, olmazda inşallah. Yorum bağlantısı
Nail çolak 2 Ocak 2014 Paylaş 2 Ocak 2014 2010 ford focus. aracı sıfır aldım. 6 ay sonra gaz taktırdım (brc). geçen hafta motor ikaz lambası yandı . servise gittim. bilgisayara bağladılar(90tl) 4. piston dediler. buji-kabloları ve şarj değişirse belki düzelir dediler ve toplam 1100tl dediler. bosh servisine gittim bujileri değiştirdim.60 tl. bilgisayara onlar da taktı ve motor ikaz lambasını sildi. şu anda motor ikaz lambasından ses yok . Bu forum sitelerinde yaşanılanlar anlatılsın ki çözüme en uygun fiyata sahip olalım. herkese kolay gelsin. Yorum bağlantısı
Serkan Gezici 19 Ocak 2014 Paylaş 19 Ocak 2014 ben de denedim dtc yazıyor sonra none yazıyor ikisi yanı sönüyor birde er 0650 diye bişey çıkıyo nedir anlamadım zaten araba bilmediğimiz birsürü bişeler var Yorum bağlantısı
Mehmet Işıtman 23 Şubat 2014 Paylaş 23 Şubat 2014 Iyi gunler. Bende 2006 model 1.6 dizel trend paket ford focus var. Gosterge paneli ile ilgili bir sorunun var. Bazen el freni ikaz isigi hava yastigi ikazi ve emniyet kemeri ikazi yanip sonuyor. Herzman olmuyor. Ayni anda yaniyorlar. Son zamanda siklasti. Bu ikazlar yandigi zaman arabanin bazi elektrik aksamlari da calismiyor. Ornegin diger camlari acip kapatamiyorum. Genel bir elektirik aksami sorunu gibi. Sizce ne yapmaliyim. Ayrica aracta roodstar marka navigasyon lu teyp var. Yorum bağlantısı
Erdem Terzioğlu 23 Şubat 2014 Paylaş 23 Şubat 2014 Iyi gunler. Bende 2006 model 1.6 dizel trend paket ford focus var. Gosterge paneli ile ilgili bir sorunun var. Bazen el freni ikaz isigi hava yastigi ikazi ve emniyet kemeri ikazi yanip sonuyor. Herzman olmuyor. Ayni anda yaniyorlar. Son zamanda siklasti. Bu ikazlar yandigi zaman arabanin bazi elektrik aksamlari da calismiyor. Ornegin diger camlari acip kapatamiyorum. Genel bir elektirik aksami sorunu gibi. Sizce ne yapmaliyim. Ayrica aracta roodstar marka navigasyon lu teyp var. Sanirim akunuz azaliyor olabilir. Sizinde tespitiniz navigasyonlu teyp var demissiniz. Bi ara akunuzu bi olcturun isterseniz. Yorum bağlantısı
Mehmet Işıtman 23 Şubat 2014 Paylaş 23 Şubat 2014 Cevabınız için çok teşekkür ederim. Bugün uzun yol yaptim. 3 gosterge dans ediyor resmen. Cok canımı sıkıyor. Yanıp yanıp sönüyor. Yorum bağlantısı
Mehmet Işıtman 1 Mart 2014 Paylaş 1 Mart 2014 Arkadaşlar bugün baya bir dolaştım. Öncelikle aküyü õlçtürdüm. Kapalı açık her türlü test ettiler. Hiç bir sıkıntı çıkmadı. Şarj dinamosu da sağlam. Sonra araç bilgisayara bağlayarak hata kodlarına baktılar yine temiz. Sonra gösterge paneli sökülüp bakıldı. Yine birşey yok. Sonra beni elektronik ustasına yolladı. Bana dediği şu. Daha önce gösterge paneli ile oynanmış. Ben düzelttim dedi. Ancak 1 saat sonra yine aynı sorun çıktı. Yani paralar boşa aktı gitti. Sanırım servis yolu gözüktü Yorum bağlantısı
Cengiz Koşak 1 Mart 2014 Paylaş 1 Mart 2014 Benim devir göstergesindeki ışık çok az denilecek kadar az yanıyor ne yapmam gerekiyor Elektirkciye gidicek zamanim yokta Yorum bağlantısı
Furkan Gülsoy 2 Mart 2014 Paylaş 2 Mart 2014 Arkadaşlar bugün baya bir dolaştım. Öncelikle aküyü õlçtürdüm. Kapalı açık her türlü test ettiler. Hiç bir sıkıntı çıkmadı. Şarj dinamosu da sağlam. Sonra araç bilgisayara bağlayarak hata kodlarına baktılar yine temiz. Sonra gösterge paneli sökülüp bakıldı. Yine birşey yok. Sonra beni elektronik ustasına yolladı. Bana dediği şu. Daha önce gösterge paneli ile oynanmış. Ben düzelttim dedi. Ancak 1 saat sonra yine aynı sorun çıktı. Yani paralar boşa aktı gitti. Sanırım servis yolu gözüktü iyi akşamlar aynı sorun hala bendede var dediğinizi gibi bişey ustalar benim sorunumuda çözemedi. Yorum bağlantısı
Mehmet Işıtman 7 Mart 2014 Paylaş 7 Mart 2014 Herkese merhabalar. Sorunu çözdüm arkadaşlar. Bendeki sorun roodstar n8100 marka teypten kaynaklı. Teypin uzerine hafif ittirince bütün ışıklar sönüyor gösterge panelinde. 3 4 defa tekrarladı her basmamda söndü. Ne olduğunu tam anladım ama sorun geçici olarak gidiyor. Saygılarımla. Yorum bağlantısı
Özgür İncigülcan 10 Nisan 2014 Paylaş 10 Nisan 2014 Herkese merhaba,bugün focus 2 aracıma 2,5 göstergesi taktık ve araçta yarım depo benzin göstermesine rağmen yol bilgisayarında 0 km gösteriyor ve benzin ışığı yanıyor,acaba böyle sorun yaşayan oldumu? Yorum bağlantısı
Recommended Posts