İçeriğe Yönlendir

Gösterge Panelindeki Arızalar Ve Uyarılar

Osman Öksüz

Recommended Posts

Özgür İncigülcan

Dostum ilk taktığımızda calışıyordu ama ? 325 yazıyordu

Yorum bağlantısı
Ekrem Bağcı

Arkadaşlar 2007 focus trend tdcı aracımın yol bilgisayarının ekranındaki yazılar gidip gidip geliyor bazen komple gidiyor bazende normale dönüyor bazen de karışık rakamlar çıkıyor kendi tespitime göre yol bilgisayarında bir sorun yok sadece o görüntünün ekrana çıkmasında bir iletimsizlik veya temassızlık sorunu var bazen akünün kutup başını çıkarıp taktığımda da düzeliyor ama geri bozuluyor bu konu hakkında görüşlerinizi bekliyorum.

Yorum bağlantısı
Anıl Karaca

2008 Focus Titanium X aldım. Aracı anahtardan tek veya çift kitlemiş olmama rağmen gösterge panelinde km ekranın bulunduğu kısmın ışıkları kapanmıyor. Yaptığım km toplam km vs. ekranı sürekli açık mı kalıyor ? Böyle olduğunu sanmıyorum ama :/ şaşkınlık içerisindeyim. 

resim343zt3.jpg

resim temsilidir ..

Yorum bağlantısı

2008 Focus Titanium X aldım. Aracı anahtardan tek veya çift kitlemiş olmama rağmen gösterge panelinde km ekranın bulunduğu kısmın ışıkları kapanmıyor. Yaptığım km toplam km vs. ekranı sürekli açık mı kalıyor ? Böyle olduğunu sanmıyorum ama :/ şaşkınlık içerisindeyim. 

resim temsilidir ..

Biraz uzun yanıyor. Takribi 5 dakikayı buluyor. Sonra kendi sönüyor. Geçen eve geldim. Üstümü değiştirdim. Elimi yüzümü yıkarken arkadaş aradı. "Senin arabanın göstergeleri yanıyor" diye.. Telaşla indim baktım, sönmüşler. Zaman tutmadım ama 5 dakika oluyor sanırım.

Yorum bağlantısı
Anıl Karaca

Enteresan ve israfa yönelik bir şey yani.. 5 dk boş yere enerji tüketimi... 04 ghia özlüyorum seni ..

Yorum bağlantısı

Enteresan ve israfa yönelik bir şey yani.. 5 dk boş yere enerji tüketimi... 04 ghia özlüyorum seni ..

2004 lerde farklı değil. Benimki de 2004 Ghia. Hatta ve hatta, çakmaklığa bağlı transmitter vb birşeyler varsa, vay akünün haline  ;)

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Volkan Ceneviz

iyi günler 2006 trend serisi focus sahibiyim aracım da bugun seyir halindeyken bilmediğim arıza ışığı yandı şu yukarı ok işareti olan http://www.bilgimanya.com/resimler/2013/12/ford-focus-sari-unlem-isareti.jpg şu işaretin kırmızısı yanıyor ve genelde yokuş aşağı seyir halinde yanıyor eve geldim stop ettim park ettikten yarım saat sonra bastım gittim henuz yanmıyor birde göstergelerde butun arızalar yandı köy yolunda ibreler düştü ve arıza ışıkları yandı gösterge hep söndü kontak kapadım açtım düzeldi yokuş aşağı bu sorunlar çıkıyor düz yolda bişiy yok sizce nedir aracı yeni aldım ve soğumaya basladım .s 

Yorum bağlantısı
  • 4 hafta sonra...
Ahmet İhsan Akşen

yakıt ve hareret göstergelerinin ortasında yanıp sönen kırmızı led dün sürüs halindeyken sürekli yanmaya başladı.

kitapçıga baktım immabilizer ışıgı oldugundan başka birşey yazmıyor. sizce neden yanıyor bu ışık.

cevap gelmedi ama ışık ertesi gün söndü 2 gündürde sorun yok gibi, olmazda inşallah.

3 gündür yine yanıyor bu kırmızı led :( başına gelen, nedir ne değildir bilen var mı?

Yorum bağlantısı
  • 4 hafta sonra...
Mustafa Peynircioğlu
(düzenlendi)

Merhaba Arkadaşlar 

Benim 2006 model ford focus benzinli aracım var ve yaklaşık  3 yıldır aralıklarla ama özellikle yaz aylarında ekranımda motor sistem arızası yazısı çıkıyor ve kırmızı ısık yakıyor Çekışte vs dusus yok .Servisde pc bağladığımızda herhangi bir arıza kodu vermıyor Sadece anlık iletişim hatası benzer bir kod veriyor.Örneğin yolda giderken göstergeler sıfıra iniyor akü yağ lambaları ve sarı motor ışığı yakıyor .gaz yemesinde vs bir sorun yok .bugun mesala sabah ilk çalıştırmada  ve durduğumda  aynısı oldu,.Bu esnada resimde görüldüğü üzere yakıtta su var hızlanma azaltıldı ve ve motor sistem arızası olarak ekranda 3 uyarı görüyorum.Son 1 haftada gösterge panelini 2 sefer söküp lehım vs kontrolu yapıldı ancak sorunum hala devam etmekte .Sizce: 

1-Arıza gösterge kaynaklı mıdır .(Eğer öyle ise  çıkma gösterge Fiyatları hakkında bilgi paylaşırmısnız birde bunun herhangi bir  kodu varmı yoksa aracım modelını soylersek aynı yıl ve modeldekı göstergeler birbirine uyarmı seri farklı varmı )
2-Arıza gösterge dışı herhangi bir yerden kaynaklanabilir mi?

KOnu hakkında yardımlarınız için şimdiden teşekkürler arkadaşlar 

tarihinde Mustafa Peynircioğlu tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Erdem Terzioğlu

Fordların bazı arızaları birebir söylemek yerine dolaylı olarak ifade ettiğini forumdaki bazı konulardan okuduğum ve başıma gelen olaydan hatırlıyorum ama kesin şudur diyecek üstadlar vardır elbet.

Benim başıma düşük fren yağı seviyesi, düşük yıkama suyu seviyesi, motor kaputu açık ve el freni lambalarının aynı anda yandığı bir hata gelmişti benimde bilgisayarda bişey bulamadık. herşey kontrol edildi en son ankara ford yetkili servisinde aracın sol çamurluğun içinden bir şase kablosunun çıktığını şap diye anladılar ve 2 dk içinde düzelttiler. İsterseniz yetkili servise bir sorun. yaptırmanız şart değil. belki para bile almadan yapacakları birşeydir. Benimkini öyle yaptılar çünkü.

Yine de üstadlar cevap verecektir.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • 1 ay sonra...
Mustafa Abiç

benımkınde sadece PO133 kaydedilmiş şekılde uyarı verıyor baska herhangı bır uyarı kodu yok  olmadı sızın dediğiniz  fikri ustamla bır konusayım ilginiz için tesekkurler

hocam bende de aynı sorun var ne yaptınız çözebildiniz mi sorunu?

Yorum bağlantısı
  • 5 ay sonra...
Hakan Turgut

Focus Mk2 2010 Titanium'larda balatalar bitmeye yakın uyarı ışığı yada ekrana mesaj geliyormu ?

Yorum bağlantısı
  • 3 ay sonra...
Hüseyin Akdora

3 gündür yine yanıyor bu kırmızı led :( başına gelen, nedir ne değildir bilen var mı?

Guage testini denediğimde bana da olmuştu. Tekrar Guage testine girip aracı bu şekilde çalıştırdım sonra söndü 

Yorum bağlantısı
  • 2 ay sonra...
Murat İncekara
Fehim Fevzioğlu
(düzenlendi)

Konuyu okudum aylardır yıllardır arıza yazanlar var ama sonuç yazan kimse yok maalesef. Arıza yapan kişiler halen böyle mi kullanıyor merak ettim :)

Gösterge panelinin elektrik gidip gelmesi ve bütün arızaların aynı anda uyarı vermesi vs. benim aracımda arıza olarak ortaya çıkmıştır.

Kontağı ilk çevirdiğimde büzün arıza kodlarını yazıyor ışıklar gelip gidiyor araba çalışmıyor , bir müddet bekleyince kendiliğinden düzeliyor , yolda giderken bütün göstergenin enerjisi kesilip geri geliyor ama araç halen gaz yiyor bir terslik olmuyor .

Dün 20 dk çalışmadı , gösterge panelinin üstüne vurunca çalıştı default_smile.png sonuç olarak gösterge paneli bugün kontrol edilecek , inşallah düzelir .

Aynı arıza için gösterge paneline baktıranlar sonuç düzeldi diyenlerde olmuş düzelmedi diyenlerde, çözüm bulan var mı merak ettim .

Benim de başıma geldi ve yolda veya çalıştırdığımda panelde lambalar yanıyor ve araba rolantiye düşer,gaz yemezdi.Bu benim başıma ülke dışında ilk defa gelmişti.Sonra direksiyona ve altına vurunca düzelir ve yolda da bazen yapıyordu.İnternette yabancı birinin gösterge tablosunun fişinden olduğunu gördüm.Bir ay önce ameliyat geçirdiğim için arabamı kullanamyınca bir hafta önce yine aynısını sık yapınca gösterge panosunu söktüm ve kablo soketinin plakası arkasında lehimlerde oksitlenme gördüm Havyayla lehimleri dikkatle oksitlenmeyi düzelttim ve arıza düzeldi.Ama bunu bu işi becerebilecek biri yapması lazım çünkü ben sökerken göstergelerin ibreleri de söküldü.Hız ve devir saatini ayarlamak için sökmeden önce işaretlenirse iyi olur,ama benim cep telefonu ELM 327 bluetootlu cihazdan hızı ve deviri izleyerek orijinal ayarını yapabildim.Şimdi o sorundan kurtuldum.Ben Belediye araçlarının bakımı ve tamirinde çalışmıştım.

tarihinde Fehim Fevzioğlu tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Fehim Fevzioğlu

Benim de başıma geldi ve yolda veya çalıştırdığımda panelde lambalar yanıyor ve araba rolantiye düşer,gaz yemezdi.Bu benim başıma ülke dışında ilk defa gelmişti.Sonra direksiyona ve altına vurunca düzelir ve yolda da bazen yapıyordu.İnternette yabancı birinin gösterge tablosunun fişinden olduğunu gördüm.Bir ay önce ameliyat geçirdiğim için arabamı kullanamyınca bir hafta önce yine aynısını sık yapınca gösterge panosunu söktüm ve kablo soketinin plakası arkasında lehimlerde oksitlenme gördüm Havyayla lehimleri dikkatle oksitlenmeyi düzelttim ve arıza düzeldi.Ama bunu bu işi becerebilecek biri yapması lazım çünkü ben sökerken göstergelerin ibreleri de söküldü.Hız ve devir saatini ayarlamak için sökmeden önce işaretlenirse iyi olur,ama benim cep telefonu ELM 327 bluetootlu cihazdan hızı ve deviri izleyerek orijinal ayarını yapabildim.Şimdi o sorundan kurtuldum.Ben Belediye araçlarının bakımı ve tamirinde çalışmıştım.

">http://lUlZSJF.jpg?1

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Saygın Can Oğuz
(düzenlendi)

Benim de tatil yolculuğunda ilk kez aracım bir uyarı verdi. Bilgisayar ekranında üçgen ve MOTOR ARIZASI yazısı belirdi. Sesli uyarı (kapı açıkken kalkış yapınca çıkan) da oldu.

Çeklişte vs bir problem yoktu. Aracı uygun bir yerde sağa çekip motoru stop ettim ve sonra tekrar çalıştırdığımda bir olumsuzluk göremedim. Bir daha da olmadı. Menüde de mesaj yok.

Acaba neden olmuş olabilir?

Aracın ilk sahibiyim, 96.000 km, bakımlar tam.

Olay anında tek aklıma gelen klima ve hız sabitleyici açık rampa tırmanma durumu vardı. Hızım biraz vitese göre düşük kalmıştı, zorlanmadan mı kaynaklandı bilemedim...

tarihinde Saygın Can Oğuz tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
mehmet şahin2

Benim de tatil yolculuğunda ilk kez aracım bir uyarı verdi. Bilgisayar ekranında üçgen ve MOTOR ARIZASI yazısı belirdi. Sesli uyarı (kapı açıkken kalkış yapınca çıkan) da oldu.

Çeklişte vs bir problem yoktu. Aracı uygun bir yerde sağa çekip motoru stop ettim ve sonra tekrar çalıştırdığımda bir olumsuzluk göremedim. Bir daha da olmadı. Menüde de mesaj yok.

Acaba neden olmuş olabilir?

Aracın ilk sahibiyim, 96.000 km, bakımlar tam.

Olay anında tek aklıma gelen klima ve hız sabitleyici açık rampa tırmanma durumu vardı. Hızım biraz vitese göre düşük kalmıştı, zorlanmadan mı kaynaklandı bilemedim...

o an set tuşuna bassanız arızayı yazıyor ekranda

Yorum bağlantısı
Saygın Can Oğuz

o an set tuşuna bassanız arızayı yazıyor ekranda

Hmmm, bunu hiç bilmiyordum. Başka kaydı kuydu yokmudur? (daha servise sormadım)

Yorum bağlantısı
  • 2 ay sonra...
Anıl Karaca

ikazlar01.jpg

Herkese Merhaba; 4 numaradaki uyarı sinyalinin anlamı nedir?

2009 Titanium Diesel Hacthback aracım var;

Araç 123000 km de, önceden kontağı ilk kademede çevirdiğimde 4 no.lu bu ışık yanıyordu diye hatırlıyorum, ancak uzun süredir bu ışık hiç yanmıyor, (3-4 aydır)

Yine aynı süreden beri devir göstergesi 3000 lerde iken MOTOR ARIZASI veriyor bazen, araç 120 km yi geçmiyor 5. viteste, sanki motor korumaya alıp Turbo devre dışı kalıyor.. durup kontağı kapa aç yaptığımda geçiyor ve bir sonraki ilk harekete kadar olmuyor. Ara ara tekrar ediyor bu.

Biraz araştırdım ve kızdırma bujilerinde sorun olacağını öğrendim forumdaki arkadaşlarında bilgileriyle önerileriyle, bujilerden 1 tanesi çalışmıyormuş onu değiştirdik ancak sorun hala devam ediyor.

Sorularım;

1- 4.nolu ikaz ışığı ile bu kızdırma bujilerinin bir ilgisi var mı?

2- Kızdırma bujilerinin değiştirilme süresi kaç km de olmalıdır?

3- Bujileri değiştirirken 4 ünü birden mi değiştirmek gerekiyor?

Şimdiden teşekkür ederim desteğiniz için.

Yorum bağlantısı
serhat erüst

Oncelikle herkese merhaba bende 2011 focus hb titanyum var katalizör ışığı yaniyordu bilgisayara bagladik giderilmesi icin usta sifirladim dedi söndü ışık ertesi gün katalizör ve kar tanesi işareti var araç lpg li sebebi nedir bilgi verirseniz sevinirim

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

vesile ile turbo hep döner egzos gazı ile devre dışı kalmaz. pervane durursa kırılır

kzıdrıma bujisi dğeişim periyodu yok ancak şahsi gözlemim. 60-70 bin km de bir değişilir. heö yerine kaynama riski olmaz hem de çok pahalı bir parça değil.

arıza lmabası arızayı bildirir. ışığı söndürmek arızayı gidermeği için yeniden yanar. kar işareti 4 C hava sıcaklığında yanar.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Ferhat Bulut2

merhabalar yenı uye oldum sıtenın içeriğiniinceledim çok faydalı paylaşımlar var.benım aracım 2005 focus 2 aracmda bır problem oluştu gece uyuymadım.şöyle aktarayım;

kontagı acıyorum tum gosterge ısıkları yanıyor ve motor sistem hatası, benzınde su var, vıtes kutusu vb. hataları verıyor kontagı kapayıp tekrar acıyorum duzelıyor ancak arac seyır halındeyken tekrardan yapıyor işin işinden çıkamadım.akuyüde değiştirdim ancak banamasın demiyor yardımcı olursanız sevinirim iyi günler

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...