Mustafa Buçan 23 Temmuz 2013 Paylaş 23 Temmuz 2013 Benim aracım 98.000 de yaklaşık 1.000 km önce ilk arızayı verdi ve geçtiğimiz cumartesi günü değiştirdim bosch marka oksijen sensörüyle. Fakat sorun giderilemedi bugün tekrar motor arıza lambası yandı. Önümüzdeki cumartesi günü tekrar götürüp baktıracağım aynı hatadan dolayı mı diye. Bakalım neler söyleyecekler. Ama yukarıda arkadaşın bahsettiği gibi alışacağız sanırım motor arıza lambasına Lpgli Focus sahipleri... Bilemiyorum Focus almakla iyi mi ettim yoksa kötü mü? Yorum bağlantısı
Kenan Aydemir 8 Ağustos 2013 Paylaş 8 Ağustos 2013 Merhaba arkadaşlar aranıza yeni katıldım.gösterge panelinde buzlanma uyarı ışığı devamlı yanıyor bunun sebebi ne olabilir.yol bilgisayarında da dış sıcaklık gözükmüyor.sorun neden kaynaklanıyor ve çözümü nasıldır yardımcı olursanız sevinirim Yorum bağlantısı
Olcay Artış 13 Ağustos 2013 Paylaş 13 Ağustos 2013 Arkadaşlar ve saygı değer büyüklerim..geçenlerde açtığım bi konu şöyleydi belki okuyanlarınız olmuştur "Arkadaşlar merhaba..Arabamın farı yanmadığı için sanayiye gittim.Adam far soketini ampulu vs. değiştirdi.Her seferinde olmasa da müzik dinlerken arada bir selektör yaptığımda teyp 3-4 saniye susup sonra devam ediyordu adama bunu da belirttim.Benden farları açıp direksiyonu sağa-sola cevirmemi söyledi.Direksiyonu cevirirken farların gözle görülür bir şekilde kısıldığını farketti ve bunun nedeninin şarj motorundan olduğunu,direksiyon elektrikli olduğu için şarj motorunun artık direksiyona yetmediğini bu nedenle de farlardan ya da teypten gerek duyduğu elektriği kestiğini söyledi.Şarj motorunu değiştirdikten sonra farlarım düzeldi artık kısılmıyor fakat dün akşam selektör yaptığımda teyp yine 3-4 saniye sustu sonra devam etti.Bunun nedeni ne olabilir ? Daha önce başına gelen var mı ?Sorun sigortalardan kaynaklanabilir mi ?" diye bir konu açmıştım...Bayram tatilinde istanbul-sapanca yapıp geldim yolda 3-4 kere abs ve el freni ışığı aynı anda yanıp söndü bunun nedeni sizce ne olabilir ? Önceki açtığım selektör sorunu ile bi bağlantısı olabilir mi abs ve el freni ışığının yanmasının ? Elektrikle ilgili bir problem olduğunu düşünüyorum daha önce başına gelen var mı ? Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 13 Ağustos 2013 Paylaş 13 Ağustos 2013 Arkadaşlar ve saygı değer büyüklerim..geçenlerde açtığım bi konu şöyleydi belki okuyanlarınız olmuştur "Arkadaşlar merhaba..Arabamın farı yanmadığı için sanayiye gittim.Adam far soketini ampulu vs. değiştirdi.Her seferinde olmasa da müzik dinlerken arada bir selektör yaptığımda teyp 3-4 saniye susup sonra devam ediyordu adama bunu da belirttim.Benden farları açıp direksiyonu sağa-sola cevirmemi söyledi.Direksiyonu cevirirken farların gözle görülür bir şekilde kısıldığını farketti ve bunun nedeninin şarj motorundan olduğunu,direksiyon elektrikli olduğu için şarj motorunun artık direksiyona yetmediğini bu nedenle de farlardan ya da teypten gerek duyduğu elektriği kestiğini söyledi.Şarj motorunu değiştirdikten sonra farlarım düzeldi artık kısılmıyor fakat dün akşam selektör yaptığımda teyp yine 3-4 saniye sustu sonra devam etti.Bunun nedeni ne olabilir ? Daha önce başına gelen var mı ?Sorun sigortalardan kaynaklanabilir mi ?" diye bir konu açmıştım...Bayram tatilinde istanbul-sapanca yapıp geldim yolda 3-4 kere abs ve el freni ışığı aynı anda yanıp söndü bunun nedeni sizce ne olabilir ? Önceki açtığım selektör sorunu ile bi bağlantısı olabilir mi abs ve el freni ışığının yanmasının ? Elektrikle ilgili bir problem olduğunu düşünüyorum daha önce başına gelen var mı ? Fren hidroliğiniz ne durumda? Yorum bağlantısı
Emrah Altun 20 Ağustos 2013 Paylaş 20 Ağustos 2013 Arkadaşlar merhaba; Bu aralar ev taşıma, bayram seyahati vs derken arabamı epey kullandım. 2 haftada yaklaşık 2000 km yol yaptım. Aracım bu sürede tık demedi ama bu sabah işe gelirken motor uyarı lambası yandı(2. nolu yuvarlak). Daha sonra da ufak ledlerden sol taraftaki turuncu renk yandı (1 nolu yuvarlak). İlk araba olması hususuyla açıkcası içimi burktu. Zaten aldığım gece de arabaya sürtmüştü onu da hala yaptıramadık. Bende gauge test menüsüne girdim ve dtc kısmında d900 numaralı hatayı verdiğini gördüm. Netten biraz araştırdım ama pek bir şeyler bulamadım. Aracı aldığımda bu hata kodu varmıydı bilemiyorum. Zaten çoğu kişide de bu hata kodu çıkıyormuş. Önemsiz diyorlardı. Aklıma gelen sebepler; Yeni taşındığım evin yolları çok kötü, dün gece o bozuk yollardan hızlıca geçtim. Çok derin ve sert bir çukura hızlıca girdim bu kaynaklı bir sorun olabilir mi? Amortisör felan? Aracın 140.000 bakımı yaklaştı bununla alakalı yağ, filtre vb. değişimi ile ilgili bir sıkıntı olabilir mi? Araca benzin alırken benzinlik biraz uzakta olduğu için deponun dibine yaklaşıyorum. Kalan mesafe 40KM felan kalınca alıyorum. Bununla ilgili bir sıkıntı olmuş olabilir mi? Akü, sigorta aksamında bir sıkıntı olur mu? Aklıma gelen sebepler bunlar. Şimdi en sağlıklısı sanayiye bir uğramak ama ondan önce beni neyin karşıladığını bilmek istiyorum. Sanayi bana epey uzaktan kalıyor. Bu arada arabanın çekişinde vs bir sıkıntı yok. Alttan sızan yağ vb. bir şey de yok. Koyduğum resim temsilidir. Yorum bağlantısı
Misafir 20 Ağustos 2013 Paylaş 20 Ağustos 2013 F2'lerde eğer ön sis farı var ise gösterge ışık şiddeti ayarlayıcısı da vardır ve bu işlem far anahtasrının ordan yapılmaktadır. Bizim araç trend. Sis farı yok ve dolayısıyla gosterge ısık şiddeti ayarlayıcısı da yok... Benim araç da sis farı var(trend stil paket) fakat ışık şiddeti ayarlayıcısı yok sanırım yada varsada nereden ayarlanıyor ben bilmiyorum. Yorum bağlantısı
Lokman Ceritlioğlu 20 Ağustos 2013 Paylaş 20 Ağustos 2013 1 numara sanırım açık kapı veya bagaj için. özellikle bagaj kapağını kontrol edin. Yorum bağlantısı
Emrah Altun 20 Ağustos 2013 Paylaş 20 Ağustos 2013 1 numara sanırım açık kapı veya bagaj için. özellikle bagaj kapağını kontrol edin. Silecek suyu azalmış. Onun içinmiş. Onu hallettim de diğer ışık hala yanıyor. Sensör probleminden kaynaklanıyormuş. Yorum bağlantısı
Lokman Ceritlioğlu 20 Ağustos 2013 Paylaş 20 Ağustos 2013 evet oda vardı, aklıma gelmedi. Yorum bağlantısı
Olcay Artış 24 Ağustos 2013 Paylaş 24 Ağustos 2013 Fren hidroliğiniz ne durumda? Fren hidroliği de akü de iyi durumda.Aracın elektrik kabloları değişti şuan bir sıkıntı yok gibi duruyor Yorum bağlantısı
Turgut Bakar 26 Ağustos 2013 Paylaş 26 Ağustos 2013 Merhabalar,gösterge panelimde yol bilgisayarı kısmında km veya menzil yazılarının olduğu kısım o küçük ekranda bazen yazılar komple gidiyor.aradan zaman geçiyor geliyor.ne zaman gidip geldiği belli olmuyor.neden olabilir acaba?yalnız ekrandaki ışık daima açık.sadece yazıların tamamı silinip gidiyor. Yorum bağlantısı
Turgut Bakar 29 Ağustos 2013 Paylaş 29 Ağustos 2013 yok mu benzer bi problem yaşayan arkadaş?ya da çözüm üretebilen? Yorum bağlantısı
Emrah Altun 31 Ağustos 2013 Paylaş 31 Ağustos 2013 yok mu benzer bi problem yaşayan arkadaş?ya da çözüm üretebilen? Merhaba sanırım bir temassızlık söz konusu. Paneli değiştirmeden önce bir elektrikçiye göstermekte fayda var bence. Çok ciddi bir arıza gibi durmuyor. Yorum bağlantısı
Turgut Bakar 31 Ağustos 2013 Paylaş 31 Ağustos 2013 Merhaba sanırım bir temassızlık söz konusu. Paneli değiştirmeden önce bir elektrikçiye göstermekte fayda var bence. Çok ciddi bir arıza gibi durmuyor. önceki gün bi beyinciye uğradım gösterge sökülcek 250 lira felan dedi,bi kaç yere daha bakıcam. Yorum bağlantısı
Ahmet Coşkun 18 Eylül 2013 Paylaş 18 Eylül 2013 Arkadaşlar arıza ışığına alışın diye birşey yok lambda sensörleri 2 tane 1 tanesini değiştirdiniz ama durum değişmedi sorun o zaman diğerinde aracı bilgisayara bağlıyorsunuz sorun ön lambda sensörü diyor ama bunu arka lambda sensörüde tetikleyebiliyor. bende aracımı lpg ile kullanıyorum ama arıza ışığım yok (Lpg BRC marka) eski aracım Fiat Stilo aynı sorunu onda yaşadım bilgisayar ön lambda sensörü demesine rağmen sorun arka lambda sensöründeydi sorunun kesin çözümü 2 sininde değişmesi İyi Forumlar Yorum bağlantısı
Serkan Gezici 18 Eylül 2013 Paylaş 18 Eylül 2013 2006 model tdci trend aracımla rampa çıkarken düşük devirde isem arıza lambası yanıyor fakat devri yüksek tutarsam lamba yanmıyor kontağı kapatıp açınca lamba sönüyor bu konuda tavsiyeniz nedir daha önce paylaşıldı ise kusuruma bakmayın bulamadım Yorum bağlantısı
Misafir 19 Eylül 2013 Paylaş 19 Eylül 2013 mehmet abi benimde yanıyor lamba kafamı bozuyor, Yakıt'ı da çok iyi yerden alıyorum, evvel zamandır burdan alırım lpg yi diğer aracımda lpg filtresini söktüğümüzde pırıl pırıl çıkmıştı. şimdi cihaz takınca Oksijen sensör arızası veriyor, araç 138 Binde , prins lpg takılı, prins bayiine baktırdım, değerlerin çok güzel dedi.. araç şehir içi ortalama 23 kuruş yakıyor.. ben bu arıza lambasını nasıl söndüreceğim, prins lpg ci mi bu sorunu halleder lpg yi nerden alıyorsunuz? lamba süreklimi yanıyor :? Yorum bağlantısı
Önder Özcan 19 Eylül 2013 Paylaş 19 Eylül 2013 Kötü yakıt.. . yağ basıncıyla ilgili olabilir mi?düşük devirde yanması?yağ pompası can çekişiyor olsa,arıza lambasını yakar mı Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 19 Eylül 2013 Paylaş 19 Eylül 2013 LPG yi opetten alıyorum, Hep yanıyor. bi kere söndürdüler cihaz bağlayıp , 500 metre gittikten sonra geri yandı Sizin kalibrasyonunuz bozuk. Araca hem rölantide hem de yükte kalibrasyon yaptırmanız gerekiyor. Konu sahibinin olayı ise, kötü yakıt olduğu gibi, yakıtta su da olabilir. Bunu da kontrol etmek gerekir. Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 19 Eylül 2013 Paylaş 19 Eylül 2013 yağ basıncıyla ilgili olabilir mi?düşük devirde yanması?yağ pompası can çekişiyor olsa,arıza lambasını yakar mı Yok arıza lambası değil yap lambası yakar bu durumda.. Yorum bağlantısı
Mustafa Peynircioğlu 20 Eylül 2013 Paylaş 20 Eylül 2013 (düzenlendi) Merhaba arkadaşlar Yaklaşık 2 haftadır aynı sorunla bende muzdaripim .Benım aracımda da yolda giderken motor sistem arızası yakıt da su var hızlanma azaltıldı uyarıları çıkıyor .Bazen devir saatleri sıfıra kadar düşüp yağ ve arıza ışığıda yakıyorlar .Geçen gün kontagı açtıgımda dahı motor sistem arızası yazıyor idi .motoru stop edip tekrar çalıştırdığımda gidiyor konu hakkında yardımcı olabilir misiniz . 20 Eylül 2013 tarihinde Mustafa Peynircioğlu tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Mustafa Peynircioğlu 20 Eylül 2013 Paylaş 20 Eylül 2013 Merhaba arkadaşlar Yaklaşık 2 haftadır aynı sorunla bende muzdaripim .Benım aracımda da yolda giderken motor sistem arızası yakıt da su var hızlanma azaltıldı uyarıları çıkıyor .Bazen devir saatleri sıfıra kadar düşüp yağ ve arıza ışığıda yakıyorlar .Geçen gün kontagı açtıgımda dahi motor sistem arızası yazıyor idi .motoru stop edip tekrar çalıştırdığımda gidiyor .herhangi bir çekiş düşüklüğü tekleme olmuyor .rolanti bazen dengesiz gibi oluyor. konu hakkında yardımcı olabilir misiniz .Sorunun göstergeden olma ihtimali var mıdır Yorum bağlantısı
Serkan Gezici 20 Eylül 2013 Paylaş 20 Eylül 2013 arkadaşlar daha önce paylaşıldı mı bilmiyorum ama aracımla rampa çıkarken 5 vitesteysem yarı yolda arıza lambası yanıyor fakat 4 viteste ve devirliysem lamba yanmıyor ustalar valf falan bişeler dedi ama daha önce bu sorunu yaşayan olduysa yardımcı olabilirler mi turboda herhangi bir arıza olmadığı söylendi Yorum bağlantısı
Lokman Ceritlioğlu 20 Eylül 2013 Paylaş 20 Eylül 2013 ustalar cevap verecektir. ben derimki yakıt aldığınız istasyonu değiştirin. belkide yanlış düşünüyorum. Yorum bağlantısı
Recommended Posts