İçeriğe Yönlendir

Gösterge Panelindeki Arızalar Ve Uyarılar

Osman Öksüz

Recommended Posts

Özgür Çakmak

selam...arkadaşlar 2005 model focus 2 ghia arabam var yaklaşık 2 aydır gösterge tablosunda sorunlar var.motor arıza ışığı yanıyor bazende motor sistem arızası yakıtta su var,hızlanma azaltıldı diyor fakat stop edip tekrar çalıştırısak arızalar gidiyor. sıcakta arabanın tüm arıza lambaları yanıyor ama göstergenin üzerine hafif dokunsanız arızalar gidip geliyor, hee birde klima açıkken yani gösterge tablosu soğuken bir sorun yok ama sıcakken veriyor..aynı arıza başına gelen var mı ne yapmalıyım lütfen yardım...şu ana kadar akü değişti, gaz dediler ayarları yapıldı 250 tl param gitti ama sorunu bulamadık..açıkcası arıza tüm ustaların dediği gibi küçük bir şeye benziyor ama nedeni bulunamıyor daha önce aynı arızayı çeken arkadaşlar yardım lütfen..bu arada samsun ve izmirden usta tavsiyeleri de olur..teşekkürler

Yorum bağlantısı
Özgür Çakmak

gösterge panelini söküp içindeki lehimlerde sorun olduğunu söylediler,bordlarda bi sorun yokmuş..yaptık şu ana kadar 300 km gittim bir şey yok bu sefer göstergenin üzerinede vurduk sorun yok:))galiba halloldu..bu arada masrafıda 130 tl oldu.en azından şimdi arabamı kullanmaktan zevk almaya başladım yine..tavsiyeleriniz için teşekürler

Yorum bağlantısı
  • 10 ay sonra...
Hasan Kerik

Panelden olmayabilir, Beyin arızası olma ihtimali yüksek. Yetkili servise götürüp cihaza bağlatıp kontrol ettirin bence. Yetkili servis tamiratı yok yenisini takalım dersede sefaköyde tamir yapan bir yer varmış adını maalesef hatırlamıyorum. İnşallah daha basit bir hatadır.

Yorum bağlantısı
Volkan Taze

bende de buna benzer bir arıza var... yolda giderken bir an duruyor garip garip dediğiniz gibi arızaları yazıyor. yakıtta su var, otomatik vites arızası, elekt. hidr. direksiyon arızası... panelin üstüne vuruyorum, arabayı anahtarı tekrar çıkartıp çalıştırdığımda hiçbirşeyi kalmıyor. acaba bu otomatik focus'un gösterge panelinin fiyatını bilen var mı yada tamir ettirebileceğimiz bir yer...

İstanbuldaysanız paneli söküp bana verin 150 TL ye yaptıralım benim tamircim yapıyor bir sorun çıkmaz bir daha bende aynı sorunu yaşadım ve çözdü bir daha sorun çıkmadı.

Yorum bağlantısı
Ferhat Genç

Benim de bu yaz bir kere başıma klimanın dijital göstergeleriyle ilgili bir sorun geldi. Yolda giderken rakamlar ve şekiller sapıtmaya başladı. Ama sonra düzeldi daha da yaşamadım.

Yorum bağlantısı
  • 10 ay sonra...
Adem Taparcı

Merhaba arkadaşlar,

2008 dizel focus aracımda geçen hafta memlekete gittim geldim yaklaşık 2000 km yaptım. Geldiğimde hararet göstergesi saçmalamaya başladı, yarım kontak yaptığımda direkt 60 a çıkıyor arada 120'nin altındaki çizgiye çıkıyor sonra kendi kendine düşüyor. Önce hararet yaptı zannettim kaputu açıp baktığımda hararet olmadığını gördüm.

Sanayiye götürdüğümde müşürden olmayacağını, göstergenin arkasındaki motordan olabileceğini söylediler. Ford yetkili servisi sadece bakmak için 118 tl istedi. Göstergeler değişirse 2,250 tl fiyat çıkardı. Müşür ise 200 tl ye yapılacağını söyledi. Sorun ne olabilir ve en uygun nasıl çözümlenebilir. Tşekkkürler.

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Sistem hava yapmış ta olabilir. Yakınlarda soğutma suyunuzla alakalı işlem yapıldı mı?

Termostatta da problem olabilir.

Yorum bağlantısı
Adem Taparcı

Sogutma suyuna hiç dokunmadım, göstergenin hareketleri çok hızlı o bana bozuk olabileceğini düşündürüyor ama yine de kontrol etmek lazım. Harareti yüksek gösterdiğinde motor suyunun kapadığını hafif araladım fışkırtmadı.

Yorum bağlantısı
Serhan Gürbüzol

Öncelikle geçmiş olsun, termostatı bir gösterin hayali hararet yapıyor aracınız benim önceki aracımda yapmıştı LPG taktırınca termostat'dan büyük ihtimalle probleminiz. Gerçi aracınız dizel ama olsun termostat aynıdır kolay gelsin....

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Hüseyin Acarlı

Herkese merhaba arkadaşlar Araba 2002- otomatik vites bugün arabayı normal devirde kullanırken bir anda sarı ünlem işareti yandı arabada devir düştü 1-2 sn sonra kayboldu. yaklaşık 50 km yolda 3 kez tekrarladı bende sanayiye çektim tanıdık bir ustaya götürdüm alete bağladı hiç bir sorun gözükmüyor şanzumandandır diye otomatik şanzuman ustasına götürdüm yağına filan baktı test sürüşü yaptık problem çıkmadı bence bişey yok dedi eve gelirken 1 kez daha tekrarladı arıza sizce ne olabilir.

Yorum bağlantısı
Halil Gümüş

Motor suyu ne durumdaydı? Radyatör delindiğinde aynısı başıma gelmişti.

Yorum bağlantısı
Hüseyin Acarlı

sorunu garip bir şekilde ama çözdüm. ne zaman ışığın yandığına dikkat ettim ve frene basıp sağ sinyali yaktığımda yandığını farkettim sanırım sinyalin lambasında kısa devre vardı lambayı çıkardım ve yenisiyle değiştirdim sorun ortadan kalktı garip ama gerçek. Başına böyle birşey gelecek arkadaşlar için çözümü yazdım.

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Volkan çekmece

arkadaşlar ve sevgili büyüklerim;

2011 focus collection umu( benzin/lpg) yeni aldım işim gereği aracımı çok kullanmıyorum. sabah aracımı çalıştırıp 5 dakika kadar rolantide çalıştırdıktan sonra işe gitmek için yola çıktım. gözüm hararet göstergesine takıldı. Hararet göstergem aynı devir saati gibi hızla 90 a çıkarak orada sabitlendi. yanlız bu arada 0 ile 90 derecelik ısıya çıktığım mesafe en fazla 300 metredir.sizce bu hararet göstergesinin bu kadar hızlı hareket etmesi normal mi? servise başvurmam gerekir mi? yoksa bu durum normal mi?   şimdiden hepinize teşekkür ederim hayırlı günler.

Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran

İyi de 5 dakika çok uzun bir zaman zaten..15-20 sn çalıştırsanız ve yola çıksanız yeterli.Herşey çok normal gözüküyor..5 dakikadan sonra araç bu sıcaklarda 100 mt sonra bile ibre 90 ı bulur.. :)

Yorum bağlantısı
Serhan Gürbüzol

İyi de 5 dakika çok uzun bir zaman zaten..15-20 sn çalıştırsanız ve yola çıksanız yeterli.Herşey çok normal gözüküyor..5 dakikadan sonra araç bu sıcaklarda 100 mt sonra bile ibre 90 ı bulur.. :)

+100 Hele ki bu sıcaklarda.  

Yorum bağlantısı
Serkan Karadağ

+1

Yorum bağlantısı
Volkan çekmece

hepinize çok teşekkür ederim o zaman kafaya takılacak bir problem gözükmüyor. hepinize hayırlı günler dilerim

:)

Yorum bağlantısı
Volkan çekmece

günaydın; dün size bahsettiğim sıkıntımı bu sabah yine test ettim.bu sefer aracımı çalıştırır çalıştırmaz yola koyuldum gözüm hep hararet göstergesindeydi. araç lpg ye

geçti o ısıya ulaştı fakat göstergem de her hangi bir haraket yoktu. neyse 100-150 metre gittikten sonra ibre çok hızlı bir şekilde 90 a ulaştı. dış ısı göstergeme

baktığımda dış sıcaklığın 20 derecede olduğunu gördüm yani dışarısı sıcak denecek durumda değildi yağmur atıştırıyordu. aracımın bu kadar çabuk ısınması için hava

da çok sıcak değildi. sizce sıkıntı nerede olabilir. benim düşüncem göstergenin arkasında bir şase problemi olduğu yönünde. Başına böyle bir şey gelmiş biri varsa

yardımlarını bekliyorum. teşekkürler.

Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran

hepinize çok teşekkür ederim o zaman kafaya takılacak bir problem gözükmüyor. hepinize hayırlı günler dilerim

:)

Sorun yok evet..Bu mevsimlerde özellikle aracı rolantide bekletmeye gerek yok.Dediğim gibi 15-20 sn bekleyin devam edin..İyi günler..

günaydın; dün size bahsettiğim sıkıntımı bu sabah yine test ettim.bu sefer aracımı çalıştırır çalıştırmaz yola koyuldum gözüm hep hararet göstergesindeydi. araç lpg ye

geçti o ısıya ulaştı fakat göstergem de her hangi bir haraket yoktu. neyse 100-150 metre gittikten sonra ibre çok hızlı bir şekilde 90 a ulaştı. dış ısı göstergeme

baktığımda dış sıcaklığın 20 derecede olduğunu gördüm yani dışarısı sıcak denecek durumda değildi yağmur atıştırıyordu. aracımın bu kadar çabuk ısınması için hava

da çok sıcak değildi. sizce sıkıntı nerede olabilir. benim düşüncem göstergenin arkasında bir şase problemi olduğu yönünde. Başına böyle bir şey gelmiş biri varsa

yardımlarını bekliyorum. teşekkürler.

Sorun yok..Araç lpg ye geçtikten sonra zaten nereden baksanız 30-40 derecelere gelmiştir..Bunun üstüne 150 mt daha gitmişseniz su yaklaşık 80-90 derece olmuştur.Herşey çok normal gözüküyor..Hareket halinde araç çok daha çabuk ısınır..

Yorum bağlantısı
Volkan çekmece

Sorun yok evet..Bu mevsimlerde özellikle aracı rolantide bekletmeye gerek yok.Dediğim gibi 15-20 sn bekleyin devam edin..İyi günler..

Sorun yok..Araç lpg ye geçtikten sonra zaten nereden baksanız 30-40 derecelere gelmiştir..Bunun üstüne 150 mt daha gitmişseniz su yaklaşık 80-90 derece olmuştur.Herşey çok normal gözüküyor..Hareket halinde araç çok daha çabuk ısınır..

ayhan abi teşekkür ederim aslında focusa yabancı değilim ama 2000 ghia focustan sonra 2011 focus bayağı fark etti hala daha o focusta aklım. yardımcı olduğun için tekrar teşekkürler.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...