İçeriğe Yönlendir

Gösterge Panelindeki Arızalar Ve Uyarılar

Osman Öksüz

Recommended Posts

Lemi Sam
çiçekler bizden :p:):)

ilerde görecegiz problem olup olmayacagını

arkadaslar merak ettim

sente nedir sente atmak ne demek sık sık başa gelir mi?

Yorum bağlantısı
  • 3 ay sonra...
Berk Karatan

Aracımı servise bagajdaki kaporta hasarı için verdim...

Gecen gun aracımı aldıgımda motor arıza ısıgı yanıyordu.

Arabayı yıkayıp verdikleri için (motor kısmıda dahil) su kacmıs olabilecegini, ve arızayı silince bir sorun olmuyacagını söylediler ve arızayı sildiler,

ancak ertesi günü arıza lambası tekrar yandı.Bugun bende servise tekrar gittim ve maf ı temizleyip tekrar taktılar.Bu arada arıza maf olarak gösteriyor.

ve arızayı sildiler ancak arıza ısıgı tekrar yandı... ve aracımda bi cekiş kaybı vs yok zaten pc baglayıpta baktadılar arac calısırken gelen degerleri maf gosteriyor ...

ve suan aracımın gidişatında da bi sorun yok ancak arıza ısıgı yanıyor sizce ne yapmalıyım ?

Yorum bağlantısı
Tahir İlter

Yetkili servis maf a zarar vermiş ee motoru yıkadık ondan olmuştur diyede kabul etmişler bence üstüne düşün değiştirsinler maf ı .Motoru suyla yıkamak ilerleyen dönemlerde daha ciddi arızalarada sebep olabiliyor bilginize.

Yorum bağlantısı
Guest Mustafa Ta?k?n

motor koruma yaptırmadan önce basınçlı su ile yıkattırdım. motora hiçbir şey olmadı. üstelik sıvı motor koruma da sıktım.

Yorum bağlantısı
Akan Belen

Servisin hatası bu durum.Kesinlikle sorunu tam olarak çözdürün şimdi yapmazsanız ilerde bu tamirat için sizden ücret isteyecekler

Yorum bağlantısı
Berk Karatan

cevaplarınız için teşekkürler bende birazda bu konuda sormak istiyordum serviste araca verilen hasarlardan servis mi sorumludur ... Maf değiştircez deyip benden ondan sonra para istemesinler diye çekiniyordum

Yorum bağlantısı
Armağan Pekatik
(düzenlendi)

Aslında insafiyetine kalmış. Siz o sorunun servisin yaptığını nasıl ıspatlayacaksınız? Hatanın kendilerinden olabileceğini ağızlarıyla söylediklerinde siz keşke bir kart gibi bir şey imzalatsaydınız sorun hal oluncaya kadar elinizde tutardınız. Şimdi dediğiniz gibi problem bizden kaynaklı değil deseler ne diyeceksiniz? Sıcağı sıcağınayken başka şimdi üstünden zaman geçmiş.

Eğer iyi niyetli bir servisse hatasını kabul edip tamir edecektir. Yok değilse ne yapsanız boş.

Ayrıca öyle gezmenizi tavsiye etmem. Sırf öyle gezmemek için tüp taktırmıyorum ben. Allah korusun başınıza neler açar!

tarihinde Arma?an Pekatik tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Şanssız tesadüf de olabilir, olmaması gerekn bir durum da. Arıza lambasının yanması zaten sorunu gösterir.

Yorum bağlantısı
Tahir İlter
motor koruma yaptırmadan önce basınçlı su ile yıkattırdım. motora hiçbir şey olmadı. üstelik sıvı motor koruma da sıktım.

Motoru basınçlı suyla yıkamak uzun vadede ateşleme problemlerine yol açabilir.Bu durum hemende ortaya çıkabilir ilerleyen zamanlardada çıkabilir.Motor özel temizleme spreyleriyle temizlenmelidir.Tabi bu benim düşüncem ve forumdan takip ettiğim kadarıyla doğru olanda bu.

Yorum bağlantısı
  • 3 hafta sonra...
Yılmaz Tosun

Merhaba arkadaşlar...

2005 focus HB arabam var. Sorunum kontak çevirdiğimde çoğu zaman ışıklar sönmüyo. haliyle araba çalışmıyo. bazende yolda giderken göstergedeki ışıkların hepsi birden yanıyo ve arabada performans kaybı oluyo. dün gebze Gaziantepli kardeşler yetkili servisine götürdüm ve göstergenin değişmesi gerektiğini söylediler. fahiş bir fiyat verdiler 1820 tl. :( bu parayı verebilecek durumum yok. başka bir çarem yok mu acaba? fiyat konusunda görüşlerinizi alabilir miyim? böyle bir durumla karşılaşan arkadaşlar var mı acaba?

Yorum bağlantısı
Cengiz Aratemur

Bulunduğunuz şehirde bu tür işlerle uğraşan var mıdır bilemem.lakin benim başıma geçen yıl gösterge arızası olarak yakıt, hararet ibreleri ve yol bilgisayarı çalışmıyordu.bende servise gittim bana'da gösterge bozuk dediler.fiyat size söylenen gibi direk çıktım servisten adana'da bu tür işlerle uğraşan ustaya 500 tl'ye anlaştık.km işini de kendi ayarladı.

Yorum bağlantısı
Oktay Demirağ

Sorun gösterge panelindeyse, arabada neden performans kaybı oluyor ki? Farklı bir şekilde bende de vardı bu sorun. Yolda giderken ışıklar yanıp hız 220 lere çıkıyor gösteriyor ve bütün ibreler oynuyordu ama arabanın davranışında bir sorun olmuyordu. Bana da panelin değişmesi gerektiğini ve 2200 civarı demişlerdi, ancak reset atarak sorunu ücretsiz gidermişlerdi.

Yorum bağlantısı
Yılmaz Tosun
Sorun gösterge panelindeyse, arabada neden performans kaybı oluyor ki? Farklı bir şekilde bende de vardı bu sorun. Yolda giderken ışıklar yanıp hız 220 lere çıkıyor gösteriyor ve bütün ibreler oynuyordu ama arabanın davranışında bir sorun olmuyordu. Bana da panelin değişmesi gerektiğini ve 2200 civarı demişlerdi, ancak reset atarak sorunu ücretsiz gidermişlerdi.

valla ben servisin yalancısıyım. bende de tam tersi göstergedeki ışıklar yanınca ibrelerin hepsi sıfıra düşüyo, hiçbir gösterge çalışmıyo. gaz bir anda yükselmiyo kalkışlarda ve vites değişimlerinde sorun oluyo. reset atma nasıl oluyo?

Akü orjinal mi?

aküde bir problem yok...

Yorum bağlantısı
Anil Berke Kavraal

km göstergeyi takınca arabaya göre otomatik ayarlanmıyor mu? yanlış mı biliyorum?

Yorum bağlantısı
Yılmaz Tosun
km göstergeyi takınca arabaya göre otomatik ayarlanmıyor mu? yanlış mı biliyorum?

onunla ilgili bir bilgim yok... inş öyledir...

Yorum bağlantısı
Fatih Ada
onunla ilgili bir bilgim yok... inş öyledir...

km bilgisi beyinden gider,gösterge ile alakası olmaz diye düşünüyorum..

Yorum bağlantısı
Serkan Toker

Alacağınız gösterge kaç km. de ise o çıkacaktır...Bizim aldığımız gösterge Flemenkçe çıkmıştı..Buralarda göstergeler 250-350 lira aralığında bulunabiliyor diye hatırlıyorum ama bizim kaça aldığımız hatırlamıyorum yeni tip göstergeyi...

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Gösterge aracın çalışmasını nasıl önleyecekki..

Göstergeyi tamamen söküp test edin.. Araç yine çalışmama yada performans kaybı sorunlarını gösterecek mi gözleyin derim..

Gösterge sökmek kolaydır..

Forumda tarifi var...

Yorum bağlantısı
Yılmaz Tosun
Km bilgisi focuslarda Km okuyucu entegresi üzerinde Saklanır Alacağınız çıkma km saatindeki km kaç ise o çıkacaktır Size km saati konusunda Yardımcı olacak bir firmanın telefon numarasını Paylaşıcam 2 Yıl çalıştım bu firmada yaklaşık 10 takım kadar hala ellerinde temiz çıkma km saatleri var ve aracınızın km sine göre ayarlayıp takarlar

www.otoerol.com Erol usta ile görüşün Benim selamımı söyleyin size yardımcı olur .

tşk can bey tavsiyenizi değerlendireceğim..

Gösterge aracın çalışmasını nasıl önleyecekki..

Göstergeyi tamamen söküp test edin.. Araç yine çalışmama yada performans kaybı sorunlarını gösterecek mi gözleyin derim..

Gösterge sökmek kolaydır..

Forumda tarifi var...

mehmet bey aynı servise 2 ay önce gitmiştim VSS den dolayı demişlerdi şimdi göstergeden diyorlar... göstergenin ışıkları yanınca beyni etkiliyormuş..

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Siz bir aküyü söküp aracı resetleyip denesenize bence.

Bir de akünün de voltajına baktırın.

Yorum bağlantısı
Oktay Demirağ

Gösterge panelinde gauge testi yapılsa akü voltajı ve gösterge sorunları görülebiliyordu diye hatırlıyorum, 05 focuslarda yapılabiliyormu onuda bilmiyorum tabi.

Yorum bağlantısı
Yılmaz Tosun
Siz bir aküyü söküp aracı resetleyip denesenize bence.

Bir de akünün de voltajına baktırın.

denemekten zarar gelmez :D

Gösterge panelinde gauge testi yapılsa akü voltajı ve gösterge sorunları görülebiliyordu diye hatırlıyorum, 05 focuslarda yapılabiliyormu onuda bilmiyorum tabi.

forumda mehmet beyin paylaştığı bir gauge testi var onu bir deneyeyim bakalım...

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...