İçeriğe Yönlendir

4 Kanal amfi ile 4 kapı + bir bası nasıl çalıştırıyorsunuz?

Tayfun Yeşil

Recommended Posts

Tayfun Yeşil

4 kanal amfi ile 4 kapı + bir bası nasıl çalıştıryorsun anlamadım.kanal sayısı yetmezki buna.bas için kprüleme yapman lazım.

Yorum bağlantısı
Oğuz Yıldırım

2 kanal kapılara gider , 2 kanalda mono olarak bassa =) f/r ayarı yoktur

Yorum bağlantısı
Tayfun Yeşil

cevap verilecek bir durumu yok,sende boşa gülüyorsun çünkü tesisatı boşa kullanmışsın bugüne kadar.öyle bir montaj şekli olurmu sağ taraf ön arka beraber sol taraf ön arka beraber olmuş.yani senin 4 kapı hoparlörün var ama sen iki kapıda varmış gibi dinlemişsin.ayrıyetten bu amfi ile 1100 wattlık bir bası besleyemezsin çünkü bu bas amfisi değil,kapasitör olması lazım,birde amfide crossover olmaz,ekolaızer da olmaz sadece bas tiz kontrol leri vardır.:kutlama:)))

Yorum bağlantısı
Tayfun Yeşil

ezber değil kardeşim bu işler bildiğimiz işler olduğu için söylüyorum.ayrıca ben senin oğuz cevabı vermiş demene ve gülmene kızdım.yoksa ben sadece nasıl olduğunu sordum senin yaptığın olmaz demedim olur ama yarım iş olur,yani kullanmış olduğun gibi.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Sanırım crossover terimi iki tarafta da farklı yorumlanmış. Bu anfide gerçek anlamda crossover yok ama her kanal için R/F için 5 li potansiyometreli frekans ayarı var. Gerçek Harward kullanmıştım, bu tip frekans ayarlı, istenen kanala istenen frekans yollanabildiği için ciddi meblağ vermeden tatlı sesler alınabiliyor.

Yorum bağlantısı
Tayfun Yeşil

bilgi konusunda ben herkese saygılıyım kimseyle yarışmam,uğraşmam seninde dediğin gibi herkezin bildiği vardır ama sen elektronik müh.olduğunu söylüyorsun sence yapılan montaj hatalımı değilmi bana onu söyle yeter.olması gereken arkada bas varsa ön kapılar ve bası amfiden alıcaksın arka kapılar teyp ten devam edecek ti.zaten sen ön kapı ile arka kapının montajlarını o şekilde yaparak beslemelerini kırdışsın.orhan kardeşim.

Yorum bağlantısı
Tayfun Yeşil

kendi aracımda kullandığım 4 kanal kendinden ekolayzırlı ve crosoverlı anfi satılıktır. 4 adet componenti ve 30 cm 275 rms woofer ı yerinden çıkarabilecek kadar rahat çalıştırmaktadır.

bu senin verdiğin satılık ilanı değilmi?burda 4 adet compenant demişsin,bunları crossoversiz zaten bağlasanda sesin dağılımını çözemezsin.yani compenant larda mid.bas.tiz mevcuttur sen buna crossover ile giriş yapmazsan hayır bekleme.

Onur bey, Tayfun beyin vurgulamak istediği mesajınızda ki ukalaca bulduğu ifade bence. Böyle ''he gülüm he'' durumuna sokarsanız yanlış anlaşılmalar kaçınılmaz olur...

galip bey ne demek istediğimi gayet iyi anlamış sanırım teşekkür ederim.

teybim zaten bu şekilde montajı tarafımdan yapılarak bağlandı. daha sonra kapılardaki componentleri teyp besleyemediği için ön arka sağ ve ön arka sol birlikte bağlandı. ayrıca ilk cevaptaki "oğuz cevabı vermiş" derken art bir niyetim olmadan söylemiştim. neyse.....

art niyet yoksa problemde yok onur kardeşim sen benim ne demek istediğimi anlasan zaten bana kızmassın hak verirsin.

Yorum bağlantısı
Tayfun Yeşil
otm252151_735.jpg

component sisteminin zaten kendi crosoverı var kapının içinde. resimdeki dikdörtgen kutu mid bas. ve tizin ayrımı için kullanılır

tamam işte orhan kardeşim mid bas ve tiz ayrımı için kullanılan malzeme crossover aynı dili konuşuyoruz aynı şeyleri söylüyoruz.saygılar.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Ses kalitesi konusunda Tayfun bey haklı, ses seviyesi konusu ayrı birşey tabii. Bence de bu canım çift takım componenete ilave anfi ile beslemek, kaliteli 3-4 misli artıracak.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Ben de en son böyle dedikten 2 ay sonra çift 30 cmlerin montajı içinde bulmuştum kendimi, ilave ikinci anfi ile.

Yorum bağlantısı
Hamdi Bekiz
Ben de en son böyle dedikten 2 ay sonra çift 30 cmlerin montajı içinde bulmuştum kendimi, ilave ikinci anfi ile.

asla asla deme diyorsunuz yani :p

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Ses sistemlerinin sonu yok, araba merakı gibi bu, bulaştı mı, ilacı yok.

Yorum bağlantısı
Oğuz Yıldırım

Cidden sonu yok . Bende fena kaptırdım en sonunda altın vuruş yapıp bi showcar hazırlayıp kurtulacam :)

Yorum bağlantısı
Cihan Tiftik

İnsan bi yerden sonra soğuyor ama. Artık 4hoparlör bi teyp. Onun da genelde radyosunu kullanıyorum. Ya da hiç açmıyorum bile artık.

Yorum bağlantısı
Çağatay Demir
S çok kullandım zevkli...2 ay kaldı bende 2.0 tfsi a3 üm pert olmasa ah ah :D

S zevkli hakkaten.. Benim arkadaşta vardı baya bi kullandım.. ilginç bir gaz tepkisi var :D

Yorum bağlantısı
Guest Sinan Akg
S zevkli hakkaten.. Benim arkadaşta vardı baya bi kullandım.. ilginç bir gaz tepkisi var :D

Sen cezalısın çağatay hala görüşücez kardeşim.

Yorum bağlantısı
Çağatay Demir
(düzenlendi)
Sen cezalısın çağatay hala görüşücez kardeşim.

E iftar yalan olmuş .. bugün 10 dakka başlığı aradım :D.. dedim uyku sersemi ben bulamıyorum herhalde..

tarihinde Misafir tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Guest Sinan Akg
E iftar yalan olmuş .. bugün 10 dakka başlığı aradım :D.. dedim uyku sersemi ben bulamıyorum herhalde..

İlla iftara mı gerek var :D

Yorum bağlantısı
Oğuz Yıldırım

Normali bile yetiyor bana =) S e pek gerek yok . 0-100 km hızlanmaları s inki 7.4 sn civarındayken Cooperda 8.9 sn =)Piyasada cooper dan ucuza S ler var. 2004 model 60.000 km de S i , sırf sunroofu yok diye 29000 ytl ye almamıştım :D

120 bg yetiyor 1050 kg arabaya ! Fazlası zararlı =)

Yorum bağlantısı
  • 1 yıl sonra...
Ercan Ergül

bende 4kanal amfi ile 4kapı+bassı calştrmayı düşünüyordum nasıl olkur acaaba kapılardakı verim artarmı anfisiz de cok gzel bass verıyor cnku

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...