İçeriğe Yönlendir

Muayene Hakkında Bilmek Istedikleriniz

Evren Barış Özbek

Recommended Posts

Sinan Özvarlık

Bir hafif kusurlu geçiş daha. :biggrin: çok şükür geçtik 2 sene kafamız rahat.

ErZufc7m.jpg?1

Yorum bağlantısı
  • 3 hafta sonra...
İbrahim Halil Geloğlu

Arka sol stop kapağımın köşesine park halinde vurmuşlar.  3/5 santimlik yer kırılmış, kırık olan parçasınıda bulamadım. Yakın zamanda muayeneye girecem hafif kusur olarak geçermiyim. Yoksa 100 lira verip sol stop alıp sonra renk farkı var diye bi 100 lirada sağ stoba vermeyelim.

Yorum bağlantısı
  • 3 hafta sonra...
Veysel İçen
(düzenlendi)

Araç'da lpg var.Eksoz muayenesinden geçmedi zehirli gaz var söylediler ne yapmam lazım.

tarihinde Veysel İçen tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Araç'da lpg var.Eksoz muayenesinden geçmedi zehirli gaz var söylediler ne yapmam lazım.

Emisyon ayarlarını yaptıracaksınız... 

Lpg'ci yapacak.. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • 3 hafta sonra...
Oktay Demirağ

Benim de bugün tüv sınavım vardı ve beklediğim gibi geçemedim. Herşeyden geçti ancak koltuk sayısına takıldık. Ruhsatta 8, gerçekte 7 olması nedeniyle. Trafiğe gittim başvurdum bakalım ne olacak artık...

Yorum bağlantısı
Oktay Demirağ

Benim de bugün tüv sınavım vardı ve beklediğim gibi geçemedim. Herşeyden geçti ancak koltuk sayısına takıldık. Ruhsatta 8, gerçekte 7 olması nedeniyle. Trafiğe gittim başvurdum bakalım ne olacak artık...

Trafiğe dün gittim, işlemlerin tamamlandığını ilettiler, ruhsatta da düzeltmeye gerek yok dediler. 8 Kişi yazan ruhsatı kullanacağımı söylediler. Aracımın 7 kişilik olarak güncellendiğini ilettiler. Sorun bu kadar kolay çözülüyormuş :)

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Uğur Kamil

Araç üzerinden hiçbirşeyi sökmeden veya devre dışı bırakmadan muayeden geçtim :)

LED farlara ve Amerikan parka(normal park lambaları hiç yok) sorun çıkarmadılar.
J6rRZW.jpg

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Güven Kaya

İlk defa aracımı Muayene ye götüreceğim, nelere dikkat etmem lazım? Mobil istasyon geliyormuş o bana daha yakın olduğu için onu tercih edicem. Araçta neler olmalı acaba 

Yorum bağlantısı
Güven Kaya

Bu arada "Egzoz Gazı Emisyon Ölçümü" diye bir şey varmış gezici istasyonda yokmuş sanırım onu yaptırmadan gece biliyor muyum ? 

Yorum bağlantısı
Mithat Tuğrul

Egzoz testi olmadan muayene olmuyor, benim bildiğim. 

Çok titiz birisiyseniz tanıdığınız bir ustaya gidin sağına soluna baktırın muayeneye gideceğinizi söyleyin.

Eğer biraz daha soğuk kanlıysanız muayeneye gidin zaten arabayla ilgili bir sıkıntı çıkarsa size 1 aylık süre veriyorlar, 2 . muayene için.

Gerekli malzemeleri kaan bey paylaşmış.

Yorum bağlantısı
Misafir

İlk defa aracımı Muayene ye götüreceğim, nelere dikkat etmem lazım? Mobil istasyon geliyormuş o bana daha yakın olduğu için onu tercih edicem. Araçta neler olmalı acaba 

Güven Bey,

Konunuz birleştirilmiştir.

Saygılarımla,

Yorum bağlantısı
  • 2 ay sonra...
Selim Kaya

2.14.9 servis freni: fren pedal lastiği yok

maddesi 03/03/2014 tarihinden itibaren "Ağır Kusur" sayılıyormuş. Muayene olacakların bilgisine.

Yorum bağlantısı
Emre Usta
(düzenlendi)

Fardaki ledleri sokmem gerekirmi muayenede

48901ea87c6e65cb57db2c3ae5d153ae.jpg

tarihinde Emre Usta tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Selim Kaya

5.2 Aydınlatma
5.2.1 Aydınlatma Lambaları: Araçta mevzuata uygun olmayan renkte ve özellikte aydınlatma düzeneği var Hafif Kusur 15.01.2012 1 2 4 5 6 7 8
5.2.2 İlave Lambalar: Far ve park lambası açma-kapama anahtarı ile çalıştırılıyor, bağımsız anahtarı yok Hafif Kusur 15.01.2012 03.02.2013 1 2 4 5 6 7 8

5.6.6 İlave lambalar: Far ve park (konum) lambalarından bağımsız çalışmıyor Ağır Kusur 15.01.2012 1 2 

5.7.15 Park lamba(ları): montaj pozisyonu uygun değil Hafif Kusur 15.01.2012 1 2 3 4 5 6 7 8

Artık hangisini yazarlarsa...

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
İsa Acar

Abilerim arkadaşlarım merhaba,

Nasipse 2011 model 1.6 benzinli trend mondeo aldım sayılır. Ancak aracın vizesi geçeli on gün falan olduğundan, satıcı arkadaş dün vize yaptırmaya gitti, bugün de gidip devir işlemleri yapacaktık. Ben araca bakmaya gittiğimde, sol arka lastiğin ters takıldığını yani iç kenarın dışa baktığını gördüm ve arkadaşa da söylemiştim. Sonuç olarak araç vizeden geçmemiş lastik ters diye, arkadaş öyle söyledi yani. Muayene şartlarını incelediğimde "Emniyetsiz olma durumu" diye bir şey okudum. Bu kapsamda değerlendirilirse geçmemesi normal gibi geliyor.

Bu durumda lastik ters diye vizeden geçmeme durumu olur mu, yoksa ben sorumun cevabını zaten yukarıda vermiş miyim? :)  Teşekkür ederim... 

Yorum bağlantısı
Selim Kaya

Abilerim arkadaşlarım merhaba,

Nasipse 2011 model 1.6 benzinli trend mondeo aldım sayılır. Ancak aracın vizesi geçeli on gün falan olduğundan, satıcı arkadaş dün vize yaptırmaya gitti, bugün de gidip devir işlemleri yapacaktık. Ben araca bakmaya gittiğimde, sol arka lastiğin ters takıldığını yani iç kenarın dışa baktığını gördüm ve arkadaşa da söylemiştim. Sonuç olarak araç vizeden geçmemiş lastik ters diye, arkadaş öyle söyledi yani. Muayene şartlarını incelediğimde "Emniyetsiz olma durumu" diye bir şey okudum. Bu kapsamda değerlendirilirse geçmemesi normal gibi geliyor.

Bu durumda lastik ters diye vizeden geçmeme durumu olur mu, yoksa ben sorumun cevabını zaten yukarıda vermiş miyim? :)  Teşekkür ederim... 

6.11.8 Lastikler yanlış: dönüş yönü hatalı Ağır Kusur 03.03.2014 1 2 3 4 5 6 7 8

03/03/2014 tarihinden itibaren ağır kusur. Emniyetsiz dediği başka bir kusur olmasın.

Yorum bağlantısı
İsa Acar

Önemli olan böyle bir şey olup olamayacağı idi, olabiliyormuş demek ki :) Teşekkürler...

Yorum bağlantısı
  • 4 hafta sonra...
Barış Adak

Selamlar ,

Muayenede bir süredir ağır kusur olarak geçmeye başlayan ve bu ara nedense sıkı kontrol edilen bir durum var . Jantınızda ki bijon delikleri fazla ise "Ağır Kusur" sayılıyor. Yani diyelim jant 8 bijon deliğine sahip araç haliyle 4 yada 5 bijon. Bu ağır kusur sayılıyor . Bu tür jantlar piyasada çift aplikasyonlu diye geçen jantlar. Mesela hem 4x108 hem 4x100 e göre bijon yeri açılmış. Bu şekilde çok jant görüyorum. Arkadaşlar dikkatli olsun. 

İşin garip tarafı ; bijon kısmı kapaklı olursa (yani görünmezse) geçiyormuş. Söylence bu yönde . 

İşin daha garip tarafı ; Dünya'nın birçok yerinde bu tür jantlar satılıyor ve kullanılıyor. Türkiye'ye ithal ediliyor . İthal edilip satıldığına göre izinleri alınıyor . Sonra muayeneden geçmiyor.

Haberiniz olsun arkadaşlar.

Yorum bağlantısı
Selçuk Bakış

749c41f223fb0892f1160cfc3344a031.jpg

Resimdeki 8 bijonlu jant ile 9. Ayda muayeneden geçtim, bölgeye gore farklılık olabilir.

Yorum bağlantısı
Barış Adak

Benim gözlemim : Ne yazık ki , bırakın bölgeyi aynı istasyonda ki elemanlar arasında ki uygulama bile farklılık gösterebiliyor. Şuan geçerli asıl uygulama geçmemesi yönünde ama muayeneyi yapan makul biridir geçebilir tabi. 

Yorum bağlantısı
Guest Misafir

Benim gözlemim : Ne yazık ki , bırakın bölgeyi aynı istasyonda ki elemanlar arasında ki uygulama bile farklılık gösterebiliyor. Şuan geçerli asıl uygulama geçmemesi yönünde ama muayeneyi yapan makul biridir geçebilir tabi.

+1 Muayeneden asla gecmeyecek ne araclari, farkli il/ilcelerden geciren arkadaslarim var, maalesef standart uygulama namumkun.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • 3 ay sonra...
Mert Ender

Merhaba,

1 ay içinde TÜV muayenesi yaptırmam gerekiyor. Ancak muayene kaşesi için ruhsatta yer kalmamış. Tek çözüm ruhsatı yenilemek midir? Bir de önceki muayenelerde istenmeyen aluminyum örtü isteniyor. Bu nerede bulunur? (İstanbul).

Teşekkürler,

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...