Özgür Bozoğlu 13 Mart 2012 Paylaş 13 Mart 2012 xenon far- ağır kusur sızdırmazlık muaynesi yok- hafif kusur 1 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 13 Mart 2012 Paylaş 13 Mart 2012 bozuk amortisörün tespiti bile yok.... Yorum bağlantısı
Zafer Ayvacı 13 Mart 2012 Paylaş 13 Mart 2012 10'unda muayeneye girdik. Dediler ki; "sızdırmazlık raporu işi kalktı, TUVTürk yapıyor. Doğru oraya git." Gittim, hakikaten elde bir cihaz, muayenenin başında tüm gaz tertibatı kontrol edildi, sorun yok, diğer işlemler için araç istasyona girdi, çıktı. Sonra eleman geçmiş olsun dedi, muayene raporunu verdi, bir baktım, "Hafif Kusur: Sızdırmazlık raporu yok" "Bu ne?" dedim. "Sızdırmazlık testini yaptın işte?" Eleman; "tamam yaptık, sorun yok ama raporun da yok, biz rapor vermiyoruz, sen de almamışsın, bu da hafif kusur, raporu parayla veriyorlar istersen al raporunu, hafif kusuru silelim" dedi "Ama rapor almasam da sızdırmazlıktan geçtim, başka yerde de sorun olmaz doğru mu?" diye sordum. Eleman; "doğru" dedi. Şaşırdım, güldüm, eyvallah dedim çıktım gittim Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 14 Mart 2012 Paylaş 14 Mart 2012 Şu xenon xenon far- ağır kusur sızdırmazlık muaynesi yok- hafif kusur şu xenon fara açıklık getirmek lazım aslında, kimse sonradan bi-xenon yapılma farıyla girmedimi şu muayeneye yahu... Yorum bağlantısı
Hüseyin Matur 14 Mart 2012 Paylaş 14 Mart 2012 şu xenon fara açıklık getirmek lazım aslında, kimse sonradan bi-xenon yapılma farıyla girmedimi şu muayeneye yahu... Daha diil. Yorum bağlantısı
Guest Hakan Tarım 14 Mart 2012 Paylaş 14 Mart 2012 Dün tüvde çalışan bir elemanla konuştum, kesinlikle yükseklik ayarı olmayanlar geçemiyor. Xenonun yanışına ve alt takım taraflarındaki sensörlerine kadar kontrol ediyorlarmış. Takmak içinde projelendirmek gerekiyormuş, sanki motor değiştiriyoruz araçta ! Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 14 Mart 2012 Paylaş 14 Mart 2012 (düzenlendi) Yani bizim bi-xenonlar yükseklik ayarı olduğu halde geçemiyecek öylemi, peki hangi kanuna dayanarak bunu diyorlar? 14 Mart 2012 tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Guest Hakan Tarım 14 Mart 2012 Paylaş 14 Mart 2012 Ankaradan özel yazı abi. Aşırı şikayet aşırı apaçilik sonucu bu. Ben sordum hatta benim araç ön pozisyon ayarını arka amortisörlerden yapıyor, karşıya ışığı fazla vurdurtmuyor falan dedim. Maalesef Hakan abi dedi bana. Osram takacaksın başka çaren yok diyor Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 14 Mart 2012 Paylaş 14 Mart 2012 (düzenlendi) Hay ben böyle işi, biryerlerden özel yazı olayı zaten şaçmalık, iş özel yazılara geldiyse... Neyse olmadı yan sanayi far 100 kaat, 2 tane alır geçerim, sonra bi-xenona devam.... 14 Mart 2012 tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Guest Hakan Tarım 14 Mart 2012 Paylaş 14 Mart 2012 Oraya da birşeyler olacak gibi, ekip kontrolleri falan. Belli değil abi. ortalık karışacak deniliyor Yorum bağlantısı
Erkut Uysal 14 Mart 2012 Paylaş 14 Mart 2012 Hay ben böyle işi, biryerlerden özel yazı olayı zaten şaçmalık, iş özel yazılara geldiyse... Neyse olmadı yan sanayi far 100 kaat, 2 tane alır geçerim, sonra bi-xenona devam.... Muayneye giderken halojen ampül tak Ali abi çıktıktan sonra yine zenonları takı ver... Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 14 Mart 2012 Paylaş 14 Mart 2012 (düzenlendi) Hehe keşke o kadar kolay olsa, bana halojen olmaz, d2s bi-xenon var, neresine takacağım bu dev H4 ampülü 14 Mart 2012 tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Hüseyin Matur 14 Mart 2012 Paylaş 14 Mart 2012 Hehe keşke o kadar kolay olsa, bana halojen olmaz, d2s bi-xenon var, neresine takacağım bu dev H4 ampülü Vidala gitsin. Yapmışlar ben gördüm, gayet olmuştu.. Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 14 Mart 2012 Paylaş 14 Mart 2012 Hadi H4 ü içine soktuk, ayar olmaz, adamlar bune demezmi bi-h4 aydınlatmada devrim. :D Yorum bağlantısı
Hüseyin Matur 14 Mart 2012 Paylaş 14 Mart 2012 Hadi H4 ü içine soktuk, ayar olmaz, adamlar bune demezmi bi-h4 aydınlatmada devrim. :D Sapma olur odak sorunu olur, ama ayarda olur. Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 14 Mart 2012 Paylaş 14 Mart 2012 Olmaaz, xenonun girdiği yuvaya H4 ampül sığmıyor bir kere. Yorum bağlantısı
Osman Ünal 14 Mart 2012 Paylaş 14 Mart 2012 http://ekonomi.haberturk.com/otomotiv/haber/714912-cakma-xenona-trafik-yasagi Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 14 Mart 2012 Paylaş 14 Mart 2012 (düzenlendi) Aslında kanunda yasak yok, şu özel yazıyı görmeden birşey demek istemiyorum, linkteki yazı tam değil, daha öncede dediğim gibi, xenona yasak ancak merceksiz fara yakılırsa yada mercekli ama yükseklik ayarı çalışmıyorsa yasak, buda kanunda yok ama hadi olsun diyelim. Yazıda geçen olaysa yukarda açıkladığım gibi, fabrikasyon donanımında xenonlu farı olupta halojen donanımla satın alınan araca orjinal xenonlu farı takarsanız, geri kalan tüm donanımıda takmalısınız diyor, eksik işlerine geleni yazıyorlar. Fakat bizim gibi xenon fabrikasyon olmayan araçlarda sadece far ayarı çalışacak-ışık şiddeti normal olacak o kadar, mercek varsa yükseklik ayarıda çalışacak otomatik olmak zorunda değil, bu donanımı arayamaz, çünki fabrikasyon donanımda arabada bu yok, biraz saçmalık var xenonda donanımda yok ama çıkardıkları kanun bu, şimdi muayeneye giden arkadaşlar, bu özel yazının ne olduğunu sorabilirse çok makbule geçer, gösteremezlerse muayeneden geçer demek zorundalar çünki. 14 Mart 2012 tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Sertan Ilıca 10 Nisan 2012 Paylaş 10 Nisan 2012 (düzenlendi) Arkadaşlar bugün 2007 model dizel focusumu muayeneye götürdüm hafif kusurlu olarak geçti sonucları ekliyorum frenlerdeki sapmalar ne demek oluyor ne yapmam lazım birde egzoz ölçümünde fazla duman çıktı oradaki görevli bir sonraki muayeneden geçemezsiniz dedi dumanı temizletmeniz gerek dedi ne yapmam lazım yardımlar için şimdiden teşekkürler. 10 Nisan 2012 tarihinde Sertan Ilıca tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Eray Eski 22 Mayıs 2012 Paylaş 22 Mayıs 2012 10'unda muayeneye girdik. Dediler ki; "sızdırmazlık raporu işi kalktı, TUVTürk yapıyor. Doğru oraya git." Gittim, hakikaten elde bir cihaz, muayenenin başında tüm gaz tertibatı kontrol edildi, sorun yok, diğer işlemler için araç istasyona girdi, çıktı. Sonra eleman geçmiş olsun dedi, muayene raporunu verdi, bir baktım, "Hafif Kusur: Sızdırmazlık raporu yok" "Bu ne?" dedim. "Sızdırmazlık testini yaptın işte?" Eleman; "tamam yaptık, sorun yok ama raporun da yok, biz rapor vermiyoruz, sen de almamışsın, bu da hafif kusur, raporu parayla veriyorlar istersen al raporunu, hafif kusuru silelim" dedi "Ama rapor almasam da sızdırmazlıktan geçtim, başka yerde de sorun olmaz doğru mu?" diye sordum. Eleman; "doğru" dedi. Şaşırdım, güldüm, eyvallah dedim çıktım gittim sızdırmazlık raporu olmayınca polis ceza yazabiliyormuş diye duydum. ne derece doğru acaba ???? tamam tuvde hafif kusur olarak geciyor ama trafikte eksoz muayenesi gibi zorunluymus... bu konuda bilgisi olan varmi. yarin vize randevum var 9:00 da tuv`de..... Yorum bağlantısı
Zafer Ayvacı 22 Mayıs 2012 Paylaş 22 Mayıs 2012 sızdırmazlık raporu olmayınca polis ceza yazabiliyormuş diye duydum. ne derece doğru acaba ???? tamam tuvde hafif kusur olarak geciyor ama trafikte eksoz muayenesi gibi zorunluymus... bu konuda bilgisi olan varmi. yarin vize randevum var 9:00 da tuv`de..... Bana muayene istasyonundaki eleman sorun olmaz dedi. Öyle bir şey pek mümkün değil. Sonuçta sızdırmazlık muayenesinden geçmiş oluyoruz. Bilmeyen veya takip etmeyen trafik polisi ceza yazar belki ona da itiraz edilir, iptal olur. Yorum bağlantısı
Eray Eski 22 Mayıs 2012 Paylaş 22 Mayıs 2012 Bana muayene istasyonundaki eleman sorun olmaz dedi. Öyle bir şey pek mümkün değil. Sonuçta sızdırmazlık muayenesinden geçmiş oluyoruz. Bilmeyen veya takip etmeyen trafik polisi ceza yazar belki ona da itiraz edilir, iptal olur. banada mantiksiz geldigi icin sordum zaten .. adamlar onay verip geciriyor TUV den bizim polisler kalkip ceza falan kesmeye calisir bide. ancak gicik bi polis denk gelirse burdan ceza yazar. yazacak oldumu sizdirmazliktan yazmasa baska bi bahane bulur mutlaka... siz vizeden sonra eskiden oldugu gibi sizdirmazlik raporu aldiniz mi ? ve hic polis cevirmesine girdinizmi ? Yorum bağlantısı
Tahir İlter 22 Mayıs 2012 Paylaş 22 Mayıs 2012 Sızdırmazlığı bilmem ama egzoz muayenesinden geçseniz bile egzoz ile ilgili çevirmeye denk gelir ve değerler standartlarda çıkmazsa sağlam ceza oturtuyorlarmış.(çevre ile ilgili bir ekip yapıyor galiba kontrolü) Yorum bağlantısı
Recommended Posts