İçeriğe Yönlendir

Muayene Hakkında Bilmek Istedikleriniz

Evren Barış Özbek

Recommended Posts

Ayhan Onaran
Tüvtürk sitesine bakmadan mevcut ilkyardım setimle gitseydim muayeneden geçemeyecek miydim?

Hafif kusurlu olarak geçecektiniz :D

Yorum bağlantısı
Fazlı Özdemir

Cumartesi günü bizim Ranger'ı muyeneye götürdüm. Benim de ilkyardım setimde eksikler vardı. Hafif kusurlu olarak muayeneden geçtik..

Yorum bağlantısı
Kenan Yılmaz
(düzenlendi)

Kanuna uygun ilk yardım seti hepsiburada sitesinde 66 TL ye satılıyor.

Herhalde bir günlüğüne birinden bulurum. Birde ilkyardım setine 60 TL vermeyelim.

tarihinde Kenan Y?lmaz tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran
Kanuna uygun ilk yardım seti hepsiburada sitesinde 66 TL ye satılıyor.

Herhalde bir günlüğüne birinden bulurum. Birde ilkyardım setine 60 TL vermeyelim.

Bence öyle yada böyle aracınızda mutlaka bir ilkyardım seti olsun.Geçen gün köşkün orda bir jeep yanıyordu arabalardan doğru düzgün yangın söndürme aleti çıkmadı.Allah muhafaza bir gün bizimde başımıza gelebilir.Diğer araçlarda vardır zaten yardım ederler diye düşünüyoruz ama yanılıyoruz.

Yorum bağlantısı
Kenan Yılmaz
Bence öyle yada böyle aracınızda mutlaka bir ilkyardım seti olsun.Geçen gün köşkün orda bir jeep yanıyordu arabalardan doğru düzgün yangın söndürme aleti çıkmadı.Allah muhafaza bir gün bizimde başımıza gelebilir.Diğer araçlarda vardır zaten yardım ederler diye düşünüyoruz ama yanılıyoruz.

Yok yok, güzel bir yangın söndürücüm var. Hem de 1-2 kg kapasiteli hem de göstergeli. Geçen gösterge kırmızıya düşmüştü tekrar doldurttum.

Yorum bağlantısı
Rıdvan Kocabaş

ben 35 Tl ye aldım Tüvtürk'e uygun diye satılıyor 11. ayda muaynem var bakalım uygun mu ?

Yorum bağlantısı
Emre Özen

çok da fazla el feneri falan incelemesi yapmıyorlar yani birazcık üstünkörü tabi bu kütahyada böyle ilk başta götürürken hep içimden ya geçmezse geçmezse diye geçiyordu fakat korkulacak birşeyin olmadığını anladım muayeneden sonra.. bundan sonraki muayenelere daha rahat ve temkinli gideceğim...halojen farlarla kesinlikle istasyonun önünden bile geçmeyin saygıdeğer büyüklerim hüzme ayarlarında hafif kusur diye damgalanıyor

peki bir sorum olacak acaba xenon farlara bi sorun çıkartırlar mı bu ay sonunda xenon kit uygulatıcam aracıma??

Yorum bağlantısı
Evren Barış Özbek
(düzenlendi)

Dün saat 17:00 de randevulu olarak Ankara-Akyurt Muayne istasyonunda arabanın muaynesini yaptırdım.İşim yaklaşık 45 dakika sürdü.Yanlız şunu anladım, araçları özellikle kusurlu gösteriyorlar.

Motor numarasının üstünü silip belirgin hale getirdim, far ayarı yaptırdım.Kısaca herşeyi olması gerektiği hale getirdim ama muayneyi yapan arkadaş motor kaputunu açmadığı için yada motor numarasının yerini bilmediği için motor numarasını okuyamamış (hafif kusur), farlar ayarsızmış (hafif kusur).Neyse 2 yıl daha rahatım.

tarihinde Evren Bar?? tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Ben olsam, o teknisyeni çağırır, motor numarasını gözüne sokardım.. :lol2:

Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran
(düzenlendi)

Tüvtürk daha yokken ben muayne yaptırdığımda adam motora baktı,camın kenarındaki numaralara baktı sonra dedi ki ben bu numaralardan bişey anlamadım dedi.Sağ ön yolcu tarafında paspası çekti orda bi kapak var plastik onu çıkarttı ordaki numaralarla diğerlerini karşılaştırdı.Tamamdır şimdi oldu dedi.En güvenilir yer burası dedi :lol2:

düzeltme : ilave

tarihinde Ayhan Onaran tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Bedri Baki

Ben de mayıs ayında muayene yaptırdım. Gerçi ben gitmedim. Abimin tamirci bir arkadaşı vardı ben hallederim dedi. Arabayı götürdü getirdi tamamdır d dedi :) Nelere baktılar hiç bilmiyorum. Oradakileri tanıyormuş galiba. :lol2:

Yorum bağlantısı
  • 3 hafta sonra...
Tansel Yavuz

Dün itibari ile muayeneden geçtim,gitmeden önce hiçbir bakım-ayar vs. yaptırmadım,olduğu gibi gittim ve tahmin ettiğim hafif kusurlar ile geçtim,internetden randevu almıştım ve bütün işlemleri 1.5 saat de yaptılar.

Bulunan kusurlar;

1-Cam filmi,

2-Kısa far ayarı,

3-Akü koruma kapağı yok.

Yorum bağlantısı
Lokman Ceritlioğlu

27.07.2009 günü Memleketim Kiliste yaptırdım bendede cam filmi+sis farı ayarı hafif kusurlu olarak geçti. bu sefer işi baya sıkı tutuyorlar bu güzel bence.

Yorum bağlantısı
Tansel Yavuz

Hafif kusurların bir sonraki muayenede düzeltilmiş olması gerekiyor,yani ilk muayeneden cam filmi ile hafif kusur alan sonraki muayenede filmleri söktürüp gitmesi gerekiyor.

Yorum bağlantısı
Emre Özen
Egzos muayenesi ile araç muayenesini ayrı düşünün. Aracınızdaki egzos muayene kartınıza bakın, süresi dolmuş ise yaptırın bu muayeneye trafik polisi bakıyor, yoksa cezası 880 ytl. Tüvtürk egzos muayenesine hiç bakmıyor yani 0 kusur oranı var.

bizim araç egzos muayenesinin günü 2 gün geçtiği için hafif kusurla geçti..bizde baktılar egzos muayenesine

birde halojen ampullerle gitmeyin muayeneye o da hafif kusur olarak geçiyor

Yorum bağlantısı
Serkan Çok

ve muayene bitti.

enteresan olan randevusuz gidenler gölbaşından bende önce çıktılar.

herkes hayret etti bugün boştu.

2 saatimi aldı

herkes 5 dk. çıkarken ben 25 dk uğraştım iyide oldu araba elden geçti

bakmadıkları yer kalmadı.

dün bilgisayarla far ayarını yaptırdım onuda olmamış diye hafif kusur yazdılar

neyseki bitti darısı yaptıracak arkadaşların başına.

saygılarımla

Yorum bağlantısı
Serkan Çok
Motor numarasını bulabildiler mi. ?

vallahi üstad çok yaşa

ben bi baktım arabaya 4-5 tane adam yanaştı

tamam baştan beri herşeyi kontrol ediyorlarda bukadarıda ayıp artık dedim.

ellerinde fenerle davlumbaz orası burası arıyorlar

girdim içeri bozuldular neden girdim diye.

ne arıyorsunuz dedim şase numarası

forumdan biliyorumya hemen artistlik yaptım

sök şanzımanı bak dedim afalladılar

yahu sök dedim orada yazıyor amerikalıların umrunda değil dedim numara mumara

hafif kusur yazmışlar geçtim.

motor numarasını sormadılar herhalde allah belanı versin yarım saattir senle uğraşıyoruz

bi git dediler :lol2:

ama benim iş diğerlerinin en az 2- katı zaman aldı birdaha sanayiye uğramam bakmadıkları yer kalmadı arabada. ;)

Yorum bağlantısı
Ahmet Ertugay

geçen hafta benim aracın muayenesini yaptırdım. Muayene öncesi Tüvtürk'deki far ayar cihazının aynısının(LITE diye bir marka) olduğu bir serviste 5 TL'ye far ayarı yaptırdım. Sonuçta araçta cam filmi olmasına rağmen sadece motor nosu bulunamaması hafif kusuruyla kontrol tamamlandı.

Yorum bağlantısı
  • 1 ay sonra...
Taner Dağlıgil

Kasko-sigota ve takipçilik işleri yapan bir tanıdığımın vasıtasıyla dün TÜVTÜRK ile tanışma imkanım oldu. Müşterisi iki araç getirmiş muayenesi biten,biri Honda CR-V 2005, diğeri GOLF 2001 model. Götürdük dün TÜV-akyurt istasyonuna.

İnanılmaz kasvetli bir yer :)

İlk işim tabelalara bakmak oldu fotoğraf yasağı varmıdır diye. İkaz işareti göremeyince başladım fotoğraf çekmeye. Daha sonra bir görevli kalın ses tonuyla somurtarak; ''beyfendi fotoğraf çekmek yasak'' dedi. E yasak olduğuna dair özellikle baktım tabela vs. yok dedim. Olsun yasak dedi

Daha sonra aracı getirmemi söylediler, iyice yanaştım kafamı bir kaldırdım aynı adam :) yine aynı ses tonuyla aşağıya inin ve dışarıda bekleyin dedi :) hemen başladı elinde kağit muayeneye. Ben o arada kaçak bir-iki foto çektim, biraz sonra geldi aynı adam kapıyı kapattı :lol2: . 5 dk sonra çıktı araç (ön çamurluktaki yan) sinyal lambası sarı değil mavi kaldı aracınız, gidin sarı olandan taktırın gelin dediler... Araç emanet, gittik taktırdık filan uğraştık sonunda geçti ama inanılmaz kötü bir imaj bıraktıklar bende. Daha önce duymuştum kıl olanlarda var olmayanlarda diye. Ama bu kadarını beklemiyordum.

İşte o güne ait bir kaç foto

Yorum bağlantısı
Oğuz Yıldırım

AKyurt baya boşmuş yav , Gölbaşı ana baba günü :lol2:

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...